Ingezonden stuk door klimaatkritische scholier: ‘Stop de klimaatgekte!’

Door: Ozair Hamid – 4 Atheneum

Activistisch, arrogant, argeloos en vooral extreem duur. Ik heb het over de klimaatwet die is aangenomen in de Tweede Kamer der Staten-Generaal door GroenLinks, PvdA, VVD, CDA, D66, ChristenUnie en 50Plus.

Ik en vele anderen willen niet dat de Nederlandse samenleving honderden miljarden uitgeeft aan de linkse klimaatgekte. Bedrijven zullen naar het buitenland gaan, omdat het hier simpelweg te duur wordt om te blijven, burgers moeten tienduizenden euro’s kosten maken om warmtepompen aan te schaffen en hun energierekeningen te kunnen betalen nu de belastingen op energie en gas significant omhooggaan. Subsidies die konden worden besteed aan onze krijgsmacht, aan het onderwijs, aan Justitie en Veiligheid en aan belastingverlaging voor de middenklasse worden verspeeld door beroepspolitici die zich niet bewust zijn van de gevolgen van dit enorme project.

Ten eerste, wat is eigenlijk het gevolg van al die maatregelen die het kabinet samen met een aantal linkse oppositie partijen neemt? Van Dorland (KNMI) becijfert dat de 110 megaton aan emissiewinst tot 2030 leidt tot 0,0007℃ minder opwarming. Klimaatwetenschapper Marcel Crok berekende op basis van de memorie van grieven (09-04-2016) van de Nederlandse Staat dat 49% CO2 reductie (doel Klimaatwet 2030) leidt tot 0,00027℃ minder opwarming. Het bijbehorende doel van het kabinet Rutte-III is om het klimaat te ‘redden’, iets wat dus niet kan met ons kleine wereldwijde aandeel.

CO2 is een stof die wij als mens erg dankbaar moeten zijn. Zo publiceerde het KNMI op 5 februari 2018: “Uit modelstudies blijkt dat CO2-bemesting bijna driekwart van de vergroening over de afgelopen 35 jaar verklaart.”
Verder staat er in het bericht: “Studies wijzen uit dat het effect van CO2-bemesting begrensd wordt doordat planten zich na verloop van tijd aanpassen aan de hogere concentraties CO2 en door gebrek aan voedingsstoffen.”7

Een recent onderzoek uit 2016, gedaan door 32 auteurs van 24 verschillende instituties en gepubliceerd in Nature Climate Change bevestigt dit beeld:

 

 

“We show a persistent and widespread increase of growing season integrated LAI (greening) over 25% to 50% of the global vegetated area, whereas less than 4% of the globe shows decreasing LAI (browning). Factorial simulations with multiple global ecosystem models suggest that CO2 fertilization effects explain 70% of the observed greening trend, followed by nitrogen deposition (9%), climate change (8%) and land cover change (LCC) (4%).”

Ook zorgen hogere CO2 concentraties er o.a. voor dat planten zoals mais, wortels en suikerriet veel beter groeien. Verschillende wetenschappelijke studies hebben namelijk aangetoond dat verhoogde concentraties van kooldioxide in de atmosfeer fotosynthese bevorderd, wat de plantengroei stimuleert en resulteert in een groter volume van voedselproductie.

Verder leven wij nu in het Holoceen, een interglaciaal die relatief warm is vergeleken met het Weichselglaciaal. De temperatuurstijging aan het begin van deze nieuwe serie bedroeg zo’n 10℃ in minder dan 260 jaar volgens gegevens van de North Greenland Ice Core Project.

Er zijn overigens ook nog eens talloze andere factoren die het klimaat beïnvloeden, maar waar de mens niks aan kan doen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zonnevlekken, excentriciteit van de aarde en de baan van de aarde om de zon.
Een voorbeeld van de impact van een van deze factoren is de Kleine ijstijd.
KNMI: “Gemiddeld om de elf jaar maakt de zon een periode met veel zonneactiviteit door. Na een lange periode met weinig zonneactiviteit neemt de kans op zonnevlekken de komende jaren weer toe. Wetenschappers verwachten de komende jaren echter een laag maximum. Net als in de zeventiende eeuw tijdens het Maunder Minimum of de Kleine IJstijd van omstreeks 1620 tot 1740.”

6

Daarnaast wordt er in het klimaatdebat ook heel veel onwaarheden verspreid.
Zo is er geen toename in wereldwijde droogte. The United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) beweert:

“There is low confidence in attributing changes in drought over global land areas since the mid-20th century to human influence owing to observational uncertainties and difficulties in distinguishing decadal-scale variability in drought from long-term trends.”

5

Ook claimen de klimaatactivisten dat er wereldwijd steeds meer neerslag valt. Ook dit klopt niet. In 48% van alle landen is een kleine toename in de hoeveelheid neerslag. In de andere 52% een kleine afname. Niets bijzonders dus, aangezien er netto niet meer neerslag valt.

4

Bovendien wordt er ook vaak beweerd dat de mens met zijn CO2-uitstoot zorgt voor de stijging van de zeespiegel. Dit is echter niet helemaal waar. De zeespiegel stijgt namelijk al ongeveer 8.000 jaar redelijk constant. Tussen het einde van het Midden-Weicheslien (Plenigglaciaal, 14.400 jaar geleden) en 6.000 voor Christus, steeg de zeespiegel met 100 meter. Sinds 5.000 voor Christus neemt die toename significant af. Dit komt doordat de Aarde deze periode (Holoceen) veel minder snel opwarmt, maar vooral omdat het meest ijs van gletsjers in Noord-Amerika (deze ijskap was ruim driemaal zo groot dan die in Noordwest-Europa) al zijn gesmolten, volgens NASA.

Het Holoceen, het geologische tijdvak van 11.700 jaar geleden tot nu, is een interglaciale periode waar de temperatuur en zeespiegel stijgen. Dit is een volstrekt normaal, natuurlijk proces en zal uiteindelijk worden opgevolgd door een glaciale periode waarin zowel de temperatuur en de zeespiegel zullen dalen. Glaciale en interglaciale perioden worden veroorzaakt door wat bekend staat als de Milanković-parameters: De excentriciteit van de aardbaan, de obliquiteit van de aarde en de precessie van de aardas.

3

Vervolgens wordt vaak het argument gebruikt dat er meer extreme weersomstandigheden zouden komen door de opwarming van de aarde (0,6℃/0,8℃ afgelopen eeuw). Ook dit klopt weer niet. Het IPCC verklaart het volgende:

“There is only low confidence regarding changes in global tropical cyclone numbers under global warming over the last four decades.”

Tot slot volgt het argument van de GroenLinks aanhangers dat 97 procent van wetenschappers zeggen dat klimaatverandering echt bestaat. Deze bewering is echter nergens op gegrond. Als eerste claimt de onderzoeker, John Cook, niet dat 97% van de wetenschappers zeggen dat klimaatverandering echt bestaat. Hij beweert dat 97% van 11.944 samenvattingen van wetenschappelijke publicaties (van 1991-2011) over wereldwijde opwarming en wereldwijde klimaatverandering concluderen dat de mens voor meer dan 50% verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Cook schrijft:

“Among abstracts expressing a position on AGW, 97.1% endorsed the consensus position that humans are causing global warming.”

John Cook heeft voor zijn onderzoek 7 categorieën gekozen. Van ‘helemaal mee eens’ tot en met ‘expliciet mee oneens’.

66.4% van alle rapporten heeft echter geen positie over de stelling of de mens de dominante factor is in het klimaat. Hiermee laat hij de grootste groep van het onderzoek buiten beschouwing en maakt zijn eigen onderzoek hiermee dus niet representatief.2

Waar Cook en zijn team ook nog een fout maakten is bij categorie 3, hier werd dit als enige voorbeeld gebruikt: ‘…carbon sequestration in soil is important for mitigating global climate change.’

Dit zegt niets over of er sprake is van een antropogene opwarming. Ook wijst dit erop dat dit onderzoek niet alleen rammelt, maar eenvoudigweg niet klopt. Daarbij komt ook nog eens kijken dat dit de allergrootste groep was, naast categorie 4.

Daarna mailde Cook 29% van alle onderzoekers om aan hen bevestiging te vragen of hun rapport in de juiste categorie was onderverdeeld. Uiteindelijk heeft het onderzoeksteam van 17,93% van alle onderzoeken de reactie gekregen van de auteur(s) betreffende hun positie in de door hen geschreven rapporten.

Daaruit komt het onderstaande schema, dat tot stand is gekomen door 17,93% van de rapporten de auteur(s) te vragen hoe zij de positie van hun rapport zien. Wordt er in hun rapporten wel of niet geschreven of de mens de dominante factor is in klimaatverandering? 62,7% van de wetenschappers die hun rapport mochten beoordelen zou de stelling steunen. Dit is echter wel 62,7% van de 17,93%.

1

De echte resultaten van Cooks onderzoek zijn:
• 0,54% van de onderzoeken concludeert expliciet dat de mens de primaire oorzaak is van de recente opwarming van de aarde.
• 66,4% van de onderzoeken adresseert niet de oorzaak van klimaatverandering.
• 0,44% van de onderzoeken impliceert dat de mens een minimale impact heeft betreft klimaatverandering. Voorbeeld: Natuurlijke mechanismen zijn de primaire oorzaak van de opwarming van de Aarde.
• 24,56% van de klimaatrapporten impliceert dat de mens de aarde opwarmt (categorie 3). Voorbeeld: Emissie van broeikasgassen veroorzaken opwarming van de aarde zonder er expliciet bij te zeggen dat de mens de veroorzaker is.

Dit allemaal wijst erop dat Nederland geen impact heeft op het klimaat. Het is welhaast arrogant en antropocentrisch om te denken dat de mens, en al helemaal Nederland, invloed heeft op het klimaat terwijl het klimaat verandert door ontelbaar veel factoren waar de mens eenvoudigweg niets aan kan doen. In plaats van met subsidies te strooien moeten we, als de zeespiegel stijgt, de dijken verhogen, zoals we al eeuwenlang hebben gedaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. fockingworst

  Een slimme student.. Waar er gelukkig nog vele van zijn.
  Iedereen die in deze oplichting trapt is gewoon niet goed ingelicht onwetend of stopt zijn vingers in zijn oren en schreeuwt hard tralalalalala

  1. bejaarde

   En is volgzaam voor wat betreft de rattenvanger van Nederland

 2. HendrikJan

  Het verdien model voor Klaver en Jetten, zit niet in de waarheid, maar in de leugen en creëren van angst.

  RUTTUP en NEXIT.

 3. observer

  Uitstekend stuk, gelukkig hebben we nog realistische jongeren.

 4. Tante Sidonia

  Wout Willemsen
  27 jaar, Tukker, woonachtig in Enschede en HRM-student:

  Jouw uitstekende onderbouwing komt niet op/in:
  NPO/Volkskrant/ Grachtengordel/Gutmenschen en wordt weggekeken door “onze” politici; ondersteund door de, inmiddels, pro-klimaat/pro-Brussel/pro-Moslim en anti-Nederland Ministeries!

  1. Spaanse kok

   Pst, niet verder vertellen.
   Geschreven door Ozair Hamid – 4 Atheneum
   Klinkt niet echt Nederlands, zal toch niet……….

   1. marco1

    O niet Nederlands dan nemen we hem niet meer serieus en 4 atheneum is zowiezo moedermavo2 van vroeger.

    1. Satty

     Fijn wat van je te lezen Marco. Heb aan je gedacht. Vond het vervelend dat je een minder moment had. Top is een achterbaks ventje.

   2. Satty

    Hahaha

    1. marco1

     Lief van je en voor wat het waard is ik waardeer jou enorm als mens wat de rest hier ook van jou vind of over je schrijft.

   3. TD

    Spaans kok:
    Deze jonge man heeft de kennis en onderzoeksgegevens van wetenschappers in de post weergegeven,het is dus niet expliciet de kennis van Ozair Hamid!
    Niettemin is dit een uitstekende post,die normaal is en zonder hysterie!

 5. Mau777

  DAT is een verdomd goed onderbouwd artikel door een duidelijk zeer getalenteerde auteur. Mijn complimenten aan Ozair Hamid – 4 Atheneum.
  Grootse toekomst wacht die jongen…..

  1. Tante Sidonia

   Mau777

   Ozair Hamid??? U weet het zeker? Deze verheerlijker van ISIS?
   Of ben ik nu helemaal………….?

   1. Spaanse kok

    Ik weet het zeker , allemaal Taqiyya

    1. Rien Noppen

     Er is een kans van 1 op de 3,5 miljoen dat er toch geen relatie bestaat tussen CO2 en opwarming. Dan is het toch niet zo gek dat je meent dat die relatie niet bestaat?

     1. Siemien

      Klimaat in onze atmosfeer bestaat voor:
      – 78% uit stikstof
      – 21% uit zuurstof
      – 1% uit edelgassen
      – 0,038% is CO₂

      Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf.

      De mens staat voor de andere 4%.

      De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%

      Wat wij nu aan CO₂-uitstoot moeten terugbrengen (tegen zo’n 1.000 miljard aan kosten, wat dus de totale ineenstorting van onze economie betekent), is wat China in vijf dagen uitstoot.
      En de komende vijf jaar alleen al bouwt China nog eens 700 nieuwe kolencentrales bij. Waanzin.

     2. Rien Noppen

      De klimatoloog Siemien roeit dapper tegen de overgrote meerderheid van zijn vakgenoten in: allemaal niks van waar!

     3. Koos sssss

      Jep. de bekende linkse leugen.

      Men becijfert dat het 99,99% zeker is, dat de opwarming komt door menselijk handelen.

      Het onderzoek is alsvolgt opgebouwd: men gaat uit van die stelling en zoekt daar bewijzen voor.
      Men weigert echter een nulhypothese uit te voeren, waarbij men kijkt in hoeverre juist het tegenovergestelde (on)waar kan zijn.
      Dat doet men wel bij wetenschappelijk onderzoek, maar dat heeft het IPCC dus niet laten doen.
      Dat nattevingerwerk van IPCC, waarop jij je beroept is net zo betrouwbaar als de toekomstvoorspellingen van waarzegster Zwarte Lola op de kermis.

     4. Rien Noppen

      “Men becijfert dat het 99,99% zeker is, dat de opwarming komt door menselijk handelen.”

      Ja, de kans dat dit niet het geval is wordt geraamd op 1 op 3,5 miljoen, de gouden standaard in de wetenschap. Dit noemen we dus een feit.

     5. fockingworst

      @riennoppentrol denkt dat als hij zijn FAKENEWS bericht over co2 maar vaak genoeg herhaalt, dat het dan vanzelf zo ineens de waarheid word.

      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. marco1

   Gezien de naam verwacht ik voornamelijk overvallen en druksdealen in de toekomst.

   1. Ares

    Gezien jouw reactie, vind ik dat je eerst aan jouw Nederlands moet werken voordat je aan een reactie begint.

  3. Satty

   Deugdelijke onderbouwing? Jij laat collegiale toetsing zeker ook door bevriende denkers uitvoeren? Damn man de onderbouwing is duidelijk gewenst en gericht. Hetzelfde als je bij de andere fanatici ziet

   1. marco1

    @satty:Ondanks dat het onder mijn reactie staat ga ik er gemaksh alve maar vanuit dat jou reactie niet op mijn misplaatst grappig bedoelde reactie was.

    1. Satty

     Klopt was op mau. Ik snapte je wel. Politiek incorrect plagen, niks mis mee.

 6. Spaanse kok

  Het onderwijs in Nederland is compleet geïndoctrineerd door links.
  De effecten zijn duidelijk en weinig hoopgevend.

  1. Tante Sidonia

   Spaanse kok

   Euhh,….. dronken? Of…..
   Opeens Links de schuld geven?
   Of toch, eindelijk………, tot de conclusie gekomen dat de waanzinnige linkse dromers, voor 100% de kluit belazeren?

 7. Eugenie de la Fleur

  Laten we ons niet misleiden door de zeer opzichtige leugens van dergelijke amateuristische pseudowetenschappers en twijfelachtige bronnen die niets met de werkelijkheid te maken hebben. 99% van de wetenschappers is het driver eens dat de mens de echte en enige oorzaak is van klimaatverandering.

  1. Bosche draak

   Dit is toch anders een heel goed opgezet argument.
   Vertel ons vooral wat er dan wel niet klopt
   Eugene

  2. observer

   Ah, fleurtje, dat onderzoek wel eens gelezen? Moet je doen, alles te vinden op internet.
   Onderzoek is zoiets als aan een ingenieur vragen wat je aan je migraine kan doen. Een normaal denkend mens vraagt dat aan een arts of specialist, en niet iedere academicus is een arts of specialist.

   1. edoc431

    fleur leest niks die plemt hier alleen maar ik weet zeker dat ze dit stuk ook niet gelezen heeft veel te moeilijk voor die snee

  3. DeBruijn

   Hoeveel nazi-wetenschappers waren het eens met Hitler? Ook heel wat, dus aantal betekent automatisch waarheid bij jou?

   Iets is waar of niet waar, daar kun je geen nummer of percentage aanhangen.

   Planten nemen CO2 op, hoe meer zon en dus hogere temperaturen, des te meer planten aan CO2 opnemen. Dus in een goede zomer gaat de CO2 enorm naar beneden. In de glastuinbouw hebben ze afgelopen dagen 5x zoveel CO2 de kassen ingepompt, dan er in de buitenlucht aanwezig was, omdat planten dan beter groeien.

  4. Buzz68

   De meerderheid heeft niet altijd gelijk.
   Ik gun jou je zonnepanelen en warmtepomp. Maar zoek niet naar argumenten om mij hiervoor te laten betalen.

   1. Rien Noppen

    Die argumenten zijn al overtuigend aangedragen door de wetenschap, Buzz68.

    Je kunt die domweg ontkennen maar dat is weinig snugger.

    1. Buzz68

     Nope onwaar.
     Overtuigen door aannames en veronderstellingen is geen wetenschap.

     1. Rien Noppen

      Zucht!

     2. Blikopener

      Buzz, Rien Noppen is een overheidspropagandist die de ballen verstand heeft van de achtergronden van de opwarming, maar wel graag schermt ‘de noodzakelijkheid van de energietransitie’. Al wekenlang wordt hij bijna dagelijks om zijn oren geslagen met relevante feiten en cijfers die de klimaathysterie ontkrachten, maar aangezien hij een borderliner is weet hij van geen ophouden.

      Laten lullen is de enige remedie.

     3. Rien Noppen

      “Al wekenlang wordt hij bijna dagelijks om zijn oren geslagen met relevante feiten en cijfers die de klimaathysterie ontkrachten”

      Op welke feiten en cijfers doelt Groeneveld?

 8. Eugenie de la Fleur

  Deze jongeren die hun generatie verraden zijn een schande voor deze planeet

  1. Bosche draak

   En hersenloze trollen kunnen we missen als kiespijn.
   Nog meer pareltjes van wijsheid?
   Demente zwakzinnige…..

   1. ZiggyStardust

    Ik vraag me af: hoeveel trollen met hoeveel aliassen zijn hier op DDS actief? Een aantal pik je er zo uit aan de hand van de schrijfstijl. Maar er zitten ook een aantal borderliners tussen en met meerdere persoonlijkheden denk ik.
    Iig behoorlijk ziek als je zo veel tijd per dag besteed aan manipuleren en verzieken voor anderen.

  2. ZiggyStardust

   Ohhh verraders, die hadden we nog niet gehad. Wees blij dat er nog jongeren zijn die zelfstandig en kritisch denken. Deze jongen komt er wel, of er op dit moment nu naast zit of niet. Je kunt ook hersenloos gaan klimaatspijbelen en daarna de Mac Donalds induiken, maar deze jongen besteed zijn vrije tijd liever aan zelfontwikkeling.
   Jij bent een schande voor de planeet. En mochten we ooit met aliens in contact komen, dan hoop ik dat jij ergens opgesloten bent in een inrichting zodat je dat contact iig niet kunt verzieken.

 9. C.A.Barstow

  Natuurlijk is het dit kabinet niet te doen om het klimaat, dat interesseert ze geen reet,
  waar het ze werkelijk om te doen is is de inhoud van uw portemonnee, zolang zij daar maar uit kunnen roven is alles geoorloofd, die klimaat idioterie is daarbij een handig hulpmiddel om die miljarden binnen te schrapen.
  Ten tweede likken zij maar wat graag de reet van de werkelijke machthebbers in Brussel, want het toekomstige baantje daar hé, een goed voorbeeld is die smerige rooie landverrader Timmerfrans, een typische PvdA smeerlap.

 10. Rien Noppen

  Het hoeft niet te verbazen dat er ook scholieren zijn die op dit punt botweg de feiten ontkennen of, nog erger, zo onnozel zijn dat ze die niet kennen.

  1. Satty

   Grappig dat wout de rechtse slachtoffer rol van de scholen zijn te links even compleet de grond in boord. Net alsof scholieren hersenloze zombies zijn.

   1. Spaanse kok

    Wout en het gros der reageerders gaan hier dwars tegen hun eigen piketpaaltjes in.
    Een door links geindoctineerde mbo student krijgt gelijk
    Een student genaamd Ozair Hamid krijgt gelijk.
    .
    Humor

 11. Satty

  ‘Subsidies die konden worden besteed aan onze krijgsmacht, aan het onderwijs, aan Justitie en Veiligheid en aan belastingverlaging voor de middenklasse’

  Krijgsmacht is een rechtse idiote hobby. Je bedoelt wat betreft onderwijs geen studieleningen, justitie en veiligheid nog meer staatsonderdrukking, belasting verlaging voor de middenklasse waarom geen algemene. Gewoon links gejammer van de bovenste plank, leer je eigen broek ophouden jochie.

  ‘Uit modelstudies blijkt dat CO2-bemesting bijna driekwart van de vergroening over de afgelopen 35 jaar verklaart.’

