Messteek-epidemie in Engeland! Alleen al 50 slachtoffers in 2019 maar politie focust liever op online 'hatecrimes'

Geen categoriemrt 31 2019, 18:00
Het is toch te belachelijk voor woorden. Sinds dit jaar zijn er al zo'n 50 steekincidenten geweest, loopt er momenteel iemand rond die al vier mensen het ziekenhuis in heeft gestoken en wat doet de politie? Ongelijkheid, islamofobie, homofobie en seksisme bestrijden op Twitter! Via The Post Online.
In het noorden van Londen is al twee dagen een onbekende messensteker actief. De politie vermoedt althans dat het om één iemand gaat. Tussen zaterdagavond en zondagmorgen zijn vier mensen van achteren aangevallen met een mes, en flink ook! Alle vier zijn in het ziekenhuis belandt en twee liggen er in kritieke toestand.
Het gaat hier echter niet om een enkeling als men naar de misdaadcijfers kijkt, specifiek die van 'mesmisdaad'. De 50 steekincidenten sinds het begin van 2019, zijn gevallen geweest waar de slachtoffers ook daadwerkelijk zijn doodgestoken! Dat zijn bijna 17 doden per maand. Niet zo gek dat er op specifieke locaties een noodsituatie is uitgeroepen, zodat de politie in die gebieden extra bevoegdheden krijgt.
De politie is echter onderdeel van het probleem. Zij zijn drukker bezig met het aanpakken van 'hatecrimes' op internet (zoals deze man die z'n hond een nazi-saluut aanleerde) dan het aanpakken van daadwerkelijke criminaliteit dat dodelijke slachtoffers tot gevolg heeft.
Dit maakt niet alleen dat er een capaciteitsprobleem is ontstaan, maar ook dat de bereidheid om aangifte te doen dramatisch is afgenomen. Iedereen weet namelijk om wat voor figuren het hier gaat, die die messteken veroorzaken, maar als je aangifte wilt doen mag je eerst aan gaan tonen of je niet stiekem een racistische islamofoob bent. Aan de andere kant: 17 doden per maand en een islamofoob-vrij internet is ook wel een vrij aantrekkelijke deal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten