baudet

EenVandaag gaat los op Thierry Baudet: 'Wil u universiteiten gaan sluiten?!'

Geen categoriemrt 26 2019, 14:00
Een hele diepe zucht.
Als je wilt weten hoe ziek het gesteld is met de nepjournalistiek van de NPO, zoek dan niet verder. In naam van EenVandaag heeft Joost Vullings een artikel geschreven -- een soort van 'brief aan Thierry Baudet.' De brief maakt er geen geheim van wat Vulling werkelijk van Baudet vindt: hij is overduidelijk van mening dat de Forum voor Democratie-leider op zijn minst met racistische en / of autocratische ideologieën flirt.
Hij maakt zich met name zorgen over Baudets uitspraken -- tijdens de toespraak die hij gaf na de verkiezingsoverwinning van FVD eerder deze maand -- met betrekking tot de linkse indoctrinatie in het onderwijs, de lelijkheid van moderne 'architectuur' (een hobbykind van Baudet), en de linkse propaganda verspreid door het mediakartel.
Schrijft Vulling:

Kapot maken, ondermijnen, dat zijn nogal grote woorden en daarom heb ik enkele vragen voor u. Heeft u plannen om deze zogenaamde ondermijning tegen te gaan? En wat gaat u dan doen? Gaat u bijvoorbeeld universiteiten sluiten? Moderne architectuur verbieden? Journalisten censureren? Ik weet dat u liever boeken schrijft, maar ik zie eigenlijk uit naar een handzame fractiememo over uw anti-ondermijningsbeleid.

Dat is natuurlijk je reinste idiotie. Een man als Vulling weet best dat Baudet geen universiteiten wil sluiten, bepaalde architectuur niet wil 'verbieden', en de pers absoluut niet de mond wil snoeren. Hij weet dat. Waarom schrijft hij deze vragen dan toch op?
Het antwoord ligt voor de hand: omdat hij graag mensen angst aanjaagt. Hij wil lezers bang maken voor Baudet. Hij denkt: als ik nou maar impliceer dat Baudet zo ver wil gaan -- dat hij feitelijk een fascist is -- misschien dat linkse lezers dan heel bang worden en tegen hem (en zijn partij) in actie komen. Hoe die 'actie' er dan precies uit moet zien? Dat laten we voorlopig maar even in het midden, hoewel Leon de Winter duidelijk wel een mening heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten