Interview FVD-oprichters: 'Stem op VVD is stem op GroenLinks!' en inkijkje kandidaten selectieprocedure!

Geen categoriemrt 09 2019, 10:00
In dit interview met de Telegraaf leggen FVD-oprichters Thierry Baudet en Henk Otten uit hoe zij de komende verkiezingen zien, wat er op het spel staat én waarom zij over vijf jaar in het kabinet zitten!
De beide heren hebben het ontzettend druk, zo vlak voor de verkiezingen. Niet alleen met het campagnevoeren maar ook de schoksgewijze uitbouw van de partij. Dit terwijl, zo merkt de krant op, ze beiden altijd hebben gezegd dat ze de partij rustig en gestructureerd uit wilden bouwen. Daar lijken ze zich toch enigszins in hebben vergist, al houden ze stug vol dat het prima gaat zo.
De afgelopen dagen zijn diverse punten van de FVD al uitvoerig in de media behandeld, zoals de VVD die GroenLinks-standpunten over heeft genomen, het ietwat genuanceerdere standpunt over een Nexit en het framen van de media hierover. Ze geven in dit interview echter het meeste inzicht over hun Staten-kandidaten.
Al vrij snel krijgen ze het verwijt over dat hun provinciale kandidaten onbenaderbaar zijn en off the radar lijken voor de pers. Mensen in diverse provincies zouden mopperen over dat hun FVD-kandidaat geen inzicht geeft in waar hij voor staat. De verklaring die Otten en Baudet hiervoor geven is dat zij niet willen dat hun kandidaten nu al allerlei wilde plannen gaan lopen steunen en samenwerkingsverbanden met andere partijen gaan smeden.
Dat klinkt kil en berekenend, maar is op zich prima te begrijpen. De partij bestaat nog niet lang, de grootste impact voor FVD valt momenteel te halen bij de Eerste Kamer en daarna kan er in de provincies invulling worden gegeven aan lokale initiatieven. Zouden deze kandidaten nu al allerlei plannen willen optuigen, dan kun je er donder op zeggen dat de focus daar op komt te liggen in plaats van op de landelijke politiek. De media zou dan op zoek gaan naar schandaaltjes en goedkoop proberen te scoren door politieke onervarenheid uit te buiten. Ja, dan is een tijdje op zwart gaan helemaal niet zo'n slecht idee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten