Filmpje! Fleur Agema over de rooie: ‘Curator verkoopt patiënten aan ander ziekenhuis!’

In de Tweede Kamer gingen de volksvertegenwoordigers los op de minister van Zorg, Bruno Bruins. Volgens de Kamerleden ontstond bij het faillissement van het MC Slotervaarziekenhuis een ‘wild west gevecht om patiënten’. Een markt waar aan verdiend kan worden! De Minister bleef koel. Maar Fleur Agema van de PVV niet. Die stond roepend te zwaaien met haar armen. Welke karikatuur ze speelt laten we aan u over, maar het was een parlementair drama:

Dat het knullig is wat er is gebeurd in de afgelopen maanden staat buiten kijf. Patiënten moesten ineens uit het ziekenhuis MC Slotervaart vertrekken vanwege een faillissement. Follow the Money deed onderzoek en stuitte op enkele schimmige constructies. Maar ondanks de hectiek ging het ziekenhuis gewoon dicht en was Fleur Agema toen ook al woest op de minister.

En nu wederom. Ze vindt het ‘onacceptabel dat patiënten door de curator worden verkocht’. Want die patiënten zijn nu een markt waaraan verdiend kan worden: op zoek naar nieuwe artsen. Daarmee verwijst Agema naar iets dat de Minister van Zorg slechts ‘een datalek’ noemt. Ondanks dat Agema zich hard maakt voor de goede zaak: de zorg, maakt ze er retorisch wel echt een potje van de in de Tweede Kamer.

Ze staat heen en weer te hikken. Haar armen zwaaien wild heen en weer. En haar stem komt zeer agressief over alsof ze voortdurend uit haar vel springt. Zo’n toon kun je natuurlijk aanslaan, maar als je dit de gehele woordvoering doet dan verliest het wel aan kracht. Behalve Agema was ook SP-Kamerlid Henk van Gerven het met haar eens en zou er ‘een ordinair wild west spel gaande zijn, dat alleen om geld draait’ en vroeg hij zich af ‘wat doet de minister?’

Die doet niets en blijft zitten.

Ook GroenLinks-vertegenwoordiger Corinne Ellemeet kwam nog even buurten. Ze steunde Agema’s redenering dat ‘niet kan worden ontkend dat de curator aan het sturen is’. Ellemeet kennen we van het bizarre plan om gesprekken tussen artsen en ouderen anders te gaan vormgeven zodat ze betere zorg krijgen vaker gaan afzien van een behandeling.

Als je de beelden bekijkt dan rijzen toch behoorlijk wat vragen. En eigenlijk is het wel een beetje vreemd. Terwijl de staat het publieke belang inzake Air France-KLM probeert te verdedigen, en voor miljoenen aandelen opkoopt, faalt de overheid met het verdedigen van het publieke belang van toegankelijke zorg.

Een zeer dubbelzinnige handelswijze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Seneca

  een vreemd verslag Teunis. is er eindelijk iemand die met hartstocht en passie spreekt en de belangen van de Nederlander probeert te behartigen, zet jij haar in de zeik. misschien omdat zij PVV is? als het FvD geweest zou zijn, dan had ik jou noch iemand anders van de redactie van DDS gehoord. erg doorzichtig allemaal.

  1. HendrikJan

   Een 10+ Seneca.

  2. Top

   Het is een ‘mollebonenvreter’ dat geeft hij zelf aan. Niet zo gek, dat ze dat daar al mer dan een paar eeuwen, liever kwijt zijn dan rijk. In ieder geval het gas weggehaald, dat scheelt.

  3. Tinneke

   +++++++++

  4. Lex

   Juist je haalt me de woorden uit den mond.

   Ik dacht er precies zo over toen ik het artikel las. De afkeer tegen de PVV straalt er vanaf, Vraag me af of Teunis wel artikelen schrijft voor de juiste nieuwssite.

 2. henkie

  Er kan ook heel goed geld verdiend worden aan “Draaideur patiënten”.
  Dat zijn patiënten die je eerst een 10-tal keren wegstuurt met de een na de andere ontoereikende lapmiddel, alvorens je iets geeft dat wel helpt.

  In ons buurland Duitsland ga je naar de Arts, die schrijft een middel voor, en je bent in 1 keer van je klachten af.

  Ga je vervolgens naar je Nederlandse arts, ohh nee dat middel kunnen we hier niet verstrekken.
  Dus als je geld hebt koop je goede zorg in in Duitsland.

 3. henkie

  Mevrouw Agema heeft weer eens helemaal gelijk, en maakt zich terecht heel druk.

  De firma “List leugen Oplichting en Bedrog” in actie, en blijft weer schermen met vage onzin keer op keer herhalen om een rookgordijn op te werpen, en de gevestigde politici en media laten het allemaal maar onder het tapijt.
  Weer een onzin onderzoekje instellen en als de patiënt het er niet mee eens is kan die naar de rechtbank. Dan zal zo een “onafhankelijke” rechter de zaak wel rechtzetten middels zijn uitspraak.

  Wanneer maken we nu eens een eind aan de opmars van Rutte en consorten?

 4. Rien Noppen

  Ik heb mevrouw Agema nog nooit anders dan over de rooie meegemaakt.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak. ‘De persoon/iets/vies’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdragen aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie en onrendabele. slaat nog geen deuk, in een warm pakje boter, maar moet uit zijn besef, dat hij nooit iets bereikt heeft, anderen de maat nemen.

  2. sonar

   Noppes pleur een eens op mafklapper,of loop eens ergens onder.

 5. Politiek Profeet

  Teunis…het is uit je VEL springen en niet uit je Fel

 6. Siemien

  Geloof mij hier zijn echt mensen die het natuurlijk helemaal niet met Mvr. Agema eens, ik noem een Rientje, Satty en dat soort mongolen die structureel tegendraads reageren..

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak genaamd Noppen. Voorheen in dit theater, als Ernst Quispedoor, Duijndam, Dopper. Een man om op te spuwen. En niet te vergeten, een hele zielige en eenzame stervende man. Altijd anderen de maat nemen. Alles beter weten. In ieder geval een ‘Narcist’ predicaat waardig. Ik begroet hem dan ook altijd met alle d’ honneurs, die hij zo graag ontvangt.

   1. Rien Noppen

    Hoe gaat het met je cornucootje en de begeerde nauwe opening, arme kerel?

   2. Lugar

    @Top: +1

    Tip: Niet reageren is beter, want dat vinden ze echt niet leuk.

 7. Tante Sidonia

  Top wijf!!!!
  Heeft meer lef, kracht en ballen dan al die slappe zakken;
  en de helemaal niets hebbende huppeltrutjes!
  Komt natuurlijk niet bij Journaal (linkse NPO) en de Volkskrant vermeld helemaal niets!
  Maar als een of andere Groen-linkse huppeltrut, wederom, onzin verkondigt,
  ja……dan is het in Hilversum en bij de leugenkrant Volkskrant: “wereldnieuws!”

  PS
  De, inmiddels, bekende azijn- en groen-links zeikerts:
  hou jullie commentaar voor jullie en kruip achter jullie laptopje en ga verder met jezelf bevredigen!

  1. Crassus

   “Top wijf”…omdat zij staat te schreeuwen ? Meestal zit zij gedwee in de bench naast Geert. Een teveel aan volume ontkracht de discussie. Het mocht een keertje.

  2. joker

   @ Tante Sidonia.
   I love you, tante S !
   Volkomen met u eens.
   De idioten die het totaal NIET met ons alles Fleurtje eens zijn, weten niet eens waarover zij het had; bovendien zijn dat de nietsnutten die achter iedere boven-hem-geplaatste figuur aan hobbelen, ongeacht van welke richting.
   Zo las ik een “reactie”, vermoedelijk van een demente bejaarde, die het volledig met de minister eens is en bezig gaat om Fleurtje af te zeiken.
   Dat deze demente maar snel het pilletje van Drion krijgt uitgereikt.
   Blijft voort gaan op de weg die u bent ingeslagen tante, het is de juiste !
   Denk er aan op 20 maart a.s.

 8. Tguard

  Ik zit midden in de afwikkeling van een faillissement van een zorgondernemer en ook daar wil de curator de cliënten verpatsen aan een grotere zorgondernemer. Anders gezegd noemt hij het een reële vergoeding voor de cliënten. Eigenlijk had hij deze al verkocht en stond op de site van de collega instelling dat de cliënten van harte welkom waren. Helaas wilden de cliënten niet naar die instelling en tja dan gaan ze proberen de vergoeding in het faillissement op te nemen. Wat nu. Cliënten hebben een vrije keuze lijkt mij en idd de curator zal straks tijdens de rechtszaak aan het kortste eind trekken voor wat betreft de eis om een vergoeding. Het is dus niet nieuw dat dit gebeurt en ik heb al bij alle partijen van links tot rechts dit proberen duidelijk te maken maar geen enkele reageerde terug dus …… een tikje toneelspel lijkt me wel.

  1. Rien Noppen

   Die chirurgen die nu zitten te gillen zaten met financieel lucratieve maatschappen in het ziekenhuis en proberen die handel nu mee te nemen naar privé-klinieken.

   Dat curatoren daar humeurig van worden is nogal logisch.

   Malle Fleur snapt het waarschijnlijk wel maar ziet een populistisch kansje voor de Bühne.

   1. Siemien

    Je moet je smoel eens dichthouden Rientje, vieze flikker dat je bent, patiënten die midden in de behandeling zitten..

    1. edoc431

     Beter niet meer op antwoorden @Siemen die kinderverkrachter is het niet waard gewoon niet lezen wat hij er neer plemt

 9. Vit

  Het is godverdegodver bij de konijnen af Teunis en jij geeft haar nog een trap na, schaam je diep.

  Ik ben geen PVV’er maar ik geef haar voor 100% gelijk dat ze dit aan de kaak stelt, menselijke emotie je kent dat misschien maar daar ben je wellicht te jong voor.

  1. Rien Noppen

   De minister heeft hier gelijk, vit. Deze dokters proberen hun eigen privé-praktijken op te zetten met onrechtmatig verkregen patientendossiers. De curator kan niet anders dan daar een stokje voor steken. Die dossiers horen naar het Sint Jans-dal te gaan.

   Deze patiënten hebben vrije artsenkeuze en kunnen kiezen voor elke dokter die ze willen. De artsen die in dienst zijn van het voormalig Slotervaartziekenhuis moeten zich eenvoudig aan de data-regels houden.

   De demagogische suggestie dat de patiënten hier de dupe zijn slaat nergens op en als dat wel zo was dan was de Inspectie wel aangeslagen.

   1. Vit

    Daar gaat het mij niet om, dat er tijdens een behandeling wordt ingegrepen is werkelijk niet te geloven om je gelijk te halen, inhumaner kan het niet.

    1. Vit

     Ee paar jaar geleden was ik in Bronovo voor een cosmetische behandeling en ik had ze persoonlijk de deur uitgeschopt, eerlijk waar.

     1. Vit

      Btw, met een behandelend arts heb je een vertrouwensband, wellicht ken je dat.

     2. Rien Noppen

      By the way, vit, de vrije artsenkeuze is hier absoluut niet in het geding. Elke patiënt kan de dokter kiezen die hij wil.

      Dit demagogische spelletje gaat over geld, het geld van deze calculerende chirurgen om precies te zijn.

   2. Siemien

    Van wie zijn de patiëntendossiers Rientje, je bent een galbak en ik heb gelijk, je bent echt een schoft als het gaat om privacy, en nog veel erger is dat patiënten hier de dupe van zijn.
    En Rientje als jij 25 jaar bij eenzelfde arts loopt wil je ook niet naar een ander natuurlijk, tenzij jij je eigen tegendraadsigheid wenst te bevestigigen dan zal het antwoord zijn, “nee daar heb ik geen moeite mee”

    1. Rien Noppen

     Volgens mij heb je geen idee waar het om gaat, Siemien.

     1. Siemien

      Jij heb het filmpje niet gekeken Rientje!, sterker nog, dat maakt niet uit of je dit wel of niet hebt gedaan, jij bent hier alleen maar om te zuigen en om te irriteren, en oh ja je moet eens lekker opflikkeren..

 10. HendrikJan

  @Teunis Dokter.

  Het moet de volgende keer eerlijker en objectiever, anders lees ik jou bijdrage niet meer.

  Gr. HendrikJan.

 11. Florissa

  De Lul heeft daar een paar briefjes liggen en dreunt ze elke keer weer als een papagaai op . Zeker afgekeken van Jetten ook een lul met vingers,mensen ,dit is het hedendaagse regeren ,en daar moeten we zo snel mogelijk vanaf .

 12. Duckday

  Deze vrouw spreekt met hartstocht en passie En wederom heeft deze dame van de PVV gelijk De rest keek er naar naar de andere kant Maar ja als het de PVV is proberen ze het weer af te kraken Dus stem vooral bij de verkiezing PVV vrij en blij

  1. victus

   De rest keek geen eens maar waren verdiept bezig met hun telefoontjes. Het interesseert ze allemaal geen ene bal. Liever pompen ze miljoenen in tot mislukken gedoemde projecten in Afrika of financieren ze terroristische rebellen in een of ander apenland. Mensen die met hart en ziel voor hun medemens hard aan het werk zijn worden voor het geld gewoon te kakken gezet.

 13. Gekko

  Wat een negatief stukje van Teunis Dokter. En de toon van het debat vindt hij kennelijk belangrijker dan de inhoud. Dit ben ik niet gewend van de DDS-redactie. Volgende keer svp wat objectiever. Bedankt!

 14. Satty

  Ik vind de rol van Agema in deze discussie zeer twijfelachtig gezien het stemgedrag van de pvv wat betreft de zorg.

  Voor de schuldige moet je bij loek winter zijn die zorgverzekeraars constant valse voorstelling van zaken heeft gegeven. Ik ben erg benieuwd hoe men denkt in de toekomst de gezondheidszorg betaalbaar te houden. Volgens mij moet er goed gekeken worden waar wel en waar geen marktwerking mogelijk is. Ook denk ik dat de rol van de nza eens goed moet worden bekeken omdat ze de zorgverzekeraar allerlei begrenzingen opleggen.

  1. Siemien

   Nee hoor Sat(an)ty die is niet twijfelachtig het enige twijfelachtige hier zijn jullie, die hier structureel tegendraads reageren en vooral het bloed onder nagels vandaan zuigen..

 15. Raveltje

  Goede zorg is dat er nog?
  Ze hebben liever dat je vandaag dood gaat als morgen
  zo duur wordt het gemaakt. In glitter en glamour
  wordt geïnvesteerd ten koste van de zorg.

 16. PMG

  Ja, verzuip maar in je eigen stront, wij zijn druk met de rest van de wereld!

 17. PMG

  Nou Teuntje, met die studie van jou wordt het niks, je hebt geen flauw idee over communicatie zoals blijkt uit bovenstaand braaksel!

 18. J.Rademaker

  Dat mevrouw Agema hart heeft voor deze schande is waarschijnlijk de reden voor haar emoties. In een kamer waar het vaak alleen draait om de kortste weg naar eigenbelang is dit inderdaad bijzonder.
  Marktwerking is in deze publieke diensten, vervoer, energie enzv een eufemisme voor monopolie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.