Kilometer lang spoor van gedumpt hennepafval in Noord-Brabant

Het is weer raak in Noord-Brabant! Honderden zakken hennepafval lagen verspreid langs een weg tussen Vught en Cromvoirt. Al met al besloeg het afval zo’n kilometer afstand. Dat meldt NU.nl.

Het is ook niet eens zo dat het afval na het dumpen pas werd ontdekt. Nee, een medewerker van een beveiligingsbedrijf was bezig met z’n surveillanceronde toen hij de daders op heterdaad betrapte!

Er scheurde een auto over de weg, bij een berg vol met hennepafval vandaan. De daders hadden de berg afval op de weg gelegd, waardoor de medewerker niet achter ze aan kon gaan. Ook zijn er waarschijnlijk honderden zakken gewoon al rijdend uit een bestelbus gekiept.

De politie heeft nog geen enkel spoor van de daders kunnen traceren. Wat de reden voor deze manier van dumpen is geweest, is ook niet bekend. In veel gevallen wanneer het om chemisch afval gaat, wordt dit op één hoop gegooid in een bos. Ook niet netjes natuurlijk! Hennepafval lijkt mij toch een stuk makkelijker in het bos te verspreiden zonder dat het opvalt, in tegenstelling tot jerrycans. Maar door het spul gewoon op de weg te kiepen, trek je juist meer aandacht. Als er iemand door verongelukt, haal je jezelf extra aandacht op de hals. Zijn die lui nou zo achterlijk of moet ik maar een carrièreswitch overwegen?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Korporaal Monty

  Veel mensen willen wel de lusten van wiet.
  Dit zijn de lasten.

 2. TD

  Het lijkt of de meerderheid van de Europese bevolking zichzelf moet verdoven met allerlei soorten dr*gs,om chronische depressies of onlustgevoelens te onderdrukken!
  Ik drink al mijn hele leven op zijn tijd een biertje en ben opgroeid in de horecazaak van mijn ouders, tussen de joints.Maar heb zelf nooit een verleiding of behoefte gevoeld om óók te gebruiken!
  Ik begrijp niet waarom mensen die drive hebben,ik ben graag klaarwakker en mezelf!

  1. umhnz

   Quote: ben opgegroeid in de horecazaak van mijn ouders, tussen de joints.
   .
   Dat verklaart een hoop.

   1. edoc431

    Spreek je uit ervaring slapjanus ??

  2. Lambieck

   Ik ken dit.
   Opgegroeid in de harem van oom Abdullah maar nooit de behoefte gehad om ……….

 3. Westerling

  Al decennialang wordt dit in stand gehouden door links Nederland.

 4. Adriaan

  Tja, als je niet wilt optreden tegen kwekers, dan krijg je deze ellende. Het merendeel van de Nederlanders heeft op partijen gestemd die het allemaal wel best vinden. Sterker nog, er wordt voorgesteld om alles maar te legaliseren. Hoe diep kan een land zinken. Colombia zal nog eens jaloers worden op Nederland.

 5. NoDoubt

  NL is veel te vol want alles slibt dicht. En toezicht is er allang niet meer. Van Opstelten zei al dat de politie vroeg genoeg is als er wat is gebeurt. Elk gezin weet dat je preventief aan het werk moet zodat ze niet ontsporen. De overheid is kapot bezuinigd. Je zie het met Brexit. De grenzen moeten weer beschermd worden en een grote paniek wordt er gezaaid. Gek genoeg moesten vroeger ook de grenzen beschermd worden. Brexit zal uiteindelijk niet doorgaan door het ellenlange traineren. En ook in Engeland wordt alles door het wegkijken kapot gemaakt. Door Junker is EU kapot gemaakt want het ging niet meer over vrijhandelsverkeer en personenverkeer maar over het moedwillig opzadelen van mensen elders. Marakeshdeal is verplicht gesteld door Eu-hof. De dictatuur is al een tijd in gang gezet.

 6. Punt50

  De Brabantse economie drijft op pillen draaien en wiet kweken. Waarom de verbazing? Is al jaren gaande.

 7. Hamer Sikkel

  Degenen die zich hier schuldig aan maken zijn overwegend blanke, katholieke mannen.
  Laten we deze criminelen deporteren naar de Zuidpool; uiteraard zonder beschermende kleding.

 8. victus

  Geen prio, politie krijgt opdracht om opgevoerde brommertjes te bekeuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.