Misselijk! 'Journalist' Kees Boonman op Radio1 over Thierry Baudet: "Dit hebben we natuurlijk in de jaren dertig ook wel eens gehoord"

Geen categoriemrt 21 2019, 11:00
Schandelijk.
Vraag je je af hoe het partijkartel en het mediakartel zullen reageren op de historische zege van Forum voor Democratie bij de verkiezingen van gisteren? Zoek niet verder. 'Journalist' Kees Boonman gaf vandaag het antwoord op Radio 1, bij Spraakmakers:
https://twitter.com/SpraakmakersOp1/status/1108654860365254662
"We kunnen er wel omheen draaien," aldus Boonman, "maar dit soort toespraken en dit soort verwijzingen naar de vroegere geschiedenis en tegen de moderniteit, hebben we natuurlijk ook in de jaren 30 wel eens gehoord, en het is helemaal niet eng of ingewikkeld om daar aan te refereren. Zo is het gewoon als je kijkt naar de retorica in de politieke geschiedenis dan kun je vergelijkingen maken."
Wat? Vergelijkt hij Baudet daar nou werkelijk met Adolf Hitler? En Forum voor Democratie met de NSDAP?
Ja, dat doet hij inderdaad. En bij de NPO vinden ze dat volkomen normaal, en heel goed kunnen. Baudet zei gisteren in zijn toespraak immers dat FVD de publieke omroep wil saneren. In de ogen van de NPO'ers is dat een oorlogsverklaring. Zoals ze dan zeggen: in liefde én oorlog is alles toegestaan, óók het wegzetten van de leider van Neerlands grootste partij als een tweede Hitler.
Het is een grof schandaal -- zowel dat Boonman dit soort uitspraken doet als het feit dat dit bij de NPO maar heel normaal gevonden wordt. Hier worden onze belastingcenten dus aan besteed. Vreselijk. Onacceptabel. Walgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten