Beelden! Johan Derksen pakt Twan Huys aan: ‘het is helemaal zijn eigen schuld!’

Bij Veronica Inside hebben ze geen goed woord over voor het falende RTL Late Night. Volgens de aanwezige tafelgasten heeft het programma ‘zeven maanden aangemodderd’ en is het fiasco nu compleet. De uitzending, met figurant Twan Huys, doet het namelijk dramatisch qua kijkcijfers en DDS-redacteur Michael van der Galien duidde het drama eerder al als: ‘afgang compleet’ en nu doet Johan Derksen er een schepje bovenop!

Volgens Derksen is het ‘vooral zijn eigen schuld’, maar heeft de opzet van het programma en de aanwezige gasten impact op de dramatische kijkcijfers: ‘als er dan gasten komen dan wel die dame die bij Donald Trump op schoot zat en die zwangere van Pechtold!’ Verwijzend naar de decadente pornoster Stormy Daniels en Anne Lok, die onlangs werd bezwangerd door oud-D66 leider Alexander Pechtold.

‘Is dit nu het niveau!?’ vroeg Derksen zich geërgerd af.

Tja. Daar hebben de heren van Veronica Inside natuurlijk wel een punt. De gasten zijn matig tot het proletarische aan toe en ook de onderwerpen zijn van laag niveau. Volgens Van der Gijp is het grote probleem van het programma ‘dat er niets veranderd’ en inderdaad: Twan Huys gaat vooral door met het framen van zijn politieke tegenstanders. Toen hij in Groningen aanwezig was bij zijn ‘College Tour’ van NTR begon hij ook al over Donald Trump.

Dat terwijl het onderwerp Trump op dat moment geen enkele relevantie had met het onderwerp van die dag: de Nobelprijs van prof. dr. Ben Feringa. Veel aanwezige studenten hadden het door en vonden het een laffe poging. Logisch dus dat kijker het laat afweten bij RTL Late Night waar Huys voortdurend hetzelfde doet. Die laten zich ondertussen geen appels voor citroenen verkopen.

Dat de gasten dan ook nog eens oninteressant zijn helpt natuurlijk niet. Volgens DDS-redacteur Tim Engelbart ‘slaat Huys de plank volledig mis’. Troostprijs voor Huys is wel dat hij met opgeheven hoofd kan vertrekken. Nou ja, een beetje. Zijn laatste uitzending trok groter publiek: zo’n 700.000 kijkers aldus NU.nl. Ongetwijfeld omdat het de laatste keer was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Gerlos

  Ik kan hier niet over oordelen daar ik geen een uitzending van Twan heb bekeken, en waarschijnlijk ook niets gemist.

 2. Lugar

  Ik heb dat programma nog nooit gezien, en nu is het van de ‘buis’ 🙂

  1. Top

   De babbelende muis genaamd Twan Huys, is van de buis en zit nu handenwrijvend en met een goed gevuld rugzakje thuis
   Ach, en dat is helemaal niet erg, voor zo’n linkse dwerg, want een biefstuk socialist wordt in het algemeen toch nooit gemist.

 3. Lugor

  Tot zover het live verslag van onze mobiele Story verslaggever Stenis Arts.

  1. TD

   Copycat en Plagiaat in een forum is kinderlijk!

  2. Rien Noppen

   🙂

 4. marco1

  Johan heeft groot gelijk wat betreft het circuit Zandvoort en Assen. Ik kan niet wachten tot ik thuis ben om naar Veronica gemist te kijken.

  1. marco1

   Wek apart dat het stukje over Twan Huys gaat en het filmpje over Michael van Praag maar ik had een voorproefje van Veronica Insite het enigste programma op tv wat er echt toe doet.

 5. Satty

  Ik begrijp niet zo goed wat je nu eigenlijk probeert duidelijk te maken behalve dat iemand die jij niet leuk vindt gefaald heeft. De mensen van voetbal inside vinden…… Nou en? Dan hebben ze waarschijnlijk een analyse gedaan wat bij mislukking ook niet zo moeilijk is, bijna elke analyse zal redelijk zijn. Analyseer redenen voor succes maar eens, dat is veel lastiger, vooral als je het wilt herhalen. Als je succes wilt analyseren ik hou van goed eten, lach films en dansen.

  1. marco1

   Had je het filmpje gekeken wat er bij het artikel staat? Misschien heb ik een ander filmpje maar in het filmpje dat ik heb gezien heeft Johan het nergens over Twan huys.Verder heb ik niks tegen Twan Huys dacht dat hij wel goede journalist was of hoe je dat ook noemt wat hij doet.

   1. Satty

    Ik krijg wel wat van die derksen te zien. Ik weet niet of die twan goed is, ik kijk nooit naar rtl late night. Ik kijk eigenlijk nooit msm. Wat ik kijk zoek ik gericht op you tube of Netflix.

    1. marco1

     Ik heb geen netflix enigste dat ik kijk is veronica insite op veronica gemist op de laptop.Als ik de 2 uitzendingen heb gezien kijk ik weleens wat debatten terug Ik heb nog wel een tv maar die dient meer als kastvulling staat nooit aan.

     1. Satty

      Hou je ook van lezen?

     2. marco1

      Hield ik wel van maar het is jaren geleden dat ik een boek heb gelezen. Mijn tijd die ik thuis ben is behoorlijk beperkt en de was doen en ben redelijk netjes met mijn huis bijhouden dan is de tijd alweer verop.

     3. Satty

      Opgeruimd huis opgeruimde geest.

  2. Siemien

   hahahaha en jij woont in Afrika?

   1. Satty

    Ik werk daar. Of denkt siemien dat we in Afrika geen internet en vpn en dat soort dingen hebben. Zou me werkelijk niet verbazen als je dat denkt.

    1. Siemien

     Maar dan heb je iemand anders baantje gepikt! en maar zeiken over Nederlanders en Europa

  3. Siemien

   Analyseer Veronica inside eens dan zie je succes..

  4. TD

   En coke snuiven!

   1. Satty

    Moet je een keer mee stoppen slimpie. Misschien dat je dan inhoudelijk een keer iets toevoegt.
    Man wat ben jij een sneu figuur. Je bent toch opa? Ik hoop dat je dan je gedrag beter onder controle hebt en in ieder geval je best doet een voorbeeld te zijn.

   2. Siemien

    @TD wel raar maar Satty ontkent het niet TD.. 😛

 6. bejaarde

  Zou het niet zo kunnen zijn dat de kijkers het eens helemaal zat zijn om naar dit soort programma’s te kijken? Ik volg er niet één meer en vind dat ik ook niets mis.

  1. marco1

   U zou Veronica Insite eens moeten proberen bejaarde. Een erg vermakelijk programma en als je de knipoog eruit haalt dan heeft die Johan in mijn ogen verrekte vaak gelijk.

 7. Siemien

  Ik heb wel eens een paar x proberen te kijken maar mijn ogen konden het niet verdragen wat een triest programma, vooral erg links georiënteerd een typisch alles moet kunnen programma zonder weerklank

 8. HendrikJan

  Twee kanjers, Gijp als voetbal kenner, met Pa Wim , Oom Cor, Janus en Freek.
  En Johan als muziek en voetbal kenner.
  Objectieve en eerlijke gasten, hebben ook heel veel kennis op velerlei gebied.
  Twee kanjers.

 9. DeBruijn

  Net of we Johan serieus kunnen nemen.

 10. Niet L niet R

  Dat zoveel mensen de laatste keer naar Twan Huys hebben gekeken, is makkelijk te verklaren, men wou aangeven dat men blij en dankbaar is dat hij van het scherm verdwijnt!
  Twan Huys heeft bij vele Nederlanders zijn goede naam verloren, door die grote crimineel van een Willem Hollander op de TV een podiumge te geven!

 11. Nico-Levering

  Dat is het zelfde als dat je een kroeg begint: Je bent zeker van twee drukke dagen, dat is de opening en de openbare verkoping.

 12. ruudjeenjose

  Twan de nsber. Walgelijke vent. Krijgt hopelijk een ziekte.

 13. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Twan Huys had de mogelijkheid gehad om van RTL late Night een objectieve talkshow te maken. Met ruimte voor zowel het linkse als het Rechtse geluid. Helaas benutte Twan Huys die mogelijkheid niet. Had hij dat wel gedaan dan hadden vermoedelijk veel kijkers de talkshows op NPO1 weg gezapt en hadden ze naar RTL late Night gekeken. Huys kopieerde min of meer Eva Jinek door gasten niet uit te laten praten, gasten in de rede vallen op het moment dat er kritische noten kwamen. RTL late Night was een slappe kopie van Jinek. Trouwens ik kijk al heel lang niet meer naar talkshows en al helemaal niet naar Jinek en Pauw. Huys presenteerde Nieuwsuur en college tour dat deed hij uitstekend, een talkshow presenteren is toch andere koek. Ook is het zo dat Eva Jinek geen nieuwsuur kan presenteren omdat het voor haar te langzaam gaat. Jinek moet het overduidelijk hebben van haar enorme snelheid. In feite is Jinek voor haar ook te langzaam. De gasten moeten bij haar kort en snel duidelijk hun zegje doen. Vaak duurt het haar te lang en gaat ze de gasten aanvullen, in de rede vallen of de gasten niet uit laten praten. Brecht van Hulten van Kassa heeft daar ook een handje van. Voor de kijker is het alleen maar mateloos irritant. Degenen die allemaal nu nog naar Jinek of Pauw kijken, kijken er naar bij gebrek aan beter. Denk als
  Beau van Erven Dorens RTL late Night zou gaan overnemen dat de NPO1 leeg loopt. Ben het volstrekt met Johan eens dat Twan Huys de oorzaak is van de ondergang van RTL late Night.

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Ook over Zandvoort ben ik het met Johan eens, Assen is daar veel eerder klaar voor dan Zandvoort. En als het financieel onhaalbaar is dan krijgt Nederland helemaal geen Formule 1. Slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar sport evenementen moet blijkbaar allemaal plaats vinden in het overvolle Westen. Terwijl er in de provincies veel meer ruimte is. Provincialen tellen blijkbaar niet mee ook niet dat Assen er veel eerder klaar voor is dan Zandvoort. Het ZAL!!! en MOET!!! naar Zandvoort, wat een schijt beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.