  Co2 in hogere atmosfeer is wel degelijk schadelijk. Is de vergroening wel divers of alleen gunstig voor bepaalde planten? Zoek dat maar eens uit, kijk dan direct even naar de tekenen van co2 verzadiging van veel soorten. Het enige wat je je kunt afvragen is of de enorme toename wel door de mens komt. Je kunt terecht je vraagtekens bij de efficiency van de maatregelen zetten.

  ‘In de andere 52% een kleine afname.’

  Het is zo dat bepaalde regio’s droger worden, dan kun je wel met nietszeggende percentages komen maar daar zijn de mensen in verdrogende regio’s niet mee geholpen. Dit zijn overigens vaak de armste regio’s van de wereld die afhankelijk zijn van landbouwgrond die grotendeels in beslag worden genomen voor voedselproductie op andere continenten wat weer voor uitdroging zorgt gezien de aard van de verbouwde producten en het gebrek aan biodiversiteit.

  Volgens mij zou je op dit artikel net als links wat meer moet doen collegiale toetsing laten uitvoeren. Het is een onderbouwing naar een door jou gewenste uitkomst. Milieu vervuiling is een erg groot probleem, ik weet het milieu is iets anders als klimaat maar de invloed van een land dat productie voor luxe consumptie heeft verplaatst daarop is ontzettend groot.

  Ik vind het onzin dat je hier links een verwijt maakt want je begint met linkse hobby’s de rijken mogen geplukt worden, de macht van de staat moet vergroot.

  Je toont overigens de rechtse hystery goed aan. Ik denk alleen dat ze het niet begrijpen.

  1. marco1

   Heg is wel zo dat de extreem warme zomer(dat was denk ik in heel europa)zijn sporen heeft nagelaten en baseer ik me alleen op het visuele dus de berm en het veld, dat i s nu nog niet herstelt.

  2. Tguard

   En bij de kwalificatie jochie houdt het weer op.

 12. Eugenie de la Fleur

  Mensen die verwijzen dat deze weerextremen (20 graden in februari!!!!) al eerder in het verleden zijn voorgekomen hebben nog geen uitleg dat deze dergelijke extremen steeds vaker voorkomen. Dit is tegenwoordig de norm en we sneuvelen telkens weer een record.

  De gebruikelijke idioten en imbicielen op DDS kunnen dit wel ontkennen maar niet onderbouwen. Hiermee laten ze zien hoe zwakzinnig ze zijn

  1. Siemien

   Aldus de spatische klimaathysterische religieuze EdlF.

  2. marco1

   Lekker man, ik als nudist kijk er erg baar uit om mijn hobby in de toekomst in januari al ten uitvoer te brengen zonder er een flinke griep aa over te houden.

   1. ZiggyStardust

    Griep krijg je door een virus. Niet door temperatuur.

 13. plakband

  Eindelijk een weldoordachte en evenwichtige beoordeling van de klimaathysterie. En nog wel geplaatst door een scholier. Petje af voor deze persoon. Een moedige en kundige prestatie. Hopelijk bereikt hij hiermee ook een groot aantal misleide leeftijdsgenoten.
  Ik ben benieuwd naar de tegenreactie van de slinkse klimaatlobby. Hierbij houd ik in gedachten dat o.a. de voormalige linkse partijleider Diederik Samson zijn zakken flink gevuld heeft met het aanjagen van de klimaathysterie.

  1. Eugenie de la Fleur

   Een idioot, maar daar kun jij je wel in vinden

  2. Rien Noppen

   Kan plakband aangeven op welke wijze Samsom zijn zakken heeft gevuld met de ‘klimaathysterie’?

   1. Tante Sidonia

    Rien Noppen

    Kan je niet een keer OPROTTEN?
    KLOOTZAK; waar van ik ten zeerste betwijfel of dat wel hebt!

    1. Rien Noppen

     Ik heb zojuist even gekeken, Tante, en ik telde twee testikels.

     Kan dat kloppen?

     1. marco1

      Ik heb vergelijkingsmateriaal materiaal maar die heb ik ook dus als het voor u wat geruststelling is en mijn lichamelijke is in tegenstelling tot het geestelijke wel gelijk een normaal persoon dan hoeft u zich wat betreft de klootzak niet al teveel zorgen te maken.

     2. marco1

      Dat moest dan zijn :ik heb GEEN vergelijkingsmat eriaal. Maar de strekking van mij n overbodige verhaa l was met name dat u zich geen zorgen hoefde te maken.

     3. TD

      Kunnen ook puisten zijn,of abcessen.

   2. Rien Noppen

    Goh, daar komt geen reactie op van plakband.

    Snap ik wel, hij zoog dit lasterlijke verhaal uit zijn duim.

   3. plakband

    Aanschuiven aan alle klimaattafels. Dat schuift lekker.

    1. Rien Noppen

     Nee, plakband, dat schuift helemaal niets.

     Je bent te dom om dat te kunnen begrijpen.

  3. Siemien

   Klimaat probleem bestaat niet, we hebben te maken met een stel spastische klimaathysterische religieuze klimaatofoben.

   1. Eugenie de la Fleur

    Jij kunt jouw stellingen niet eens onderbouwen en daarmee heb jij jezelf al buitenspel gezet van elk serieuze discussie. Je bent gewoon te onnozel om discussiëren

    1. marco1

     Met jou discussiëren zou op zich al onnozel zijn.

     1. Eugenie de la Fleur

      Klimaatontkenner Marco vind het wel lekker dat het 20 graden is in februari en geeft daarmee duidelijk aan dat dit wel dergelijk een abnormale verschijnsel is.

      Deze zieke troll maakt het niets uit en verkloot de aarde met alle plezier voor toekomstige generaties. Ik neem mijn woorden woorden terug, Marco is geen idioot maar buitengewoon kwaadaardig

     2. TD

      Eugenie de la Fleur:
      Het raakt je allemaal persoonlijk nietwaar? zielig!

     3. marco1

      Maar eugenie ik interesseer mij ook veen mallemoer om een aarde of klimaat wat generaties voor mij naar de ballen hebben geholpen.ik interesseer mij ook geen moer of de volgende generatie daar last van heeft. Ik realiseer me wel dat mij dat een zeer slecht en egocentrisch mens m aakt maar dat interesseert mij ook geen moer. Wat me wel interesseert is of dat u een lekker wijf vent.

     4. TD

      marco1:
      Jij bent helemaal jezelf,zo houden!
      Doe ik ook.

     5. observer

      EdlF heeft een zeer bepekt gezichts- en gevoels grens, Los Angeles: de koudste februari sinds de afgelopen 60 jaren

   2. TD

    Mijn buren hadden ook te vaak naar de verkeerde tv uitzendingen gekeken en waren plan zo’n warmtepomp te kopen,na een half uurtje met ze gepraat te hebben is dat plan van tafel geveegd,en hebben ze besloten dezelfde Nefit gasketel als ikzelf sinds 2 maanden heb te kopen!
    Daar hadden ze bijna een onzinnige fout begaan.
    Hier zie je maar weer,hoe al die goedgelovige mensen op het verkeerde been gezet worden!

 14. plakband

  Uit de klimaathysterie blijkt het volgende: er zijn veel te veel wetenschappers op dit terrein actief. Een ieder weet dat wetenschappers vooral betaald worden van belastingcenten. Als ze bij wijze van uitzondering gesubsidieerd worden door het (belanghebbende) bedrijfsleven worden deze gelden indirect ook weer opgehoest door de burgers. Het is dus niet meer dan redelijk dat de burger waar krijgt voor zijn geld. Nergens blijkt echter de toegevoegde waarde van de massaliteit van deze wetenschappers. Integendeel: de meesten onderzoeken alleen maar en elke massaliteit van de menheid is milieuvervuilend. Dat heeft beslist een negatief effect op het klimaat.

  1. Rien Noppen

   Wetenschappers worden inderdaad vaak betaald door wetenschapsinstellingen die worden gefinancierd door de overheid.
   De suggestie van plakband is dan kennelijk dat die wetenschappers worden omgekocht door de overheid om een relatie tussen CO2-uitstoot en opwarming van de aarde te faken. Dat moet een enorme onderneming zijn om dit wereldwijd te regelen.
   Een nog grotere vraag is wat voor belang overheden daarbij zouden kunnen hebben. Wie heeft er nu belang bij een zeer ingewikkelde en dure klimaattransitie als die niet nodig is?

   Kan plakband uitleggen hoe die complexe complottheorie van hem in elkaar steekt?

   1. plakband

    @Rien Noppen: complexe complottheorie? Wat een fantasie. Het lijkt wel klimaathysterie.

    1. Rien Noppen

     Je hebt geen idee, is het niet?

