Misselijk! ‘Journalist’ Kees Boonman op Radio1 over Thierry Baudet: “Dit hebben we natuurlijk in de jaren dertig ook wel eens gehoord”

Schandelijk.

Vraag je je af hoe het partijkartel en het mediakartel zullen reageren op de historische zege van Forum voor Democratie bij de verkiezingen van gisteren? Zoek niet verder. ‘Journalist’ Kees Boonman gaf vandaag het antwoord op Radio 1, bij Spraakmakers:

“We kunnen er wel omheen draaien,” aldus Boonman, “maar dit soort toespraken en dit soort verwijzingen naar de vroegere geschiedenis en tegen de moderniteit, hebben we natuurlijk ook in de jaren 30 wel eens gehoord, en het is helemaal niet eng of ingewikkeld om daar aan te refereren. Zo is het gewoon als je kijkt naar de retorica in de politieke geschiedenis dan kun je vergelijkingen maken.”

Wat? Vergelijkt hij Baudet daar nou werkelijk met Adolf Hitler? En Forum voor Democratie met de NSDAP?

Ja, dat doet hij inderdaad. En bij de NPO vinden ze dat volkomen normaal, en heel goed kunnen. Baudet zei gisteren in zijn toespraak immers dat FVD de publieke omroep wil saneren. In de ogen van de NPO’ers is dat een oorlogsverklaring. Zoals ze dan zeggen: in liefde én oorlog is alles toegestaan, óók het wegzetten van de leider van Neerlands grootste partij als een tweede Hitler.

Het is een grof schandaal — zowel dat Boonman dit soort uitspraken doet als het feit dat dit bij de NPO maar heel normaal gevonden wordt. Hier worden onze belastingcenten dus aan besteed. Vreselijk. Onacceptabel. Walgelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

159 reacties

 1. Jumping

  Dit is Links Nederland ten voeten uit.

  Schandalig, heeft Links Nederland dan niets geleerd, van de moord op Fortuyn.?

  1. B. Pascal

   Geleerd? de dood was het doel!

   “De Lange Mars door de instituties begint hier!”

 2. Lugar

  Geen verrassende uitspraak. Hitler was dan ook een socialist.

  1. sonar

   Lugar links met een NSB mentaliteit,als het niet met hun eens bent steken ze een mes in je rug.

  2. Onzin456

   @Lugar,
   Nationaal socialist ja, dit kan je niet vergelijken met de multikulti socialisme van GL enzo.

   1. Joop Klepzeikert

    Nationaal, international of globalistisch zegt niets over de ideologie socialisme.
    Nationaal, international en globalistisch kan zowel links als midden als rechts zijn. Socialisme is per definitie uiterst links.

    1. Satty

     Onwaar. Socialisme is altijd internationaal. Zodra het nationalistisch wordt is het rechts. Hier op dit forum vindt je voornamelijk fascisten en fascistische schrijvers. Spaanse kok is de enige werkelijk rechtse reageerder en rpml heeft ook wel wat recht gedachten goed.

     1. DeBruijn

      @ Satty

      Je generaliseert weer, dus nu ben ik ook weer een facist. Je hebt twee uitzonderingen die het niet zijn, dus ik ook weer niet.

      Maar ja, als je Baudet ziet als racist en facist.

      Ik kan me niet herinneren dat Baudet een boek als Mein Kampf heeft geschreven, kan me niet herinneren dat hij mensen wilt deporteren. Hij komt alleen op voor onze cultuur en normen en waarden.

      Maar dat mag natuurlijk niet van jou.

     2. Piet Patat

      Ach Satty toch, je zuigt ze weer lekker uit je duim.
      Het links nationalistische gedachtengoed is alom vertegenwoordigd in Europa en daar buiten. Wat een onzin om dat rechts te noemen. Nationalistisch is niet per se rechts. Noord-Ierland, Catalonie of Schotland bijvoorbeeld. Of Quebec in Canada zijn een paar voorbeelden hier van. Het linksnationalisme gaat voornamelijk uit van het volk, en staat haaks op het staatsnationalisme (zoals dat van het Front National in Frankrijk of de British National Party in het Verenigd Koninkrijk). Het gaat uit van het zelfbeschikkingsrecht waar groepen mensen met dezelfde cultuur, taal, of verbondenheid (die ze zelf tot expressie brengen) hun lot in eigen handen willen nemen. Je bent geobsedeerd door rechts, fascisme en rascisme maar dat is typisch een kaart die getrokken wordt zodra men geen tegenargumenten meer heeft en waarmee vanuit de eeuwige slachtofferhoek gegooid wordt.Werkt niet meer.

   2. Lugar

    @456: Het is exact dezelfde geest. Kijk maar naar de afkeer van de joden bij linkse rakkers als Klaver c.s. Het opnemen voor de islam bijvoorbeeld.

    1. Onzin456

     @Lugar,
     Nazi’s vochten tegen communisme. Linkse rakkers nu vinden dat het mooiste wat er is.
     Liever een “fascist” dan een “marxist”.

     1. Lugar

      @456: “Nazi’s vochten tegen communisme.”

      Klopt, maar ze vochten ook tegen de gewone man en vrouw uit de gewone omringende landen. GroenLinks doet dit ook want zij eisen ongekende financiële offers voor hetgeen zij heilig hebben verklaard: moeder aarde en haar kind het klimaat.

 3. van Urk

  Bij Links denken ze warempel dat alles alleen om hen draait. Zoiets hebben wij in de jaren veertig meegemaakt.

  1. Joop Klepzeikert

   Links denkt al heel lang dat ze de absolute meerderheid vormen. Bij verkiezingen blijkt elke keer weer dat ze slechts zo’n 30% van Nederland zijn, waarvan het overgrote merendeel allochtonen met een oetkering.

  2. Step one

   OUDE EN NIEUWE EUROFIELEN.

   26 FEBRUARI 2017

   Tijden veranderen, maar het uiteindelijke doel van de eurofielen is nog steeds een groot en “sterk Europa”.

   In een toespraak in 1943 ging NSB-leider Anton Mussert nog wat dieper in op zijn ‘groot Europa-gedachte’. Hij stelde “dat er geen nieuw Europa mogelijk was dan van samenwerking van de Europese volken, waarbij de volken moesten leren hun eigen belangen ondergeschikt te maken aan de belangen van het grote geheel, het verenigd Europa”.

 4. B. Pascal

  De dwaas, wordt door zichzelven veroordeeld!

 5. Meester Kong

  De beste man heeft natuurlijk wel een beetje gelijk.
  Er zijn zeer veel overeenkomsten ….

  1. Original NL

   Er zijn idd overeenkomsten aap…
   Beetje toegepaste linkse logica :Hitler haalde adem , Hitler was een fascist, jij haalt adem dus ben je ook een fascist.

 6. pappen en nat houden

  Baudet krijgt nu net als Wilders alle drek over zich heen tot en met de vergelijking met Hitler. Sneu, dat links zich zo laat gelden en niet op een fatsoenlijke manier zich kan laten gelden.

 7. Ries

  Deze Boonman heeft gesproken. Hij heeft pijnlijk duidelijk gemaakt hoe de stand van de journalistiek tikt. Ze schroomt er blijkbaar niet voor op voorhand de verschrikkelijkse gebeurtenissen aan Baudet toe te schrijven. Manipulatoren zijn het. Wat Boonman hier doet is het karakter van links beschrijven. Dat is de sekte die zo handelt als wat gebeurde aan de vooravond van WOII. Andersdenkenden verwijten te lijden aan een ziekte die men zelf draagt. Kotsmisselijk wordt een mens van alles van links is.

  1. Meester Kong

   Kotsmisselijk word ik van de mens die blind achter de messiah volgen.

   1. van Urk

    We hebben het hier niet over Klaver of Rutte.

   2. Jormungandr

    Kong is in blinde paniek als een gek aan het trollen. Probeert op elk artikel een reactie te ontlokken. Pure machteloosheid. Genieten! Haha. Je toont nu echt hoe zielig je bent. Huilebalk.

    1. Meester Kong

     Blinde paniek ?
     Daar is echt geen enkele reden voor.

     Die elitaire ijdeltuit gaat zich gewoon voegen bij het z.g kartel of hij blaast zich (partij) vanzelf op.

     1. van Urk

      Als er geen sprake is van blinde paniek ..Dan kunnen figuren als Kees Boonman met hun demoniserende geluid tegenover Thierry ook beter hun muil gaan houden. Of is er soms wel sprake van paniek onder de Linkse goeroe,s omdat ze weten dat hun ideologische tijd begint te verlopen…

    2. Original NL

     Kong is een linkse sufferd..die moet je gewoon negeren want iets zinnigs komt er nooit uit.
     #Jettenklaveraanbidder(puber)
     #Kansloosdom.

 8. Adriaan

  Mensen die dit soort uitspraken doen en mensen die dit beamen zijn het niet waard dat er op wordt ingegaan. Letterlijk en figuurlijk links laten liggen. Ze zijn iet slimmer, moeten we maar denken.

 9. umhnz

  “Wij zijn naar het front geroepen omdat ons land ons nodig heeft”
  .
  Tja, dit soort uitspraken roept natuurlijk bepaalde gevoelens op.

  1. van Urk

   umhnz, Aan onze vaderlanders tijdens de Meidagen zeker…O wacht.

  2. Onzin456

   @umhnz,
   Ja want voor je vaderland willen strijden is een hele erge zaak!
   Voor volk en vaderland!!!!

  3. Joop Klepzeikert

   Vreselijk hè, mensen die WEL iets voor ons land, onze cultuur en ONS geld willen betekenen… Want stel je voor dat links en jullie migratie vrienden geen gratis geld meer zouden krijgen en ook nog gestraft zouden gaan worden voor de vele misdaden uit die 2 hoeken van de samenleving. Dat zou toch een drama zijn hè.

   1. Satty

    Het is afrikaans geld. Dat is zefs bewezen door meerdere economen.

    1. Tinneke

     Jaaaaaaa allemaal door het zilverpapier….en de sponsorrondjes rennen door mijn kinderen en kleinkinderen…allemaal voor de arme kindjes uit Afrika………..

     1. santiago

      Ach ja, het is allemaal goedbedoeld, maar meestal doen dit soort mensen het voor zichzelf. Ik heb ook niets met die Alp d’Hues fietsers.

    2. Punt50

     Luister eens Satkop, STOP eens over Afrika. Ga klagen in Peking! China haalt Afrika leeg.

  4. Lugar

   “Wij zijn naar het front geroepen omdat ons land ons nodig heeft”

   Fantastisch, eindelijk dat zulks eens gezegd wordt na de jarenlange oikofobie en de onterechte schuldcomplexen. Eindelijk eens een politicus die daadwerkelijk trots is op mijn land en zich inderdaad geroepen weet!

 10. m.van.rosmalen

  om je ziek te lachen.
  De media speelt goed mee hoor en iedereen hier op dit forum trapt er nog in ook.
  Dit is allemaal nep. Ze stikten van de schrik voor Wilders dat hij op rechts als enige partij voordat Forum v Debielen zich aandiende de grootste zou gaan worden en hoppa daar is de grote redder Derry met z’n advocaatje en iedereen sjokt er zoals een rattevanger v Hamelen achteraan.
  nu hebben ze z’n zin en de media speelt natuurlijk het spelletje lekker mee dat moet ook wel anders valt ons Forumpje door de mand.
  Veel plezier er verder mee

  1. Joop Klepzeikert

   Idiotenn zoals jij hebben ervoor gezorgd dat PVV nu ruim 4 zetels minder heeft.
   Mensen met verstand willen niet op de zelfde partij stemmen als idioten zoals jij.

   1. m.van.rosmalen

    nee idioten zoals jij zul je bedoelen.
    Politiek is een spel.
    En het is een zeer vuil spelletje wat deze vuile rat van een Bidet met de gevestigde orde gespeeld hebben.
    Dit toneelstukje in de media moet nog wel een tijd doorgaan natuurlijk anders valt bidet samen met zijn kornuiten door de mand.
    Oh ja vreemd dat onze bidet vlak voor de verkiezingen wel overal in de media met z’n rotkop te zien was.
    Heeel toevallig allemaal normaal zitten ze daar niet te wachten op een Rechtse partij toch
    Of wel???

    1. Nederland-op1

     Volgens mij heeft Baudet keihard gewerkt de afgelopen jaren om zijn partij van de grond te krijgen. Met het programma van het FvD is m.i. ook helemaal niets mis, ik sta werkelijk achter elk speerpunt. En wat heb jij precies gepresteerd in de tussentijd, van Rosmalen? Ben ook wel benieuwd naar het vuile spelletje, misschien ben ik niet geheel op de hoogte.

     Daarnaast heb ik enorm veel respect voor Geert, hij heeft alles over voor een beter Nederland, lees: zonder toenemend aantal moslims.

     1. m.van.rosmalen

      Moet jij weten lekker boeiend.
      En wat moet ik precies presteren ik ben geen politicus je trekt alles uit z’n verband.
      Je loopt maar achter je heilige wereldverbeteraar aan
      Je zult van een koude kermis thuiskomen

 11. Joop Klepzeikert

  “Zie de pers als een geweldig toetsenbord waarop de overheid kan spelen.”

  Joseph Goebbels

 12. Henk Albarda

  Wat zou ik graag met Boonman in gesprek willen. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn enkele leden van het Joodse deel van mijn familie door de nazis vermoord. Ik ben van 1957 en ben daarom de geschiedenis gaan lezen. De hoofdreden dat Hitler oa miljoenen joden vermoordde was dat de joden hardwerkend en succesvol waren. Dat kon een ‘zielig’ korporaaltje niet verkroppen en hij begon dus een hetze tegen ze. Jammer dat Boonman dit niet leest, ik zou hem graag uit willen horen leggen bij welke specifieke gelegenheden hij leden van FvD heeft horen zeggen dat we bv de moslims moeten ……… DENK gedraagt zich vele malen gewelddadiger tegen nb hun eigen landslui in Nederland die anders denken en daar zegt Boonman niets over.

  1. van Urk

   Onze regering doet zeer kromme zaken. FvD Wil gewoon proberen de zaken die door de huidige regering nalatig zijn geworden, te herstellen.

  2. Satty

   Alberda

   Je vervalst allereerst de geschiedenis. Het is niet zo net als nu dat joden allemaal succesvol waren het was zo dat Hitler rassen leer hanteerde, simpel. Dit doet baudet ook.

   De hoofdreden dat Hitler de joden vermoorde was rassen leer en omdat veel van hen links waren. Bolsjewieken weet je wel, daarbinnen speelden de joden een zeer grote rol.

   1. DeBruijn

    @ Satty

    Joden is met hoofdletter ten eerste. Ten tweede spreek je jezelf weer tegen. Eerst zeg je dat alle religie voornamelijk rechts was en nu zeg je dat Joden voornamelijk links waren.

    Je praat echt alles goed vanuit een zeer eenzijdig wereldbeeld. Of je doet het expres of je bent heel erg naief.

 13. Ritter

  Ik heb het meermalen gezegd en zal het nog eens herhalen………………Baudet krijgt dezelfde media “behandeling” als b.v. Pim Fortuyn, Geert Wilders, Trump enzovoorts krijgen.

  Baudet zal gedemoniseerd worden en worden uitgesloten voor deelname aan samenwerking.

  Kortom, Baudet zal te maken krijgen met een cardon sanitaire.

  Hetzelfde is gedaan met Geert Wilders en die is door het cordon sanitaire buitenspel gezet.

  De gevestigde media haten Baudet en zullen hem dagelijks demoniseren; dus veel negatieve verhalen over hem schrijven.

  1. santiago

   Baudet heeft zijn rol gespeeld. Het enige doel waarom hij meedeed aan deze verkiezingen was de PVV halveren. Dat heeft hij keurig gedaan en ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat.

 14. Westerling

  De grootste massamoordenaars in de moderne geschiedenis waren allemaal van linkse signatuur: Hitler, Stalin, Mao, Lenin, Ho Chi Min,de favoriet van Lulletje Rozenwater Pol Pot en deze moordenaars worden nog steeds door linkse idioten bejubeld.

  1. Rien Noppen

   De bewering dat Hitler links was is net zo idioot als beweren dat neonazi’s links zijn.

   1. Step one

    OUDE EN NIEUWE EUROFIELEN.

    26 FEBRUARI 2017

    Tijden veranderen, maar het uiteindelijke doel van de eurofielen is nog steeds een groot en “sterk Europa”.

    In een toespraak in 1943 ging NSB-leider Anton Mussert nog wat dieper in op zijn ‘groot Europa-gedachte’. Hij stelde “dat er geen nieuw Europa mogelijk was dan van samenwerking van de Europese volken, waarbij de volken moesten leren hun eigen belangen ondergeschikt te maken aan de belangen van het grote geheel, het verenigd Europa”.

    1. Scaldis

     De trollen zijn net als wespen; als ze te vreten krijgen worden ze nog vervelender. Negeer je ze, dan gaan ze weg.

     #Negeren

     1. Lugar

      @Scaldis: +1

     2. umhnz

      Inderdaad.
      Verdwenen Floris, Holland, Seneca, ni&nogwat, swetnek, dubbel leesteken.

    2. Lugar

     @Step1: Adolf liep voorop in ‘ein Europa’.

     Bosma toont in zijn gratis boek “Schijn-elite van de valsemunters” (blz 245) feilloos aan dat Hitler een (nationaal) socialist was. Het eerste dat hij o.a. deed toen hij aan de macht kwam was het eigen initiatief de kop indrukken door bedrijven onder staatstoezicht te plaatsen. Komt dat bekend voor?

   2. Fortiori

    Eigenlijk zouden deze onzinnige beweringen weggemodereerd moeten worden.

   3. Seneca

    Wir sind Abtisemieten weil wir Sozialisten sind. Aldus ene Josef Goebbels.

  2. Lugar

   @Westerling: Geen speld tussen te krijgen, en een intelligente man als jij laat zich natuurlijk niet uit de tent lokken door zuigtrollen.

 15. C.A.Barstow

  Wij weten dat de media is verpest door links, en ja, dan nodig je ook linkse idioten uit.
  Laten we hopen dat er een periode komt dat we die linkse ratten nesten, Media, Justitie, Onderwijs kunnen uitvegen en ontsmetten, met D’666 en die communisten van de SP is al zo goed als afgerekend nu de rest van het linkse ratten leger nog.
  Een prachtige taak voor FvD.

 16. Ritter

  Ik vrees voor de veiligheid van Baudet.

  Door de media hetze tegen Pim Fortuyn is een linkse activist zo opgehitst door de media dat hij Pim Fortuyn vermoorde.

  Door de media hetze die nu tegen Baudet plaatsvind hoop ik dat Baudet goede beveiliging neemt.

 17. santiago

  Nou vind ik baudet een charlatan en een arrogante kwast, maar boonman spant wel de kroon. Wat een misselijke raslul is dat zeg.

 18. Rien Noppen

  Het is toch lastig te ontkennen dat Baudet zich bedient van een volksnationalistische retoriek die aan de jaren dertig doet denken.
  Ik begrijp dat je dat hier niet mag zeggen maar het is wel een feit.

