Bedrijf at van twee walletjes: leverde safehouses voor politici, getuigen en criminelen!

Geen categoriemrt 16 2019, 8:00
Safehouses zijn al tijden een bekend begrip in Nederland. Een schuilwoning of complex waar bijvoorbeeld getuigen kunnen verblijven en waar niemand het adres van kent. SMS Facility Group levert dit soort safehouses, maar voor zowel criminelen als politici en getuigen! Dat meldt het AD.
SMS Facility Group staat centraal in een onderzoek omdat er in één van hun panden flink wat drugs en 6,5 miljoen euro aan contanten werd gevonden. Hierdoor kwam eigenlijk aan het licht dat het bedrijf dus ook diensten verleent aan criminelen.
Dat betekent dus ook dat criminelen die vaker van safehouses gebruik hebben gemaakt, weten waar ze moeten zoeken als een getuige of politicus zich moet verschuilen! Het zou zelfs zo kunnen zijn dat zo'n crimineel iemand van SMS Facility Group onder druk weet te zetten wanneer de informatie voor hem nog niet bekend is.
SMS Facility Group heeft onder andere huisvesting verleend aan Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali. Vooral met het voorval bij één van de beveiligers van Wilders, die informatie deelde in zijn privéomgeving, laat zien hoe precair de situatie al snel kan zijn. Het zal je maar overkomen dat iemand net een foto deelt van een (deel van een) safehouse of een stukje omgeving, waar net iets herkenbaars op staat voor een kwaadwillende ander. Gevaarlijk toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten