D66’er Sjoerd Sjoerdsma associeert aanslag Nieuw-Zeeland met Geert Wilders, krijgt kritiek en doet er gewoon een schepje bovenop!

Een verderfelijke tweet van Sjoerd Wiemer (ja, echt) Sjoerdsma leidde tot ophef op Twitter. Bijna 1200 reacties, grotendeels kritiek, mag niet baten! Hij doet er gewoon nog een schepje bovenop!

‘Ik vind u een minderwaardig mens’, ‘je moet je schamen’, ‘bah, wat een framing’ en reacties van vergelijkbare aard, vormen de bulk van de reacties op zijn Tweet. Ergens had je dan een keer een reactie verwacht met de strekking van: ‘Hey, sorry jongens, dit had ik inderdaad niet zo moeten zeggen, mijn oprechte excuses.’ Maar we hebben het hier over D66, die tegenwoordig het reflectief vermogen van een klomp lood hebben.

Wat een morele verhevenheid! En natuurlijk altijd weer dat standaard argument ‘normaliseren van haat’. De stok waarmee je zo’n beetje iedere vorm van kritiek mee kan slaan. De paraplu waar iedere politiek-incorrecte mening aan kan worden gehangen. Dat ‘minder Marokkanen’ in Nederland willen, gelijkstaat aan een mafklapper die moslims overhoop schiet in Nieuw-Zeeland, is volstrekt logisch in het hoofd van Sjoerdsma.

Dit is toch een gedachtekronkel van jewelste?! Eentje die zich makkelijk tegen types als Sjoerdsma kan keren, ook nog. Als er weer een ‘eco-terrorist’ losgaat omdat bijvoorbeeld (Westerse) overbevolking een grote factor is van klimaatverandering door de ecologische voetafdruk van een westerling, is Sjoerdsma dan verantwoordelijk voor het gecreëerde klimaat van haat tegen de CO2-uitstotende mens?

Het is vrijwel dezelfde retoriek, maar je kunt er donder op zeggen dat het dan ineens ‘allemaal anders ligt’ en het dan wel gewoon om een individueel geval gaat. Wat een hansworst die Sjoerdsma. De Tweets zijn ook nog eens van de dag van de aanslag zelf, want goedkoop scoren over de rug van slachtoffers is kennelijk prima geoorloofd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

101 reacties

 1. Rien Noppen

  Het valt toch lastig te ontkennen dat de islamofobie van Wilders en deze terrorist in zijn manifest inhoudelijk overeen komt?

  Wilders werd 30 keer aangehaald in het manifest van Breivik. Dat gebeurde toch ook vanwege een verschil van inzicht?

  1. Siemien

   Wilders is tegenstander van geweld dus dit kan nooit inhoudelijk overeenkomen

  2. TD

   Rien Noppen:
   Heb je het gebedsmatje alweer opgerold,na het intense gebed me Allah!

  3. Step one

   De terrorist van Christchurch schrijft in zijn manifest dat hij geen conservatief is & zich niet identificeert als christen. Hij ziet zichzelf als ‘eco-fascist’ in de traditie van Mosley. Hij voelt zich verwant met de sociaal-politieke waarden van China.

  4. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Heeft Geert ook opgeroepen tot geweld? In tegenstelling tot 500.000 mannen, vrouwen en kinderen die Asia Bibi dood wilden en poppen ophingen en verbranden en keihars stknden te lachen.

   Of de slaven van IS, wat dacht je daarvan?

   Maar dat interesseert meneer de antifa niet.

   1. Original NL

    @De bruin……Maar dat interesseert meneer de antifa niet……..
    Dus….????? Toch maar eens stoppen met het voeren van deze zuigtrol?!
    Hij is vóór islam en multiculti.
    Hij is vóór het klimaatdogma.
    Hij is vóór bashen van FVD en PVV.
    Kortom hij is voor alles wat de autochtone bevolking kan en zal schaden en dus een rasechte quisling.
    #stem FVD…

  5. Step one

   HYPOCRISIE!: Politici zwijgen over terreur tegen christenen, maar eisen consequenties na aanslag in Christchurch

   Meerdere Duitse politici waarschuwen na de aanslag op moslims in Nieuw-Zeeland voor extremistische terreur in Duitsland en eisen ook hier in het land consequenties. Personen en instellingen, die bedreigingen uit rechts-extreme kringen hebben gekregen, zouden onder politiebescherming geplaatst moeten worden, zei Maria Renner, woordvoerster Binnenlandse Zaken van de fractie van Die Linke in het Duitse parlement, tegen de kranten van het “Redactienetwerk Duitsland”. “We maken mee dat rechtse terreur door de Duitse veiligheidsautoriteiten veel te vaak als diffuus fenomeen van verwarde individuele daders wordt afgedaan”, aldus de politica van Die Linke verder.

   Terwijl de planning van zulke daden in het verleden meermaals op aanwijzing van neonazi-organisaties gebaseerd zou zijn. “Het zijn racistische aanslagen en moorden, die in de geschiedenis van de Bondsrepubliek de meeste slachtoffers geëist hebben”, aldus Renner. Dat zou in het jongste verleden ook in de VS, Noorwegen en nu blijkbaar ook in Nieuw-Zeeland gelden. “Ik eis net als bij de neonazi dreigmails en vijandlijsten dat alle bedreigde en aan gevaar blootstaande instellingen en personen omvattende politiebescherming krijgen”, zei de politica van Die Linke. De veiligheidsautoriteiten zouden “eindelijk gevoelig gemaakt moeten worden voor dit gevaar”. Ook de woordvoerster Binnenlandse Zaken van de fractie van de Groenen, Irene Mihalic, zei: “We moeten het heel serieus nemen dat er op dit moment sprake is van ongeveer 1000 gevallen van politiek gemotiveerde criminaliteit, die zich richt tegen moslims en moslima´s”. Ze eiste dat “daar waar steeds meer sprake is van waarschuwingen, ook de aanwezigheid van de politie gegarandeerd” zou moeten worden.

   Tegelijkertijd bekritiseerde Mihalic dat de Duitse regering het gewelddadige rechts-extremisme niet serieus genoeg zou nemen. Zo zouden de veiligheidsautoriteiten en geheime diensten de vorming van rechts-extreme netwerken niet voldoende observeren. “Aan deze tekortkoming dient spoedig een einde te worden gemaakt, opdat we de planning van aanslagen en terroristische inspanningen op tijd kunnen herkennen”, aldus de politica van de Groenen verder. De vicevoorzitter van de AfD, Georg Pazderski, zei met het oog op de aanslag in Christchurch dat ook Duitsland in de afgelopen jaren “onveiliger geworden” zou zijn. “We hebben op alle veiligheidsrelevante terreinen meer politie en minder knuffeljustitie nodig”, zei de AfD-politicus tegen de kranten van het “Redactienetwerk Duitsland”. Er zou sprake zijn van “een toename van politiek geweld vooral door extremistisch en islamistisch gemotiveerde” daders. “Ons land heeft een zero tolerance offensief tegen politiek gemotiveerd geweld nodig”, aldus de AfD-politicus verder.

   Wat zeggen diezelfde politici over de aanslagen op christenen – of zijn die al normaal geworden?
   Twee weken geleden vermoordden radicale moslims 32 christenen in Nigeria en staken ze de kerk in brand. Kan iemand een reactie van Merkel, Chebli of een andere Duitse politicus over deze terreur tegen christenen vinden? Ach, die is er niet? Hoe kan dat nu?

  6. Step one

   Religie is gif, de Islam het meest dodelijke.

  7. Vliegenvanger

   Noppen is een alias van Rutte, stem ze weg de oplichters, leugenaars en bedriegers.
   Stem PVV OF FVD

  8. Vliegenvanger

   Stop deze lugubere trol, ontwijk hem. Het is een alias van Rutte. Stem ze weg de leugenaars, oplichters,.
   Stem FvD en PVV.

 2. Rien Noppen

  Het valt toch lastig te ontkennen dat de islamofobie van Wilders en deze terrorist in zijn manifest inhoudelijk overeen komt?

  Wilders werd 30 keer aangehaald in het manifest van Breivik. Dat gebeurde toch ook niet vanwege een verschil van inzicht?

  1. Siemien

   Rientje heeft een natte plek in z’n broekje als het gaat over Wilders, hij kan zijn niet bestaand woordje islamofobie weer van stal halen, vervolgens spuit hij zijn islamistische sympathieën hier op dit forum, terwijl Wilders hier natuurlijk niets mee van doen heeft, de wortel is de islam zelf niet Wilders..

   1. Toverkol

    Dhr. Noppen ontkent alle zinloze slachtoffers van de islam wereldwijd !

    1. Satty

     Waar dan? Ik denk dat Rien hier een uitstekend punt heeft. Wout heeft er zoals velen moeite mee te erkennen dat dit is waar hatespeech toe leidt. Denk je dat ze in Australië geen Wilders hebben? Het is iets anders als men zegt dat Wilders verantwoordelijk is, dat zou werkelijk absurd zijn.

     Hatespeech is wat Wilders bedrijft, mensen die niet goed in het koppie zijn gaan daar rare dingen van doen. Zien we in de extremistische islam ook, is hetzelfde mechanisme.

     1. Siemien

      Tuurlijk Satty,

      Geleend van Sonar:

      “Noppes je bent echt geestelijk gestoord,na de aanslagen Twin Towers stonden de moslims op straat te dansen en het te vieren.
      Daarna zijn ze wereldwijd doorgegaan met aanslagen op christenen en kerken opgeblazen,toen gingen de burgemeesters niet naar kerken toe .
      We hebben een Rutte die naast de Nieuw Zeelanders staat volgens de NOS .
      Hij staat naast iedereen in de wereld,hij kan eens beter voor zijn eigen volk eens gaan staan zonder liegen en bedriegen.
      Noppes laat je opnemen en verlos ons van jouwe gezwets.”

      Nou en dit soort verdedig jij dus..Satty

     2. Satty

      Siemien

      Elke moslim stond te dansen?

     3. marco1

      Weet je wat overdreven is? Dat moslims in Nederland nu zogenaamd schrik hebben om naar de moskee te gaan. Dat er nu politie bij moskeeen in Nederland staan en dat we solidair moeten zijn met moslims in Nederland want ze zouden weleens het slachtoffer kunnen worden van een zelfde soort zieke geest als de dader van een aanslag in Australie. Tuurlijk de moslims in Nederland worden nu ernstig bedreigt en zijn hun leven niet meer zeker als ze naar het vrijdaggebed gaan.

     4. comfortzones

      Wilders is kritisch wat betreft islam, niet hatelijk. Wilders is boos, niet hatelijk. Is een groot verschil.

     5. toetssteen

      @Satya
      Neen, dat heeft RN in het geheel niet. Elkeen die dat vervloekte manifest niet gelezen heeft, zal zo dom beuzelen.
      In werkelijkheid heeft B. slechts drie maal zelf Wilders aangehaald (alle andere aanhalingen waren van anderen). In die drie maal van B. zelf, noemde hij Wilders een watje, een lafbek enz. B was een voorstander van de Assassijnse manier, nu zou u dat salafistisch noemen. Lees: zelfmoordcommando’s. Als de leider zei: spring van die rots, sprong de volgeling……

     6. Rien Noppen

      De heer Toetssteen meent dat uit het feit dat Breivik Wilders ‘slechts’ drie keer expliciet en met bewondering en instemming aanhaalt volgt dat zijn gedachtengoed helemaal niet overeenstemt met dat van Wilders.

      Het warhoofd heeft van feit en logica weinig kaas gegeten.

   2. Rien Noppen

    De ervaring natte plekken in de broek te krijgen bij ideologische herkenning ken ik niet maar Siemien kennelijk wel.
    Misschien kan een product als Tena Lady zijn ongemak ondersteunen.

    1. Siemien

     De ervaring met Tena lady bij ideologische herkenning ken ik niet maar Rientje weet het precies, bewijst hij toch mijn gelijk.

    2. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Misschien moet hij wat eerder zijn blaas ledigen?

   3. Top

    Ik reageer, in de meesten gevallen, met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

   4. sjun

    Zou er een tarief zijn voor gebruik van de door Al Azhar bedachte en gemunte term islamofobie door islam-apologeten? Maurits Berger heeft zich tenslotte ook laten kopen.

  2. tomygun

   Ruk knoppje je stotterd zo hard moeten lopen om als eerste
   je buikloop uittestorten zo als gewoonlijk .

   1. Rien Noppen

    Maak jij eerst je inburgeringscursus eens af, tomygun, je zwetst als een verstandelijk gehandicapte.

    1. Tguard

     @ noppen U gedraagt zich als een olifant in een porselein kast en verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Aub uw mening is werkelijk belachelijk en reflectie is u wereldvreemd.

  3. Toverkol

   Het valt toch lastig te ontkennen dat de islam religie in 99,9999 procent van alle terroristen ter wereld in hun manifest inhoudelijk voorkomt ?

   1. PMG

    Het valt toch lasting te ontkennen dat islam vodje het doden van alles wat anders denk voorschrijft als basisprincipe en dat daarbij alle middelen gebruikt kunnen worden?

    Het valt toch lasting te ontkennen dat het doden van onschuldige burgers door de aanhangers van deze ideologie frequent wordt gedaan?

    Het valt toch lasting te ontkennen dat de moslimbroeders dan ineens niet thuis geven?

    Het valt tot lasting te ontkennen dat moslims dit door de eeuwen heen hebben geflikt en begonnen zijn door hun ideologie?

    Het valt toch lasting te ontkennen dat er een arabische lente is, m.a.w. dat grote groepen het schijnbaar zelf ook zat zijn maar de ruimte niet krijgen?

    Het valt toch lasting te ontkennen dat moslims miljoenen doden op hun geweten hebben, mensen die op afschuwelijke wijze zijn verkracht en onthoofd en ga zo maar door en dat allemaal uit de naam van hun god en profeet?

    Het valt toch lasting te ontkennen dat deze ideologie gewoon openlijk in Nederland wordt verkondigd en zelfs op scholen wordt geindoctrineerd?

    Het valt toch lasting te ontkennen dat deze moslims in Nederland daarin gesteund worden door vele politieke partijen?

    Stem daarom PVV en FVD, die hebben een andere kijk op zaken en snappen dat deze moslims en hun ideologie niet in onze samenleving passen, zelfs niet op deze planet thuishoren wat deze ideologie zaait openlijk haat en geweld!!!

    1. Rien Noppen

     “Het valt toch lastig te ontkennen dat moslims miljoenen doden op hun geweten hebben, mensen die op afschuwelijke wijze zijn verkracht en onthoofd en ga zo maar door en dat allemaal uit de naam van hun god en profeet?”

     Het valt ook lastig te ontkennen dat zowel christenen als atheïsten aanmerkelijk meer mensen over de kling joegen dan moslims.

     Wat leert ons dit?

     1. Siemien

      Wat het ons leert is dat Rientje het absoluut en vooral opneemt voor de islam, en het steeds duidelijker wordt wat voor een islamknuffelaar Rientje eigenlijk echt is

     2. Rien Noppen

      Nee, Siemien, ik wijs er op dat religies en ideologieën van alle tijden en plaatsen zijn en elke keer als mensen menen gelegitimeerd te zijn door een hogere macht of hoger, het individu overstijgend, doel ze in staat zijn tot moord en genocide.

      Daarin verschillen moslimterroristen niet van nazi’s en islamofoben niet van van extreem linkse fanatici.

     3. Vabis

      Dat leert ons dat jij een gigantische leugenaar bent, dat lulverhaal van je is al zo dikwijls weerlegd dat het een gotspe is te noemen dat je er steeds weer mee komt aankakken.

     4. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Ben het deels met je eens, gebeurd niet zoveel. Maar idd Hiltler, Mao, Pol Pot, Lennin en Stallin waren atheïst en hebben samen 200 miljoen doden op hun geweten.

      Christenen hebben ook veel fouten gemaakt en handelen vaak genoeg niet uit naastenliefde, je kan vragen of je dan christen bent.

      Maar het is wel feit dat miljoenen mensen verdreven zijn uit moslimlanden. En nog steeds is er heel weinig vrijheid en zijn de meeste nietmoslims tweederangs. In Nederland is niemand tweederangs volgens de overheid (volgens sommigen wel, helaas), maar voor mij is ook iedereen gelijk.

      Alles heeft te maken met macht en mensen die machtswellustig zijn die zullen alles gebruiken of misbruiken om hun zin te krijgen. Ik snap werkelijk niet waarom iemand zij of haar wil aan anderen op wilt leggen. Maar ik snap ook niet dat vluchtelingen hier naar toe komen en totaal niet mee willen doen in de samenleving en velen de taal niet willen leren spreken.

     5. sjun

      Dat valt wel degelijk te ontkennen. Dus trok je alweer een te grote broek aan. Onder leiding van Dzjengis Khan en zijn opvolgers waaronder Timoer de Manke veroverden de Mongolen een gebied van Estland in het westen, via Iran en Rusland tot het zuidoosten van China. Bij de veroveringstochten vielen 30 tot 60 miljoen doden.

  4. Ritter

   Rien Noppen

   Jihadisten die aanslagen plegen citeren de koran en , zoals ze zelf zeggen, worden tot hun daden geïnspireerd door de islam.

   Salafisten die de westerse samenleving verwerpen doen dat op basis van de islamitische ideologie. Die halen ze aan als ze tekeer gaan tegen het westen.

   Enzovoorts.

  5. Step one

   En in veelvouden van die 3 keer dat Wilders is geciteerd is Churchill geciteerd. Dus Churchill had in Oslo middels een autobomaanslag een gebouw opgeblazen? Is dat wat je insinueert?

   Geef je mening dan maar over wat ik heb gelezen in het hoofdstuk Waiting for Churchill or Godot in het pamflet 2083 A Declaration of European Independence.

   2.7 Wachten op Churchill of Godot?

   Door Fjordman

   Ik heb ooit het genoegen gehad te mogen kijken naar het absurdistische toneelstuk genaamd “Wachten op Godot” van Samuel Beckett. Twee mannen genaamd Vladimir en Estragon zitten te wachten op een man genaamd Godot. De heer Godot komt natuurlijk nooit opdagen. Het is nu al jaren geleden, maar om een of andere reden herinnerde ik me het stuk onlangs bij het kijken naar de politieke situatie in Europa.

   Tijdens het hoogtepunt van de crisis over de Mohammed-cartoons behoorde Fjordman tot de minderheid die dacht dat dit goed nieuws was voor Europa en het Westen. Hoewel het misschien absurd klinkt voor Amerikanen, hebben die best onschuldige cartoons waarschijnlijk meer gedaan om de ogen van de Europeanen te openen voor de islamitische dreiging dan de terroristische aanslagen van 9/11 en de bomaanslagen in Londen en Madrid samen. Mensen die ambassades kunnen afbranden vanwege zoiets onbenulligs hebben gewoon helemaal niets gemeen met ons, en kunnen niet functioneren in onze democratische samenlevingen. Moslims hebben het te bont gemaakt, te vroeg, en zo zelfs wat leven teruggebracht in het bijna comateuze Europese continent. Ik zie enkele tekenen dat deze interpretatie juist is geweest, en dat het tij inderdaad aan het keren is. Recente opiniepeilingen geven aan dat er nu een kritieke massa gewone Europeanen is die niets meer willen horen aan hersenspoeling dat de islam een vreedzame religie is.

   In Duitsland kwam er een onderzoek [1] in opdracht van de Frankfurter Allgemeine Zeitung, waarbij 56 procent van de Duitsers zei dat zij geloven dat er al een “botsing van culturen” bestaat. 71 procent zei dat ze geloven dat de islam “intolerant” is, ongeveer 91 procent zei dat ze Islam associëren met de onderdrukking van de vrouw. Op de vraag of er een verbod op de bouw van moskeeën in Duitsland moet komen, zolang de bouw van kerken in sommige islamitische landen is verboden, zei 56 procent ja. Er was zelfs een aanzienlijke steun voor het beëindigen van het grondwettelijke recht in Duitsland op de vrijheid van godsdienst met betrekking tot de islam. Op de vraag of er strikte grenzen moeten worden gesteld aan de praktijk van de islam in Duitsland om het land te beschermen, zei 40 procent dat ze dergelijke maatregelen zouden ondersteunen. In Nederland [2] zegt 63 procent van de respondenten dat de islam onverenigbaar is met het moderne Europese leven. Zelfs in Zweden, het vagevuur van de politieke correctheid, blijkt uit opiniepeilingen dat twee op de drie Zweden [3] twijfelt of de islam kan worden gecombineerd met [4] de Zweedse samenleving. Onlangs heb ik ook voor het eerst zichtbare scheuren gezien in de muur van censuur op het publieke debat in Zweden. Er broeit al verandering in de lucht, in heel Europa.

   Europeanen beginnen geleidelijk te ontwaken uit de trance van het multiculturalisme, politieke correctheid en islamitische immigratie, maar ze weten nog steeds niet hoe diep het konijnenhol gaat. De meesten van hen hebben nog steeds niet gehoord van Eurabië, of het feit dat de Europese Unie, waaronder veel van hun eigen vertrouwde vertegenwoordigers, actief de massale immigratie van moslims naar het continent heeft aangemoedigd. Totdat ze dit doen zal het moeilijker zijn om de EU af te schaffen, en dat is in mijn ogen absoluut noodzakelijk om Europa te laten blijven bestaan [5]. Nee, de EU is niet het enige probleem van Europa, maar het is veruit het ergste, en we hebben niet eens een theoretische kans om onze andere problemen op te lossen zolang de EU de leiding heeft. Die moet volledig worden verwijderd. Het is al twee voor twaalf. Is het te laat? Ook al is het nog niet te laat, wat nog kan worden gedaan moet wel snel worden gedaan.

   Dus, wat nu te doen? Waar wachten we nog op? Misschien dat een fatsoenlijke leider naar voren stapt? Welnu, waar is hij, of zij? Tijdens de verzoeningspolitiek van de late jaren ’30 was er Churchill, klaar om in te grijpen als hij werd opgeroepen. Het probleem is, ik zie nu niemand van zijn kaliber. Tony Blair? Afgezien van de oorlog in Irak is absoluut alles wat hij heeft gedaan met betrekking tot de islam, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland, puur verkeerd. In sommige opzichten is hij een ergere kontkusser dan Chamberlain ooit was. Ik betwijfel of Gordon Brown beter zal zijn. Chirac is een corrupte boef, de Villepain is een pompeuze Eurabische clown met een Napoleon-complex, Sarkozy is niet al te slecht, maar niet goed genoeg, en Frankrijk heeft te veel eigen problemen om iets te betekenen voor de rest van Europa. Bovendien was het in de eerste plaats ook Frankrijk die Eurabië heeft gemaakt. Reken maar niet op hen. Spanje is alles uit haar verleden vergeten en heeft Zapatero, een slaafse socialistische wezel, als minister-president aangesteld, aan de macht gebracht door Al-Qaida. Italië heeft onlangs hun rechtse regering verdreven ten gunste van een linkse super-eurocraat, Romano Prodi, als minister-president, en communistische ministers die de deuren willen openen voor moslims uit Noord-Afrika. Blijft eigenlijk de Duitse Angela Merkel over als de minst slechte leider onder de grotere landen. Maar mevrouw Merkel is geen Thatcher, en zeker geen Churchill. Haar steun voor de vreselijke EU-grondwet zou genoeg moeten zijn om haar over te slaan als een potentiële leider van een de-Eurabisering van Europa. De enige West-Europese leider aan de macht met iets dat enigszins lijkt op een ruggegraat is Anders Fogh Rasmussen uit Denemarken, maar Denemarken is te klein om ons te leiden. Ik hoop dat we wachten tot een Churchill naar voren zal komen, maar ik ben soms bang dat we wachten op Godot.

   We klagen over zwakke leiders, maar misschien blijven wij wel zwakke leiders produceren omdat wij, als een volk, zwak zijn? En als we eindelijk een Churchill vinden, zal de pers hem verscheuren om elke fout die ze kunnen vinden? Zou de echte Churchill tegenwoordig nog zijn verkozen, of zou de media hem levend opvreten vanwege zijn drankverslaving en hem vervangen door een gelikte padvinder? En als een sterke leider naar voren stapt, zal hij een democratische mentaliteit hebben of zal hij een donkerder agenda hebben? Churchill begreep de islam heus wel. In zijn boek The River War, al in 1899 geschreven, zei hij het volgende over de volgelingen van Mohammed:

   Hoe vreselijk zijn de vervloekingen die het Mohammedanisme zijn volgelingen oplegt! Naast de fanatieke razernij, die net zo gevaarlijk is in een mens als watervrees in een hond, is er deze vreselijke fatalistische apathie. De effecten zijn zichtbaar in vele landen. Achteloze gewoonten, slordige systemen van landbouw, trage handelsmethoden, en onzekerheid over ’s mans eigendom, dat is er waar de volgelingen van de profeet heersen of wonen. Een afgebroken zinnelijkheid ontneemt dit leven zijn genade en verfijning; [ontneemt] het hiernamaals zijn waardigheid en heiligheid. Het feit dat in de Mohammedaanse wet elke vrouw het eigendom moet zijn van een man als zijn absolute eigendom, hetzij als een kind, een vrouw, of een maîtresse, moet het uiteindelijke uitsterven van de slavernij uitstellen tot het geloof van de islam niet langer een grote macht onder de mensen kan zijn. Individuele moslims kunnen prachtige kwaliteiten vertonen – maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van degenen die het volgen. Er bestaat in de wereld geen sterkere kracht van devolutie. Het is verre van stervende, het Mohammedanisme is een militante en actief bekerend geloof. Het is al verspreid over Centraal-Afrika, het lijft onverschrokken strijders in bij elke stap, en ware het niet dat het christendom wordt beschut in de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen [islam] tevergeefs heeft geworsteld, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome is gevallen.

   Churchills toespraken waren een grote bron van inspiratie voor de Britten tijdens WW2, maar beloofden ook dat “ik niets te bieden heb dan bloed, zwoegen, tranen en zweet”. Voor de Battle of Britain sprak hij de onsterfelijke leus, “We zullen ons eiland verdedigen, koste wat het kost, we zullen vechten op de stranden, we zullen vechten op de landingsplaatsen, we zullen vechten in de velden en op de straten, wij zullen strijden in de heuvels, we zullen ons nooit overgeven”. Hoe zouden de huidige decadente en plezier-liefhebbende Westerlingen reageren op een soortgelijke toespraak? Ik denk dat Winston het zou moeten herschrijven tot iets zoals dit: “Wij zullen ons continent verdedigen, koste wat het kost, wij zullen strijden op de ijscowagens, we zullen vechten op de auto’s van het kabelbedrijf, wij zullen strijden in de jacuzzi en de spa, wij zullen strijden in de nagelsalons, we zullen ons nooit overgeven”.

   In aanvulling op gewone decadentie is er een wijdverspreid ideologisch gevoel in Europa dat niets de moeite waard is om voor te vechten, zeker niet door gewapende strijd. Er zijn geen grote waarheden, alles is gelijk. Als we willen begrijpen hoe het idee van de zinloosheid van de oorlog in elke situatie binnensloop in de Europese geest, moeten we de gedichten van Wilfred Owen lezen, een andere Brit met gouden woorden. Misschien stierf Europa’s geloof in zichzelf in Auschwitz, maar het raakte enkele decennia eerder zwaargewond, in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Het was WO1 die Europa geradicaliseerd heeft, de Russische revolutie en de opkomst van de Sovjet-communisme heeft geactiveerd, en het was WO1 die Duitsland, met inbegrip van een jonge korporaal genaamd Adolf Hitler, vulde met een verlangen naar wraak en een groot deel van de munitie die ze nodig hadden voor hun aanleiding tot macht in de jaren ’30.

   Wilfred Owen was een tweede luitenant die deelnam aan de Slag aan de Somme en later werd weggestuurd voor een behandeling voor shell shock. Zijn verschrikkelijke gedichten over oorlogvoering met mosterdgas en het leven in de loopgraven hebben hem de status gegeven van leidende dichter van WO1. Wilfred Owen werd gedood in actie op 4 november 1918, slechts een week voor het einde van de oorlog. Een van zijn beroemdste gedichten is “Anthem for the Doomed Youth” [6]:

   Welke doodsklokken voor zij die sterven als vee?
   Slechts de monsterlijke woede der kanonnen.
   Slechts het rappe ratelen van stotterende karabijen
   Kunnen hun schietgebedjes uitbrabbelen.
   Geen spotternijen voor hen; geen gebeden noch klokken,
   Noch enige stem van rouw behalve de koorzang, –
   De schrille, krankzinnige koorzang van loeiende granaten;
   En hoorns die hen oproepen uit trieste landsdelen.

   Met welke kaarsen zal men hen een behouden uitvaart wensen?
   Niet in de handen van de jongens, maar in hun ogen
   Zal de heilige schittering van het afscheid stralen.
   De bleekheid van meisjesgezichten zal hun lijkwade zijn;

   Hun bloemen de tederheid van geduldige geesten,
   En iedere langzame schemering het sluiten van de gordijnen.

   Ik kan begrijpen waarom Wilfred Owen het gevoel had dat oorlog zinloos was, toen hij zat weg te rotten in de loopgraven voor een reden die hij niet eens kon begrijpen. Maar het is niet waar dat oorlog het ergste is dat kan gebeuren. Sharia is erger dan oorlog. Ik heb beweringen gehoord dat de Europese beschaving de eeuw niet zal overleven. Een eeuw is een zeer lange tijd, houd dat in gedachten. Zou iemand (behalve Churchill) in 1906, toen Europa echt sterk en krachtig was, hebben kunnen voorspellen dat Europa nu op het punt staat te worden overweldigd door Algerijnen en Pakistanen? De zaken veranderen. Ze kunnen ten slechte veranderen, maar ze kunnen ook ten goede veranderen. Als we een nieuwe wereldoorlog krijgen, wat steeds waarschijnlijker lijkt, kan dit wat er nu nog overblijft van de Europese beschaving voorgoed afmaken. Maar het kan ook, in theorie, het tegenovergestelde effect hebben, dat de schokgolven een ander soort Europa maken van het decadente, nihilistische Europa dat we nu zien. Een christelijke heropleving, bijvoorbeeld. Ja, dit kan gebeuren. Er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurd. Onze voorouders, betere mannen en vrouwen dan wij, hielden meer dan duizend jaar de frontlinies tegen de islam, offerden hun bloed op voor het continent. Door dit te doen hebben ze niet alleen het Europese kerngebied gered van onbetwiste islamitische dominantie en dus de Westerse beschaving zelf, maar misschien wel de wereld in het geheel. Wat er nu op het spel staat is niet minder dan destijds, waarschijnlijk is het zelfs meer.

   Sommige mensen beweren dat Europa niet de moeite waard is om voor te vechten, en dat er te veel mensen zijn die hun verdiende loon krijgen. Ja, een groot aantal van zullen dat ook krijgen. Ja, mensen zoals de EU-commissaris van Buitenlandse Zaken, Javier Solana, met Zwitserse bankrekeningen en hun goede relatie met Saoedi-Arabië en de Arabische Liga, en niet te vergeten Valery Giscard d’Estaing en zijn vreselijke EU-grondwet die de democratie zal vernietigen voor een half miljard mensen, die verdienen alle gruwel die we op hun bord kunnen scheppen. Het probleem is dat de mensen die het het meest verdienen om hiervoor gestraft te worden degenen zijn die juist de minste kans hebben om de prijs te betalen. De makers van Eurabië zullen de eersten zijn die het continent ontvluchten als het moeilijk wordt, waardoor degenen die nauwelijks hebben gehoord van Eurabië en haar oprichting nooit goedgekeurd hebben zullen moeten blijven en vechten.

