Linkse indoctrinatie op school: leerlingen wordt geleerd dat vissers de zee ‘kapotvissen’

Het is toch ongelooflijk?

Een groep die zichzelf ‘De Beroepsvissers’ noemt op Twitter — een groep die opkomt voor de belangen van Nederlandse vissers — reageert terecht furieus op een paar bladzijdes uit een lesboek voor leerlingen in groep 6… waarin vissers totaal zwart worden gemaakt (of mogen we dat niet meer zo zeggen tegenwoordig?). Volgens ‘het lesmateriaal’ vissen zij namelijk “de zee kapot.”

Dit is werkelijk totaal onacceptabel. Het is al erg genoeg dat PvdA’ers, SP’ers, GroenLinksers en D66’ers onze jeugd indoctrineren met hun socialistische ongein, maar moeten ze ook nog eens vol op het orgel gaan wat de extreemlinkse milieugekte betreft?

Vissers vissen de zee helemaal niet kapot. Ze voldoen aan de quota, waardoor we weten dat het aantal vissen in de zee prima in orde is… en blijft. Zoals De Beroepsvissers uitleggen is “de visserijdruk lager dan ooit” en zijn “de visbestanden uitstekend.”

Dát zijn de feiten. Helaas hebben de linkse activisten die doorgaan voor ‘leraren’ en ‘onderwijsmedewerkers’ daar heel anders over. Zij gebruiken hun machtspositie om hun radicaal-linkse ideeën te verspreiden onder leden van de jongste generatie… en op die manier uiteindelijk de politiek en de maatschappij als geheel te beïnvloeden. Iedereen vegan. Niet omdat het gezond is (dat is niet zo), maar omdat de linkse mafketels het anders zo zielig vinden voor die arme visjes en garnalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Satty

  Michael je bent te slecht onderlegd om artikelen te schrijven. Je drang om te polariseren heb je in een interview al een keer beschreven. Ik zou zeggen neem je verantwoording.

  Vissers vissen de zee wel degelijk kapot.

  1. Blikopener

   Satty, je bent leesblind. Daarnaast ben je een psychopatische ouweho*r die het feitenvrije polariseren tot grote hoogte hebt verheven. Je bent een nitwit.

   1. Lugar

    @Blikopener: En jij houdt het in leven door erop te reageren.

    1. Satty

     Nee forum fascist ik geef mijn mening toch wel. Naar mens

     1. edoc431

      Over naar gesproken bah bah klerejankerd

     2. Bosche draak

      En dat is precies wat het is dorpsgek!
      Een mening
      Geen feit
      Een mening
      De Nederlandse visser is het meest begaan en bewust van allemaal met vakkennis en innovatie.
      Met al dat gedram mbt milieu en klimaat zouden dingen als pulsvissen juist moeten worden toegejuicht.
      Maar de EU heeft al laten zien hoeveel het hun kan schelen…

     3. Vliegenvanger

      Satty is een echte SATAN.

    2. Blikopener

     Hey Lugar, ouwe reus! Ben je ook weer aan het folderen tegen de trollen?

     1. Lugar

      Af & toe inderdaad.

      Het is altijd goed om aan te geven wat werkt. Reageren op het soort werkt in elk geval averechts, zoals jou genoeglijk bekent is. Iedere reactie aan dat adres zorgt voor nieuwe zuigerij en ergernis.

   2. Satty

    Mijn teksten zijn feitelijk in tegenstelling tot de jouwe. Michael kan niet schrijven en heeft in een interview aangegeven dat polariseren zijn ding is.

    1. Blikopener

     Satty, hoogdravend sukkeltje: lees even op de website van het RIVM over de huidige visstand en die van de laatste 40 jaar. Je brengt nooit feiten in. Je vraagt er alleen altijd om.

    2. Gewoonomdathetkan

     Satty .
     Wat een lachertje ben jij .
     Ziellig figuur hahaha.
     Van jou zijn er gelukkig niet veel.
     Wat een flapdrol ben jij.
     Iedereen heeft jou gelukkig door wat jij voor iemand bent.
     Je ben de duivel zelf jij .

   3. Scaldis

    @Blikopener De mate waarin iemand een tekst kan begrijpen is afhankelijk van het IQ. Dat verklaart dus waarom de trollen de plank zo vaak misslaan. Op ze reageren heeft weinig zin, ze begrijpen het niet.

    1. Lugar

     +1

  2. DeBruijn

   Onze Nederlanders vissers doen dat niet, reden: omdat ze dan hun eigen glazen ingooien.

   Doe eerst zelf eens onderzoek. Klopt er zijn landen die de zee leegvissen, maar dat zijn niet de Nederlandse kleine visbedrijfjes. Dat zijn de grote multinationals!

   Dus beperkt jezelf tot de feite ipv de altijd maar weer de eeuwige generalisatie hoe slecht wij zijn.

  3. Siemien

   Nee Satty, onze regering maakt de vissers die afhankelijk zijn van de visserij kapot..

   Satty heeft het niet zo op Nederlanders, überhaupt heeft Satty niets met de Nederlandse burgers, Satty minacht ze tot op het bot..

 2. Dik

  De aarde bestaat voor twee derde uit water, denk daar maar eens over na.

  1. Mart

   Je bedoeld natuurlijk de oppervlakte…..voordat er weer een trolleje gaatt mekkeren;

 3. Tante Sidonia

  De linkse indoctrinatie gaat, langzaam maar zeker, terreurvormen aannemen.
  Uiteraard onder goedkeuring van Den-Haag/Gutmenschen en gepromoot door NPO en Volkskrant.

  1. plakband

   Tante Sidonia, ik ben het vaak met je eens Nu even niet. Dat “langzaam maar zeker” klopt voor geen meter. De boel is door linkse indoctrinatie al zo verziekt dat er sprake is van een stroomversnelling. De linkse machthebbers steken elkaar naar de kroon in het roepen van steeds verdergaand idiotisme.Als de klimaathype niet meer werkt is de volgende lichting geindoctrineerden inmiddels afgestuderd in politicologie. Waarschijnlijk vindt die generatie dat de belastingbetalers op moeten draaien voor de ‘oorlg tegen de zon’. Wat daarna komt weet ik nog niet.

 4. HendrikJan

  Gaat men in Nederland nu pas snappen, hoe de Nederlandse scholieren worden gehersenspoeld.
  Schandalig en het is goed dat dit schandalige hersenspoelen dagelijks wordt genoemd.

  Stem tegen het kartel Rutte 3, incl de PvdA, GL en SP.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Original NL

   HJ…+1000

  2. Duke

   Eens, maar de SP is geen kartelpartij. De SP wilde absoluut niet met de VVD in een coalitie. Ze zien niet alles scherp, maar dit hebben ze goed gezien.

 5. Adriaan

  Er zijn bepaalde plekken op deze aarde waar vissers inderdaad hun zee hebben leeggevist. Complete vissersdorpen zijn verdwenen, omdat er geen droog brood meer te verdienen is. Aan de andere kant zijn er nog veel plekken waar voldoende vis zwemt om te kunnen vissen, mits men zich aan de quota houdt.

 6. TD

  De jeugd is de toekomst,deze jeugd gaat dus géén door Nederlandse vissers gevangen vis meer consumeren,ze zullen die misdadige vissers wel eens een poepje laten ruiken!
  Ze gaan vis en garnalen eten geïmporteerd uit Azië,gekweekt in bakken gevuld met antibiotica en met kwik verontreinigde zeeën.

 7. poldi

  Soms droom ik van een admiraal of generaal die een coup pleegt en Nederland tijdelijk met een verlichte dictatuur regeert.
  En als eerste taak al dat linkse drammerige gespuis in de ambtenarij, scholen en instituten er eruit knikkert.

  1. TD

   poldi:
   Dictator Wilders is een goede optie!

   1. Bosche draak

    U bedoelt “den glorieuze opperleider der lage landen”

  2. Marija

   Geweldig idee
   Stem pvv of fvd

 8. NoDoubt

  Het lijkt mij beter te kijken naar het verdrag van Rome. We plegen door teveel aan mensen roofbouw op de natuur het uitsterven van de verschillende diersoorten en plantensoorten. Het lijkt mij dat je eerst de oorzaak oplost. Ook het vele plastic draagt niet bij tot een gezonder leefklimaat. Ook al in ons leidingwater zit plastic wat in je lichaam komt. Vissen uit de zee zitten al vol plastic. Wij zijn op deze manier onszelf aan het vergiftigen. Als we beginnen met de reclame op te heffen door al die onnodige koopzucht. Het onnodig weggooien van al het voedsel etc etc.

  1. Tante Sidonia

   NoDoubt

   Te beginnen met het bestrijden van de overbevolking!

 9. worstcase

  Baudet had volkomen gelijk toen ie op een scholengemeenschap Paul Rosenmöller en het daar aanwezige lerarenkorps de les las over het verziekte linkse karakter van het onderwijs. We worden door de mainstream media al dagelijks links geïndoctrineerd. En nu de kinderen dus ook al op de basisschool. Ziekelijk! Hoog tijd voor verandering.

  1. Marija

   @worstcase, heb ik ook gezien en op het einde van dat filmpje stond die vuile viezerik van een Rosenmuiler, nadat Thierry hem een hand had gegeven, heel demonstratief zijn handen af te vegen aan zijn broek. Getver wat een walgelijk sujet is die vent.

 10. Eugenie de la Fleur

  Ik weet dat feiten ongemakkelijk zijn voor dit marginale blogje

 11. Ries

  Waarschijnlijk vertellen die leerkrachten de leerlingen dan ook dat ze er goed aan doen geen vis meer te eten. Wegens de kwalijke gassen die koeien en varkens uitstoten ook geen vlees meer. En om energie te sparen ook geen handy’s meer, geen i-padjes, geen tablets. En in het weekend thuisblijven. Niks party’s. Dat kost stroom en ander vormen van energie. In het weekend was ik te gast op een stoomtreintochtje. Afgeladen vol. Ik heb luidkeels gevraagd of de groenen en linksen niet in wilden stappen om niet medeplichtig te zijn aan de CO2-uistoot van kolen dampen. Een tiental keek me vuil aan, maar stapte toch in. Ze zijn vooral consequent als het om anderen gaat.

 12. Appelsientje

  typisch DDS om het zo ongenuanceerd neer te zetten.

  Het is m.i. een feit dat Vissers (overal op de wereld) zonder vorm van regulering
  ieder meer, rivier en zee kapot vissen.

  Pulsvisserij was ook een overheidsmaatregel, hogere vangsten, minder schade…en de vissers waren er vanuit hun eigenwijze, conservatieve denkwijze nooit opgekomen.
  Helaas is het te succesvol en zijn die vissers met hun roeibootjes uit Spanje, Frankrijk
  gaan klagen over zoveel succes bij hun hollandse collega’s.
  Dom van de EU, maar van Frankrijk verlies je helaas als Nederlander in de EU

  Nog meer prachtige voorbeelden van regulering, want vissers hebben de pest een die studiekoppen van de overheid, in het geval van de mossel- en garnalenvisserij is een
  perefect model uitgedacht, opgelegd door de overheid en zoals we gewend zijn, op enorm verzet stuitte…echter het resulteerde in zeer goede en constante vangsten, zonder dat er ook maar “iets wordt kapotgevist” Nu is iedereen blij.

  1. Duke

   Als de EU dit doorzet, voorspel ik pulsvispiraten. Arrrrr.

 13. Appelsientje

  Wat zou het zijn als we over “rechtse indoctrinatie” hadden gesproken?

  “Er is genoeg vis voor iedereen in de Zee, dus ik nodig iedereen uit om te pakken wat je kunt pakken”?

 14. Ries

  Het zou best in orde zijn als de leerkrachten hun verhalen dan ook wat genuanceerder neerzetten en niet volharden in stemmingmakerij.

 15. Piet51

  O.k., vervelend artikel voor visserijminnende lezers. Maar het is natuurlijk wel gewoon waar. De zee is niet prima in orde. Voor een aantal vissen kan het ermee door, voor andere zeker niet. En dat “ermee door kunnen” is niet te danken aan de vissers, maar aan die quota. Als er geen visquota waren, zouden de vissers de zee gewoon leeg vissen, kapot vissen dus. Juist daarom zijn die quota er en is de zee nog niet leeg. Het is niet aan de vissers om dat als prestatie te claimen, maar aan de (Europese) overheid.

  Dat dit nu ook aan schoolkinderen wordt verteld lijkt me uitstekend, want die moeten onderwezen worden met feiten, zorg voor de natuur en de aarde.

  1. Scaldis

   Overduidelijk dat u nooit op zee komt, vissers kent, met ze spreekt of weleens met ze bent meegevaren. Als dat wel zo was dan had u geweten dat het nog nooit eerder beter was gesteld met het leven onder water, dat vissers enorme kennis hebben over het leven onder water en hoe dat in gezonde balans blijft, en dat vissers het wel zullen laten de zee leeg te vissen. Heeft onder andere ook iets met hun eigen toekomst en inkomsten te maken, maar dat begrijpt u vast niet.

   1. Piet51

    @Scaldis
    Je denigrerende toon verbaast me zeer. Maar o.k., kan gebeuren. Ik vroeg me n.a.v. je reactie wel af waarom die quota dan nodig zijn. En wat de rapporten van die onderzoekers over visstanden dan willen zeggen. Ik leid er als, inderdaad, leek alleen uit af, dat de vissen kennelijk beschermd moeten worden omdat men anders de zeeën leeg vist. Een groot deel van de Middellandse Zee is al leeg gevist, dus dat in voor de Noordzee ook niet ondenkbaar.
    Verder ben ik een grootgebruiker van verse vis, dus voor mij kan er niet goed genoeg beschermd worden.

    1. Scaldis

     Als de Noordzee al zou worden leeggevist dan gebeurt dat niet door vissers maar door de tienduizenden zeehonden die er leven.

     1. Rien Noppen

      Het zou de zeehonden verboden moeten worden, Scaldis.

      🙂

     2. Piet51

      @Scaldis
      Maar dan begrijp ik nog steeds niet waarom die quota er zijn.

      De bedreiging door zeehonden lijkt me wel mee te vallen. Die leven in de Waddenzee en verder nog wat langs de kust. Wat ze vangen is maar een fractie van wat vissers vangen.

     3. Scaldis

      Europese regels Piet, die kun je uitgebreid nalezen.

      Zeehonden zijn geen bedreiging inderdaad, er is vis in overvloed. Ze zitten overal waar vis zwemt, niet slechts de Waddenzee en de kust hoor. En ze zijn met grote aantallen. Ik zou zeggen, vraag het aan een visser, die zal je het haarfijn uitleggen.

     4. Piet51

      @Scaldis
      Maar dan begrijp ik nog steeds niet waarom de EU die quota heeft afgekondigd. Als er genoeg vis heeft daar toch helemaal niemand baat bij? En je kunt de EU in het algemeen toch echt niet van onbaatzuchtigheid beschuldigen. Want bij alles wat ze doen heeft tenminste iemand of een land enige baat.

     5. Scaldis

      Ga naar een vissershaven en vraag het eens aan een visser, Piet. Maar wees voorzichtig als je over EU-regels begint, dan worden ze behoorlijk fel.

   2. sjun

    Hear, hear,…
    Het is doorgaans niet het meest producerende volk dat op vissers en boeren loopt af te geven. Opmerkelijk dat hetzelfde volk met de natuur werkende mensen de achterlijkheid toeschrijft die men zelf praktiseert met het werkelijk maar van alles binnenhalen in de leefomgeving alsof de samenleving niet stuk zou kunnen door haar onbetaalbaar te maken.

    1. marco1

     Kneus

     1. sjun

      Komt er weer eentje zijn woordenschat uitventen.

     2. marco1

      Kom er wat aan doen dan kneusje

    2. Rien Noppen

     Er is weer geen touw aan vast te knopen, sjun, maar het klinkt heel geleerd en komisch parmantig.

  2. DeBruijn

   Vissers willen de zee niet leegvissen, want dat is hun broodwinning. Veel vissers zijn heel goed bezig qua duurzaamheid.

   Het zijn vooral de multinationals die de zee leegtrekken met enorme schepen, niet de kleine Nederlandse vissers. Want dan gooien ze hun eigen ruiten in.

   Urker vissers werken voor een deel al met deels elektrische schepen bijvoorbeeld.

 16. DeBruijn

  Laten ze de jeugd eerst eens leren dat heel de dag je telefoon aan laten staan, tablet en laptop dat dat heel slecht is voor het milieu, net als het ieder jaar of om het jaar een nieuwe kopen.

  Denk wat minderen qua energie kan opleveren en wat te bedenken hoeveel accu’s het spaart. Miljoenen worden jaarlijks afgedankt.

  Laten ze de jeugd ook leren minder te gaan reizen, want dat doen ze volop. Deze vakantie hoor ik weer mensen die naar Thailand gaan en die in mei naar de Malediven willen en van de zomer naar Australië.

  Ook studenten doen dit, lenen geld om te reizen.

  Heel slecht voor het milieu, maar het is veel makkelijker om naar anderen te wijzen en geen eigen onderzoek te doen.

 17. Rien Noppen

  Helaas is het wel waar. De grootschalige industriële visserij put de oceanen uit en het quota-systeem is zo lek als een mandje.

  1. DeBruijn

   Probleem is ook natuurlijk dat wij veeeel te weinig voor ons voedsel willen betalen. We betalen ons groen en geel aan vakantie, maar een dubbeltje meer voor groente, vis, vlees of melk en we worden boos en gaan voor de kiloknallers.

   We zijn met zijn allen schuldig, ben ik bang.

   1. sjun

    Je leeft toch in een wat andere wereld. Beter gezond eten dan bekostiging van in ledigheid doorgebrachte tijd.

    1. DeBruijn

     In Nederland besteden we nog geen 10% aan voedsel, is allemaal na te zoeken. Een dubbeltje meer zou goed zijn voor boeren, vissers, tuinders, die worden nu uitgemolken door de supermarkten.

     Daarom is schaalvergroting nodig, omdat er meer voor minder geproduceerd moet worden. Ben zelf tuinder geweest, dus weet waar ik over praat.

     Ik eet liever goed, dan dat ik naar Thailand op vakantie ga. Het gaat om keuzes!

   2. Bosche draak

    Als er ergens veel wordt betaald voor alles is het wel in Nederland.
    Waarom niet iedereen maar meteen op rantsoen? 500 gram voedsel per persoon per dag.
    Tjongejonge dat wordt nog eens scoren voor het milieu en we slanken massaal af.
    Ik weiger mij schuldig te voelen als ik eens een kilo kip voor 5 euro meeneem, je kan den euro immers maar een keer uitgeven.
    Dan nog belastingen/rekeningen/heffingen/toeslagen.
    En alles wordt alleen maar duurder, als de belastingtarieven eens daalden dan wil ik gerust een vrij scharrelende tokkelaar inslaan…

    1. DeBruijn

     Wij betalen het minste voor ons voedsel in vergelijking met veel andere landen.

     Dus dat is onzin, maar we geven wel bijna het meest uit aan vakanties.

     Het komt allemaal neer op keuzes, als jij niet onderbetaald wilt worden, dan moet je ook dat niet willen voor tuinders, boeren en vissers. Wij kregen op een gegeven moment een dubbeltje voor een paprika, daar kun je niet voor werken. Is gewoon bespottelijk. Maar mensen wilde niet meer betalen. Jij werkt ook niet voor minder.

  2. van Urk

   We halen vanzelfsprekend de industriele visserij op de oceanen en onze eigen visserij op de Noordzee weer door mekaar. Even een feitje over een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij; De scholstand bedroeg elf jaar geleden nog 293 miljoen kilo en is nu naar een historisch niveau gestegen naar 941 miljoen kilo. Ik bedoel maar…

   1. DeBruijn

    Dat doe ik niet, ik kom juist voor hen op. Ik zeg dat het juiste de multinationals zijn die met enorme schepen de zee leegvissen, niet de Nederlanders. En ik schrijf dat wij Nederlanders ook best wat meer mogen betalen, zodat vissers een eerlijke prijs krijgen.

    Wel goed lezen aub.

 18. Niet L niet R

  Wat is ons mooie Nederland verziekt door die linkse elite club, kinderen worden nu ook al voorgelogen!

 19. shidaian

  Het zal een hele klus zijn maar m.i. is het hard nodig dat alle boeken op de scholen eens doorgespit worden om de linkse leugens er uit te vissen.
  Maar ja…wie is voorzitter van de VO-raad? Juist…Paul Rosenmöller. Hoe extreem links wil je het hebben

 20. Vrijedenkert

  De oceanen worden wereldwijd leeggevist door industriele visserij, compleet gesjeesd links Nederland wil dit wereldwijd probleem natuurlijk maar al te graag graag in de schoenen schuifen van de Nederlandse vissers net zoals het wereldwijde klimaatprobleem wat volgens deze linkse dwazen alleen maar door Nederland kan worden opgelost…
  Het werkelijke probleem is juist dat de Nederlandse pulsvisserij die juist veel minder belastend is voor de visstand en oceanen kapot wordt gemaakt door EU-Brussel en Frankrijk!
  Links in dit land heeft echt een heel onrealistisch wereldbeeld.

  1. Lugar

   “De oceanen worden wereldwijd leeggevist door industriële visserij…”

   Interessante gedachte, de aarde bestaat voor 2/3 uit water.

 21. WWW

  Greenpeace verbannen uit Nederland zou al helpen en de subsidies van groene hobby-clubjes aan de vissers geven ter compensatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.