   2. observer

    En dan zijn er 31,487 wetenschappers die juist de invloed van de mens op het klimaat verwerpen:
    https://www.youtube.com/watch?v=eiPIvH49X-E

 15. Arie B

  Ach, we geven met zn allen honderden miljarden uit. Dat het verder niet een relevant verschil maakt op wereldniveau maakt niks uit. Het geeft gewoon een warm gevoel van binnen dat je iets doet. Vooral mensen (eikels) in eikeltjespyjama’s worden het helemaal te gek!

 16. Michael M

  Wanneer we de ontbossing terugdraaien daar waar het kaal is aanplanten, waar we stoppen met dichte bebouwing en meer parken creëren. Waar woestijn is groen maken, zodat het weer meer gaat regenen. Dan hebben we alweer een hoop gewonnen.

 17. victus

  Grote plannen op papier. Wie gaat dat in de praktijk realiseren deze technische transformatie van Holland?
  Aangezien je nu al 3 weken moet wachten voordat de lantaarnpaal op de hoek van uw straat wordt gerepareerd. Als oorzaak van het wachten wordt afgewimpeld met “gebrek aan personeel” Behalve achter de kantoorbureau’s dan, daar is het bestand op volle sterkte!
  Veel succes!

  1. Rien Noppen

   Dom gezwatel, victus.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol voegt hier een beledigende opmerking toe.

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 18. Rosasolis

  Bovenstaande artikel is uit verschillende bronnen afkomstig. En niet van student Ozair
  Hamid hemzelf. Een interessante verzameling, maar velen zullen niet met alle punten eens zijn. Het belangrijkste feit is dat wij leven nu in een wereld die te maken heeft met extreem klimaat en weer omstandigheden…En hoe de wetenschappers die problemen kunnen oplossen, of tenminste proberen oplossingen te zoeken…voordat ze veel erger worden, en het wordt te laat om ze op te lossen.
  Voorjaar is tenminste een maand te vroeg dit jaar, in ons land. Eer- gisteren was het 20 graden in de kop van Noord-Holland. Velen lopen nu rond in zomerse kleding.
  Hoe wordt het in juni-juli?

  1. Blikopener

   Zo te zien is Rosasolis rijp voor de klimaatpsycholoog.

   1. fockingworst

    @blikopener en ook de darmspecialist, de verbale diarree loopt eruit.

    Er zijn mensen die vatbaar zijn voor dit soort stellingen als,: als het nu al 20 graden is in februari dan (fantaseren ze erbij) word het vast 60 graden deze zomer bij Zandvoort aan zee en de zee temperatuur 45 graden.
    Mensen hebben gewoon niet het besef dat 100000 den jaren geleden ook het klimaat opwarmde en af koelde dat gebeurt constant zonder enige menselijke invloed al miljoenen jaren.
    We kunnen wel stellen dat we de planeet vervuilen op allerlei manieren.

   2. Rosasolis

    @Blikopener. Wow! Zijn er nu werkelijk “klimaatpsychologen”?! Zo ja, waarom doet u niet mee aan een cursus? Misschien zou u een aardig baantje kunnen krijgen, i.p.v. urenlang op uw laptop hangen, om intelligente mensen te trollen.

 19. Vliegenvanger

  Heel goed geschreven stuk. Jammer dat de hoofdredacteur van NU.NL het niet plaatst. Daar mag je niks meer zeggen over het klimaatakkoord. Een grote bedriegers bende daar in Den Haag. Stem FVD OF PVV, weg met op oplichters bende van Rutte.

  1. Rien Noppen

   Vliegenvanger, de bestuurders in Den Haag volgens de wetenschappelijke consensus in de klimaatwetenschap. Als er al bedriegers zijn moeten dat de wetenschappers zijn. Denk je dat ook?

   1. fockingworst

    @riennoppentrol is een bedrieger pur sang.
    @riennoppentrol misleid zijn gesprekspartner op allerlei gewiekste maniertjes.
    @riennoppentrol doet graag uitlokken.
    @riennoppentrol doet graag FRAMEN.
    @riennoppentrol doet graag stellingen niet onderbouwd hier plempen
    @riennoppentrol………

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    1. Rosasolis

     @fockingworst. goed geschreven, over Rien Oppertrol.

 20. Piet51

  Lees de verklaring op klimaatverandering.wordpress.com er ook eens op na. Met ongeveer dezelfde benadering maar een iets andere verklaring, komt men daar tot precies de tegengestelde conclusie. Namelijk, dat de overgrote meerderheid, meer dan 85%, van de wetenschappers die een uitspraak doen, de te verwachten temperatuurstijging door CO2 als effect van menselijk handelen onderschrijft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.