Interview FVD-oprichters: ‘Stem op VVD is stem op GroenLinks!’ en inkijkje kandidaten selectieprocedure!

In dit interview met de Telegraaf leggen FVD-oprichters Thierry Baudet en Henk Otten uit hoe zij de komende verkiezingen zien, wat er op het spel staat én waarom zij over vijf jaar in het kabinet zitten!

De beide heren hebben het ontzettend druk, zo vlak voor de verkiezingen. Niet alleen met het campagnevoeren maar ook de schoksgewijze uitbouw van de partij. Dit terwijl, zo merkt de krant op, ze beiden altijd hebben gezegd dat ze de partij rustig en gestructureerd uit wilden bouwen. Daar lijken ze zich toch enigszins in hebben vergist, al houden ze stug vol dat het prima gaat zo.

De afgelopen dagen zijn diverse punten van de FVD al uitvoerig in de media behandeld, zoals de VVD die GroenLinks-standpunten over heeft genomen, het ietwat genuanceerdere standpunt over een Nexit en het framen van de media hierover. Ze geven in dit interview echter het meeste inzicht over hun Staten-kandidaten.

Al vrij snel krijgen ze het verwijt over dat hun provinciale kandidaten onbenaderbaar zijn en off the radar lijken voor de pers. Mensen in diverse provincies zouden mopperen over dat hun FVD-kandidaat geen inzicht geeft in waar hij voor staat. De verklaring die Otten en Baudet hiervoor geven is dat zij niet willen dat hun kandidaten nu al allerlei wilde plannen gaan lopen steunen en samenwerkingsverbanden met andere partijen gaan smeden.

Dat klinkt kil en berekenend, maar is op zich prima te begrijpen. De partij bestaat nog niet lang, de grootste impact voor FVD valt momenteel te halen bij de Eerste Kamer en daarna kan er in de provincies invulling worden gegeven aan lokale initiatieven. Zouden deze kandidaten nu al allerlei plannen willen optuigen, dan kun je er donder op zeggen dat de focus daar op komt te liggen in plaats van op de landelijke politiek. De media zou dan op zoek gaan naar schandaaltjes en goedkoop proberen te scoren door politieke onervarenheid uit te buiten. Ja, dan is een tijdje op zwart gaan helemaal niet zo’n slecht idee.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. HendrikJan

  Wat je kies maak je zelf uit.

  RUTTUP en NEXIT.

  Beste optie , PVV of FvD.

  1. Lugar

   “RUTTUP en NEXIT.”

   +1

   #stemzeweg

   1. Meriadoc Brandebok

    BAUDETUP en EU LIDMAATSCHAP

    + 1000

    #stempopulistenweg
    #stemvooreu
    #stemvoornederland

    1. Siemien

     Ja occult fantasietje verkoopt Nederland graag aan de EU, en het liefst ook zijn ziel..

     1. Meriadoc Brandebok

      Siemien geeft Nederland graag mee aan het grofvuil.

  2. marco1

   Och ondanks dat ik op dit moment FvD voor mij de beste keuze lijkt en ik de buurvrouw wilde machtigen om op ze te stemmen voor me heb ik toch besloten dit niet te doen.

   1. Rien Noppen

    Ben je een Nexiteer, Marco?

    1. marco1

     Nee zeker niet.

 2. Rien Noppen

  Wagendorp was weer scherp vandaag in de Volkskrant en adviseert de kiezer met radicaal rechtse opvattingen op het FvD te stemmen.

  “Niet dat de hele beledigende wanvertoning neerkwam op het uitwisselen van ingestudeerde oneliners en jij-bakken, enige informatie viel er uit het debat wel te distilleren – zij het niet op het bedoelde niveau. Het viel me op dat Geert Wilders een wanhopige, meelijwekkende figuur is geworden die volkomen is vast­gedraaid in zijn eigen voorspelbare clichés. Zou ik er radicaal-rechtse ideëen op nahouden en was ik er voorstander van dit land zo snel en definitief mogelijk naar de verdommenis te helpen, dan wist ik het wel op 20 maart, en ging mijn stem naar het FvD van nexiteer T. Baudet. Die voelde zich op de RTL-kermis van hele en halve leugens zeer op zijn plek en ging er energiek en bulkend van zelfvoldaanheid tegenaan.”

  1. santiago

   Toch, als je wilt dat er iets veranderd wordt aan nederland zie ik de pvv als enige mogelijkheid. Fvd is een eng clubje. Mochten ze al wat willen gaan er zeker 10 jaren overheen en zoveel tijd hebben we niet.
   Ik zou niet weten wat ik anders zou moeten stemmen, als stemmen al sowieso nog zin heeft.
   Voorts blijf ik van mening dat de monarchie etc etc etc.

 3. Meriadoc Brandebok

  Wederom draait Forum om de hete brij heen: eerst was het een Nexit, toen begon Otten terug te krabbelen, en nu heeft Baudet het opeens over een referendum. Geenvan de heren geeft concreet antwoord op de vraag van de journalist of men er nu wel of niet voor een Nexit is en daar heeft de kiezer recht op. Het gaat hier verdorie om economie, banen en veiligheid.

  Om het met Balkenende te zeggen: “U draait en u bent niet eerlijk”.

  1. Top

   Maar Guusje, we weten allemaal, dat je niet al te snugger ben, maar er bestaat zo iets wat men noemt ‘voortschrijdend inzicht’, of nog een mooie ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’, en dat is iets, wat je van de ouderling, niet aangeleerd heb gekregen. Anders zou je ze wegsturen. Prettig en pijnloos weekend, GuusjeTruusje.

 4. TD

  Dat is een wijs besluit van het FvD,de kandidaten op de achtergrond te houden!
  Het is kenmerkend dat de partij heel consequent over alle mogelijke scenario’s nadenkt,om te zorgen dat de partijdige pers in de berichtgeving geen valkuilen en andere partij beschadigende activiteiten loslaat op partij.
  Net zoals de Nexit,hier is ook opzettelijk een politieke waas gecreëerd,het FvD heeft de politieke touwtjes stevig in handen binnen de partij!

 5. Satty

  ‘De beide heren hebben het ontzettend druk, zo vlak voor de verkiezingen.’

  Heren? Gewoon racisten. Dit is hetzelfde soort tuig dat voor de opkomst van nazi Duitsland verantwoordelijk was. Wie op fvd stemt maakt het mogelijk dat er weer zoiets kan gebeuren. Na baudet komt de volgende Hitler als hij dat tenminste niet zelf is.

  1. Siemien

   Nee Satty, je racisten troefkaartje gelijk op tafel gooien is ons niet geheel onbekend, dit gebruikt Satty puur om haar eigen zwaar fascistische sympathieën te spuien…

 6. Lugar

  Een stem op VVD is inderdaad een stem op GroenLinks & op D’66

  #stemzeweg

  1. TD

   Weg met kabinet Rutte!

 7. Robert75

  Het zou toch handig zijn om te weten wat ze provinciaal willen bereiken natuurlijk en waarom je het Forum zou moeten stemmen maar als ze daar vaag over doen waarom zou je dan Forum moeten stemmen, alleen om het Forum de eerste kamer in te krijgen ?

  1. santiago

   Robert75. Je weet inmiddels toch wel waarom de overheid zoveel reclame maakt om ons op het FvD te laten stemmen.

  2. Lugar

   Eerste Kamer is belangrijker dan de provincie, daarom kiezen ze ook de Eerste Kamerleden.

   Stem FvD!

   1. Robert75

    Ja dat is dus net het probleem. Het zijn provinciale statenverkiezingen maar doordat je kiest voor de eerste kamer staat de landelijke politiek hoger tav de provinciale politiek. Dat komt door dat rare kiessysteem wat we dus hebben.

    We stemmen voor de provincie maar dat is ondergeschikt geworden doordat daardoor de eerste kamer wordt gekozen. En dat is een beetje raar. Ze zouden eigenlijk ook verkiezingen moeten uitschrijven voor de eerste kamer.

    Of nog beter eerste kamer afschaffen.

 8. Lex

  Oei oei Groenlinks nog hoger in de peilingen dan de PVV.

  Nu ga ik me echt zorgen maken moet er niet aan denken de partij van de doorgedraaide Groene gekkies aan het bewind.

  Dan worden nog meer Waanzinnige groene waanzin doorgedramd. Worden de burgers op nog hogere kosten gejaagd.

  De die grote bedrijven die zeggen. “MENEER DE OVERHEID WAT WILT U! DAT WE BLIJVEN OF VERTREKKEN” aan u de keus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.