   Edmund Burke dacht dat als een samenleving kan worden gezien als een contract, we moeten erkennen dat de meeste partijen van het contract ofwel dood zijn of nog niet geboren. Ik vind dat idee goed doordacht, want het betekent dat wanneer je vecht voor een land, je niet alleen vecht voor degenen die er nu zijn, maar voor degenen die er ooit woonden en voor degenen die er in de toekomst wonen. Als we niet willen vechten voor wat Europa tegenwoordig is, laten we dan vechten voor wat het ooit was, en misschien, heel misschien, voor wat het ooit weer kan worden. Er was ooit echte grootheid in dit continent. Het lijkt een lange tijd geleden, maar misschien kunnen we het weer doen herleven. Europees Parlementslid Hannu Takkula [7] uit Finland heeft gezegd dat het lot van Israël en Europa nooit eerder zo met elkaar verbonden was. “Dezelfde machten die Israël haten, haten ook Europa”, zei hij, eraan toevoegend dat Europa trouw moet blijven aan haar joods-christelijke wortels door het ondersteunen van Israël. De erfenis van de Europa “werd opgericht in drie steden – Athene, Rome en Jeruzalem”, zei Takkula. Moslims zijn openlijk aan het opscheppen over hoe ze binnenkort Rome zullen veroveren, net als ze deden met Constantinopel, het oostelijke Rome, en hoe ze Jeruzalem belegerd houden en ze het culturele erfgoed van Athene hebben gekaapt door te beweren dat ze “het hebben behouden” en “doorgegeven” aan het Westen. Het is tijd dat wij ons verleden terug gaan winnen en zo onze toekomst terugwinnen.

   Fjordman is er wel eens van beschuldigd dat hij een pessimist is. Ik weet niet zeker of ik meer pessimistisch ben dan anderen. Er zijn veel mensen die denken dat Europa al verloren is. Ik ben toevallig een van degenen die hebben verklaard dat dit slechts een van de vele mogelijke uitkomsten is. Europa staat nu op een van die beroemde kruispunten waar de loop van de geschiedenis meerdere kanten op kan gaan. Gezien de zwakte van Europa en de snelle expansie van de islam zou het dom zijn om de mogelijkheid uit te sluiten dat moslims dit misschien gaan winnen. Maar ik denk toevallig wel dat er een andere mogelijkheid is dat de islam niet alleen de strijd om Europa verliest, maar nog in deze eeuw zou kunnen worden vernietigd als een wereldmacht. Misschien moet Europa op een vreemde manier door een periode van kolonisatie en de dekolonisatie gaan, om zich te ontdoen van haar post-koloniale schuldcomplex?

   Deze oorlog die de islam voert tegen Europa, het Westen en inderdaad de hele mensheid is nu al meer dan 1300 jaar aan de gang. Dit is de derde grote jihad, de derde islamitische poging om het hart van het Westen te onderwerpen. Hoewel ik het niet kan bewijzen, heb ik zeer sterk het gevoel dat dit ook de laatste poging zal zijn. Er zal geen vierde jihad komen. Ofwel de moslims zullen deze keer winnen, of de islam zal zelf een nederlaag worden overhandigd en een klap die zo krachtig is dat het nooit meer kan herstellen. Dit is misschien wel de langste ononderbroken oorlog in de menselijke geschiedenis. En de uitkomst ervan moet worden beslist in de komende decennia. Ik weet niet zeker hoe dit allemaal zal gaan lopen. Wat ik wel weet is dat het allemaal zou kunnen worden besloten tijdens mijn levensdagen, en ik wil niet de zwakke schakel zijn in iets wat mijn voorouders al 1300 jaar intact gehouden hebben. Ik citeer Churchill: “Dit is niet het einde. Het is zelfs niet het begin van het einde, maar het is misschien wel het einde van het begin…”. Laten we hopen dat er binnenkort iemand van zijn kaliber zal verschijnen. Hij zal hard nodig zijn.

   Bronnen:

   1. littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=20665&only
   2. angus-reid.com/polls/index.cfm/fuseaction/viewItem/itemID/12143
   3. faithfreedom.org/oped/Fjordman60527.htm
   4. weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051028/SAMFUND/510270362
   5. gatesofvienna.blogspot.com/2006/06/why-eu-needs-to-be-destroyed-and-soon.html
   6. hcu.ox.ac.uk/jtap/warpoems.htm#7
   7. jpost.com/servlet/Satellite?cid=1145961320675&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

   1. Rien Noppen

    Fjordman was de grote inspirator van Breivik en daarmee ook Brenton Tarrant.

    Je snapt er werkelijk niets van om deze racistische vuilspuiter hier een podium te bieden.

    1. sjun

     Spot het containerbegrip ‘racisme’ in een reactie op een beargumenteerde kritiek op islam. Spuit elf geeft weer eens water…

 3. Piet Klein

  Het is onbegrijpelijk hoe D66 niet het onderscheid weet te maken tussen terechte kritiek op de uitingen van de islam en het gruwelijk geweld van een aanslag. Terechte kritiek wordt niet alleen naar de islam geuit maar ook richting zwaar christelijke stromingen bijvoorbeeld op hun Nashville verklaring, op de katholieke kerk vanwege het verdoezelen van kindermisbruik. En zo is er ook op de islam kritiek daar waar de islam de basiswaarden van onze samenleving niet respecteert. Maar deze kritiek rechtvaardigt niet blind geweld. Deze kritiek vraagt duidelijkheid van D66 waartoe D66 kennelijk niet staat is. Sterker nog D66 lijkt elk middel niet te schuwen om haar tegenstanders zwart te maken, de leugen, het vals framen, het geweld in schoenen van je tegenstander schuiven, het lijkt allemaal te mogen bij D66. Dit vals gedrag en het onvermogen onderscheid te maken tussen geweld en kritiek op stromingen het mag kennelijk allemaal van D66. Het onvermogen van om voor onze basiswaarden te gaan staan basiswaarden het onvermogen om kritiek te hebben op hen die onze basiswaarden niet respecteren, feitelijk de ander niet respecteren. Het maakt D66 tot het gif in onze samenleving.

 4. Korporaal Monty

  Ik denk dat Wilders zich in hoofdlijnen wel kan vinden in de stellingen van de dader die hij tegen de islam heeft.
  Ook hij is bijvoorbeeld bang dat we worden omvolkt.

  Wat Wilders natuurlijk afkeurt is het vermoorden van moslim dat gaat hem uiteraard te ver.

  Dit in tegenstelling tot diverse reageerders op dit forum.
  Die zijn van mening dat het de schuld bij slachtoffers zelf ligt.

  1. Marija

   Omvolking is al jaren aan de gang, overeengekomen met het verdrag van Straatsburg in 1975. Verdiep u daar eens in, bv met Google.

  2. Siemien

   De gulden middenweg, Wilders keurt alle geweld af, dus niet alleen het moorden Monty, en het spreken voor reaguurders hier zou jij natuurlijk niet moeten doen..

   1. sonar

    Siemien een korporaal zal nooit kaptein worden ,zeker niet met zulke domme opmerkingen.

    1. Korporaal Monty

     Wil jij beweren dat Wilders en die dader niet op diverse vlakken op één lijn liggen.

     Wilders ziet zich als strijder tegen de islam.
     Wilders wil de islam uit de westerse landen verdrijven.

     En de vele reacties te lezen zijn veel mensen helemaal niet rouwig om onschuldige slachtoffers.

     En dat noem jij “domme opmerkingen.”

     1. Adriaan

      @Monty, Wilders verafschuwt geweld. Daar ligt het wezenlijke verschil.

     2. Korporaal Monty

      @Adriaan
      “Wilders verafschuwt geweld. Daar ligt het wezenlijke verschil”

      Klopt.
      Maar voor de rest verschilt hij volgens dus niet veel met de dader.

      Veel mensen, hier bij DDS, zullen het niet met je eens zijn.

     3. DeBruijn

      @ Korporaal Monty

      Ik ben wel rouwig om de slachtoffers, vind het vreselijk! Vind het ook niet kunnen dat mensen poppen ophangen voor een moskee met kwetsende teksten.

      Maar de media en wereld is heel selectief. Elke week wordt wel ergens een kerk aangevallen of gesloten. Daar hoor ik nooit een burgemeester over, Aboutaleb hangt daar de vlag niet voor halfstok en gaat niet met de Kopten in Rotterdam op bezoek. Waarom niet? Omdat hij moslim is?

      Kloppen doet het in ieder geval niet.

      Tientallen miljoenen mensen zijn uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Eurazië verdreven en vermoord. Joden, christenen, boeddhisten, Hindoelisten en Jezidi’s (en nog wat anderen ook).

      Wie hangt de vlag half stok voor hen?

  3. Rien Noppen

   Ja, Wilders is het ideologisch eens met deze terrorist, zoals dat het geval was met Breivik.
   Hij zweert hypocriet geweld af maar bralt wel agressief over islamitisch stemvee met kopvodden en minder Marokkanen. Hij zaait dus wel degelijk haat en geweld en dat blijkt ook uit de bijdragen van aanhangers van hem op dit blog die niet zelden wel degelijk expliciet oproepen tot geweld en daarin ook zelden worden tegengesproken.

   Wilders zaait haat en zijn zaad ontkiemt. Dát is de ellende.

   1. Siemien

    Nee dat is Wilders natuurlijk, die is het helemaal niets eens met TERRORISTEN, ben jij wel goed bij je hoofd..

    De islam is het haat..

 5. Marija

  Sjoerdsma heeft zijn visitekaartje afgegeven !

 6. sonar

  Lid van dood 66 Ploert Ploertsma kan je toch niet serieus nemen,tijd voor hem om het pilletje wat zijn partij voorstaat in te nemen ,dat scheelt een hoop onzin .

 7. J.Rademaker

  Hij levert zijn bijdrage aan de normalisering van haat na het zaaien van haat tegen Pim moet het kennelijk nog genormaliseerd worden.
  En hij vindt er wat van, de moordenaar in Nieuw Zeeland heeft vergeten in zijn manifest de hem onbekende Wilders te noemen en dat vindt hij storend.
  Heel scherp van Wout, wat vindt deze man van eco terrorisme.

 8. Riche

  Bijzonder dat Wilders hier kennelijk wel een rol in wordt toegedicht, maar deIslam niet. Want kijk ik naar de laatste 10 jaar dan is toch moeilijk te ontkennen dat juist de aanhangers van de Islam het willekeurig doden van andersdenkende mensen tot hun handelsmerk hebben gemaakt. Gek genoeg hoor je deze kwakzalvers dan beweren dat het toch echt niets met de Islam te maken heeft.

 9. van Urk

  Een Linkse tegenstander van Wilders had het van de week nog over minder,minder Urkers. Helaas heeft dit haatzaaiende plan gevolgen op de 46.000 Urker buurtinwoners van de NOP.

 10. Roughwood

  Ach ja, Demoniseren66. Hoeveel zeteltjes verlies ook alweer in de peilingen? In aanloop naar verkiezingen komen de viezerikken altijd uit hun holen. En laten hun ware aard zien.

  #stemzeweg

 11. Vit

  Ten tijde van de aanslag op de twintowers was ik in Hilversum aan het werk, buiten stonden een paar van onze kansenparels te dansen van vreugde, dat hadden ze niet moeten doen want ze kregen een flink pak slaag van een paar bouwvakkers, de PVV bestond nog niet.

  Wie was er nou eerder de kip of het ei?

  1. Adriaan

   @Vit, helemaal gelijk met dat kip en ei-verhaal.

 12. Adriaan

  Van de week een hoogleraar nog horen zeggen dat terrorisme te wijten is aan mensen zoals Duk, Wilders en Baudet. Volslagen waanzin van mensen die dat beweren.

 13. Ritter

  Politici als Sjoerd Sjoerdsma zetten aan tot haat tegen Geert Wilders.

  Dat deden dit soort politici ( en hun vriendjes in de media!) ook tegen Pim Fortuyn. En deze hetze tegen Pim Fortuyn heeft de moordenaar van Pim geaspireerd tot de moord.

  Kortom, het is Sjoerd Sjoerdsma die haat verspreid.

  1. Korporaal Monty

   De meeste extremisten worden door iemand of iets geïnspireerd.
   Bij de moslims is hun haatboek.

   Maar wie of wat heeft deze dader van gisteren geïnspireerd om zoveel mensen te vermoorden?
   Kwam dit ook uit een boek of de ideologie van anderen?

 14. Josh

  D66 is het spoor kwijt in vele opzichten

 15. AAA

  Ik hoop toch zo vurig dat al die wegkijkers het slachtoffer worden letterlijk van dat tuig waar deze compleet mongolen het voor opnemen echt ik kan niet wachten.De enige wegkijk hersendoden! als je iemand de schuld wil geven de DADERS !! niemand anders.Als ik vraag aan al die gekken die het tuig verdedigen spring van een 20 hoog flat doen jullie dat dan? wat mij betreft graag hoor…

 16. Ritter

  Selectieve verontwaardiging.

  Zo’n 200.000 Christen werden de afgelopen jaren vermoord door moslims in Midden-Oosten.

  In 2017 werden er nog 43 Koptische christenen in kerk door moslims neer gemaaid, maar nauwelijks enige reactie in het westen. Daar hoorden we Sjoerd Wiemer destijds niet over,

 17. Zouaaf

  De volgers zijn verantwoordelijk Hun verstand zegt anders maar zij handelen tegengesteld. Zij willen niet onder doen voor hun leiders. De supporters van Baudet inzake klimaatveranderingen brallen hem na en gebruiken dezelfde terminologie als argument. Maar hun verstand zegt anders.

 18. Seneca

  @redactie dds: waar is mijn reactie, circa 30 minuten geleden geplaatst, op dit topic? u verwijt de heer Sjoerdsma van stemmingmakerij, maar u berooft mij van mijn recht op spreken op dit forum. voor uw informatie: ik heb mij aan het hh reglement van uw dds gehouden.

  1. PMG

   Ja, mijn berichten verdwijnen ook gewoon, vallen eerst niet te plaatsen en worden, als het dan eindelijk wel lukt gewist schijnbaar

   1. Seneca

    @PMG
    vermoedelijk zijn de reacties te confronterend voor de redactie. dds immers staat toe dat er – ondanks het ‘huishoudelijk reglement’ – vuilspuiterij, anti joods sentiment, onverbloemde christenhaat en een dedain naar die reaguurders die zich niet conformeren aan het idee van de vvmu van de redactie. erg spijtig!

 19. Step one

  Winston Churchill over de islam

  Hoe vreselijk zijn de vervloekingen die het mohammedanisme legt op zijn volgelingen! Naast de fanatieke razernij, die in een man net zo gevaarlijk is als watervrees bij een hond, is er deze vreselijke fatalistische apathie. De effecten zijn in vele landen duidelijk zichtbaar. Zorgeloze gewoonten, slordige landbouwmethoden, de trage wijze van handel en onzekerheid m.b.t. eigendomsrechten van onroerend goed, bestaan daar waar de volgelingen van de profeet het leven regeren. Een verlaagde zinnelijkheid ontneemt het leven zijn gratie en verfijning; en daaruit volgend, van zijn waardigheid en heiligheid.

