Aankomend DENK-Kamerlid Gladys Albitrouw is een blunderende, mensenrechtenhatende leugenaar

Op 21 februari 2019 heeft DENK-medeoprichter Gladys Albitrouw volgens Eduard Nandelall feitelijke onjuistheden en leugens verspreid over zijn bedrijf OptimusAd B.V en hemzelf. Sailliant: want Albitrouw wil toetreden tot de Tweede Kamer wanneer Selçuk Öztürk later dit voorjaar vermoedelijk wordt geïnstalleerd als Eerste Kamerlid.

DENK heeft wetenschappelijk instituut Statera, waarvan Albitrouw directeur is, opdracht gegeven om OptimusAd B.V. te dagvaarden omtrent de uitlatingen die zijn gedaan op de persconferentie van Nandelall, die onthulde dat Statera gefraudeerd had met de subsidie.

De dagvaarding werd aan een verkeerd adres betekend. Het resulteerde in onnodig hoge kosten voor Nandelall en geen eerlijk proces. Nandelall moest op de Twitterpagina van DENK lezen dat zijn B.V. onrechtmatig zou hebben gehandeld en een schade vergoeding zou moeten betalen. ‘Ik schrok mij helemaal kapot en heb meteen mijn advocaat gebeld. Vervolgens blijkt het helemaal niet waar te zijn,’ aldus Nandelall.

De rechtbank te Den Haag heeft de zaak voor het grootste gedeelte afgewezen en OptimusAd B.V. hoeft geen schadevergoeding te betalen. De rechter heeft bij verstek enkel een verklaring van recht afgegeven. Dit gebeurt vaker als de wederpartij niet komt opdagen. Nandelall heeft zijn advocaat Edo Sweebe opdracht gegeven een verzet dagvaarding te laten betekenen waardoor het verstek spoedig zal worden gezuiverd bij rechtbank en hij namens Nandelall zich kan verweren. Nandelall en Sweebe zien de rechtszaak met vertrouwen tegemoet en kunnen zich niet voorstelen dat Statera/DENK in het gelijk zal worden gesteld, vooral omdat vrijheid van meningsuiting een fundamenteel mensenrecht is.

Volgens Sweebe zijn er twee dingen fout gegaan: ‘Statera heeft de rechtbank gevraagd in recht te verklaren dat uitlatingen die zijn gedaan door OptimusAd B.V. onrechtmatig waren. Het is Nandelall die deze uitingen heeft gedaan. Zijn B.V. kan als rechtspersoon hiervoor niet worden aangeklaagd, een B.V. kan namelijk geen uitlatingen doen. Verder heeft Nandelall alleen feitelijkheden en zijn mening verkondigd hetgeen een grondrecht is en tevens in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is gewaarborgd.’

Gladys Albitrouw deelt op Twitter dat de rechter heeft verklaard dat Nandelall zich onrechtmatig zou hebben uitgelaten over Denk/Statera. Ze valt de pers aan met de vraag waarom hier niks over wordt geschreven. Nandelall: ‘Hier moet toch iets van worden gezegd? Ze spelen het zo dat het lijkt alsof de pers tegen ze is. Zodra iemand of de pers kritiek op ze levert maken ze er een persoonlijke Jihaad van, voorbeelden te over zoals recent nog bij WNL.’

Nandelall is helemaal klaar met DENK en de leugens die ze verspreiden. De subsidie van ruim 15.000 euro die Denk ontving voor het referendum over inlichtingsdiensten is niet besteed zoals de bedoeling was. Zijn marketingbedrijf voerde het marktonderzoek uit en krijgt hiervan de schuld. ‘DENK probeert op een valse manier mij veroordeeld te krijgen en mij zo het zwijgen op te leggen. Ze lappen alle regels van de Nederlandse rechtstaat aan hun laars,’ reageert Nandelall.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. ZiggyStardust

  Denk ontmaskert zichzelf steeds vaker en valt steeds door de mand. Ook met het framen van kamerleden in hun filmpjes, mooi vanmiddag hoe Denk aangepakt werd hiervoor in de tweede kamer. Meer zetels dan ze nu hebben zullen ze waarschijnlijk nooit halen, alleen geronselde stemmen van analfabetische achterban is waar ze op vegeteren.

  1. Siemien

   Het probleem is dat dit ook gewoon kan, sterker nog, alles wordt zichtbaar en we gaan vrolijk verder

 2. HendrikJan

  Dat is nog al een aantijging, een blunderende, mensenrechtenhatende leugenaar.

  En dat wordt 1 van de 150.

  KOM ER MAAR IN LINKSE WEGKIJKERS.

  1. Satty

   Wil je het over wegkijken hebben Hendrik Jan? Er is in Nederland 1 partij die tegen moties over het verdedigen van mensenrechten stemt. Welke zou dat zijn? Er zijn 2 partijen die voor het afbreken van de zorg hebben gestemd? Welke zijn dat?

   1. Siemien

    De uitvoerende van beide moties zijn met stip de VVD en D66

    1. Satty

     Nee fvd is de enige die tegen mensenrechten stemt. Ze beschouwen uithongering als acceptabel. PVV en vvd hebben veel stemmingen gelijk gestemd aangaande zorg, waar dat toe leidt kun je zelf opzoeken .

     1. Siemien

      “Ze beschouwen uithongering als acceptabel.”

      Tuurlijk Satty

     2. ZiggyStardust

      Kun je misschien met voorbeelden komen Satya? Ik ken weinig mensen die zo bevlogen zijn met de zorg als Fleur Agema namelijk, wat je ook van die partij vindt.

 3. Tante Sidonia

  Bedankt Weledele Hr. Asscher; even onthouden, is van de PVDA!
  Voor het geval u het niet weet, DENK heeft zijn bestaan te danken Asscher!
  PS
  waarom kunnen DENK en PVDA niet samen? Van de PVDA blijft so-wie -so niets meer over.

  1. Satty

   Komt wel terug als Nederland weer opgebouwd moet worden. Baudet wordt premier over 20 jaar begint de wederopbouw als China dan de boel niet al heeft overgenomen. Er is 1 land dat ze kapot lacht om de polarisatie in het westen.

   1. Buzz68

    PvdA komt nooit meer terug. Partij uit de vorige eeuw. In vele stukjes uit elkaar gevallen, waarbij DENK o.a. een melanoom van is.

   2. Top

    Naar je plaats! Vooruit, naar de keuken. Waar hoofddoekjes thuis horen en dienstbaar zijn.

   3. ZiggyStardust

    Maar als China Europa opgekocht heeft, aan wie gaan ze al die goedkope producten dan verkopen?

  2. Zouaaf

   De multiplier kan er voor zorgen dat in toekomst Denk groter zal zijn dan FvD ! Mocht FvD toch niet brengen wat zij pretendeert loopt die ballon leeg. Dan zal het weer VVD en D66 worden. Terug naar het oude vertrouwde. Net als de zee die geeft en neemt.

   1. Stanly2000

    Nee hoor Zouaaf de VVD die neemt alleen maar en geeft niets! En D66 neemt zelfs je organen als je niet uitkijkt.

   2. Satty

    Denk wordt niet groter, ik geloof niet dat zoveel mensen zo blind zijn als voor fvd.

  3. HendrikJan

   @ T.S.

   Den Uyl was ook van de PvdA en als Minister van EZ, heeft hij de wervingsbureaus hun wervingsactiviteit laten volhouden, terwijl al lang was aangegeven door de bedrijven, dat er geen behoefte meer was aan nog meer gastarbeiders.

   #STEMZEWEG na 20 Maart.

 4. Politiek Profeet

  Het denken is denk vreemd…….

 5. Pescador

  ach leugenaar meer of minder geeft ook niks

 6. Jantje

  Denk=moslims= staatsondermijnend.

 7. Niet L niet R

  Niet vergeten !!! Dank zij de PvdA zitten die Turken hier, en allen onder de knoet van Erdogan!

 8. Moh de pedo

  Als ik Maurice de Hond moet geloven staat DENK in de peilingen op 7 zetels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.