Beelden! Mark Rutte doet geen beloften meer: 'Nederlanders klaar met cadeautjes politici!'

Geen categoriemrt 06 2019, 17:00
Aan het einde van zijn loopbaan als VVD-voorman komt Mark Rutte eindelijk tot het besef dat Nederlanders niet zitten te wachten op loze beloftes van politici. Op een clandestien campagnebezoek bij een hogeschool in Dronten liet hij weten dat 'Nederlanders klaar zijn met cadeautjes van politici'. Ha! Enkele jaren geleden moest hij schoorvoetend toegeven dat de belofte dat iedere werkende Nederlander €1000 zou krijgen een 'fout' was.
Mark Rutte (VVD) is er deze weken druk mee. De aanstaande verkiezingen maken het noodzakelijk dat het VVD-kopstuk langs verschillende netwerken gaat om zieltjes te winnen. Waar hij vroeger nog met cadeautjes en beloftes aan kwam zetten, daar doet hij dat deze keer niet. En in tegenstelling tot Groningen was hij in Dronten bij de Aeres Hogeschool wél welkom. De hogeschool biedt vooral opleidingen aan in de agrarische sector en is volgens Rutte 'van groot belang voor de innovatie van het Nederlandse bedrijfsleven'.
Dat het Rutte niet alleen om zieltjes winnen ging bleek wel uit zijn eigen woorden. Hij is vooral op zoek naar 'ideeën'. Logisch want de politieke motor draait uiteindelijk op creatieve ideeën en deze omzetten in de praktijk. In oplossingen. Opvallend is wel hoe lovend positief iedereen was. Zo zien we op de beelden geen enkele kritische noot over de premier. Dat heet de politiek correcte cultuur van Nederland. Waar niemand echt iets durft te zeggen.
Dat terwijl Rutte behoorlijk wat steun heeft verloren in de peilingen en ook het vertrouwen in de politiek lager is dan ooit. Maar blijkbaar niet in Dronten bij de Aeres Hogeschool. Verder is het opmerkelijk dat het besef van Mark Rutte om 'geen beloftes te doen' zo laat komt en dat hij nu pas pleit voor 'consistent besturen'. Wat een toeval ook. Maar wat is dan consistent besturen volgens Rutte?
Het failliet laten gaan van ziekenhuizen, ondanks alle maatschappelijke belangen? En tegelijkertijd aandelen kopen in Air France-KLM? Heel consistent hoor! Als je Mark Rutte zo te werk ziet gaan en dan ook nog deze simplistische retoriek ziet bezigen dan vraag ik mij af wie hij voor de gek houdt. Zichzelf of de kiezer?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten