Filmpje! Fleur Agema over de rooie: 'Curator verkoopt patiënten aan ander ziekenhuis!'

Filmpje! Fleur Agema over de rooie: 'Curator verkoopt patiënten aan ander ziekenhuis!'

In de Tweede Kamer gingen de volksvertegenwoordigers los op de minister van Zorg, Bruno Bruins. Volgens de Kamerleden ontstond bij het faillissement van het MC Slotervaarziekenhuis een 'wild west gevecht om patiënten'. Een markt waar aan verdiend kan worden! De Minister bleef koel. Maar Fleur Agema van de PVV niet. Die stond roepend te zwaaien met haar armen. Welke karikatuur ze speelt laten we aan u over, maar het was een parlementair drama:

Dat het knullig is wat er is gebeurd in de afgelopen maanden staat buiten kijf. Patiënten moesten ineens uit het ziekenhuis MC Slotervaart vertrekken vanwege een faillissement. Follow the Money deed onderzoek en stuitte op enkele schimmige constructies. Maar ondanks de hectiek ging het ziekenhuis gewoon dicht en was Fleur Agema toen ook al woest op de minister.

En nu wederom. Ze vindt het 'onacceptabel dat patiënten door de curator worden verkocht'. Want die patiënten zijn nu een markt waaraan verdiend kan worden: op zoek naar nieuwe artsen. Daarmee verwijst Agema naar iets dat de Minister van Zorg slechts 'een datalek' noemt. Ondanks dat Agema zich hard maakt voor de goede zaak: de zorg, maakt ze er retorisch wel echt een potje van de in de Tweede Kamer.

Ze staat heen en weer te hikken. Haar armen zwaaien wild heen en weer. En haar stem komt zeer agressief over alsof ze voortdurend uit haar vel springt. Zo'n toon kun je natuurlijk aanslaan, maar als je dit de gehele woordvoering doet dan verliest het wel aan kracht. Behalve Agema was ook SP-Kamerlid Henk van Gerven het met haar eens en zou er 'een ordinair wild west spel gaande zijn, dat alleen om geld draait' en vroeg hij zich af 'wat doet de minister?'

Die doet niets en blijft zitten.

Ook GroenLinks-vertegenwoordiger Corinne Ellemeet kwam nog even buurten. Ze steunde Agema's redenering dat 'niet kan worden ontkend dat de curator aan het sturen is'. Ellemeet kennen we van het bizarre plan om gesprekken tussen artsen en ouderen anders te gaan vormgeven zodat ze betere zorg krijgen vaker gaan afzien van een behandeling.

Als je de beelden bekijkt dan rijzen toch behoorlijk wat vragen. En eigenlijk is het wel een beetje vreemd. Terwijl de staat het publieke belang inzake Air France-KLM probeert te verdedigen, en voor miljoenen aandelen opkoopt, faalt de overheid met het verdedigen van het publieke belang van toegankelijke zorg.

Een zeer dubbelzinnige handelswijze.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Tweede Kamer Fleur Agema

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties