Bedrijf at van twee walletjes: leverde safehouses voor politici, getuigen en criminelen!

Safehouses zijn al tijden een bekend begrip in Nederland. Een schuilwoning of complex waar bijvoorbeeld getuigen kunnen verblijven en waar niemand het adres van kent. SMS Facility Group levert dit soort safehouses, maar voor zowel criminelen als politici en getuigen! Dat meldt het AD.

SMS Facility Group staat centraal in een onderzoek omdat er in één van hun panden flink wat drugs en 6,5 miljoen euro aan contanten werd gevonden. Hierdoor kwam eigenlijk aan het licht dat het bedrijf dus ook diensten verleent aan criminelen.

Dat betekent dus ook dat criminelen die vaker van safehouses gebruik hebben gemaakt, weten waar ze moeten zoeken als een getuige of politicus zich moet verschuilen! Het zou zelfs zo kunnen zijn dat zo’n crimineel iemand van SMS Facility Group onder druk weet te zetten wanneer de informatie voor hem nog niet bekend is.

SMS Facility Group heeft onder andere huisvesting verleend aan Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali. Vooral met het voorval bij één van de beveiligers van Wilders, die informatie deelde in zijn privéomgeving, laat zien hoe precair de situatie al snel kan zijn. Het zal je maar overkomen dat iemand net een foto deelt van een (deel van een) safehouse of een stukje omgeving, waar net iets herkenbaars op staat voor een kwaadwillende ander. Gevaarlijk toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. santiago

  Hoog tijd dat de bezem eens door dat door en door verrotte ministerie van justitie wordt gehaald. Dit zeer corrupte, minerva rovershol, maar wie moet dat doen. Precies, het tij is niet meer te keren.
  Ik blijf van mening dat de monarchie moet worden afgeschaft.

 2. plakband

  Wie is er in NL nog verbaasd over de omvang en variatie van de criminaliteit. Alleen de regering en de politici in de 2e Kamer. Dat drukken zij dan uit in termen als geschokt, verbijsterd, onthutst of onaangenaam verrast. En dan weer verder met ….
  – afpersen van de belastingbetalers ten gunste van eigen glorie,
  – liegen over de voordelen van open grenzen,
  – privacywetgeving: vooral gunstig voor criminelen, advocaten en mislukte politici,
  – handhaven van zg mensenrechten zodat buitenlandse criminelen niet kunnen worden uitgewezen,

  Ruttup, #stemzeweg en Nexit

 3. santiago

  In Italië heet het gewoon maffia . In Nederland hebben we het ministerie van justitie. Gewoon hetzelfde.
  De politie moet er eens wat aan doen haha.

 4. Gekko

  Wat een ongelooflijke klerebende is het toch bij de politie. Een inspecteur van politie die tevens directeur is van een bedrijf dat nauw zaken doet met diezelfde politie. En waarschijnlijk is dit nog maar het topje van de ijsberg.

  1. santiago

   De politie kan daar niets aan doen. Zij is slechts een onderdeel van het corrupte geheel en staat volledig ten dienste van de MINERVA- elite. De politie is er echt niet veur het geweune vulk heur.

   1. Veteraan

    Ligt niet aan politieagenten zelf, zeker niet aan de 99% die onder moeilijke omstandigheden zijn werk doet.
    Die worden er helemaal ziek van, niet mogen optreden, teruggeroepen worden door allerlei instanties als ze eens optreden en ga maar door.
    Criminelen [waarvan 85% allochtoon] die na heel veel moeite om ze überhaupt al voor een rechter te krijgen, weer worden vertroeteld met een taakstrafje door Linkse rechters die gewoon weigeren om hogere straffen uit te delen.
    Steeds meer rechercheurs en agenten die er mee ophouden en het bedrijfsleven ingaan en geef ze eens ongelijk.

    Tijd voor een ommezwaai, stem Rechts.

    1. Piet51

     @Veteraan
     Ah, er worden weer cijfers gehanteerd. Dan is het altijd oppassen voor nepnieuws. Je zegt, dat 85% van alle criminelen allochtoon is. Het in een eerdere discussie hier aangehaalde rapport van het CBS heeft het over ongeveer 50 geregistreerde niet-westerse verdachten voor elke 100 Nederlandse verdachten, dus de Duitsers, Belgen, Amerikanen etc., niet meegerekend. Voor volgende fasen in de strafrechtketen loopt dit getal weliswaar op, maar het blijft heel ver achter jouw 85%. Dat verschil met jouw 85% (dat is hetzelfde als veel meer 560 niet-westerse verdachten op 100 Nederlandse) van alle verdachten is ongeloofwaardig groot en daarom te beschouwen als laster.

     1. DeBruijn

      @ Piet51,

      Tijdje geleden, hoe is het ermee?

      Feit blijft wel dat de aantallen erg hoog liggen. Ik heb een kennis in de Scheveningse gevangenis werken, hij zegt dat ongeveer 75-80% van niet autochtone komaf is. Zijn woorden, niet die van mij.

      Dus er is echt wel iets aan de hand, en daar zitten ook veel Oost-Europeanen tussen tegenwoordig, maar ook nog veel mensen met een niet-westerse achtergrond, helaas.

     2. Piet51

      @DeBruijn
      75-80% van niet-autochtone komaf, dat zou kunnen. Want onder gedetineerden is volgens het CBS gemiddeld het aantal Nederlanders ongeveer gelijk aan het aantal gedetineerden van niet-westerse komaf. Dar komen dan de gedetineerde van westerse kom-af nog bij. Als we die buitenlanders van westerse komaf bij die niet-westersen tellen, zouden we best op 75% allochtonen uit kunnen komen. Maar die cijfers wijken nog steeds sterk af van de 85% criminelen die allochtoon zouden wijn. En niet iedere crimineel belandt in de gevangenis, helaas. Bij eerdere fasen in het strafrecht zijn zijn volgens het CBS relatief minder allochtonen betrokken. Gedurende de procedure vallen meer Nederlanders dan niet-westerse allochtonen af, waardoor die verhouding verandert. Waarom, ik weet het niet. Maar uiteindelijk belanden meer niet-westerse allochtonen dan Nederlanders in de gevangenis.

     3. Rien Noppen

      “Gedurende de procedure vallen meer Nederlanders dan niet-westerse allochtonen af, waardoor die verhouding verandert. Waarom, ik weet het niet. Maar uiteindelijk belanden meer niet-westerse allochtonen dan Nederlanders in de gevangenis.”

      Ik vrees dat de oorzaak hier etnische profilering dan wel discriminatie is, vergelijkbaar met de situatie in de V.S. waar kleurlingen onevenredig veel kans maken in de gevangenis te belanden.

     4. DeBruijn

      @ Rien en Piet51

      Ik denk niet dat het met discriminatie te maken heeft, dat er meer mensen van allochtone komaf in de gevangenis zitten. Ook in de VS niet. Zo worden er bijv meer blanken gedood door de politie dan donkere mensen. De media doet net of het andersom is. De meeste donkere mensen sterven door hun eigen mensen in de VS.

      Ik denk ook niet dat sociaal economoische redenen de oorzaken zijn, want na de oorlog was er weinig criminaliteit en was er heel veel armoede, waaronder ook in mijn familie.

      Zou het door andere normen en waarden komen? Of zou het ermee te maken hebben dat velen uit landen komen waar corruptie enorm hoog is en het ‘normaal is’ om de overheid bijv te tillen? Vooral dat laatste kan ik me wel iets bij voorstellen. Maar ook de eerste, want het wonderlijk is dat mensen uit bepaalde landen niet bij hun eigen mensen inbreken. Dat bleek hier in mijn gemeente, zij meden alle huizen van hun bevolkingsgroep, maar braken wel in bij de autochtone buren.

      Zou het dan kunnen dat zij ons zien als vreemden en daarom zoiets doen? Als je namelijk iemand als ‘eigen’ ziet is de kans veel kleiner datje die benadeeld.

 5. Ome Wim

  Ben benieuwd wie de kopstukken zijn bij SMS Facility House, zou me niet verbazen als het geen Nederlanders zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.