Inzending FVD’er met migratieachtergrond: De demonisering van Baudet en de persoonlijke aanvallen van links

Het is eigenlijk te gek voor woorden, denk ik weleens bij mezelf als ik de politiek en de media volg. Na de gruweldaden op de moslimgemeenschap in Christchurch begon het bij mij alweer te jeuken als ik sommige berichtgeving las. De ideeën van Baudet (en ook Wilders) en vooral hun liefde voor het eigene zou dit soort daden ‘’uitlokken’’, een naar mijn idee verwerpelijke uitspraak waar veel mis mee is, en dit is niet het enige probleem met de linkse media!

Ik ben Tobi, een 21-jarige rechtenstudent met half Nigeriaanse en half Nederlandse afkomst. De reden dat ik dit vermeld is om mezelf in te dekken voor inhoudsloze argumenten zoals: ‘Je bent gewoon een oude racistische blanke man’  en omdat ik wil aantonen dat een FvD kiezer niet per definitie is wat de media ervan maakt.

Ten eerste, er is er niks mis met het eigene of met het houden van je land en je volk. Ik ben half Nigeriaans en half Nederlands, maar dat belet mij niet van het ‘eigene’ te houden. Ik ben hier opgegroeid, ik beheers de taal en probeer het beste ervan te maken, voor mezelf en mijn landgenoten. Ik ben Nederlander en daar ben ik trots op, en wanneer ik zie wat de ongecontroleerde immigratie doet met ons land, vrees ik voor de toekomst. Maakt dit mij een racist? Koester ik hierdoor meteen een haat of wrok jegens een ander ras of mensen met een andere geloofsovertuiging dan mij? Zie ik het ene ras hierdoor als superieur dan het ander? Nee, natuurlijk niet. De term racist wordt tegenwoordig zo losjes toegepast op iedereen die ook maar een schrijntje nationalisme of liefde voor het eigene vertoond dat de echte betekenis van het woord verloren is gegaan.

Het heeft niks met racisme te maken maar met feiten, wat we zien dat in de samenleving gebeurt. Een islamitische school in Amsterdam preekt Jihad theorieën, en vervolgens wordt er beweerd dat dit niks met de Islam te maken zou hebben, dat dit geen factor in extremisme zou zijn, en wanneer je dit wel zou erkennen zou je meteen alle moslims over een kam scheren ondanks dat keer op keer gezegd wordt, het overgrote deel van de Moslims heeft geen enkel kwaad in de zin. Het blijft echter een feit, degenen die deze extremistische ideeën koesteren baseren ze wel op hun geloofsovertuiging en de teksten in de Koran, en vooral de manier waarop die gepredikt wordt.

Dit doet verder niks af aan goede moslims, die niet acteren op bepaalde overtuigingen in de Koran en die anders interpreteren. Maar dit is nou eenmaal de werkelijkheid en die moeten we kunnen erkennen, net zoals dat we rechts- en links-extremisme moeten erkennen als factor in het ten uitvoer brengen van gewelddadige acties op basis van die overtuigingen.

De hypocrisie in de linkse media is in ieder geval niet te houden. Thierry Baudet en Wilders zouden daden, zoals die in Christchurch, uitlokken, maar wanneer een terroristische aanval plaatsvindt in naam van Allah, heeft het niks de islam te maken. Dan zijn het gewoon “gekken”. Dit terwijl er nog veel minder verband is tussen de standpunten van Baudet en de terroristische aanvallen in Christchurch dan tussen de teksten in de Koran en de aanvallen in naam van Allah. Nooit heeft Baudet gezegd dat je immigranten of mensen met een andere afkomst moet vermoorden, in tegendeel! Hij heeft gezegd dat iedereen gelijke kansen behoeft en dat men in concreet geval beoordeeld moet worden, niet op basis van overtuiging of ras. Het is juist in de Koran waar meerdere malen opgeroepen wordt tot het vermoorden van ongelovigen, ‘tot het afhakken van hun hoofden en vingertoppen’. Natuurlijk is er altijd het verweer dat dit soort citaten niet in de juiste context geplaatst worden en dat, wanneer je dit wél doet, ze een hele andere betekenis hebben. Dat geloof ik best maar maakt verder niet uit voor de discussie. Wat is makkelijker om verkeerd te interpreteren? De uitspraken van Baudet of die in de Koran? Ik weet het antwoord wel.

De trend is in ieder geval heel zorgelijk. Baudet wordt belaagd, een vertekend beeld over hem geschetst dat hij racist zou zijn, en de vergelijking getroffen met Adolf Hitler, een man die 6 miljoen joden ter dood heeft veroordeeld. Onjuiste veronderstellingen van de werkelijkheid. Wanneer de rationele discussie niet kan worden gewonnen, worden er meteen persoonlijke aanvallen richting Baudet gedaan. Ik echter, als ‘inwoner met migratie achtergrond’ geloof in zijn standpunten en heb mij nooit negatief bejegend gevoeld door uitspraken van Baudet of de standpunten van de FvD.

Het valt mij juist op dat links het idee heeft dat mensen zoals Baudet een dreiging zijn voor mensen zoals mij maar zoals Theo Hiddema in de tweede kamer zei, het is toch vreselijk als je als trotse zwarte man op staat, klaar voor een nieuwe dag, en je naar het nieuws zit te kijken en er verkondigd wordt dat je beschermd moet worden van alle gemene ‘racisten’. Dat je steun nodig hebt. Ik kan echter prima voor mezelf nadenken en behoef absoluut geen steun van links voor zogenaamde ‘racisten’ die dat eigenlijk helemaal niet zijn. Hiddema had groot gelijk toen hij deze uitspraken maakte, maar het enige waar men over viel is dat hij het woord ‘neger’ gebruikte, niet de eigenlijke inhoud van zijn betoog.

Hier ligt dan ook naar mijn mening ook de kern van het probleem. Links probeert Thierry Baudet te demoniseren, omdat ze niet onder ogen kunnen zien dat hij gelijk heeft. De inhoudelijke argumenten die hij aandraagt worden aan de kant gezet omdat ze geen tegenargument kunnen verzinnen. Het is ongelofelijk hoe hij en het FvD geanalyseerd worden door sommige media. Leugens, stroman argumenten en persoonlijke aanvallen, er wordt van alles geprobeerd om Baudet zo slecht mogelijk te laten lijken. Niet alleen is dit moreel verwerpelijk, maar ook nog eens uiterst gevaarlijk zo leert de geschiedenis. Thierry Baudet is al met de dood bedreigd door een hoogleraar in Utrecht en zijn huis is meerdere malen belaagd door linkse extremisten.

Het tij is echter aan het keren, en mensen beginnen eindelijk door deze schijnvertoning heen te zien, blijkend uit de enorme zegen van FvD in de eerste kamer. Ik heb trots FvD gestemd met de Tweede Kamer- en Provinciale Statenverkiezingen en zou het zo weer doen! Het wordt tijd dat we eens wakker worden, dingen gaan benoemen zoals ze zijn, en stoppen met de eindeloze en inhoudsloze demonisering van Thierry Baudet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. C.A.Barstow

  Waarvan akte!

  Stem in mei ook FvD!

  1. m.van.rosmalen

   Nee hoor
   Gewoon PVV

 2. marco1

  Nou ben benieuwd naar de reacties. Gelukkig heb ik mijn true colours laten zien en zal straks mede dankzij mijn stem Baudet president worden zodat we weer kunnen bouwen aan een gezonde kleur Nederland.

  1. ZiggyStardust

   Top nummer, true colours, Cindy Lauper.
   Ik stem er ieder jaar op voor de top 2000.

  2. Satty

   Wat ben jij een aansteller zeg. Man laat je kloten zien ipv dat vrouwelijk gedram.

   1. DeBruijn

    @ Satty,

    Nee, die wil ik niet zien, ik ben niet voor niets vegetariër.

   2. TobiOmole

    Wel een goed argument ook. Ik spreek in mijn artikel over inhoudloze argumenten en persoonlijke aanvallen en dit is dus precies wat ik bedoel. Dankjewel voor het versterken van mijn standpunt!

   3. ZiggyStardust

    Is een nummer uit mijn jeugd, jij bestond toen nog niet. De jaren tachtig was een tijd van veel top aetiesten. Madonna, Michael Jackson, Tina Turner, David Bowie, the Cure, Guns ‘n Roses, frizzle sizzle, en niet te vergeten Prince. En nog een hele rij goede artiesten die ik niet ga noemen. Er was toen een actie, live aid, maar daar heb jij waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Cyndi Lauper zong ook mee. Mooi nummer gewoon, en voor een goed doel. Toen was het echt een pleuris zooi en gingen er echt veel mensen dood aan hongersnood. Vergeleken met toen is Afrika inmiddels een paradijs. Maar steeds weten ze het daar nog op te kloten, ondanks alle hulp. Bodemloze put, en dat vind ik oprecht jammer. Ik zou willen dat het anders was.

   4. Nelson1

    haha grapjas!!

 3. ZiggyStardust

  Op dit moment stille tocht in Utrecht, vanwege slachtoffers van de terroristische aanslag. Alleen maar blanken. Serieus.

  Heeft links nog niet geklaagd vanwege te weinig mensen van couleur?? Sylvana, zeg er eens iets van!!!! Ik zie alleen maar blanke euh sorry ‘witte’ mensen meelopen in de tocht. Ik verwacht kamervragen, dit kan gewoon echt niet, zoveel uitsluiting.

  1. TD

   ZiggyStardust:
   Er was waarschijnlijk geen gekleurd slachtoffer,gecombineerd met een witte dader?

   1. ZiggyStardust

    Ja precies. Ik ben zo klaar met die linkse deugertjes voor de bühne.
    Links kan helemaal niet omgaan met democratie. Democratie is leuk zo lang het in hun straatje past. Ze ondernemen dan liever ook geen enkele actie, laten liever hele hordes gelukszoekers hier heen komen want dat zijn toch ook lieve mensen met rechten, en ze hebben het zo zwaar en bla bla bla. Maar zo gauw er iemand opstaat die opkomt voor mensen die het hier niet mee eens zijn, staan ze op hun achterste poten. Want dan worden ze ineens uit hun comfortzone geschopt, en moeten ze aan de bak. En wat is de makkelijkste reactie dan, zodat je zo weinig mogelijk hoeft te doen, want he, je zou maar eens aan het werk moeten, noem ze rascisten en fascisten. That will teach them!! Ik ben zo zoooooo klaar met dat achterbakse linkse hypocriete deugvolk, dat als er iemand opstaat voor zijn rechten, ze deze persoon te gronde willen richten en zelfs een soort van fatwa over hem uitspreken, door te zeggen: Volkert, waar ben je nu?

    1. TD

     ZiggyStardust:

     +++++++

    2. Vliegenvanger

     @ZiggyStardust.

     ++++++++++

  2. Tante Sidonia

   ZiggyStardust

   Onjuist.
   Op RTL 4 Journaal zie ik ECHT iets anders! Hoofddoeken e.a.!
   M.a.w. geen dingen zeggen waarvan je denkt dat het zo is!
   PS,
   Ik heb wel mijn eigen gedachten over de optocht!
   Nu ga ik iets zeggen wat voor velen NIET goed overkomt: het is gelijkwaardig aan een Sinterklaas optocht!
   Waarom? Moslims ( v.n.l. Marokkanen) plegen meer dan 30 jaar, in Nederland, alle bedenkbare criminale activiteiten: van diefstal, verkrachting, gewelddadige berovingen, sociale pot leegeten tot aan moorden toe!
   Wanneer gaat de Nederlander tegen het tuig van Marokkaanse (Moslims?) de straat op ?
   Hoe erg het ook is in Utrecht, dat meen ik, het is een peuleschil vergeleken met het 30 jarige terreur van de ( door links geliefde Marokkaantjes)

   1. ZiggyStardust

    Sidonia, ik heb daarstraks panorama beelden gezien van de mensen die aanwezig zijn. Er zijn er idd een aantal. Maar.. Moslims met een spandoek en een paar couleurtjes worden prominent in beeld gebracht volgens mij. Maar de mensenmassa is zeker geen afspiegeling van de inwoners van Utrecht.

   2. ZiggyStardust

    Kijk ff RTV Utrecht live nu op tv. Dan zie je wat ik bedoel.

   3. Korporaal Monty

    “Wanneer gaat de Nederlander tegen het tuig van Marokkaanse (Moslims?) de straat op ?”

    Ja wanneer gaat Nederland de straat op?
    Dat was vorig jaar op 20 januari in Rotterdam door Wilders georganiseerd.
    Heeft zeker geen indruk gemaakt

    Er kwamen ‘maar liefst’ 2000 Nederlanders en Belgen.

    1. ZiggyStardust

     Klopt, er zijn demonstraties, voornamelijk vanuit extreem rechts. Maar gewoon rechts regelt dingen liever via de democratie, namelijk het stemrecht, en voorheen het referendum. En verlies je, ja jammer dan, volgende keer beter je best doen, maar niet opgeven iig. Links begint te janken, van Stax, Jinek en van Nieuwkerk als hun demoniseren van de afgelopen weken niet de gewenste uitkomst heeft opgeleverd. De kiezers worden als dom weggezet, en de partijen als rascistisch en fascistisch. Maar met feiten of argumenten komt links niet tot nauwelijks.
     Het is gewoon te zielig voor woorden. Links claimt veel op te hebben met democratie, maar in werkelijkheid hebben ze minder op met democratie dan de mensen aan de rechterkant van het speelveld.

     1. Korporaal Monty

      “Maar gewoon rechts regelt dingen liever via de democratie, namelijk het stemrecht,”

      Eigenlijk zit jij dus helemaal niet op demonstraties te wachten.

      Terwijl jij je afvraagt
      “Wanneer gaat de Nederlander tegen het tuig van Marokkaanse (Moslims?) de straat op ?”

    2. ZiggyStardust

     Monty, er is niets mis met het demonstratierecht. Ik snap niet hoe je er bij komt dat ik dat zou vinden. Maar je gelijk kun je uiteindelijk alleen halen via het stemrecht. Niet via oproepen zoals: waar is Volkert nu. Is smakeloos, en zet geen zoden aan de dijk. Wat je ook vindt, van links tot rechts, oproepen tot iemands dood vind ik wel iets te ver gaan. Je hebt aan alle kanten mensen die dit soort oproepen iets te serieus nemen.

     1. Korporaal Monty

      “Ik snap niet hoe je er bij komt dat ik dat zou vinden”

      Enerzijds vraag jij je af wanneer gaat Nederland nu de straat op en anderzijds zeg je dat je je recht moet halen via de stembus.

      Ook zeg je dat demonstraties veel uit de hoek van extreem-rechts komt.
      Ik kan mij geen demonstratie van hen herinneren.

      Maar massale demonstraties geven toch wel een signaal af ongeacht waarvoor een ieder de straat op gaat.

  3. Satty

   Gewoon Google beelden laten wat anders zien. Misschien is Nederland nog heel wat blanker dan jij denkt.

   1. ZiggyStardust

    Live televisie is niet de waarheid natuurlijk, maar selectieve Google beelden wel. Ok, ik zal er eens naar kijken, bedankt voor de tip.

  4. Marija

   Er is ook een groep moslims bij.

 4. TD

  Nou,petje af voor een half negroïde jongeman die hier even vertelt hoe het zit met de demonisering en Adolf Hitler vergelijkingen naar Baudet toe!
  Hier op het forum is een negroïde man/vrouw die als voorbeeld zou kunnen dienen,voor haatzaaien en polarisatie,in dit geval geschoeid op de leest van blankenhaat!
  Alhoewel ik niet weet of de persoon in kwestie in bezit is van normale geestelijke vermogens,en er feitelijk niets aan kan doen!
  Vooralsnog ga ik ervan uit dat het een blankenhaatster is.

  1. marco1

   @TD ik kan niet geloven ze echt blankenhaat al lijkt het er soms wel erg veel op.

   1. TD

    marco1:
    Het is of blankenhaat of ongelovige honden haat!

    1. Veteraan

     Ik heb normaal niets tegen een ander kleurtje, 2 goede vrienden zijn behoorlijk zwart en die kunnen grapjes ook goed hebben, net zoals ik regelmatig de lul ben. Heerlijk om gewoon over dit soort zaken te kunnen lachen.
     Voor gelukszoekers ben ik helemaal niet en het boeit me niet of het nu Arabieren, Afrikanen of Bulgaren zijn.
     Of luie Tokkies die je van mij ook op een eiland apart in een werkkamp mag zetten.
     De gemiddelde moslim vind ik vals, agressief, lui en misbruikend.
     De goede hebben daar ook last van want de gemeenschap keert zich steeds meer tegen hun en ik spreek regelmatig hard werkende Allochtonen die het ook zat zijn. En dat zijn geen regelmatige moskeebezoekers, daar zie je het verschil al ontstaan.
     Wat ik wel erg vind is dat b.v. een Satty, of hoe die Umfufu zich ook noemt het slechtste vertegenwoordigt van de islam, geluk zoekerij, links gebrabbel en Afrikaanse slachtofferrol ineen. En dat met een air die nergens op slaat.
     Dus Go Satty, rot maar op naar waar je thuis hoort.

     1. ZiggyStardust

      Idd veteraan, ze/hij/het doet zo uit de hoogte, strooit af en toe met wat gekopieerde teksten van zangers, filosofen, maar gaat nooit ergens dieper op in. Ze/het/hij vindt zichzelf boven alles en iedereen staan, omdat hij/het/ze waarschijnlijk een sociale studie aan de UVA heeft gevolgd, iets beters kan ik er niet uit concluderen. Nepwetenschappers zoals Gloria Wekker geven daar les, en dat gebrabbel valt helemaal in haar straatje.

 5. Jumping

  Geweldig dat dit soort gasten, ook gewoon in Nederland wonen.
  Tenminste ik hoop , dat hij niet de enige met deze zienswijze.
  Succes KEREL in de rest van je leven.

 6. PMG

  @ geweldige bijdrage Tobi, je hebt het uitstekend verwoord!

  Heerlijk te lezen dat je met beide voeten, vol zelfvertrouwen, stevig op de grond staat en een realistische kijk op de wereld hebt!

  Ons land wordt stukje bij beetje vernietigd, naar de klote geholpen en weggegeven, hopelijk gaat de uitslag van deze verkiezingen deze neergang nog net op tijd 180 graden weten te draaien!

  Daarom hebben we meer hulp nodig, meer stemmen!

  Het feit dat waar met name GroenLinks voor staat de Nederlandse huishoudens elk 128 duizend euro gaat kosten is een heel sterk argument om mensen naar het FVD toe te trekken, dit komt neer op 55.000 euro per inwoner!

  Ik ken mensen die dat niet hebben … en niet willen besteden aan complete nonsens!

  Wij sluiten 3 kolencentrales en China (en dan hebben we het nog niet over India) bouwt er 1.100 bij!

  Stem en steun het FVD!

 7. m.van.rosmalen

  Wat een prachtige brief.
  Ik moet er gewoon huilie huilie van doen.
  Gemiste kans dat Wilders niet benoemd word
  Die ondervind al jaren last van het gedemoniseer.
  Dit pismenneke komt net kijken en piept nou al

 8. Rien Noppen

  Als Baudet kritiek vanwege vermeend racisme wenst te voorkomen doet hij er goed aan niet op achterbakse wijze te koketteren met racisme door te bepleiten dat Europa blank moet blijven, te spreken over de homeopatische verdunning van ons blanke ras, Ramautarsing te dekken in zijn uitgesproken racistische gebral, opzichtig te confereren met de vieze racist Jared Taylor en als klap op de vuurpijl in zijn verkiezingsrede te fantaseren over ‘onze boreale wereld’ (lees Arische wereld) die dreigt te worden overspoeld door vreemdelingen.

  Er zijn teveel aanwijzingen voor het racisme van Baudet en het hypocriete gejank over de kritiek die hij ervoor krijgt is duidelijk en bewust door hem zelf opgeroepen.

  1. TD

   Rien Noppen:
   Ga lekker heel veel negroïde dames bevruchten,om zeker te stellen dat er verdunning plaatsvindt,het is tenslotte hetgeen je ambieert.
   Niemand houdt je tegen,als je tenminste vruchtbaar zaad oppompt!
   Succes.

  2. PMG

   @ Noppen, jij kent geen verschil tussen ras en paspoort oetlul, je weet niet waar boreal voor staat terwijl je er zelf onderdeel van bent, hopeloos gevalletje

   1. Satty

    Ik weet precies waar boreaal voor staat. Le Pen ook. Sindsdien baudet ook, daarover bestaat geen twijfel. Ik weet ook wie het woord boreaal heel veel gebruiken. Onder neo nazi’s is het een code woord, ook hierover bestaat geen enkele twijfel.

    Ijsbrand leg het anders ook even uit, jij kent die wereld hun muziek en taal ook.

  3. DeBruijn

   @ Satty,

   Nee, die wil ik niet zien, ik ben niet voor niets vegetariër.

  4. DeBruijn

   @ Rien

   Even Baudet ter zijde, maar mag iemand niet gewoon willen dat Nederland of Europa enigszins blijven zoals we zijn? Dat is niet perse racisme. Ik vind het prima dat er mensen van buiten hier wonen, maar ik wil niet dat 90% van buiten komt. Gewoon omdat dit Nederland is. Als je in Spoorwijk of Moerwijk loopt (Den Haag), dan zie je geen autochtoon meer op straat en je hoort geen Nederlands meer. Ik vind dat niet leuk en ik heb echt geen hekel aan mensen. Maar ik vind het ook niet leuk als ik in Spanje zou zijn en 90% van Barcelona is Nederlands.

   Wat is er mis om te wensen dat Nederland voor het grootste deel autochtoon is? Ik hoop dat voor elk land. Niets mis mee, ik hoop dat Kenia voor de Kenianen blijft (hoewel dat velen volken zijn, maar je snapt wat ik bedoel)

   Maar te vaak als ik zoiets zeg, dan ben ik bekrompen, fascist, racist enzovoorts.

  5. ZiggyStardust

   Rien noppen, Baudet doet er vooral goed aan jouw commentaren hier niet te lezen, want dat is pure tijdsverspilling. Ik heb een vaag vermoeden dat Baudet aangezien de grote winst voor zijn partij van de afgelopen verkiezing, zijn tijd beter kan gebruiken dan het lezen van jouw comments en het geneuzel hier op DDS. Maar je kunt het altijd blijven proberen natuurlijk, Rien, zo werkt de democratie nou eenmaal.

 9. Veteraan

  Hear, hear.
  De waarheid verspreidt zich razendsnel nu en bedankt Tobi, hier houdt links helemaal niet van en ze zullen wel denken dat je onder invloed was.
  Was al lid van het Forum en van Wilders en heb woensdag Wilders gestemd omdat ik zo waardeer hoe hij de kolen uit het vuur heeft gehaald de laatste jaren.
  Maar bij de komende verkiezing kies ik nu ook een keer voor het forum omdat zij nu de grootste klappen kunnen uitdelen. Dus een technisch berekende stem dit keer.
  Voor beide heb ik een diep respect en beide zal ik steunen zoveel als ik kan.
  Go Wilders en Go Baudet, jullie zijn de pioniers die NL weer gezond gaan maken.

  1. PMG

   @Veteraan – bravo! Goed verhaal, inderdaad LPF Fortuyn, PVV Wilders en nu FVD Baudet, er is nog hoop!

  2. Robert75

   Overstappen van de PVV na het Forum is het domste wat je kan doen. Want waarom overstappen van de ene partij naar een andere partij die in grote lijnen het zelfde wil. De logica van de stap ontbreekt mij gewoon. De enige die echte klappen heeft gekregen is de PVV. 30% van de PVV stemmers is gewoon overgelopen na het FVD. En maar roepen we willen Forum en PVV samen. Ja dan moet je vooral overlopen dan weet je zeker dat je ze niet allebei krijgt. Dan mag die lekker met de VVD straks. Joepie de poepie zeg.

   Het is toch godgeklaagd dat twee partijen namelijk het Forum en de PVV nu al 2 jaar lang keiharde oppositie lopen te voeren tegen de VVD en een keiharde campagne hebben lopen voeren tegen de VVD en dat ze maar een nietig zeteltje verliezen. Man ze lachen zich toch kapot. Whahaha denken ze. keiharde oppositie en het levert geen reet op. Alsof de VVD zich druk maakt om dat ene nietige zeteltje die ze hebben verloren.

   Straks ga je wat anders krijgen namelijk de clash Wilders/Baudet want je moet natuurlijk niet denken dat de PVV zichzelf laat leeg vreten door zo’n piano spelend studentje uit de grachtengordel die net goed en wel uit de luier is gestapt. Nee die wil zijn kiezers terug en daar gaat die voor knokken. Dat is wat je gaat krijgen.

   Maar niet Wilders de schuld geven want Wilders is 2 jaar geleden tweede partij van Nederland geworden met het zelfde verhaal die die nog steeds verkondigd. Daar kan het niet aan liggen. Nee de reden is namelijk dat Baudet nu al 2 jaar de wind uit zijn zeilen houdt. En iedereen die het hardst om verandering roept moet daar toch doodziek van worden of niet dan?

   Maar Wilders gaat straks in de oppositie zitten en al zeker als hij over 2 jaar ook gaat verliezen. En geef hem eens ongelijk. Want als je verliest moet je dimmen en je verlies nemen. En zo sportief is Wilders nu ook wel weer.

   En mag Baudet lekker met de VVD. en krijgt die bv iets op immigratie, integratie. Misschien iets op veiligheid. Bv meer centjes na de politie. Ja ach iets waar elke Nederlander mee kan leven en verder helemaal niets.

   En uiteindelijk veranderd er geen moer en wordt Baudet langzaam aan lekker opgeslokt door het partijkartel.

   Wil je echt verandering moet je juist niet overlopen maar bij de PVV blijven. Want anders krijg je die verandering nooit.

   1. Marija

    Dat is precies waar ik ook bang voor ben.
    Thierry zal je standvastig blijven?
    Ik steun Wilders, die al zoveel jaren zijn rug recht houdt en de gevaren durft te benoemen, met groot risico zijnleven er bij te verliezen.
    Hij verdient respect en de eer die hem toekomt.

    1. Robert75

     Nee dat is die niet. Het eerste wat die deed was de grootvader van het partijkartel vragen of die formateur wil worden in Zuid-Holland.

     1. PMG

      Zalig zijn de simpelen van geest!

      De VVD is rechts en kan het niet maken om verder af te glijden naar links want dat gaat heel veel kiezers kosten, dus moet terug naar rechts.

      Het klimaatverhaal gaat de bedrijven en dus burgers heel veel geld kosten en banen. Nu de zeespiegelstijging de laatste 25 jaar stabiel is en de rest van de wereld op onmetelijke schaal blijft uitbouwen realiseert men zich dat je wel gek moet zijn om in je eentje tegen hele hoge kosten voorop te gaan lopen zonder dat iemand volgt. Dat gaat de VVD verweten worden, die hadden de leiding in dit dwaze verhaal en gaan dus weer stemmen kosten.

      De kiezer heeft een duidelijk signaal laten horen, via de PVV gebeurde er niets. Nu is er een partij die met hele redelijke VVD-achtige standpunten komt, gaan ze niet om dan stappen meer kiezers op.

      De VVD moet om deze 3 redenen wel om, of ze willen of niet, anders wordt het FVD straks te groot en heeft niemand anders nog iets in te brengen.

 10. uil van minerva

  Geweldig stukje tekst!

 11. Onzin456

  Mijn marokkanse studie genoot is voorstander van de FVD. Alleen zijn z’n ouders te dom om elke keer op Denk te stemmen

 12. Meester Kong

  Zo we gooien er een mede Nederlander tegen aan en dat pleit Baudet vrij.

  Vertrouw die lavendelsnuiver voor geen meter met al zijn connecties richting rechts extremisten.

  Zijn uitlatingen tijdens de verkiezingsavond staven mijn gevoel.
  Het is een slimme jongen die zelfs de gewone man weet te raken.

  DAT ZIJN DE GEVAARLIJKSTE VOLKSMENNERS…

  1. Satty

   Het zuiveren is natuurlijk een normale opmerking.

  2. DeBruijn

   @ Kong

   Doet Klaver dat ook niet en Jetten? Weten wel wat goed voor ons is, maar ondertussen leven zij een heel ander leven dan wij.

   Waarom heb je zo een hekel aan lavendel? Trekken vlinders en bijen aan, dus ik hou er wel van.

  3. ZiggyStardust

   Maar volkertjes, duivendakjes, een bomkoffer in het partijkantoor bestemd voor welke aanslag op rechts, we weten het nog steeds niet, de aanslag op Janmaat waardoor zijn vrouw in een rolstoel belandde, Rosenmöller met zijn zeer omstreden verleden. Maar rechts, wat zich gewoon aan de democratische regels houdt, dat is pas fout. Fuck, was ik AFA nog vergeten..

   1. Rien Noppen

    “de aanslag op Janmaat waardoor zijn vrouw in een rolstoel belandde, ”

    Dat was geen aanslag maar een uit de hand gelopen demonstratie met tragisch gevolg omdat er brand ontstond.

 13. Tante Sidonia

  Ik zie ontzettend veel uitstekende reacties; ook vaak goed onderbouwd!
  En nu het probleem: politici zullen de reacties van DDS nooit en te nimmer lezen, of terzijde leggen: “kletskoek!”
  Er zijn te veel, niet terzake, doende reacties die kant noch wal raken.
  Hier enkele voorbeelden:
  Beukman, Noppen, v Rosmalen, Meriadoc Brandebok, Satty, en vele nick-names, vele reageerders kennen er meerdere! Deze genoemde reageren om…………ja wat??? Hun tekortkomingen bot vieren achter hun laptopje!?
  Dus DDS,……… doe hier iets aan! Anders zijn jullie niet waardig om artikelen te publiceren die de Den-Haag nooit en te nimmer zullen bereiken!

 14. Satty

  Een inhoudelijk slecht betoog.

  Het gaat niet in op de overeenkomst tussen het gedachtegoed van wilders en baudet en de aanslag pleger in christ church. Ik geloof niet dat fascisme iets is wat aan Hitler verbonden is.

  Je kunt wel lekker lullen over de problemen met migratie maar de migratie redenen niet weergeven. Typisch gevalletje van achterbaks zijn.

  Lees de reacties van ziggy en sidonia. Dat zou geen probleem gaan geven? Man leer de geschiedenis van Nederland eens.

  1. DeBruijn

   @ Satty

   Zelfs een mede Afrikaan zal jou gedachten niet kunnen veranderen. Je heb je zo vastgebeten in boosheid, dat je niet inziet dat deze jongen het goed bedoeld. Kun je wel weer de redenen erbij halen waarom mensen vluchten, maar feit is we kunnen niet heel de wereld naar Nederland halen. We zijn een van de dichtsbevolkte landen ter wereld, hebben al 3 a 4 miljoen nieuwkomers binnengehaald.

   Er zijn 250.000+- huizen tekort, politie is kapotbezuinigd, ouderen krijgen niet de goede zorg, wachtlijsten in ziekenhuizen lopen op en jij lijkt te vinden dat iedereen maar hierheen moet komen?

   Dat is niet te doen, wij kunnen niet iedereen opnemen. Wat die jongen hierboven zegt is niets mis mee, niets. In Afrika moeten ze ook zelf verantwoordelijkheid nemen, niet alles is onze schuld, en niet alles kunnen wij oplossen.

   En wat T. SIdonia zegt, tja…

  2. TobiOmole

   Je hebt duidelijk mijn betoog niet goed gelezen. Er zullen vast en zeker overeenkomsten zijn tussen de standpunten van Thierry, Wilders, die van mij en die van de Christchurch schutter maar dit opzich zegt niet zo veel, al helemaal niet dat Thierry Baudet zou aanzetten tot dit soort geweld door zijn gedachtegoed te verspreiden. Een aantal dezelfde standpunten als een zo iemand hebben is een ding en zegt verder niks over de invloed die Thierry gehad zou hebben op die gebeurtenissen daar. Waar bijvoorbeeld de Islam een wel meer directe invloed heeft op Jihadisten aangezien hun standpunten lettelijk uit de Koran komen. En ook hier weer weer een persoonlijke aanval dat ik ‘achterbaks’ zou zijn. Wat is dat voor een slap argument man, kom eens met iets inhoudelijks. Dit is precies waar ik het over heb in mijn betoog.

 15. Adriaan

  @Tobi Omole, perfect verwoord en je bent een aanwinst op dit forum. Ik hoop meer van je te lezen. Succes man.

 16. DeBruijn

  Boreaal klinkt als een bedreigde diersoort, familie van de stekelaal.

 17. Marija

  Geweldige bijdrage Tobi Omole.
  Ik hoop dat het zaad in vruchtbare grond valt.

 18. Beukman

  Ik ben het met de schrijver eens dat er wel erg op Baudet wordt ingehakt. Dit heeft onze kersverse politicus mede te danken aan een paar provocerende en/of onhandige uitspraken, gesprekken met “foute” lieden, narcistoïde uitingen, en nog een paar dingen.

  Zelf vermoed ik dat Baudet door de mand valt op het moment dat hij vuile handen gaat maken, dus politieke verantwoordelijkheid gaat dragen, maar zover is het nog niet. Vooralsnog vind ik daarom etiketten als “fascist” en zelfs “racist” voorbarig.

  Ik volsta met een citaat van Baudet himself van een paar jaar geleden, waaruit zonneklaar blijkt dat het nog te vroeg is om hem af te fakkelen:

  De verrijkingen die nieuwkomers onze cultuur hebben gebracht, beperken zich niet tot de keuken. In bijna alle sectoren van de maatschappij hebben migranten of hun kinderen inmiddels bijzondere, waardevolle bijdragen geleverd – van literatuur tot mode, van bedrijfsleven tot wetenschap. Bij de veelkleurige en dynamische samenleving die de afgelopen decennia tot stand is gekomen, steekt het Nederland van de jaren vijftig schril en saai af.

  1. DeBruijn

   @ Beukman

   Mee eens, maar die jongen wordt gelijk al aangevallen door Satty. Is het iemand uit Afrika, is het weer niet goed.

   Je mag als iemand met een migratieachtergrond toch zeggen dat er niet veel mensen meer bij kunnen? 250.000+ huizen tekort, wat is er mis met de eigen cultuur te willen behouden, betekent niet dat je nieuwkomers hun cultuur niet gunt.

   1. Beukman

    @DeBruijn
    Die jongen moet leren om beter op zijn woorden te passen, want zoals Rien al helder heeft uitgelegd, is het ook weer niet verwonderlijk dat mensen hem het etiket “racist” opplakken. De eigen cultuur willen behouden is nogal wat anders dan kletsmeieren over boreale dominantie, dat is absoluut niet fris.

    De tijd van vrijblijvend stoeien is voorbij. Baudet moet nu de mouwen opstropen en vuile handen gaan maken. Wat betekent: principes laten verwateren en mot krijgen met de achterban.
    Denk jij dat hem dit gaat lukken?

    1. DeBruijn

     @ Beukman

     Ik heb werkelijk geen idee, de tijd zal het leren.

  2. Rien Noppen

   “Vooralsnog vind ik daarom etiketten als “fascist” en zelfs “racist” voorbarig.”

   De term fascist mist inderdaad grond maar als Baudet bepleit dat Europa blank moet blijven, spreekt over de homeopatische verdunning van ons blanke ras, Ramautarsing dekt in zijn expliciete racisme, opzichtig confereert met de evidente racist Jared Taylor en als klap op de vuurpijl in zijn verkiezingsrede fantaseert over ‘onze boreale wereld’ (lees Arische wereld) die we dreigen te verliezen door de immigratie van vreemdelingen, dan moet hij niet raar opkijken als mensen daar een ietsiepietsie racisme in vermoeden.

   Ik twijfel er inmiddels niet meer aan: dit is meer dan provocerend koketteren, daar zit inhoudelijk systeem in.

  3. Rien Noppen

   “een citaat van Baudet himself van een paar jaar geleden, waaruit zonneklaar blijkt dat het nog te vroeg is om hem af te fakkelen”

   Ik herinner aan het feit dat Wilders voordat hij met zijn eigen anti-islampartij begon zich positief uitsprak over de islam. Hij zei in 2010 letterlijk:

   “Ik heb niets tegen de Islam, het is een te respecteren geloof. Ik heb vanaf begin af aan gezegd: Islam, daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst. Ook de meeste moslims, ook in Nederland, zijn goede burgers waar niets mis mee is. Het gaat om dat kleine stukje.”

   Ik bedoel maar.

   1. Beukman

    @Rien
    Je bedoelt: Wilders is geradicaliseerd, dat gaan we ook zien bij Baudet.

    Zou kunnen, maar vooralsnog is hij tamelijk inconsistent in zijn uitspraken – zie ook het citaat hieronder – en schort ik mijn oordeel liever op tot het moment dat hij met de billen bloot moet. Dat moment zal vermoedelijk pas komen na de volgende TK-verkiezingen.
    Hij heeft recent een paar zinnige dingen gezegd over zijn bereidheid om bij te dragen aan de Nederlandse concensuspolitiek. Dat zal dan ook het moment zijn om kleur te bekennen, maw die gewichtigdoenerige facade van boreaalpraat en Renaissancevloterij achter zich te laten.

    Wat onze allochtonen nodig hebben is een Nederlandse staat die pal staat voor hun rechten om vrij en zonder belemmeringen het Nederlanderschap te omarmen – en dus voor een Nederland dat niet bang is voor een open, tolerant en ‘multicultureel’ nationalisme.

    1. Peter Oudshoorn

     Je leert het ook nooit Beukman. Extreemlinks doordesemd, blijf je immer dezelfde kul uitstoten. En die linkse humbug is precies de reden waarom het FvD zo groot is geworden. Consistent ben je wel.

     1. Beukman

      @Peter
      Je wel eens gerealiseerd dat jouw naam het woord “stroophouder” bevat?

    2. Rien Noppen

     De tekst waar je naar verwijst is een artikel in de NRC uit 2011, dezelfde tijd waarin Wilders nog positieve uitspraken deed over de Islam.
     Nadien is Baudet gestaag opgeschoven richting extreem-rechts en er is weinig reden om aan te nemen dat hij nog achter die tekst staat.

     Ik deel je optimisme bepaald niet.

     1. Rien Noppen

      Voor de liefhebber, hier de gehele tekst van Baudet uit 2011.

      “Behalve de oud-Hollandse keuken is er in Nederland inmiddels een nieuw-Hollandse keuken tot ontwikkeling gekomen. Dit is de keuken van tajine met gedroogd fruit en amandelen, van gegrild vlees met yoghurt en munt, van humus en baklava, van shoarma en falafel na het uitgaan – en wie zou al die heerlijkheden willen missen? Bijna niemand. Over één ding kunnen we het dan ook snel eens worden: in gastronomisch opzicht is de multiculturele samenleving een strategische meesterzet geweest.

      De verrijkingen die nieuwkomers onze cultuur hebben gebracht, beperken zich niet tot de keuken. In bijna alle sectoren van de maatschappij hebben migranten of hun kinderen inmiddels bijzondere, waardevolle bijdragen geleverd – van literatuur tot mode, van bedrijfsleven tot wetenschap. Bij de veelkleurige en dynamische samenleving die de afgelopen decennia tot stand is gekomen, steekt het Nederland van de jaren vijftig schril en saai af.

      Laten we het dan ook eens niet hebben over de problemen die er zijn: over ‘kutmarokkanen’ en hun oververtegenwoordiging in de criminaliteit; over scholen waar de Holocaust niet wordt onderwezen en over gedwongen uithuwelijking. Die problemen zijn reëel en moeten worden aangepakt. Inmiddels erkent zelfs de PvdA bij monde van straatcoach (en Kamerlid) Diederik Samsom dat dit thema een van de „enorme zwakke plekken” van de politiek is geweest en dat dergelijke problematiek „het zelfvertrouwen van Nederland” aantast.

      Maar laten we ook eens kijken naar de hoopvol stemmende feiten waarop Frits Bolkestein twee weken geleden wees tijdens de jaarlijkse Schoo Lezing in Amsterdam – opleidingsniveaus schieten omhoog, arbeidsparticipatie neemt toe, het aantal bruiden uit het land van herkomst loopt sterk terug.

      In de film Rabat, die deze zomer uitkwam, wordt het proces waar de nieuwe generatie Nieuwe Nederlanders kennelijk middenin zit, schitterend verbeeld. Drie jongens uit Amsterdam-West – twee met Marokkaanse en één met Tunesische achtergrond – reizen naar Marokko. Wanneer ze vertrekken, vinden ze Nederland maar een koud en vreemd land. Ze hebben ‘heimwee’ naar de Rif. Met een Maghrebijnse dadelhandelaar die ze al rijdend door België tegenkomen, voelen ze ‘verwantschap’; ze zien in hem een ‘broeder’ en ‘landgenoot’.

      Gaandeweg hun ‘thuisreis’ ontdekken ze door allerlei toevallige gebeurtenissen dat ze eigenlijk veel westerser zijn dan ze altijd dachten. Ze komen bijvoorbeeld op een feestje in Barcelona terecht, waar de één tot de conclusie komt dat homo’s eigenlijk best oké zijn en waar de ander verliefd wordt op een vrijgevochten Franse blondine. Bij de oversteek naar Afrika zijn ze verontwaardigd over de schrijnende economische en sociale ongelijkheid die ze om zich heen zien en worden ze opgelicht door locals die vooral een zak met geld in hen zien. Al snel besluiten ze om rechtsomkeert te maken. Ze zijn tot het inzicht gekomen dat ze eigenlijk gewoon Nederlander zijn geworden, in weerwil van wat hen altijd – in naam van tolerantie en kosmopolitisme – is verteld.

      Inderdaad: ondanks alle pluriformiteit van de moderne samenleving is er in feite allang een nieuw, gedeeld Nederlanderschap tot ontwikkeling aan het komen: een ‘multicultureel nationalisme’. Waar mensen ook vandaan komen, steeds meer worden ze opgenomen in het sociale collectief van de nationale identiteit, die op haar beurt weer steeds bonter en interessanter wordt. En wat is het toch jammer dat deze Nieuwe Nederlanders, die vasthouden aan aspecten van hun culturele achtergrond maar niettemin wortel schieten in Holland, nog zo vaak in de steek worden gelaten door beleid dat gebaseerd is op de drogredenering dat tolerantie van ons vraagt Nieuwe Nederlanders te isoleren in hun ‘eigen’ cultuur.

      Nog altijd hebben wij te veel schroom om onze gebruiken, volksliederen en geschiedenis te delen met nieuwkomers. Eigenlijk sluiten we hen daarmee buiten. Hetzelfde geldt voor het zich in bochten wringen om het dubbele paspoort goed te praten, zoals oud-minister Ernst Hirsch Ballin twee weken geleden nog deed toen hij aantrad als hoogleraar rechten van de mens aan de Universiteit van Amsterdam.

      Marokkaanse en Turkse Nederlanders zijn daar echt niet mee geholpen. De lange arm van de Marokkaanse staat houdt via die dubbele nationaliteit op allerlei manieren greep op Nederlanders van Marokkaanse afkomst – tot het uitoefenen van druk op het kiezen van Marokkaanse namen voor hun kinderen en het vernederen van vakantiegangers bij de Marokkaanse grensovergang aan toe.

      Turkse Nederlanders worden opgeroepen om 18 maanden militaire dienst in Turkije te vervullen, en zelfs als zij 10.000 euro op tafel leggen moeten ze nog altijd drie weken marcheren door Anatolië en trouw zweren aan de Turkse vlag.

      Wat onze allochtonen nodig hebben is een Nederlandse staat die pal staat voor hun rechten om vrij en zonder belemmeringen het Nederlanderschap te omarmen – en dus voor een Nederland dat niet bang is voor een open, tolerant en ‘multicultureel’ nationalisme.”

     2. DeBruijn

      @ Rien

      Bedankt dat je dat stuk deelde met ons.

      Maar nog steeds is een grote groep die niet mee wilt doen, het is niet alleen de Nederlandse staat die voor hen op moet komen, zij moeten zelf ook voor de Nederlandse staat opkomen.

      Er zijn tussen de 500.000 en 1.000.000 die geen Nederlands spreken in dit land 89% van de statushouders werkt niet, met de komst van Syrische vluchtelingen zien we kindhuwelijke terugkomen, oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond in de criminaliteit en uitkeringen.

      Het is twee richtingen, maar het moet ook van de mensen zelf komen. Zij hebben de verantwoordelijkheid. Economische achterstand is geen excuus voor crimineel gedrag, na de oorlog waren de meesten arm. Door hard werken zijn we welvaarder geworden.

      Dus nogmaals het moet van twee kanten komen.

   2. DeBruijn

    @ Rien

    Dat betekent niet dat Baudet dezelfde kant opgaat, toch? Of zien we jou dan ook bij antifa betogingen over een paar jaar?

    De vraag is waarom Wilders zo geworden is? Door alle doodsbedreigingen of alle beelden van aanslagen van moslimextremisten waar duizenden en duizenden doden zij gevallen?

    Laten we hopen dat het meevalt met Baudet, maar ik ken de toekomst niet en jij net zo min.

    1. Rien Noppen

     Ik wijs op de radicalisering die feitelijk plaatsvond en plaatsvindt en blijkt uit zijn publieke uitspraken.
     Het valt helemaal niet mee, hij maakt dezelfde ontwikkeling als die van Wilders en indertijd Fortuyn.

     Ik denk wel dat dit proces eerder wordt versterkt door de groeiende kritiek dan dat hij in staat of bereid zal zijn in te binden. Ook daarin zie je het patroon van Fortuyn en Wilders terug.

     Voor de goede orde: ik neem afstand van elke verwijzing naar Hitler (dat mist inhoudelijke grond). Ook meen ik dat je hem in redelijkheid van van fascisme kunt betichten.

     1. DeBruijn

      @ Rien

      Misschien heb je gelijk, maar ik vraag me dan ook steeds af waarom hij zo geworden is. Je ziet natuurlijk dat er gewoon enorme problemen zijn onder bepaalde bevolkingsgroepen. Dat is helaas een gegeven, ik wou dat het niet zo was. Er zijn allerlei parallelle samenlevinkjes ontstaan. En dan de vele aanslagen wereldwijd, die aan duizenden en duizenden mensen het leven hebben gekost, de onthoofdingen, demonstraties van honderdduizenden mensen die b.v. Asia Bibi door willen (waaronder zelfs kleine kinderen die lachend poppen verbranden van haar). En als wij dan bepaalde landen of groepen gaan helpen, dan zij zijn weer boos dat wij ons ermee bemoeien.

      Is Baudet het antwoord? Geen idee, maar ik snap vanwaar hij komt. Lange tijd heeft het erop geleken of je niet trost mocht zijn op je land, taal of cultuur en werden mensen als nationalisten weggezet of veel erger door een club welgestelden uit de steden. En dat gebeurd nog steeds, bepaalde streken en gemeenten worden steevast als achterlijk bestempeld vanuit de Ranstad. Jaren terug herinner ik me nog dat ik aan de praat raakte met een Hagenees, toen hij vroeg waar ik vandaan kwam was ‘oh jij bent zo een kankerboer’.

      Zo praat natuurlijk, gelukkig, niet iedereen. Maar de mensen buiten de Randstad, of beter gezegd, buiten de grote steden worden vaak als onderontwikkeld gezien. En alleen omdat zij hun cultuur hooghouden en voor elkaar opkomen. Ook agrariërs worden door bepaalde groepen ook steevast weggezet als mensen die moedwillig dieren en de natuur kwaad aandoen. Wat grote onzin is, maar het is tekenend dat een deel een afkeer lijkt te hebben van hun eigen volksgenoten, cultuur en geschiedenis.

      In Duitsland was een iemand van de Groene partij die openlijk zegt: ‘over enige tijd zal geen van de Duitse steden de bevolking niet meer voor de meerderheid bestaan uit (autochtone) Duitsers. En dat is goed!’

      Is te vinden op Youtube ook nog.

      Ik bedoel maar, wat is dat voor waanzin? Waarom wil je je eigen volk weg hebben of zeggen dat het goed is dat je eigen volk een minderheid wordt?

      Kopieer dit maar op Youtube: Green politician Dr. v. Berg: Good thing that Germans will be a minority in “supercultural” society

     2. TD

      De gemiddelde FvD stemmer interesseert het geen bal ofdat Baudet racist,boedhist, seksist,narcist of wat dan ook is!
      Men wilt enkel dat de immigratiestroom,de klimaatpsychose stopt,men hoopt dat Baudet en zijn partij dat op welke manier dan ook,in de toekomst gaan klaarspelen.
      Het stemgedrag is simpeler te verklaren dan velen denken,that’s it, in 6 zinnetjes,daar hoeven geen boekdelen voor getikt te worden!

     3. DeBruijn

      @ TD

      Enge gedachtegang en zeer kortzichtig. Dus zou jij het dan ook voor lief nemen dat hij aan je vrouw zit, zolang hij zijn werk maar goed doet?

      Heel kromme redenatie, zolang hij maar migranten tegenhoud, kan me de rest niet schelen.

     4. TD

      Waarom haal je de vrouw erbij? Een seksist pakt elke vrouw die hij pakken kan,so what!
      Clinton speelde met sigaren,was een goede president,Jeltsin pakte ook elke vrouw,Lubbers wist ook van wanten! wat is je punt?
      Als Nederland maar weer op de rails komt,of ben je priester of zoiets haha.

     5. DeBruijn

      @ TD

      Prima dan niet zeuren als iemand die zijn werk goed doet ook jou kan benadelen. Want het werk gaat boven alles toch wat Baudet of wie dan ook doet?

      Afgesproken?

     6. TD

      DeBruijn:
      Je moet het grote geheel zien en niet vastlopen op secundaire punten!
      Kijk naar Trump,Putin,deze heren staan ook niet op de nominatie voor de meest edele geesten onder de autocraten!

 19. Nelson1

  Precies zo Tobi, je hebt het goed omschreven! Ik heb zelf ook een migratieachtergrond en gestemd op FVD.
  Ik ben tegen de klimaatplannen omdat het onbetaalbaar zal zijn voor huishoudens met een koopwoning. En ik zou het er nog wel voor over hebben als de hele wereld mee zou doen. Het klimaat is echter een mondiaal probleem en niet alleen een Nederlands probleem. Dus grote waanzin die plannen van Klaver en Jetten.
  https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/berg-en-dal-moet-van-het-gas-af-pal-over-de-grens-krijg-je-juist-subsidie-als-je-gas-neemt~a80b47e8/

 20. TobiOmole

  Hey Tobi hier, de schrijver van dit artikel. Ik zie dat het veel discussie teweeg brengt en dat is goed. Ik sta voor alle standpunten en ideeën open. Waar ik niet voor open sta (zo blijkt ook uit mijn betoog) zijn makkelijke persoonlijke aanvallen. Een aantal mensen in deze reacties die het niet zo zeer met mij eens is blijft op een normale manier discussieren en dat respecteer ik volledig. Echter zijn er ook een paar mensen die mij achterbaks noemen, of dat ik niet zo moet zeiken en mijn ‘kloten’ moet laten zien en andere uitspraken die niks te maken hebben met de discussie. Bedenk dat als je met zulke ‘argumenten’ komt, je alleen mijn punt sterker maakt! Ga nou eens normaal met elkaar in discussie in plaats van mij meteen voor vanalles uit te maken.

  1. Niet L niet R

   Tobi sta er boven, trollen zijn hier helaas ook op deze site!

 21. Vrijedenkert

  In 1955 opende de eerste Moskee haar deuren in Nederland, in de jaren ’60 kwamen de eerste gastarbeiders van buiten Europa naar Nederland en namen hun godsdienst mee.
  In slechts ongeveer 70 jaar tijd nam het aantal mensen die de Islam aanhangen toe van vrijwel nihil naar ruim 1 miljoen, dat is ongekend in de geschiedenis.

  We hebben er in dit land ruim 400 jaar over gedaan om het juk van de Rooms-Katholieke en Protestanse religies van ons af te werpen en nu neemt het aantal aanhangers van een in het algemeen zeer conservatieve religie de Islam met radicale stromingen in zeer korte tijd enorm toe!

  Ik vindt het heel begrijpelijk dat vele mensen hier vraagtekens bij hebben dit ter discussie stellen en kritisch zijn richting deze religie maar ook immigratie en vluchtelingenbeleid in het algemeen.

  Dit wordt door velen op naief-links gewoon simpel weggewuift en bestempeld als racistisch, discriminatie en Islamofobie wat natuurlijk compleet belachelijk is, de enorme toename, uitwassen en problemen niet willen zien, wegkijken en ontkennen en maar gewoon blijven doorpamperen alsof men in een parallel universum leeft is geen oplossing.

  1. Wereldburger

   Ik ken en ben bevriend met vele religieuze mensen. Hele lieve, normale, fijne mensen. Ik vind het alleen zo jammer dat in de religieuze boeken zoveel agressie staat. Ik heb ze voor een groot deel gelezen en schrik van elke blz. En ik geloof ook dat bepaalde teksten kunnen aanzetten tot vreselijke dingen door kwaadwillende personen. Als dat kwaad al niet in je zit, wat gelukkig bij de meeste mensen zo is, dan kun je wat in de boeken staat relativeren of zaken weg wuiven. Maar t blijft een feit dat er in staat wat er in staat.

 22. Ries

  Als deze Tobi nu maar niet een kopje kleiner gemaakt wordt. U weet hoe het met profeten in eigen dorp vergaat…

 23. Ries

  Beuk is bevreesd dat Baudet niet ontkomt aan vuile handen maken, als hij gaat ‘regeren’. Beuk heeft dus goed gezien dat dat tot op heden in de politiek is gebeurd. Je komt er wel Beuk!

  1. Wereldburger

   Dat dat tot op heden is gebeurd zegt dan dus dat dat ook bij Baudet gaat gebeuren? Beetje zwart-wit

  2. Beukman

   Ik ben daar niet bang voor beste @Ries, maar zou Baudet er bang voor zijn?
   Inmiddels heeft hij op hoge toon het ontslag geeist van twee ministers. Dat zijn Wilderiaanse manoeuvres om jezelf buitenspel te zetten, en aldus de eigen handen schoon te houden.
   Ik heb ik Baudet meer vertrouwen dan in Geert wat dit betreft, maar eerst zien, dan geloven, Ries!

 24. Ries

  Dop beschrijft een reisje van medelanders naar het zuiden waar ze ontdekken dat ze verwesterd zijn. Dat is mooi. Dan hoeven we ze niet meer te verwesteren. Opgelost. Het is inderdaad een probleem dat velen kennen die weggetrokken zijn: wie hier is, wil daar zijn en omgekeerd. Dus laten we de medelanders de tijd geven dit heimweegevoel te verliezen. En tot die tijd: aanpassen en niet opvallen. Doe ik ook op mijn vele buitenlandse reizen waardoor ik vaak maanden weg ben. Daardoor ben ik nog nooit weggekeken.

 25. Bes Tolen

  De massa immigratie berust op terreur. Hieronder valt systematisch liegen en indoctrinatie vanuit de politiek en dus de overheid. De sfeer in het land is slecht, is vergiftigd en veel autochtone groepen zijn er mentaal ook op achteruit gegaan. Dat omdat ze zich labiel laten aanpassen op de massa immigratie en daarbij de gebruikelijke smerige politiek met uitvoering begeleid met leugens accepteren. Het volk is een klote volk geworden en laat zich dagelijks af zeiken omdat ze aan het werk wil blijven, om inkomsten te houden. Want dat wordt anders bedreigd. Ondertussen worden wel waardevolle eigen verworvenheden op het spel gezet. De politiek in de westerse wereld is schandalig geworden onder invloed van vooral foute linkse krachten in de VS.

 26. Bes Tolen

  De PVV heeft overigens een zetel verloren in Groningen. Nodig was dat niet. Een dwaze tekortkoming was de kandidatenlijst kort te houden wat het werk zou zijn van ”Den Haag”. Zo komt de PVV er natuurlijk niet want met een lange namenlijst krijg je meer stemmen en die kwam de PVV nu net te kort voor die ene zetel meer. Als de PVV niet tijdig, dat betekent ook tussentijds, werkt aan opbouw van de partij zal ze bij komende verkiezingen opnieuw verliezen. De frustraties zijn er al onder geïnteresseerden, die mee wilden doen aan opbouw. Jammer dat de zaak organisatorisch slecht wordt gediend.

  1. Robert75

   Mensen zoeken allerlei rare argumenten om het verlies van de PVV te verklaren. Nu ligt het weer aan de te korte kandidatenlijsten en dus minder mensen om op te stemmen. Wel raar dat het Forum in bv Groningen met minder mensen op de kandidatenlijst dan de PVV toch meer zetels weet te behalen. Hoe kan je dat dan verklaren ?

   Overigens waren mensen bij het Forum op meerdere kandidatenlijsten verkiesbaar. Zo stond Annabel Nanninga in meerdere provincies op de kieslijst. Baudet precies het zelfde en ook Hiddema stond in meerdere provincies op de kandidatenlijst. En ook Otten. Wat op zich vreemd is. Ik begrijp natuurlijk het nut van lijstduwers maar voor een partij die binnen no-time meer dan 30.000 leden heeft gekregen zou toch wel genoeg kandidaten hebben om gewoon kandidatenlijsten te vullen?

   Het is zo onzinnig dit soort argumenten want het is nergens op gebaseerd. De enige reden waarom de PVV verloren heeft is Baudet. Niet om het een of ander hoor. Maar het kartel is blij met Baudet. En weet je waarom ? Omdat ze eindelijk na 15 jaar een antwoord hebben op Geert Wilders en de PVV.

   In die 15 jaar dat de PVV in de kamer zit hebben ze alles uit de kast getrokken om Wilders de mond te kunnen snoeren. Maar nooit hebben ze een antwoord weten te vinden. En nu hebben ze het antwoord wel. Namelijk in de persoon van Baudet.

   Wat het kartel 15 jaar lang niet is gelukt dat lukt Baudet wel. Namelijk de wind uit de zeilen houden van de PVV. Het kartel is blij met hem en hij doet zijn werk voortreffelijk.

 27. Henk Albarda

  Complimenten aan de schrijver. Inhoudelijk goed stuk wat Volkskrant, NRC en Trouw en NPO zouden moeten plaatsen. Precies de woorden die ik van iedereen in Nederland verlang, trots op Nederland en op de Nederlandse normen en waarden van de afgelopen 100 jaar.

  1. toelos

   hier nog een ze zijn erwel

 28. redfox

  Chapeau voor zo’n jonge ziel heb je het al aardig op een rij;)!

 29. Niet L niet R

  Tobi respect!
  Met deze mentaliteit maken wij Nederland weer wat gezonder!

 30. Bes Tolen

  Robert75. Ik heb het over het verlies van één zetel. Niet over het grote succes van Forum voor Democratie. Dat was hier een verlies voor de PVV door net te weinig stemmen en voor die situatie was al gewaarschuwd en te voorkomen geweest door op de kandidatenlijst veel meer namen op te nemen. Namen van mensen, die zelf een grotere aanhang hebben dan veel van die wel op de lijst voor komen. Dat is aantoonbaar aan de hand van de uitslagen van eerdere verkiezingen.

  1. Robert75

   Het verlies van Wilders heeft daar niets mee te maken. Wilders heeft in elke provincie verloren. En dat heeft niets te maken met kandidatenlijsten. Het is toch gewoon bizar dat Wilders twee jaar geleden tot de grote winnaars behoorde en nu twee jaar later met het zelfde verhaal tot de grote verliezers behoord. Terwijl je het in de peilingen nog niet eens kan zien Wilders staat in elke peiling staat die of stabiel of zelfs een kleine winst. En her en der misschien een zeteltje minder. Maar toch is 30% naar Baudet gelopen.

   Mensen hebben blijkbaar de behoefte om ineens over te stappen van een partij die iets wil naar een partij die in grote lijnen het zelfde wil. Wiens partijprogramma voor 90% letterlijk is overgenomen van de PVV. Maar de partij waar die ze weg had moeten snoepen, namelijk VVD blijft buitenschot. Die lachen zich dood met dat ene zeteltje die ze hebben verloren. Daar liggen ze niet wakker van hoor.

   En als ik dan de motivatie hoor van sommige mensen waarom ze zijn overgestapt is gewoon lachwekkend. Dat ze zichzelf bv niet meer hoeven te schamen, of dat PVV een partij is voor de tokkies, waar ze dan jaren op gestemd hebben. Snap je? Ze zijn jaren blijkbaar zelf een tokkie geweest want jaren hebben ze op die tokkiepartij gestemd. Maar nu ze Forum stemmen zijn ze ineens geen tokkie meer. Nu behoren ze ook tot de groep fatsoenlijke intelligente rechtse mensen. Als ze er zelf maar een goed gevoel bij hebben. Nu kunnen ze weer rustig slapen en met een gezond hart naar hun wek zonder bang te hoeven zijn goor aangekeken te worden en voor rechts extreme tokkie aangekeken te worden. Nu mogen ze ook deugen. Lekker mee deugen met de rest van Nederland.Dat is niet naief rechts maar hypocriet rechts.

   Baudet neemt de PVV nu al 2 jaar lang de wind uit de zeilen. Al 2 jaar lang heeft die de PVV gekaapt met notabene de standpunten van de PVV. En die impasse moet Wilders doorbreken want anders wordt die over 2 jaar op zijn minst gehalveerd.

   En ga je straks krijgen Wilders vs Baudet en daar zit niemand op te wachten als alleen de VVD. Maar Wilders moeten ze er niet voor aankijken want het is Baudet die voor zijn neus staat en niet andersom. Het zijn de overlopers die dat veroorzaken.

 31. Willem Alexander

  Tobi,

  Goed gezegd!
  Mag ik trakteren op een negerzoen?

 32. toelos

  mooi verwoord om kort tezijn zo ervaar ik het ook zonder zogenaamd racist tezijn

 33. Bes Tolen

  Robert75: ”Het verlies van Wilders heeft er niet mee te maken”. Nee dus.
  Het is wel zo, dat de PVV zich weinig moeite heeft getroost om een omvangrijk partijkader op te bouwen. Dat is fout ook al loopt de PVV risico met de opbouw. Twee provinciale verkiezingen eerder was er in verschillende provincies een grote toeloop. Weinigen waren uitverkoren om op de kandidatenlijst te komen. De anderen, de grote meerderheid is geheel verwaarloosd. Wat ik nu wilde laten zien in geval van de kandidatenlijst voor de provincie Groningen is, dat de PVV veel te beperkt bezig is om de partij te versterken. Baudet heeft nu de situatie gunstig voor hem was een flinke ledenpartij uit de grond gestampt. Met nu groot succes bij verkiezingen. Dat alles is mooi. Wel (op zijn minst mee) mogelijk dankzij het vasthoudende werken van Wilders en het bestaan van de PVV, die al zoveel vernedering en uitsluiting onderging.

 34. oknarf

  Binnenkort is het weer “bevrijdingsdag”, ik vraag me elke keer af wanneer we dan bevrijd gaan worden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.