EenVandaag gaat los op Thierry Baudet: ‘Wil u universiteiten gaan sluiten?!’

Een hele diepe zucht.

Als je wilt weten hoe ziek het gesteld is met de nepjournalistiek van de NPO, zoek dan niet verder. In naam van EenVandaag heeft Joost Vullings een artikel geschreven — een soort van ‘brief aan Thierry Baudet.’ De brief maakt er geen geheim van wat Vulling werkelijk van Baudet vindt: hij is overduidelijk van mening dat de Forum voor Democratie-leider op zijn minst met racistische en / of autocratische ideologieën flirt.

Hij maakt zich met name zorgen over Baudets uitspraken — tijdens de toespraak die hij gaf na de verkiezingsoverwinning van FVD eerder deze maand — met betrekking tot de linkse indoctrinatie in het onderwijs, de lelijkheid van moderne ‘architectuur’ (een hobbykind van Baudet), en de linkse propaganda verspreid door het mediakartel.

Schrijft Vulling:

Kapot maken, ondermijnen, dat zijn nogal grote woorden en daarom heb ik enkele vragen voor u. Heeft u plannen om deze zogenaamde ondermijning tegen te gaan? En wat gaat u dan doen? Gaat u bijvoorbeeld universiteiten sluiten? Moderne architectuur verbieden? Journalisten censureren? Ik weet dat u liever boeken schrijft, maar ik zie eigenlijk uit naar een handzame fractiememo over uw anti-ondermijningsbeleid.

Dat is natuurlijk je reinste idiotie. Een man als Vulling weet best dat Baudet geen universiteiten wil sluiten, bepaalde architectuur niet wil ‘verbieden’, en de pers absoluut niet de mond wil snoeren. Hij weet dat. Waarom schrijft hij deze vragen dan toch op?

Het antwoord ligt voor de hand: omdat hij graag mensen angst aanjaagt. Hij wil lezers bang maken voor Baudet. Hij denkt: als ik nou maar impliceer dat Baudet zo ver wil gaan — dat hij feitelijk een fascist is — misschien dat linkse lezers dan heel bang worden en tegen hem (en zijn partij) in actie komen. Hoe die ‘actie’ er dan precies uit moet zien? Dat laten we voorlopig maar even in het midden, hoewel Leon de Winter duidelijk wel een mening heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. RPML

  Links is heer en meester in het creëren van ‘problemen’, het aandragen van ‘oplossingen’ die anderen moeten uitvoeren en het hard wegrennen als het hen zelf treft:

  Probleem: illegalen
  Oplossing: noem ze ‘documentlozen’ en eis ‘bad, brood, bed’ ren hard weg; nu ze in een Amsterdamse brandweerkazerne terecht komen in de buurt (naast een politiebureau notabene) is dat plots onacceptabel omdat er een duur winkelcentrum t.o. de kazerne ligt…

  Probleem: Ecologische voetafdruk
  Oplossing: Praat iedereen een schuldgevoel aan, richt een praatgroep op en ren hard weg; helaas is niet iedereen aanwezig want er is een conferentie in New York en er gaat toch al een Boeing die kant op…

  Probleem: Het klimaat
  Oplossing: Laat een robot je teksten herhalen, sluit een kolencentrale en ren hard weg; SHELL heeft een mooi baantje voor je bedacht…

  Je turft de hypocrisie dagelijks af…

 2. Tguard

  Schaam je vullings

 3. Korporaal Monty

  “Hij wil lezers bang maken voor Baudet.”

  Terwijl Baudet de mensen juist een mooie boreaal Nederland wil voorspiegelen.
  Misschien wel terug naar de ‘Gouden eeuw’?

 4. Dik

  Vullings stelt wel goede vragen, lijkt mij sterk dat Baudet die niet gewoon beantwoordt.

 5. Gekko

  EenVandaag, dat is redacteur Jan Born. Heb ik wel eens wat mee van doen gehad. Een grotere eikel ben ik nog niet tegen gekomen.

 6. victus

  “Bodyguards” die body guarden met een 4,5mm windbuks? Deegroller is effectiever

 7. henkie

  De heer Baudet,
  moet Geert Mak,
  onze historicus, vragen een analyse te geven van de hedendaagse religie “politieke correctheid” en de gevaarlijke indoctrinatie/hersenspoeling die 50 jaar hiervan heeft veroorzaakt, waarover de heer Mak uit eigen ervaring kan meespreken en waaruit hij lering heeft getrokken, althans, dat neem ik aan.

  Ik hoop dan dat alle mede- hersengespoelden wakker schrikken uit hun waanvoorstellingen, en vatbaar worden voor rede.

 8. Robert Leiden

  Het gaat om de feiten.
  Dat is toch wat Baudet al jaren doet? Flirten met radicaal rechts?
  Op internet zijn jarenlange activiteiten, tweets en uitspraken van Baudet terug te vinden die daarop wijzen. Met datum en bronvermelding.
  Baudet heeft zelfs als gastspreker bij de IJzerwake gespeeched.
  En ja, hij heeft universiteiten en architecten genoemd in relatie tot een vermeende ondergang van NL.
  En dan verbaast zijn dat daar vragen over gesteld worden?
  Dat is nou precies wat een echte journalist moet doen. Kennelijk is dat DDS vreemd.

  1. henkie

   Laat Geert Mak maar eens aan het woord, hij heeft iets “Eye opening” meegemaakt in 2003. Hij is ook heel vluchtig in het nieuws geweest, werd geconfronteerd met zijn eigen hersenspoeling. Hij zou de doctrine van “politiek correct” als oorzaak en aanstichter van haat in onze samenleving kunnen duiden, de dictatuur van censuur en indoctrinatie.

 9. RPML

  Over universiteiten gesproken: ik lees net dat Rutger Groot Wassink van de HAVO naar de universiteit is gegaan (bron Wiki). Klaver ging ook al van het VMBO naar het HBO; allemaal reuzensprongen die in de praktijk niet kunnen maar bij GroenLinks wel…

  Zou Baudet dat bedoelen met het ondermijnen van het onderwijs?

  1. Vliegenvanger

   Je kan inderdaad wel eens gelijk hebben.
   Als je een kruiwagen hebt kan heel veel in Nederland.

  2. Piet51

   @RPML
   Lagere School, VMBO, HBO, universiteit, het is heel goed mogelijk en ook niet zo moeilijk, zoals mijn zoon liet zien. Je moet alleen tussen VMBO en HBO wel wat ontbrekende kennis bijspijkeren, maar dat is een kwestie van gewoon wat boeken bestuderen. Je moet alleen wel discipline hebben en een goed stel hersenen. Helaas is dat niet iedereen gegeven.

   1. RPML

    “Je moet alleen tussen VMBO en HBO wel wat ontbrekende kennis bijspijkeren, maar dat is een kwestie van gewoon wat boeken bestuderen. ”

    Ik neem aan dat dit sarcastisch bedoeld is? Ofwel na je VMBO 4 jaar MBO ofwel 2 jaar HAVO is een kwestie van gewoon wat boeken bestuderen? Maar dan heb je wel een MBO of HAVO diploma, daar is hier geen sprake van.

    1. Dik

     Soms kan het wel, maar dat is nog best een traject.

     Je kunt van het Mavo 4 naar Havo 4, daarna moet je over naar Havo 5, je mag niet blijven zitten. Als je na havo 5 je diploma hebt gehaald kun je, afhankelijk van je studieprofiel en je cijferlijst naar het HBO.

     Je kunt soms ook van het VMBO naar het HBO, meestal volg je dan volwassenenonderwijs. Hiervoor moet je een toelatingse’x’amen doen die, uiteraard, voldoende moet scoren.

    2. Piet51

     Ik heb nog wat zitten mijmeren over die opmerkingen die beweren, dat Nederlandse universiteiten, media, journalisten en opiniemakers links zijn. Het klinkt steeds als een beschuldiging, terwijl ik als linkse denker en doener er toch vanuit ga goed bezig te zijn. Maar door dat gemijmer groeide de overtuiging, dat het inderdaad zo is: universiteiten, media, journalisten en opiniemakers zijn inderdaad in meerderheid links. Niet allemaal, maar wel veel. Maar dat roept toch onmiddellijk de vraag op hoe dat zou komen? Dat antwoord is niet zo ingewikkeld. Aan de universiteiten, en vergeet de hogescholen niet, werken de knapste koppen van Nederland, de bollebozen, die op meerdere terreinen ons land voorop laten lopen. Kijk maar naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van de laatste 15 jaren: Ben Feringa, Andre Geim, Gerard ’t Hooft, Martinus Veltman, Paul Crutzen. Allen opvolgers van de wereldberoemde wetenschappers die langer geleden onze universiteiten bevolkten, zoals Einstein, Lorenz, Kamerlingh Onnes, Huizinga, Boerhave. Maar al die andere wetenschappers van vandaag zijn niet veel minder begaafd. En juist deze mensen zijn links. Dat gaf mij stof tot nadenken, want nadenken kunnen deze mannen bijna als geen ander. En dat diepe nadenken heeft hen tot aanhangers van links gemaakt. Het maakt mij vrolijk, dat ik niet als enige links ben, maar dat andere zeer geleerde heren dat ook zijn en mij inspireren.

     Voor journalisten geldt ongeveer hetzelfde als voor universiteiten/wetenschappers. Journalisten zijn aan hogescholen/universiteiten opgeleid. Links dus, maar zij zijn vooral opgeleid om data te verzamelen, ook moeilijk te verzamelen data, en deze zo te analyseren en te duiden, dat er waardevolle informatie ontstaat. Dat doen ze heel knap en het beeld dat ze schetsen is heel helder. Maar hoe zou het komen, dat slechts een kleine minderheid van de journalisten rechts is, als ze zijn opgeleid door de betere opleiders aan onze universiteiten en hogescholen? Onze journalisten staan wereldwijd heel goed bekend, o.m. door hun speurwerk van de laatste jaren naar de Paradise Papers en andere louche zaken.

     Voor opiniemakers geldt hetzelfde en media zijn verzamelingen journalisten en opiniemakers, dus idem.

     De conclusie moet dan toch zijn, dat universiteiten, journalisten, opiniemakers en media inderdaad links zijn, in meerderheid althans, maar dat dat door topwetenschappers hoogopgeleide mensen zijn. En zouden die echt allemaal de weg kwijt zijn?

     Baudet maakte de laatste tijd nog een paar opmerkingen die mij tot nadenken stemden. Over hen die onze subsidies opmaken bijvoorbeeld. Hij bedoelde onder meer beoefenaars van moderne kunst. Baudet is meer van de oude kunst, die ik trouwens ook fenomenaal vind. Maar wat denken we dan van Van Gogh; nu één van de meest bewonderde kunstenaars aller tijden, maar in zijn tijd één van de meest verachte. Verdiende helemaal niets. Toen was er geen subsidie, maar vertaald naar het heden zou hij wat Baudet buiten de boot vallen. Niemand moest hem, verachtte hem, ontliep hem en dus zou hij kandidaat zijn voor de uit te sluiten groepering. Het lijkt mij, dat we voorzichtig moeten zijn met kwalificaties als die waar het hier om gaat. Met het concept van “vrije kunst” loop je minder risico belangrijke ontwikkelingen te missen.

     1. RPML

      Het overgrote deel van de studenten is ook links. Papa of de overheid betaald hun levensonderhoud. Na hun studie krijgen ze hun eerste baantje, verdienen leuk, hypotheek, carriere maken en ‘plots’ gaat 52% naar vadertje staat. 52%? Ja, dat noemen we nivelleren! Geen probleem toch? Nou ja, als het werkelijk gebruikt wordt om mensen die buiten de boot vallen op te vangen niet, werklozen, zieken, arbeidsongeschikten. Maar het geld gaat in allerhande linkse hobbies, je wordt uitgemaakt voor ‘rijk’ en ze willen nog meer ‘nivelleren’ en pakken je hypotheek aan, belasten je huis extra, je auto en bovendien kom je nergens voor in ‘aanmerking’; kinderopvangtoeslag mag je praktisch helemaal betalen, je tandartsrekening moet meer dan 6k zijn wil er wat terug komen etc etc. En nog meer gaat in diepe putten waar nooit resultaat uitkomt. En dan word je dus wat rechtser, want die zijn niet zo van dat nivelleren…
      De gemiddelde journalist ontstijgt dat niveau van die student niet, het is geen vetpot. De hoogleraar zit de hele dag tussen linkse studenten die schrapen om hun kostje bij elkaar te krijgen, die kijkt wel uit. Bovendien is het de overheid die je salaris betaald. De gemiddelde sociologie-student komt niet verder dan modaal in een ‘glansrijke’ carriere en blijft dus links. En zo gaat het maar door.
      Eigenlijk blijf je links zolang iemand anders je eten betaald, pas als het grootste deel van je inkomsten naar een ander vloeit om daar de monden te vullen word je vanzelf rechts, eigenlijk best wel bewonderenswaardig die rechtse politici die uit de staatsruif eten…enige uitzondering zijn misschien de Pauws en Jineks van de wereld; voor hun is het gewoon een verdienmodel…

     2. RPML

      edit: rechtse politici = linkse politici

     3. Rien Noppen

      betaalt

     4. Zomaar73

      Piet51

      Dat is natuurlijk weer onzin van de bovenste plank, iedereen die slim is maar weer links noemen.

      Waarom deze links zijn? Omdat veel van hen een dik salaris hebben, niet de problemen hebben die de gewone mensen ervaren. In Vogelwijk in Den Haag zitten ook veel linkse stemmers. Zij lezen mij de les over tolerantie, maar wonen zelf ver van de Schilderswijk en Transvaal vandaan. Waar Nederlanders een minderheid zijn.

      Het is verrekte makkelijk links te zijn, voor opvang van vluchtelingen, voor het klimaat als het jezelf niets kost en je niet na jaren ingeschreven te staan voor een huurhuis, het huis weer gegeven wordt aan vluchtelingen die hier 5 maanden zijn.

      “De conclusie moet dan toch zijn, dat universiteiten, journalisten, opiniemakers en media inderdaad links zijn, in meerderheid althans, maar dat dat door topwetenschappers hoogopgeleide mensen zijn. En zouden die echt allemaal de weg kwijt zijn?”

      Omdat zij vaak ver bij de gewone man of vrouw vandaan wonen. En omdat velen zich niet durven uit te spreken. Doen ze dat wel dan worden ze verguisd, net als Jordan Peterson. Die wordt ook overal uitgescholden, zelfde mantra’s racist, vrouwenhater. Al die kolder die je in de linkse programma’s overal hoort.

      Bij DWDD zitten allemaal gelijkgestemden allemaal heel hard te knikken als zij zitten te praten, kijk ons is. En komt er iemand als Baudet, dan moet iedereen even heel moralistisch laten weten hoe boos ze wel niet zijn. Want het plebs, wij dus, hebben een andere mening dan zij.

      En jij doet nu precies hetzelfde, stel de linkse mens boven de rechtse.

      Dus jij voelt je ook beter dan de rest. Want de linksen kunnen er niet naast zitten, allemaal zo hoog opgeleid. Dus de rechtse hoogopgeleiden kunnen er wel naast zitten?

     5. Punt50

      @ Piet31

      U moet wat minder mijmeren. Uw stukkie volgt het stramien “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”. Niet bijster intelligent.

 10. Henk Albarda

  Misschien mogen we blij zijn met alle ‘ietwat’ onzinnige commentaren die zelfs vele zich ‘neutrale journalisten’ geven. Gelijktijdig triest hoe OM en rechterlijke macht al langere tijd zo bang zijn voor de lange tenen van met name de politieke islam (DENK) dat ze steeds meer met 2 maten meten. Mijn eerste schrik daarover begon in 2011, en vanaf 2014 ben ik gaan bijhouden hoezeer het 2 maten beleid vordert. De vragen die Vullings stelt zijn in zijn eigen ogen normale vragen, wetende wat het antwoord is. Zelf ben ik als 53 jarige een aantal jaren geleden naar InHolland geweest om alsnog mijn HEAO CE of HEAO Talen diploma te halen. Dat ik (toen nog) hardop zei dat ik rechtervleugel VVD was, werd niet gewaardeerd. Een hoofddoek vroeg om een aantal uren hulp en kreeg die onmiddellijk, ik had vlak daarvoor hulp gevraagd, ‘geen tijd’…..

 11. Marija

  Je word er zo zachtjesaan toch doodmoe van.
  Nu blijkt toch wel heel duidelijk, wat een dom tokkie volk die zogenaamde intellectuele linksers zijn.

  1. Robert Leiden

   Gelukkig ben jij er nog Marija.
   Kan iedereen een voorbeeld aan nemen… 🙂

   1. Marija

    Voor zover aanwezig, probeer ik de grijze massa wel te gebruiken.

 12. Vliegenvanger

  Joost Vullings is een linksradicale blaaskaak. Hij mag wel uitkijken, want als de FvD straks onze staatsomroep gaat opschonen kan zomaar zijn baantje op de tocht komen.
  Grote schoonmaak vereist bij de NEDERLANDSE POPULISTISCHE OMROEP. Deze omroep draaiende op overheidssubsidies (onze belastinggelden) zend linkse propaganda uit. Proberen bepaalde partijen te demoniseren en weg tezetten als gevaarlijk. Het echte gevaar komt van LINKS. Dat is al diverse keren onomstotelijk bewezen. Weg met de NPO.

 13. Piet51

  Als Baudet niet concreet maakt op welke manier hij de door hem verfoeide misstanden wil aanpakken, zijn zijn uitspraken helemaal niets waard. Universiteiten sluiten zal hij niet bedoelen, want dat gaat natuurlijk niet. Maar wat dan wel? Alles op z’n beloop laten? Het gaat wel om de redenen waarom mensen op hem gestemd hebben, dus niets doen is geen optie. Er is niet zoveel overheidsbemoeienis met de universiteiten, behalve via de bekostiging, maar ook dan niet direct. Invloed op journalisten is nog ingewikkelder, als je dat al wilt. We willen hier toch geen Hongaarse of Turkse toestanden? En opiniemakers dan, de derde groep die verantwoordelijk is voor de puinhoop van één van de gelukkigste landen ter wereld. En die gebouwen? Daar houden overheidsinstanties toezicht op, dus ook daar kan hij wat aan doen. Ik hoop, dat Baudet ingaat op de uitdagende vragen van Vullings.

  Verder moest de rechts-conservatieve De Winter zich schamen voor zijn schaamteloze quasi-oproep aan de media om Baudet te doden. Hiermee versterkt hij de veel gehoorde verwachting van de Baudet-aanhangers dat zoiets op stapel zou staan. Er wordt langzaam maar zeker een sfeertje gecreëerd dat zieke geesten aanzet tot dergelijke acties. Mocht er een idioot zijn die dit wel even regelt, kunnen De Winter en die anderen zich er niet zomaar van af maken. Het doet me denken aan wat vroeger op mijn lagere school een veel gespeeld spel was: je zegt tegen iemand dat hij een bepaald kattekwaad toch niet zal durven en je wist bijna zeker dat hij dat vervolgens enthousiast ging doen. Zo konden zaken gerealiseerd worden zonder zelf de klappen te krijgen.

  1. PMG

   @Piet51 – ja joh, voer het allemaal even lekker met je details, je bent geen haar beter dus!!!

   Je bent gewoon een zakkenvuller die meesnoept van alle bullshit over het klimaat e.d.

   1. Piet51

    @PMG
    Komt er wel eens normale Nederlandse omgangstaal uit je toetsenbord???

  2. henkie

   @piet51
   Hij moet mensen aan het woord laten, zoals Geert Mak of Fidan Ekiz waarop door de gevestigde orde niets is aan te merken.

   Deze mensen kunnen dan haarfijn uitleggen dat “politieke correctheid” als doctrine leidt tot tweedracht en een gespleten samenleving.

   De censuur en indoctrinatie hebben fatale proporties bereikt, blatante leugens worden als zodanig niet meer herkend en als zoete koek geslikt.

  3. Zomaar73

   Piet51 bewezen is dat onderwijsland, medialand en universiteiten allemaal links zijn. Heb je een andere mening, dan wordt je op het matje geroepen of je mag gaan. Studenten mogen nauwelijks een ander geluid laten horen, want dat heb je weer van die linkse demonstranten die gaan schreeuwen tijdens een voordracht. Gebeurd overal in de westerse wereld.

   Dus we hebben al lichtelijk Turkse toestanden. Gelukkig lang niet zo erg, maar de media is wel heel links. Op een Telegraaf na en DDS, maar de rest laat zien hoe en afkeer zij hebben van alles wat niet links liberaal is. Feiten doen er niet toe.

   1. PMG

    Onderwijs zijn stelletje ambtenaren en zweefeenden, hoeven niks te presteren, er is een tekort aan leerkrachten, dus kunnen maar doen waar ze zin in hebben.
    Leraren zijn over het algemeen belezen sociale types, net zonder stempeltje geitenwollensok maar wel erg snel op teentjes getrapt vanwege enorm ego. Studenten moeten hun rechtse bek houden en leren meezweven met de groep. BAH!

 14. Rien Noppen

  Als je als politicus bralt dat wetenschappers, journalisten en kunstenaars jouw boreale heilstaat ondermijnen ligt wel de vraag voor de hand hoe je dat probleem wilt gaan oplossen.

  1. henkie

   @ rien noppen

   Hij moet mensen aan het woord laten, zoals Geert Mak of Fidan Ekiz waarop door de gevestigde orde niets is aan te merken.
   Deze mensen kunnen dan haarfijn uitleggen dat “politieke correctheid” als doctrine leidt tot tweedracht en een gespleten samenleving.
   De censuur en indoctrinatie hebben fatale proporties bereikt, blatante leugens worden als zodanig niet meer herkend en als zoete koek geslikt.

  2. TD

   Rien Noppen:
   Hans Wiegel kan het goed vinden met Baudet en Hiddema,dat heeft uiteraard te maken met wederzijdse waardering en overeenkomende politieke ideeën!
   Dat Rien Noppen het allemaal anders ziet,zegt àlles over Rien’s onkunde en gemis aan politieke kennis,hij weet gewoon te weinig en brabbelt maar wat!
   Het getuigt ook van hoogmoedswaanzin om te pretenderen Baudet beter te kunnen doorgronden dan een groot politiek ikoon als Hans Wiegel!

 15. Dropje

  Hoezo “zucht” ??
  Het is nogal (enge) grootspraak van TB
  Logisch dat er gevraagd wordt wat hij hier exact mee bedoeld en wat de consequenties hiervan zullen zijn als hij het voor het zeggen krijgt
  Ik bedoel, je zegt zoiets toch niet voor niets

 16. umhnz

  Ik mag toch hopen dat Onze Nieuwe Glorieuze Leider oplossingen in gedachte heeft voor de door hem overduidelijk genoemde oorzaken waarom Nederland slechts op de 5e plaats staat van gelukkigste landen.
  Zijn streven om op 1 te komen bewonder ik.
  Nu nog zijn oplossingen.

 17. Julian

  Vullings vraagt alleen wat en hoe je aan een bepaalde bewering gaat werken? Volstrekt normale vraag. Je benoemt iets wat je een probleem vindt en wat is dan de door jou beoogde oplossing? En het makke schaapvolk loopt er gedwee achter aan. Zie je wel onderwijs is doorspekt met linkse indoctrinatie… Als je dan naar oplossingen vraagt ben je linkse Baudet basher… vreemd…
  DDS is een D66 bashsite geworden en een FvD propaganda site met dito aanhangers. En als je nog eens huilt over de totaal imbeciele links activiste die een Baudet uitspraak doet. Lees voor het gemak nog eens alle commentaren over Pechtold die hier uitgekraamt zijn. Daar lusten de honden ook geen brood van!

 18. Nuts

  Die Linkse communisten praten altijd met een Spiegel voor zich…

  1. umhnz

   De een heeft een spiegel, de ander een betonplaat.

 19. Cootje

  De linkse media voel zich in het kruis gegrepen, met een kwartslag naar rechts, pijnlijk als je niet van het vrouwelijk geslacht bent, de vrouwelijke linkse media heeft wel een massage om het te verhelpen, maar het is wat baudet bedoelt dat hoogopgeleide sandaal idioten, die hun culturelen gedachtengoed laat subsieren uit de belasting ruif , en vrolijk aanschuiven om 2000€ netto te laten betalen om als gast op te treden in een van de linkse kerk programma , om de mensen te voor zien van nep nieuws, terwijl er geen land meer is in Europa waar ze aan de macht zijn , het onderwijs heeft altijd vol gezeten met socialistische dorps idioten , en de staats televisie is een van hun laaste gesponsorde uitlaatkleppen , de linkse kerken zijn een uitstervend ras in Europa , en dat is misschien jammer voor Freek de jonge en vulling , baudet gaat gesteund door het onvrede gevoel in Europa en zeker in Nederland , die niet zitten wachten op de geitenwollen sokken , thee drink clubjes het zeker redden in Nederland , kwaliteit voor jaren , trouwens net als bush in Amerika

 20. NoDoubt

  Heeft die Joost al een vluchteling in huis? Vast niet. Vluchtelingen mogen en mass binnen maar tegelijkertijd ook het milieu oplossen. Met 18 miljoen mensen en dagelijks al het verkeer dichtgeslibt, voedsel die niet meer gezond is. De waterhuishouding die niet meer van goede kwaliteit is. Vulling heeft het allemaal niet begrepen. De heksenjacht is al een tijd aan de gang. De hastags zijn niet van de lucht. IPV naar de rechter wordt er getoeterd. Eerst was het Trump. Wilders heeft verloren. Geprobeerd met valse aangiften monddood te maken. Woorden te verdraaien. Nu Baudet, voortdurend hexen en woorden verdraaien. Het zal me niet verbazen als Baudet ook wordt vermoord, als ze maar lang genoeg aan de gang gaan met hun heksenjacht want bij Fortuijn riepen de salonsocialisten ook Fortuijn is dood, lang leve Fortuijn. Links wil democratie als het links is.

 21. C.A.Barstow

  Zoals gewoonlijk worden dezelfde smerige spelletjes door links weer uit de doos gehaald.
  Pim Fortuyn had al met dezelfde smeerlapperij te maken, links ten voeten uit.

  Stem tegen links,
  stem ook in mei op FvD!

  1. Dropje

   Wellicht kan u inzicht geven wat u van TB verwacht in deze als FVD kiezer
   Geen verwijt of zo, maar gewoon een vraag
   Er zijn er hier meer benieuwd naar het antwoord lees ik

 22. umhnz

  Tot mijn grote vreugde heeft Onze Nieuwe Glorieuze Leider hier vele woordvoerders, Michael van der Galien voorop, welke perfect kunnen uitleggen wat Onze Nieuwe Glorieuze Leider met zijn opmerkingen bedoeld heeft.
  Mooi, alleen jammer dat ze allemaal een andere uitleg geven.
  Het is nu wachten op Onze Nieuwe Glorieuze Leider zelf, om te kijken welke woordvoerder hij in het gelijk gaat stellen.

 23. Zomaar73

  Raar dat diezelfde vent niet klaagt dat Nederlands in het gedrang komt op universiteiten.

  Of wordt hij daar opgewonden van, lekker engels praten, net als de elite die vroeger Frans sprak om zich te onderscheiden van het plebs?

  1. van Urk

   Zomaar73, Dat is nou het hele het punt. Baudet wil de universiteiten niet gaan sluiten. Baudet wil gewoon wat kleine ”aanpassingen” in het universitaire onderwijs waaronder het behoud van de Nederlandse taal. Dat is voor Links kennelijk al een reden voor paniek.

   1. umhnz

    U ook al woordvoerder namens Onze Nieuwe Glorieuze Leider?

 24. Arie B

  Joost Zakkenvullings ziet zijn business in gevaar komen..

 25. Piet51

  Ik heb hier eerder geprobeerd duidelijk te maken, dat er door rechtse opiniemakers, media en deelnemers aan sites als DDS e.a. een sfeertje wordt gecreëerd, waarin een aanslag op Baudet niet wordt uitgesloten. Een aanslag door een links georiënteerde gek natuurlijk, want (extreem-)rechts zal hem wel met rust laten. Links trouwens ook, maar er zijn ongetwijfeld een paar idioten tot zo’n wandaad in staat. En als die niet rechts zijn, moeten ze in ons politieke speelveld wel links zijn. Zo simpel wordt door menigeen gedacht. Maar mij ging het vooral om dat sfeertje dat wordt gecreëerd waarin zoiets mogelijk wordt geacht en dat sommigen wel goed zou uitkomen. Want dan kun je je namelijk helemaal richten op het vernietigen van links.

  Er is een heel oude psychologische regel die zegt dat mensen met een wat zwakkere persoonlijkheid zich gaan richten naar de mening die anderen over hen hebben en die die mening ook breed ventileren. Dat zich richten doet iedereen in lichte mate, want iedereen heeft een hekel aan disharmonie. Maar sommigen gaan daar heel ver in. Dus hoe vaker iemand roept dan de ander niet deugt, hoe meer die ander de neiging krijgt om dan ook maar niet te deugen. Als dat met die idioten gebeurt n.a.v. tweets als die van De Winter, zijn de poppen aan het dansen. En ik kan me niet voorstellen, dat De Winter dat niet weet en die wetenschap dus niet bewust gebruikt. Maar als zoiets inderdaad gebeurt, zijn de individuen die achter dat sfeertje zitten medeschuldig. De Amerikaanse auteur Cialdini heeft in zijn boeken “Invloed” en “Presuasion” hierover boeiende dingen geschreven en is heel wat gemakkelijker leesbaar dan Hegel met zijn uil van Minerva in de schemering.

  1. Satty

   Zoek Michael van der galien eens op op internet en hoe hij zichzelf omschrijft. Deze man wil geen samenleving waarin samenwerking een hoofdzaak is.

   Kinderen indoctrineren via scholing, pubers zetten zich af. Het zijn juist volwassenen die zeer gemakkelijk te indoctrineren zijn.

   Baudet wordt niet geframed maar framed.

   1. Zomaar73

    satty door jou inderdaad. Steek nog een aromakaars aan.

  2. Zomaar73

   Piet51

   Je kunt Volkert van der G kwalijk links noemen. We hebben dus een passend voorbeeld wat hier al gebeurd is en we hebben diverse doodwensen al aan Baudet gehad. Bij Wilders ook, die moet 24 uur per dag beveiligd worden.

   Dus als iets niet deugd, mogen we het niet steeds aankaarten? Daarom is het fout gegaan in Engeland, waar je bendes moslimmannen Engelse meiden ronselen voor seks.

   Volgens jou hebben wij het ineens gedaan?

 26. henk vintage

  Hij wil de NPO reorganiseren en dat is tegen het zere been van de overbetaalde en met luxe secundaire arbeidsvoorwaarden gevulde presentatoren en dus moet hij onschadelijk worden gemaakt, desnoods met geweld.

  1. Dik

   FvD wil de NPO saneren.

   Saneren:

   – 1) Beter maken
   – 2) Een gebit gezond maken
   – 3) Gezond maken
   – 4) Gezondmaking
   – 5) Hervormen
   – 6) Op orde brengen
   – 7) Op orde stellen
   – 8) Opruimen
   – 9) Ordenen
   – 10) Sanering
   – 11) Verbeteren
   – 12) Weer gezond maken
   – 13) Weer ordenen
   – 14) Zuiveren

 27. Pescador

  ten eerste is hij links, ten tweede de npo vind het prachtig dat dit soort onzin wordt verspreid, dit is handig om in een goed blaadje te komen bij de huidige politiek, maar ze zijn doods bang dat Baudet de stekker er wel eens uit kon trekken omdat ze toch geen goede kijk op het nieuws geven

 28. m.van.rosmalen

  Moet je em daar nou zien staam met die 2 vissebek smoelwerken en .
  dat mitrailleurtje.
  Laat al zien wat het voor een doorgeschnoven ,omhooggevallen kwalleke het is.
  Hilarisch.

 29. Tante Sidonia

  M.van.Rosmalen heeft zijn inlog code terug gevonden.
  Hij is weer druk bezig.
  Effe lezen of hij nu nog onder andere nickname bezig is.
  Ja wel,…….. Noppen en Beukman!

  1. m.van.rosmalen

   Och daar hebben we onzen Suske weer.
   Hoe gaat het met Wiske?.
   Of was het Lambikske?
   Professor Barabas zou ook nog kunnen.

 30. Vrijedenkert

  Alleen al het idee van gesjeesd-links dat Baudet universiteiten zou willen sluiten is compleet belachelijk!
  Een neutrale houding van onderwijsinstellingen en docenten richting scholieren en studenten en dat willen bewerkstelligen is een heel gezonde zaak…

 31. Michael M

  Daar zijn ze nu éénmaal goed in, leugens verzinnen en hopen dat ze door het verspreiden van leugens mensen te kunnen bereiken die daar in trappen. Begrijp totaal niet wat deze linkse zielen bezielen.

 32. Michael M

  Wilt de FVD voor alle Nederlanders juist de hoge belastingen en kosten tegenhouden voor de toekomst omdat we anders nog verder in de armoede belanden is het weer niet goed volgens een aantal mensen over Links. snapt U het nog ????

 33. PMG

  De term HBO behoeft aardig wat toelichting. Het giert van de zogenaamde HBO opleidingen waar je met je veters-strikken-diploma al welkom bent. Dat is dan ook precies wat velen doen, zo’n cursusje, hebben ze een HBO diploma, staat leuk op CV.

  Het hele onderwijs moet op de schop, er bestaan veel betere methodes die veel meer opleveren en waar echt bijna iedereen goed scoort.

  Maar dat willen we niet weten, net zoiets als een arts, zijn waarheid (wat hij geleerd heeft) is de waarheid in zijn ogen. Veel artsen gaan niet mee met de tijd, lopen allerhande achterhaalde onzin te verkondigen, wie controleert hun niveau en kennis?

 34. J.Rademaker

  Heeft wel een foto van Joseph Goebbels boven zijn bedje.

 35. Anthony2

  Wat wel heel duidelijk is na alle krampachtige, soms ronduit smerige kritiek op Baudet hieronder, hij toch echt als beste uit de bus komt. Zijn partij is democratisch gekozen, jammer voor de tegenstanders, maar het is nu eenmaal zo.

 36. Rosasolis

  Baudet gaat niets doen met onze oude, bekende, succesvolle universiteiten, hoge-scholen, conservatoriums, en kunst-academies.
  Ik denk dat hij wat wijzer is dan dictator Orban uit Hongarije. Die enkele weken geleden de succesvolle, goed presterende Central European University ging sluiten, voor geen enkele reden! Ook Baudet heeft een universiteit diploma. Waarom zou hij anderen dit niet gunnen? Hoge onderwijs is prachtig en heel noodzakkelijk voor het voortzetting van onze westerse samenleven. Alleen dictators houden niet van geschoolde burgers. Hopelijk zal onze Landbouw Universiteit in Wageningen mogen doorgaan, en de Clusius College door heel Noord-Holland (voor agrarische landbouw en plantenkunde)…Met enkele getalenteerde mannen en vrouwen studenten uit Afrikaanse landen, die van onze ervaren leraren veel kunnen leren, om hoe zij hun landen van de hongernood kunnen proberen te redden. Over onderwijs het ik dit gedicht geleerd
  in het middelbare school, jaren geleden.
  Labour for Learning, until you are old.
  for learning is better than silver and gold.
  Silver and gold wil tarnish and decay,
  But a good education will never go away.
  Moeilijk te vertalen, maar ik zal het proberen:
  Werk voor je kennis, totdat je oud wordt,
  want onderwijs is beter dan zilver en goud.
  Silver en goud zullen dof gaan worden en achteruitgaan.
  Maar een goede onderwijs zal nooit verslijten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.