Ja joh! Defensieminister Ank Bijleveld (CDA) wil ‘duurzame nederlaag’ voor IS

Minister van Defensie Ank Bijleveld van het CDA, waarschuwt dat ‘de dreiging nog lang niet voorbij is’ en dat ‘we ons moeten richten op een duurzame nederlaag’. Kletskoek van de bovenste plank! Via de Telegraaf.

Zoals u eerder kon lezen, is IS nu definitief verslagen en onze F16’s deden ook gezellig mee! De organisatie is kaduuk, de infrastructuur ligt aan diggelen en er is geen centraal communicatienetwerk meer, voor zover dat er überhaupt was. Nu voelt iedereen aan z’n klompen aan dat restanten van IS wijdverspreid zullen raken. Koerdische strijders en regeringslegers uit de regio zullen alles op alles zetten om die figuren zo hard mogelijk op te jagen. IS-strijders zullen dus onderduiken, huiswaarts gaan of zich proberen aan te sluiten bij andere terreurorganisaties.

En nu komt Ank Bijleveld dus met het briljante idee om een ‘duurzame nederlaag’ te willen bewerkstelligen! Nu zou je denken dat dit betekent dat ze wil dat de Nederlandse overheid vrolijk mee jaagt, maar dan kom je bedrogen uit!

We gaan lekker door met (para-) militairen trainen! Wat kan daar nou mis gaan? Koerden, die geen officiële staat hebben en straks weer zullen smeken om Amerikaanse steun? Iraakse militairen, die zelf nou niet bepaald een stabiele staat hebben?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over The elephant in the room, de stabilisatie van Syrië! Assad heeft nu één flinke tegenstander minder en is met Russische steun nog steeds flink aan het huishouden in z’n eigen land. Diverse groeperingen zullen vroeg of laat óók op de vlucht slaan en nu IS weggevaagd is, opent dat flink wat meer vluchtroutes. In hoeverre is het nog verstandig, noodzakelijk en wenselijk voor zowel Nederland als de mensen daar, dat de Nederlandse overheid daar nog blijft hangen? De kans is groot dat de situatie daar een diplomatiek wespennest gaat worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Pedrito

  Fijn hé zo’n minister van defensie die niet verder komt dan duurzame reutelteut.

  1. Henk-Jansen

   Duurzaamheid betekent meer dingen, Pedrito. Het heeft niet alleen met klimaat te maken.

   1. biggeorge

    En als ze wel het klimaat bedoelde moeten we ze ophangen…..dat is voor het milieu de beste manier

   2. Hein

    Duurzaam betekent bestendig, met een lange levensduur. Duurzaamheid is het meest misbruikte woord van de afgelopen paar jaar. Te pas en te onpas wordt de duurzaamheidsgod aangeroepen om het duurzaamheidsgeloof te belijden. Het is om misslijk van te worden.

 2. Robert75

  IS verslagen dus we kunnen rustig na bed. Niks aan de hand de vijand is immers verslagen. Man de meeste van die gasten zitten al lang in breed in Europa, meegelift met de vluchtelingstromen die ze veroorzaakt hebben. aanslagen voorbereiden en wachtend op het juiste moment om dood verderf en chaos te zaaien in het Europa van de ongelovigen.

  1. Korporaal Monty

   “wachtend op het juiste moment om dood verderf en chaos te zaaien”

   Gelukkig doen die momenten zich maar heel weinig voor gezien de chaos in ons land.
   Of nemen ze veel momenten niet en wachten ze op nog betere?

   Gelukkig kunnen we hier veilig over straat gaan boodschappen doen naar festivals demonstraties sportwedstrijden concerten bioscoop terras bezoeken zonder angst.

   1. biggeorge

    er zit meer IS tuig in Europa dan je denk hoor . IS gaat nog wel door alleen zonder kalifaat maar de jihadisten zijn we nog lang niet vanaf in Europa. ALs je het aantal aanslagen gaat bekijken in Europa van de laatste jaren en het aantal dodelijke slachtoffers spreek je toch al van honderden mensen. Dus zo VEILIG is het niet je zal er maar lopen op de zonnige boulevard van Nice.

    1. Korporaal Monty

     ” je zal er maar lopen op de zonnige boulevard van Nice.”

     We zijn nog zeker niet van die terroristen of.

     Maar als er zoveel gewetenloze terroristen zouden zijn zoals beweert zou er iedere dag wel een aanslag te betreuren zijn.

     Hoeveel gelegenheden doen zich dagelijks voor?
     Heelveel.

     1. biggeorge

      klopt wel ….tot het bij je eigen familie ……

 3. Rien Noppen

  Bijleveld stelt terecht vast dat IS nog niet definitief is verslagen: “However, the threat of ISIS is not gone yet.” Dat is de algemene analyse. IS is weliswaar beroofd van een kalifaat op een aanwijsbaar grondgebied maar de aanhangers zijn voor een deel niet verdwenen en IS zal proberen zichzelf opnieuw uit te vinden, in welke vorm dan ook.

  De opmerking van Bijleveld is zo logisch als maar kan: we zullen IS duurzaam moeten verslaan, i.c. moeten voorkonen dat het weer de kop opsteekt en overal ellende veroorzaakt.

  Wout lijkt dat niet goed te begrijpen.

  1. Robert75

   Ja maar daarentegen wil jij dan niet weer niet begrijpen dat als je wil voorkomen dat zoiets als IS of welke terreurorganisatie dan ook weer opnieuw de kop opsteekt dat je dan toch eerst de islam moet aanpakken. Immers is terreur, of terreurorganisaties een gevolg van de islamitische veroveringsideologie.

   1. Dik

    @Robert: Je voert een zuigtrol en houdt hem in stand.

   2. biggeorge

    AL die ISers hadden wel lekker door de Irakezen en koerden moeten laten berechten . Dan hadden ze de doodstaf gehad en ben je er vanaf. Als we ze in de toekomst in Europa gaan berechten worden het weer GroenLinks straffen en komen ze terug in de maatschappij (wordt het weer ellende). De doodstraf is het enige medicijn tijgen dat tuig

 4. fusilier

  Isis strijders die vanuit Europa daar gemoord en verkracht hebben krijgen in Irak de doodstraf, en ik hoop dat er nog velen zullen volgen daar.

 5. Jantje

  De islam is, helaas, nog niet verslagen.
  Er staat,ongetwijfeld, weer een nieuw IS op.
  Meer dan genoeg vrijwilligers. Kijk maar naar alle jihadbaarden overal in heel Europa.

 6. Florissa

  Wat fijn dat we een minister hebben die met een doodeenvoudige oplossing komt ,CDA ,ook goedemorgen ,en alle problemen opgelost.
  Deze nikszeggende tuthola hoort achter de stofzuiger ,en niet in de regering,CDA ,voegt helemaal geen ene moer toe .

 7. nienke

  Wees gerust minister velen zijn allang naar Europa vertrokken en komen wel naar U toe U bent nog lang niet van ze af.
  En de arme Ned. stakkerds met hun kinderen worden wel hier heen gehaald.
  Het kost onze belastingbetalers miljoenen om dat tuig hierheen te halen en voor hun verdere leven te onderhouden, want werk zullen ze wel niet vinden met hun achtergrond.

 8. Henk Albarda

  Bijleveld was, is en blijft volkomen ongeschikt als minister van defensie. Dan was Jeanine Hennis nog beter, en nadat ik haar in haar eerste maanden als kamerlid enkele keren gesproken had, was duidelijk dat ze D66 is. Het is dat Trump de andere NAVO landen wakker heeft gemaakt, anders was zelfs het beetje dat Defensie nu erbij heeft, er nooit bij gekomen. Links is immers dol op gebroken geweertjes politiek, wat ons in 1940 veel goed heeft gebracht……. toch, heer Noppen? Ik ben overigens half joods, dus u kunt zich misschien voorstellen dat mijn 1940 opmerking sarcastisch is bedoeld?

  1. Rien Noppen

   “Ik ben overigens half joods”

   Meent u daarmee een genetische voorsprong te hebben waarmee ik u moet feliciteren?

   1. Arie B

    Daar komt het antisemitische trekje weer even aan de oppervlakte…

 9. biggeorge

  Weer een minister van defensie die helemaal geen drol weet van defensie en alleen deze functie heeft omdat die haar gegund is dmv achterkamertjes politiek.

 10. Jumping

  Bijleveld past in het rijtje, totaal mislukte bewindslieden, uit het Rutte tijdperk.

 11. Pescador

  Ach je moet toch wat zeggen om belangrijk te lijken.

 12. AS210854

  Ja ja Ank daar verslagen, en gelijktijdig door jullie open grenzen en immigratie belijdt naar de EU getransporteerd.

 13. RS

  moet het niet zijn “biologisch “bestrijden ? Tis tenslotte ook een woord dat hoort bij “duurzaamheid “.

 14. Arie B

  Als je echt geen ander departement kan krijgen blijft als laatste ‘defensie’ over. Daar passen de Nederlandse bewindsvrouwen prima op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.