Terugkijken! Mark Rutte blundert in debat, roept Carolien en krijgt spreektekst in oortje gefluisterd!

Geen categoriemrt 20 2019, 18:30
Premier Mark Rutte liep gisteren heerlijk te stuntelen tijdens het slotdebat op NPO1 en was zijn woorden even verloren. Rutte was stil en riep toen met een grijns: 'Carolien!' verwijzend naar zijn politiek adviseur. De presentatrice reageerde verontwaardigd 'serieus?!' Ja, Rutte was serieus... maar onderstaande parodie is dat niet!
Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff (VVD) reageerde op het voorval tijdens het slotdebat. Volgens hem ging het debat van Rutte 'best strak, maar soms wat minder' en 'maakt iedereen fouten', zo lezen we op de website van BNDeStem.
Dijkhoff heeft Rutte's rug nog steeds zo blijkt. Al zijn VVD'ers wel een beetje klaar met de premier en zien zij in Dijkhoff de ideale opvolger. Dat de Brabander de fouten van Rutte niet voor eigen gewin gebruikt spreekt in ieder geval vóór hem.
De foutjes van Rutte waren voor BlendTV voldoende aanleiding om bovenstaande parodie te maken. En best geslaagd! We zien een Rutte die roept om hulp tijdens het debat en vervolgens via zijn oortje krijgt ingefluisterd wat te zeggen. Dat laatste gebeurde natuurlijk niet tijdens de uitzending, maar lachwekkend is het zeker.
Het debat tussen de sociaal-democraten en de liberalen was niet al te sterk. Onder meer vanwege het gestuntel van de premier. In het debat verweet de premier dat Asscher (PvdA) 'niet langer constructief wil samenwerken'. Rutte prees de PvdA-leider ook: 'we hebben ongelooflijk goede dingen gedaan als kabinetspartners' maar zit een verdere samenwerking er niet in: 'u poneert valse tegenstellingen tussen de belangen van bedrijven en burgers'.
Dat het niet meer botert tussen de oud-coalitiegenoten is overduidelijk. Lodewijk Asscher heeft laten weten het kabinet na de verkiezingen niet te willen steunen: 'het kabinet kan steun vergeten'. Maar of dat daadwerkelijk gebeurt is nog maar afwachten. Het debat tussen Asscher en Rutte was vooral interessant vanwege het geblunder van de premier, maar inhoudelijk bood het weinig nieuwe inzichten.
Het was voor kijkers interessanter geweest om Rutte tegen een ander politiek kopstuk te zetten zoals Thierry Baudet (FVD) of Sybrand Buma (CDA). Gelukkig werd het optreden gered door zijn 'blunder'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten