Urk weer vergrendeld om klepperpartij met Marokkanen te voorkomen!

Geen categoriemrt 15 2019, 21:00
De politie heeft weer besloten om de vier toegangswegen richting Urk af te sluiten. Men verwacht namelijk een gigantische matpartij tussen Urk en Marokkanen, naar aanleiding van deze actie.
Volgens de politie moeten 'mensen die geen goede reden kunnen geven voor hun rit naar Urk, rechtsomkeert maken', Marokkanen dus. De politie hoopt hiermee aangekondigde rellen te voorkomen.
Vlak na bekend werd wat zich had afgespeeld in Urk kwam half Marokkaans Nederland namelijk in beweging. Sommigen gingen direct in de auto, anderen wilden tot vandaag wachten.
Een 27-jarige Ahmed wilde precies op de avond dat de rellen zouden plaatsvinden, zijn steun betuigen. Hij heeft er 2,5 uur voor moeten reizen, ook dat nog! Dat is toch wel héél vette pech zeg! Ook een 19-jarige Irakees werd zonder pardon teruggestuurd; 'wilde een vriend bezoeken', haha.
De politie weet natuurlijk ook wel dat ze dit niet eindeloos kunnen volhouden. Het is te hopen dat de boel een beetje kalmeert, maar wie tot vrijdag wilde wachten, kan ook een paar dagen later een nieuwe poging doen.
Urk lijkt dus nog een tijdje enige spanning te moeten doorstaan. De aandacht die Elfie Tromp er op heeft gevestigd draagt daar natuurlijk ook flink aan bij. Evenals deze halve tamme mafkees.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten