Terugkijken! Mark Rutte blundert in debat, roept Carolien en krijgt spreektekst in oortje gefluisterd!

Premier Mark Rutte liep gisteren heerlijk te stuntelen tijdens het slotdebat op NPO1 en was zijn woorden even verloren. Rutte was stil en riep toen met een grijns: ‘Carolien!’ verwijzend naar zijn politiek adviseur. De presentatrice reageerde verontwaardigd ‘serieus?!’ Ja, Rutte was serieus… maar onderstaande parodie is dat niet! 

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff (VVD) reageerde op het voorval tijdens het slotdebat.  Volgens hem ging het debat van Rutte ‘best strak, maar soms wat minder’ en ‘maakt iedereen fouten’, zo lezen we op de website van BNDeStem.

Dijkhoff heeft Rutte’s rug nog steeds zo blijkt. Al zijn VVD’ers wel een beetje klaar met de premier en zien zij in Dijkhoff de ideale opvolger. Dat de Brabander de fouten van Rutte niet voor eigen gewin gebruikt spreekt in ieder geval vóór hem.

De foutjes van Rutte waren voor BlendTV voldoende aanleiding om bovenstaande parodie te maken. En best geslaagd! We zien een Rutte die roept om hulp tijdens het debat en vervolgens via zijn oortje krijgt ingefluisterd wat te zeggen. Dat laatste gebeurde natuurlijk niet tijdens de uitzending, maar lachwekkend is het zeker.

Het debat tussen de sociaal-democraten en de liberalen was niet al te sterk. Onder meer vanwege het gestuntel van de premier. In het debat verweet de premier dat Asscher (PvdA) ‘niet langer constructief wil samenwerken’. Rutte prees de PvdA-leider ook: ‘we hebben ongelooflijk goede dingen gedaan als kabinetspartners’ maar zit een verdere samenwerking er niet in: ‘u poneert valse tegenstellingen tussen de belangen van bedrijven en burgers’.

Dat het niet meer botert tussen de oud-coalitiegenoten is overduidelijk. Lodewijk Asscher heeft laten weten het kabinet na de verkiezingen niet te willen steunen: ‘het kabinet kan steun vergeten’. Maar of dat daadwerkelijk gebeurt is nog maar afwachten. Het debat tussen Asscher en Rutte was vooral interessant vanwege het geblunder van de premier, maar inhoudelijk bood het weinig nieuwe inzichten.

Het was voor kijkers interessanter geweest om Rutte tegen een ander politiek kopstuk te zetten zoals Thierry Baudet (FVD) of Sybrand Buma (CDA). Gelukkig werd het optreden gered door zijn ‘blunder’.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Dit gebeurt de premier nooit, dus waarom gebeurde het? Allicht omdat hij een week het hele land had afgelopen voor de verkiezingscampagne, een crisisteam moest coördineren tijdens een terroristische aanslag; weinig had geslapen, een vergadering moest bijwonen, een vragenuurtje in de Tweede Kamer lsngsging, evenals de gewonden en de plek waar de aanslag grbeurde.

  Tof van Asscher dat hij deze gelegenheid niet uitbuitte om Rutte af te schilderen als een verwarde politicus, maar hem, gezien de hectiek eerder die week, eventjes hielp.

  1. Gekko

   Guus toch, ik krijg er bijna tranen van in mijn ogen.

   Niet van de inhoud, maar van de dramatische taalfouten in dit prulcommentaar van jou.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik krijg nooit bijna tranen in mijn ogen van taalfouten, Gekko. Sterkte en trek het je niet te veel aan.

 2. Rien Noppen

  Rutte blunderde niet, Teunis, maar vergat even een tweede punt. Verder deed hij het debat goed.

  Asscher gaat na de verkiezingen dit Kabinet inhoudelijk steunen. Ook dit zie je niet goed.

  1. PMG

   Wat sta je dan voor lul, niks anders te doen, geen gezin, geen vriendin of vriend, helemaal niks! En dan weet je het niet meer, wat een slappe zak en weekdier, incompetent noemt men zoiets, totaal ongeschikt, beetje lachen en erop los liegen en dan komt er enkel: ‘sorry’

   Wegwezen maar, heeft lang genoeg zijn zakken gevuld en de atmosfeer verpest, gardrobe ligt reeds in Brussel!

 3. Jumping

  Dit was geen spel, dit was Rutte ten voeten uit.
  Zwak en hulpeloos een MP onwaardig.

  Zonder leugens is hij gewoon een zwak acteur.

 4. Abraham50

  Kan gebeuren, hij is ook een mensch van vlees en bloed.

 5. van Urk

  Dus we worden niet geregeerd door Rutte maar door een zekere Carolien..

  1. Meriadoc Brandebok

   Achter elke man staat een krachtige vrouw.

   1. Gekko

    En achter Guus staat zijn moeder.
    “Op tijd naar bed en handjes boven de dekens”.

    1. Meriadoc Brandebok

     Mijn moeder weet altijd raad. Een buitengewoon verstandig mens.

   2. van Urk

    Zoals op Urk..Veel Nederlanders vinden dat anders gek.

 6. Henk-Jansen

  Niets menselijks is Rutte vreemd.

 7. Heinz

  Mijn neef heeft bij mij Alexa geïnstalleerd, werk op stem commando. ‘Alexa ! Licht aan.. En…het licht floept aan in de huiskamer. Je kan Alexa vragen hoe laat het is..welterusten wensen, ideaal!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.