  Het feit dat in de mohammedaanse wet elke vrouw aan een man moet behoren als zijn absoluut eigendom – hetzij als een kind, een vrouw, of als een concubine – moet dit de uiteindelijke afschaffing van de slavernij vertragen totdat het geloof van de islam niet langer een grote macht over de mensen heeft. Duizenden worden moedige en trouwe soldaten van de Koningin: iedereen weet hoe te sterven, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van de mensen die het navolgen. Geen sterkere achterwaarts gerichte kracht bestaat in de wereld. Verre van ten dode opgeschreven is het mohammedanisme een militant en missionerend geloof. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, waar het onverschrokken strijders bij elke volgende stap doet opstaan, en ware het niet dat het christendom beschut is door de sterke armen van de wetenschap, diezelfde wetenschap waartegen het tevergeefs heeft gestreden, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome viel.

  1. Niet L niet R

   Is de waarheid, die niet onder ogen wordt gezien, door een linkse elite club!

 20. Peter Loosduinen

  Aan deze kwal het volgende gemaild:

  Walgelijk om dit met Wilders te associëren !
  Ik hoop op een stevige afstraffing van uw partij.

 21. Duckday

  Dat zijn nu de mensen die de ellende veroorzaken en tweedeling veroorzaken Zij proberen hier weer een slaatje uit te slaan D66 is een partij die de bevolking probeert te onderdrukken Dus STEM vrij eb BLIJ PVV of FvD deze partijen komen op voor de BEWONERS En die halve zachten van D66 zijn gewoon de weg kwijt

 22. Raveltje

  Mensen vermoorden is niet goed te praten
  En komt er nu een tegen bloedbad ?
  Alleen moskeen beveiligen is dus geen optie.
  Een terrorist kan overal opduiken
  Of het nu islam is of een andere sekte, ze lijken
  allemaal te willen moorden.
  Daar is Wilders tegen, maar bij de islam normaal wordt
  gevonden. Kwaad met kwaad vergelden.
  En dat zoiets alles overneemt dat willen wij immers niet.
  Dat plunderen, moorden en onzedelijkheid wat de islam
  normaal vindt.Daar MOET iets extreem tegen komen
  Niet door ons een rad voor ogen te draaien.
  Stem dus niet op verraders en bedriegers.

 23. Niet L niet R

  Een verderfelijke reactie van deze D66 Sloerd Wiegersma, met woorden zet hij zich zelf op het zelfde niveau als die ziekelijke rechtse schutter!
  Waarbij aangetekend moet worden, dat die elite linkse kliek zoals D66 er Diemers mede er zorg voor draagt dat Nederland en Europa ongecontroleerd overstroomd zijn, en nog worden van moslimse gelukzoekers!
  Wie zich goed laat informeren is de bajes oververtegenwoordigd door Moslims.
  Het radicale terrorisme bestaat voor het overgrote deel uit moslims.
  Laten wij stoppen met deze golf van gelukzoekers!
  Wat niet wegneemt dat deze aanslag afschuwelijk is, waar geen woorden voor zijn!

 24. TheresaGeissler

  Nou, ik zeg hier: Rustig laten doorkletsen, des te fataler voor hemzelf.
  Sommige gedrochten moet je hun eigen graf laten delven.

 25. Step one

  1 aanslag tegen moslims door een zelfbenoemd eco fascist aan de andere kant van de wereld. Is het niet veel logischer om niet- en anders gelovigen te gaan beschermen TEGEN islamitisch geweld?

 26. comfortzones

  De heer Sjoerdsma creëert hiermee een klimaat net als de heer Melkert dat deed voordat Pim Fortuijn vermoord werd door een linkse extremist. Gevaarlijke, vieze rioolpolitiek. Meneer Sjoerdsma, u zou zich kapot moeten schamen.

 27. B. Pascal

  Volgens Links zijn alle Urkers racisten, dus ik kan ook wel begrijpen dat men het geweld bij Wilders en Baudet in de schoenen schuiven wil. Immers het is campagne tijd. Zo’n aanslag moet je uitbuiten! Over lijken? Nee hoezo!

 28. FJ

  Onze politici en gematigde moslims hebben zulke aanslagen van extreme islamisten altijd met de mantel der liefde bedekt en hier nooit tegen stelling genomen. Dat zo een fobie bij mensen ontstaat is een tekortkoming van linkse politici die liever struisvogelpolitiek speelden ipv maatregelen nemen tegen extreme moslims.
  En nu natuurlijk deze aanslag wel veroordelen samen met hun gematigde moslims en vooral wijzen naar personen, die wel gewaarschuwd hebben.

  Dat deze aanslag en alle andere aanslagen fout zijn is buiten kijf. Maar zolang links geen maatregelen willen nemen en gematigde moslims dansen bij aanslagen op niet gelovigen, moeten mensen zichzelf en hun dierbaren beschermen.

  Sjoerd Wiemer Sjoerdsma is zelf de oorzaak van alle rotzooi op dit moment in Nederland. Hadden ze het vanaf het begin goed aangepakt, waren er geen Pim, Geert of Thierry geweest.
  Maar ja, dat hebben ze bewust niet gedaan en nu integratie verkeerd uitpakt, moet er natuurlijk iemand de schuld hebben en dan kies je jezelf niet, of niet Sjoerd

  1. Meriadoc Brandebok

   Je lult maar wat, FJ. Deze aanslag – waarbij een kind van drie stierf – heeft alles te maken met moordzuchtigheid, rechtse*tremisme en moslimhaat. Met “beschermen” heeft het niets te maken.

   Overigens, welke islamistische aanslsg in Europa is met de mantel der liefde bedekt?

   1. FJ

    Ik mag dat gelul van jou niet horen, want natuurlijk heeft links geen schuld in jouw ogen. Dat kan ook niet anders met zo’n naam, Brandebok is natuurlijk brandewijn.
    En als je regelmatig te diep in een glaasje kijkt, wordt het steeds gemoedelijke in deze wereld. Daar zal het wel aan liggen.

    Ik denk daar terecht anders over. Met het binnenhalen van de islam werd de extremistische islam ook omarmd en niet buiten de deur gehouden.
    Jij doet nu precies datgene wat ik bedoel, je haalt hier 1 slachtoffertje aan die nu bij deze aanslag is omgekomen, maar er zijn zoveel mensen vermoord door extreme molims, daar stap je gemakshalve zo eventjes over heen.
    Het spijt me, maar ik vergeet de geschiedenis van deze volksverhuizing niet en hoe links daarmee is omgegaan.
    Zij mogen zichzelf wel eens afvragen, waarom ze zo onzettend naïef, blind en dom zijn geweest en of ze daar zo langzamerhand niet eens lering uit zouden moeten trekken.

    1. Meriadoc Brandebok

     Laten we maar zeggen dat onze definitie van dierbaren beschermen sterk verschilt.

 29. Step one

  Het is stil in de politiek en in de media…

  Heet van de naald:

  CYMI: 120 Christians Slaughtered By Muslim Herders In Nigeria – MEDIA SILENT

  by Brock Simmons March 15, 2019 219 Comments

  As media outlets across the world bring you the minute-by-minute updates of the Christchurch mosque shooting in New Zealand, those same outlets have been mostly silent on the recent mass slaughter of Christians in Nigeria by muslim herdsmen. Those attacks have resulted in 120 dead and 140 homes burned to the ground.

  The Christian Post reports:

  At least 120 people have been killed by alleged Fulani militant attacks since February in the Kaduna state of Nigeria with the latest attacks on Monday resulting in the deaths of over 50 and the destruction of more than 140 homes.

  On Monday, 52 people were killed, dozens injured and around 143 homes were destroyed in attacks on the villages of Inkirimi, Dogonnoma and Ungwan Gora in the Maro district of the Kajuru Local Government Area, according to Christian Solidarity Worldwide.

  The Monday attack followed an attack on Sunday in the Ungwan Barde village in Kajuru in which 17 people were killed and dozens of homes were burned.

  In late February, there was another attack in Maro that resulted in the deaths of about 38 Christians and saw homes and a church burned. On Feb. 10, 10 people were killed in an attack in Ungwan Barde as six others were killed in isolated attacks the day before.

  CSW, a United Nations-recognized NGO that advocates for persecuted Christians worldwide, reports that victims in the attacks on Monday included women and children. Survivors told the nonprofit that the attackers were separated into three groups. One group shot and killed people, the second set fire to buildings, and a third ran after people fleeing the scene.

  Nigeria ranks as the 12th worst country in the world when it comes to Christian persecution, according to Open Doors USA’s 2019 World Watch List.

  In 2018 alone, thousands of Christians were killed by militant Fulani herdsmen, leaving some to say that genocide is occurring in the Middle Belt of Nigeria.

  Kaduna state is not alone in suffering from Fulani violence as other states in the Middle Belt have faced it too.

  On March 4, Fulani militants in the Benue state reportedly attacked three villages, killing 23 people with bullets and machetes, according to International Christian Concern.

  CSW is calling on the Nigerian federal government to address the spike in violence in a “decisive and unbiased manner.”

  “The relentless death and destruction is a sad indictment of the continuing failure by both levels of government to fulfill the primary mandate of protecting all its citizens impartially,” Thomas argued.

  These claims are backed up by similar reports on Christian Broadcasting Network and The Guardian Nigeria.

  CBN reported on the February attack:

  Radical Muslims murdered more than 30 Christians in Nigeria last week. This is just the latest account of systematic Islamic violence towards Christ-followers in that country.

  The Guardian reports that Fulani herdsmen assaulted the Christians around 4 a.m. in Karamar village in the Maro district of Kajuru.

  The herdsman reportedly set fire to several houses and a church. The terrorists then sporadically shot at families trying to escape the blaze, killing 32 people.

  The Christian Association of Nigeria (CAN) also condemned the deadly assault and urged young Nigerians not to retaliate against the terrorists.

  “We have appealed to the youths in the area that there must never be any reprisal. We want to give the security operatives in the state the benefit of the doubt to go after the killers. We don’t want any reprisal attack because the circle of violence and killings will continue,” Rev. Joseph Hayap added.

  CBN News reported last year that hundreds of Christians were killed in clashes with the Muslim herdsman.

  Last June, Fulani herdsmen, who are mostly Muslim attacked six predominantly Christian villages in Nigeria’s Plateau state. Many of those killed were Christians, and they were reportedly hacked to death.

  According to the Global Terrorism Index, Fulani herdsmen have killed more than 60,000 people since 2001.

  Are you going to hold your breath waiting for Huffington Post, Alexandria Ocasio Cortez, Nancy Pelosi, and the Southern Poverty Law Center to condemn these attacks?

 30. Henk Albarda

  Als er waar ook ter wereld een aanslag wordt gepleegd door islam afgevaardigden, hoor ik van voltallig links ‘medeleven met de slachtoffers’. Gelijktijdig maakt links er dan de opmerking bij dat dit beslist niet mag afstralen op ‘de andere’ moslims (die bewezen sympathie hebben met de aanslagplegers). Nog steeds is het aantal rechts-extremistische geweldsaanslagen marginaal vergeleken bij het aantal moslim extremistische geweldsaanslagen, toch vind ik ook deze in New-Zealand 1 teveel.
  Bij aanslagen op christelijke of joodse gemeenschappen hoor je groen links en d66 nooit. Nu, bij 1 aanslag op moslims aan de andere kant van de wereld moeten ineens alle moskeen in Nederland beveiligd worden. Ik ben verbijsterd over het mega 2 maten meten van links als het gaat om aanslagen tegen moslim cq tegen christenen of joden. De heer Noppen realiseert zich dat hij zo weinig feiten kan tegenspreken dat hij direct bewijst dat de islam 1200 jaar achter loopt door ons te herrinneren aan de kruisvaarders die inderdaad zeer misdadig tegen de moslims tekeer gingen, 1200 jaar geleden.
  Overigens redactie, ik constateer dat ene Heer Noppen hieronder 2 x dezelfde reactie plaatst, echter op geen enkele feiten vraag van anderen op forum bij benadering een antwoord geeft. Is de heer Noppen een zgn bot?

  1. Rien Noppen

   “die bewezen sympathie hebben met de aanslagplegers”

   Dit liegt Henk Albarda maar islamofoben liegen makkelijk en graag.

   1. FJ

    Noppie Noppie, je zit op internet en kunt zo de reacties van moslims na grote aanslagen in Europa te voorschijn halen als je maar wilt en daar ontbreekt het bij jou aan.

    Struisvogelpolitiek staat bij jou hoog in het vaandel en niet HA liegt, maar jij verdonkermaant de waarheid.

  2. poldi

   @Henk Alberda, helemaal mee eens.
   Rien Noppen is een ingehuurde supertrol en expert in het plaatsen van tegendraadse met een linkse sop overgoten reacties.
   Groeten aan IT.

   1. Lugar

    @Poldi: Negeren is de enige optie.

  3. Nuts

   Mooi stuk.

   De Kruisvaarders gingen trouwens alleen maar naar het Oosten om Christelijk gebied terug te veroveren.
   Vergeet niet…..het Christendom en het Jodendom komen beiden uit het midden oosten…..lang voordat de Islam al bestond.

   1. toelos

    yes

 31. Politiek Profeet

  Die Sjoerdsma komt zichzelf nog wel eens tegen….de revolutie komt steeds dichterbij en dan is de club van sjoerdsma de eerste die voor het hekje van het te vormen Volkstribunaal staat, hij ook…..
  Verder is die club straks gehalveerd en blijft er nagenoeg niets meer van over, kan sjoerdsma eens echt werk zoeken, de tut…..
  Het demoniseren van PVV en deels het FvD geeft blijk van een gebrek aan zelfvertrouwen van het linkse gajes.
  De klok tikt….voor pinokkio en ook sjoerdje….de tut….

 32. Abdullah de vliegende hollander

  nou toch niet
  Wildersuit zijn standpuntrn slechts in woorden en eventueel in wetswijzigingen….

  Echter die gast in nieuwe zeeland deed dat met zwaar geweld met de dood tot gevolg….

  Dus er is wel degelijk een zeer zeer groot verschil tussen wilders en die moordenaar

 33. Nuts

  Het zou mij niet verbazen als dit alweer een van de vele NEP aanslagen is dat eigenlijk door een LINKSE radicalist gedaan is….

  Echter zoals al de nep aanslagen tot nu toe…..zodra dit uitkomt zwijgt de mainstreammedia weer…

  Gek is namelijk wel dat deze blanke extremist een communist is.

  Ik zou zeggen….zoek zijn naam en nichnames op en ga diep googlen..

  Journalistiek moet je zelf doen in dit land…

  Bertus,

 34. H.Vaes

  De indoctrinatie over Wilders en Baudet heeft bij de …..zwakkere…… onder ons …goed gewerkt.

 35. Michael M

  Men zoekt altijd een verband tussen iets. Of men rekt het uit het verband. Hier zit geen rek meer in.

 36. Willem Bever

  Moedig hoor in de 2e kamer ben je onschendbaar, goedkoop

 37. Tante Sidonia

  CNN:
  ……. and the confusing left-wing party Groen-Links receives money through Mosques to proclaim their pro-Muslim ideas……

  Vertaald:
  de dolgedraaide linkse partij Groen-Links ontvangt van Moskeeen, geld om pro-Moslim ideeen te verkondigen.

  Nep? ……Nee!!!

 38. PMG

  @huistrol – klusje voor je: ga jij even uitleggen aan de nabestaanden van de 50 vrouwen, waarvan de hoofden werden gevonden, dat de koran een vredelievend boek is en moslims het beste met de mensheid voor hebben

 39. Alfredo

  De meeste terroristen zijn toch Links, of vergis ik me nou? Nee toch niet… Dus dit is gewoon weer publiciteit ophalen met een grote naam van een politicus. Om zijn naam te schande te zetten nou dit gaat alleen maar averechts werken.

 40. toelos

  aan rien noppen de nieuwe fascist vertrek waarheen laat ik aan #volgers# over een realist die bestaan ook nog doei

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.