  Er is gelukkig ook een groot verschil: de kans dat Baudet een machtsrol gaat spelen van enige betekenis is nihil. Net als Wilders al hij niet verder komen dan het verloederen van het politieke debat.

  1. Satty

   Rien baudet wordt minister president van Nederland. Het is de taal uit de jaren 30.

   1. DeBruijn

    @ Satty

    Je gebruikt volledig dezelfde retoriek, door mensen als Baudet steeds als NSB’er weg te zetten of als nazi’s, heel behendig zeg je die namen niet, maar je bedoeld het wel.

    Je gebruikt dus zelf de jaren 30 retoriek door hem en anderen te demoniseren.

    Wie de schoen past trekke hem aan. Jij beschuldigd heel Europa van het leegroven van Afrika. Net als de mensen in de jaren 30 Joden en anderen de schuld gaven van het leegroven van hun landen.

    Zie je wel dat je met hetzelfde sop overgoten bent als veel reaguurders hier?

 19. Scaldis

  Populistisch links slaat en schopt wild om zich heen n.a.v. de fenomenale winst van FvD. Topvermaak!

 20. santiago

  Het wordt nu helemaal een rommeltje in de politiek.
  Ik hoop dat de koning nu de macht grijpt en samen met ridder, kolonel Marco Kroon met kalasnikofs de tweede kamer binnenstormt.
  Dat zal ze leren.
  Ik kan bijna niet wachten.

 21. Satty

  ‘Wat? Vergelijkt hij Baudet daar nou werkelijk met Adolf Hitler? En Forum voor Democratie met de NSDAP?’

  Nee hij vergelijkt fvd met fascisme. Vergelijk zijn uitspraken eens met mussert en de overeenkomsten zijn er volop. Het enige wat verschillend is dat mussert net ald mussolini geen racist was, baudet geeft een rassen leer wat natuurlijk richting de nazi’s gaat, net als bij de nazi ontkent hij wetenschap daar omtrent.

  Sneu artikel weer. Ik heb het eerder gezegd Michael je bent een fascist, je taal en alles is hetzelfde als de fascisten.

  1. Step one

   Aytas denkt interessant te kunnen doen en een woordje NSB en een woordje Mussert mee te praten. Hij heeft dus weer eens de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. 🙂 Zullen we Aytas die ons land en onze vaderlandse geschiedenis niet zo eigen is een lesje vaderlandse geschiedenis bijbrengen? 🙂

   <blockquote?OUDE EN NIEUWE EUROFIELEN.

   26 FEBRUARI 2017

   Tijden veranderen, maar het uiteindelijke doel van de eurofielen is nog steeds een groot en “sterk Europa”.

   In een toespraak in 1943 ging NSB-leider Anton Mussert nog wat dieper in op zijn ‘groot Europa-gedachte’. Hij stelde “dat er geen nieuw Europa mogelijk was dan van samenwerking van de Europese volken, waarbij de volken moesten leren hun eigen belangen ondergeschikt te maken aan de belangen van het grote geheel, het verenigd Europa”.

   1. Step one

    Aytas denkt interessant te kunnen doen en een woordje NSB en een woordje Mussert mee te praten. Hij heeft dus weer eens de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. 🙂 Zullen we Aytas die ons land en onze vaderlandse geschiedenis niet zo eigen is een lesje vaderlandse geschiedenis bijbrengen? 🙂

    OUDE EN NIEUWE EUROFIELEN.

    26 FEBRUARI 2017

    Tijden veranderen, maar het uiteindelijke doel van de eurofielen is nog steeds een groot en “sterk Europa”.

    In een toespraak in 1943 ging NSB-leider Anton Mussert nog wat dieper in op zijn ‘groot Europa-gedachte’. Hij stelde “dat er geen nieuw Europa mogelijk was dan van samenwerking van de Europese volken, waarbij de volken moesten leren hun eigen belangen ondergeschikt te maken aan de belangen van het grote geheel, het verenigd Europa”.

   2. Beukman

    Als we dan toch bezig zijn:

    We cannot aim at anything less than the union of Europe as a whole, and we look forward with confidence to the day when that union will be achieved.

    Winston Churchill, 1948

    1. Step one

     Als we dan toch bezig zijn met Churchill:

     Winston Churchill over de islam

     Hoe vreselijk zijn de vervloekingen die het mohammedanisme legt op zijn volgelingen! Naast de fanatieke razernij, die in een man net zo gevaarlijk is als watervrees bij een hond, is er deze vreselijke fatalistische apathie. De effecten zijn in vele landen duidelijk zichtbaar. Zorgeloze gewoonten, slordige landbouwmethoden, de trage wijze van handel en onzekerheid m.b.t. eigendomsrechten van onroerend goed, bestaan daar waar de volgelingen van de profeet het leven regeren. Een verlaagde zinnelijkheid ontneemt het leven zijn gratie en verfijning; en daaruit volgend, van zijn waardigheid en heiligheid.

     Het feit dat in de mohammedaanse wet elke vrouw aan een man moet behoren als zijn absoluut eigendom – hetzij als een kind, een vrouw, of als een concubine – moet dit de uiteindelijke afschaffing van de slavernij vertragen totdat het geloof van de islam niet langer een grote macht over de mensen heeft. Duizenden worden moedige en trouwe soldaten van de Koningin: iedereen weet hoe te sterven, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van de mensen die het navolgen. Geen sterkere achterwaarts gerichte kracht bestaat in de wereld. Verre van ten dode opgeschreven is het mohammedanisme een militant en missionerend geloof. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, waar het onverschrokken strijders bij elke volgende stap doet opstaan, en ware het niet dat het christendom beschut is door de sterke armen van de wetenschap, diezelfde wetenschap waartegen het tevergeefs heeft gestreden, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome viel.

     1. Rien Noppen

      Met de teksten van de oorlogsmisdadiger Churchill kunnen we alle kanten op.

    2. Step one

     Als we dan toch bezig zijn…

     Winston Spencer Churchill: Mein Kampf als de nieuwe Koran

     Hier had men dan de nieuwe Koran vol blind geloof in de oorlog: gezwollen van taal, breedsprakig en vormloos – maar onheilspellend

   3. Step one

    DE NATIONAAL-SOCIALISTISCHE JEUGDZONDE VAN JOOP DEN UYL.

    12 DECEMBER 2015 GERARD DE BOER

    Voormalig PVDA-premier Joop den Uyl stond in de jaren ’30 sympathiek tegenover Hitler en het Duitse nationaal-socialisme. Als middelbare scholier schreef hij in 1935 dat Hitler voor hem een inspiratiebron was omdat zich ‘rond de Führer een herboren, zelfbewust volk had geschaard dat zich niet alleen door materiële waarden liet leiden’.

   4. Satty

    Ah dat betekent Nationaal Socialistische Beweging dus. Heb je baudet laatst zijn waanzin over de who niet horen verkondigen? Wat denk je dat hij daar bedoelde? Samenwerking.

  2. van Urk

   Verdere inhoud dan alleen maar over nazi,s, fascisten en racisten te hebben kan je van Links ook niet verwachten. Ik ruik bij Thierry alleen een samenraapsel van liberale, chauvinistische, conservatieve en patriottistische geluiden.

   1. Satty

    Wat een onzin. Lees Paxton eens. Die heeft fascisme vrij goed omschreven, of Umberto eco.

    Dan heb je de ideologen als d anuzzio nog. Het enige waar baudet nog niet aan voldoet is de verheerlijking van geweld. Wat jij omschrijft beroept zich niet op rassen leer en een aangewezen zondebok. Afrika moet schadeloos worden gesteld, sluit dan de grenzen maar.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Heeft Antifa een grote bibliotheek?

 22. Beukman

  De ideologische toespraak van Baudet vol ondergangsretoriek, boreale werelden en messianistische uitspraken als Wij zijn naar het front geroepen omdat het moet doen inderdaad denken aan de jaren 30. Geen idee of Michael boos is omdat Boonman de waarheid zegt óf omdat het de waarheid is.

  Voor Rutte lijkt het niet zo heel slecht uit te pakken: om aan zijn meerderheden te komen kan hij nu GL, PvdA en FvD tegen elkaar uitspelen.

  1. Rien Noppen

   Omdat niet iedereen de term boreaal zal kennen is het wellicht goed even de betekenis van Wiki te vermelden:

   “De term Boreaal Europa kan in de politiek in sommige gevallen in een andere context gebruikt worden, als eufemistische verwoording dat Europa van oorsprong een blanke bevolking had en de wens om dat zo te behouden. In Nederland heeft Thierry Baudet het woord in deze context gebruikt. In een artikel van De Correspondent wordt beargumenteerd dat de term door extreemrechtse politici als Jean-Marie Le Pen gebruikt wordt om de stichtingsmythe van het Arisch ras the duiden. Het begrip wordt ook gebruikt in teksten van de Italiaanse reactionair Julius Evola. Het gerelateerde begrip “hyperborea” wordt gebruikt door Russisch Nationalistische bewegingen na de val van de muur als aanduiding voor etnische Russen. Ook heeft het gebruik van de term mogelijk bijgedragen aan de breuk tussen Jean-Marie Le Pen en zijn dochter Marine Le Pen.”

   Boorman heeft natuurlijk volkomen gelijk dat Baudet een racistische retoriek gebruik waar de nazi’s zich thuis bij zouden hebben gevoeld. Verschil is wel dat hij toevallig niet de Joden op de korrel neemt maar de niet-blanken in het algemeen en moslims in het bijzonder.

   1. Beukman

    Dat is dus – fraai staaltje zelfhaat – de partij waar een Ramautarsing zich thuis voelde.

   2. van Urk

    Dat tegenwoordig patriottisme, chauvinisme en conservatisme door Links geassocieerd wordt met nationaalsocialisme of fascisme is na de bevrijding algemeen bekend. Maar toch doet iedereen het stiekum. Iedereen heeft wel wat te pochen over zijn land of volk.

    1. Lugar

     @Urk: Ze zijn elkaar aan het pijpen en jij doet lekker mee.

     #negeren

     1. van Urk

      Iedereen steelt wel eens teksten. Ik weet nog dat Amerikaanse Linkse ant-Trump activisten een tekst van Goebbels hadden ”geleend” om er een mooie speech van te maken.

     2. Lugar

      @Urk: Als je met ze meedoet dan hoor je erbij! Je signaal is duidelijk.

    2. Beukman

     Urk urkt:
     Iedereen heeft wel wat te pochen over zijn land of volk.

     Geheel mee eens, en terecht. We leven in een prachtig land. Bovendien horen we tot de vijf gelukkigste volkeren op de wereld. Baudets boreale onderbuikgerommel roept associaties op met de linkse doemdenker van de jaren 80.

     1. van Urk

      We moeten dat geluk wel behouden. Wij Urkers waren al te blij met onze innovatieve duurzaam visserijmethode. Het is dan ook geen wonder dat er meer een soort van wantrouwen tegenover onze regering ontstaat. Verandert er niets en blijft onze regering op dezelfde voet door modderen dan is men wel genoodzaakt een andere weg in te slaan. Daarom deed de FvD het opeens goed. Ook op Urk.

     2. Scaldis

      @Urk

      Trollen zijn net wespen; als je ze vreten geeft, worden ze nog vervelender. Negeer ze, dan gaan ze vanzelf weg.

      #Negeren

     3. DeBruijn

      @ Beukman

      Als je geluk noemt dat je 8-14 jaar op een huurhuis moet wachten, dan snap je dat veel mensen helemaal niet gelukkig zijn.

      Of dat je niet eens in je eigen woonplaats naar een verzorgingshuis kan en dat je 50km verder moet gaan wonen. Zodat je geen contact meer hebt met je familie en vrienden die ook al op leeftijd zijn en niet langs kunnen komen.

      Als je in een mooie koophuis woont, in een mooie straat, waar je geen problemen hebt, ja daar word je gelukkig van. Anders heb je een probleem en weinigen interesseert het dan als je voor hulp komt.

     4. Beukman

      Ondanks de persoonlijke misère die mensen doormaken als gevolg van politiek falen zit “de” Nederlander nog steeds bij de top 5 van de gelukkigste mensen, @DeBruijn.

      Overigens moet je hier in Amsterdam nóg langer wachten dan 14 jaar. Zeer schandelijk.

     5. Beukman

      @Urk
      Dat snap ik wel, ja, dat de Urkers een beetje de pest hebben aan de EU vanwege dat pulsdrama.
      Heeft de Urkse visserij overigens in het verleden niet flink wat subsidie weten binnen te hengelen bij diezelfde EU?

      En wat vinden jullie op Urk er eigenlijk van dat Baudet de Provinciale verkiezingen louter gebruikt om macht te krijgen in de Eerste Kamer en indirect de Tweede Kamer, als gevolg waarvan de EK nog verder politiseert?

     6. DeBruijn

      @ Beukman

      Deed Klaver en de rest niet hetzelfde als Baudet? Staat vandaag in het AD een goede brief over iemand die zich ergert aan de campagne, dat het louter over landelijke thema’s ging.

      ‘Ondanks de persoonlijke misère die mensen doormaken als gevolg van politiek falen zit “de” Nederlander nog steeds bij de top 5 van de gelukkigste mensen, ‘

      Die groep wordt steeds groter, het is een absolute schande dat Amsterdam wachttijden hebben van 14 jaar of langer, zoals je zegt en dan tegen de huurders zeggen ‘we moeten met zijn allen de schouders eronder zetten met de komst van vluchtelingen’.

      Pardon, de mensen die dat zeggen wonen in vrijstaande villa’s, de vluchtelingen kwamen allemaal in huurhuizen terecht. En als je zegt dat het geen goed idee is om daarom zoveel mensen hier te halen, dan ben je een NSB’er, fascist of een ander -ist. Als ik dan vraag of die mensen zelf in een huurhuis wonen, dan blijft het stil.

      De meest tolerante mensen wonen zelf in de meest witte wijken of tussen de rijke expats, alleen weten zij wel even wat goed voor ons is.

      En daaruit blijkt dat het gelukkige gedeelte het oog heeft verloren voor het ongelukkig of minder gelukkige gedeelte van de samenleving.

  2. DeBruijn

   @ Beukman

   Als je naar vergelijking zoekt met die gedachte dat zij fout zijn, dan zul je ook inderdaad wat vinden wat jezelf bevestigd.

 23. Pescador

  het is ten voeten uit treurig dat er mensen in nederland zijn die zo durven denken en spreken, die linkse rakkers kunnen wel er slecht tegen hun verlies. diep treurig

 24. Rud56

  Over de échte gevaarlijke haatpartij met nazistische kenmerken te weten DENK durft die politiekcorrecte lul het niet te hebben! Wat een walgelijke lamzak die Booman.
  En hij is ook nog docent bij de Leidsche universiteit? Tja, linkse achterbakse indoctrinatie vindt overal zijn weg!!

  1. Lugar

   DENK & GroenLinks hebben dezelfde geest hoor. Femke stond ferm overeind toen ze op 27 oktober 2010 vroeg om de islamisering niet tegen te gaan. DENK is daar een rechtstreeks gevolg van. Islam is bovendien als onkruid, je kunt er alleen vanaf komen als je het uitroeit. Zijn er nog voorbeelden van voordelen van islam?

   1. Piet51

    @Lugar
    Je kent geen voordelen van de islam??? Zonder veel tijd aan details te besteden – want die kun je overal en gemakkelijk vinden, – geef ik een aantal wetenschappelijke gebieden die nooit waren geworden tot wat ze nu zijn, zonder de inbreng van islamitische geleerden. Geleerden uit onze cultuur hebben dit vanaf de Middeleeuwen dankbaar opgepakt en verder ontwikkeld. Als die toen nog hadden moeten beginnen, waren we nooit geweest waar we nu staan. Voorbeelden zijn:
    * Astronomie
    * Geneeskunde
    * Aardrijkskunde
    * Wiskunde
    * Scheikunde

    Je kunt van alles over de islam zeggen, maar niet dat het een nutteloze cultuur is geweest of heeft opgeleverd, die nooit had moeten bestaan.

    1. DeBruijn

     @ Piet51

     Had dat met de islam te maken of gewoon met mensen die islamitisch waren? En hoe kwamen deze mensen aan hun kennis? Precies door het bestuderen van de Grieken en Romeinen en andere volken.

     Ik heb nooit gezegd dat het een achterlijke cultuur is, zal ik nooit doen ook. Maar ik word doodmoe dat ‘wij’ als Europeanen overal de schuld van krijgen, terwijl al die misstanden overal gebeuren. Satty demoniseert wel degelijk, zoals ook anderen dat hier doen maar dan andersom.

     Lees eens op internet:

     Islam destroyed its own “Golden Age” – Neil deGrasse Tyson & Steven.
     Weinberg

     Die tijd dat islam wetenschap omarmde werd 1200 jaar terug abrupt afgebroken en is het nooit meer te boven gekomen. Zoek eens hoeveel Joden de Nobelprijs gewonnen hebben, een enorme lijst. Maar toch zijn een aantal mensen hier zo gekant tegen de Joden (vermommen het als anti-zionisme)

     Joden hebben enorm bijgedragen én iedereen gebruikt techniek en zelfs onderdelen die in Israël ontwikkeld zijn, ook op medisch gebied. Mensen die zo gekant zijn tegen Israël moeten dan vooral geen computers, telefoons en tablets gebruiken. Maar zo consequent zijn ze niet.

     Ik stoor me ook dat mensen andere minachten, maar dat gebeurd van beide kanten. Alleen gebruiken die van de linkerkant hier wat nettere taal, maar het resultaat is hetzelfde. Want een partij of mensen NSB of NSB’er noemen, zoals als Satty is ongekend kwetsend en expres demoniserend. Of dat Israël geen bestaansrecht heeft valt onder dezelfde noemer.

     Overigens heb ik niet op die partij gestemd, maar toch is die vergelijking belachelijk.

     1. Piet51

      Net als later hier waren toen (natuur-)wetenschappen, kunst en religie helemaal verweven. Eeuwen later werd de wetenschap in onze cultuur in kloosters bedreven. De moslims deden met de door Grieken en Perzen overgeleverde wetenschap inderdaad hetzelfde als “onze” wetenschappers met de erfenis van de moslims. Dat is, gelukkig, goede wetenschappers eigen, namelijk verder ontwikkelen.
      Met je betoog ben ik het, in grote lijnen, wel eens. Alleen zou ik liever de Joodse religie willen loskoppelen van Israël als land dat exclusief met Joden wordt verbonden.

     2. DeBruijn

      @ Piet51

      Neil deGrasse Tyson houdt een sterk betoog. Het was een moslimgeleerde die wetenschap en kunst in de ban heeft gedaan en dat is enorm jammer geweest. Vroeger was alles verbonden, dat is inderdaad waar. Christenen, moslims, Joden en anderen dreven wetenschap vanuit hun geloof. Net zoals Newton dat deed en bijv. Faraday.

      Ik denk dat juist al die verdachtmakingen beide kanten op de zaken alleen maar op scherp zetten. Maar voor bruinhemd of soortelijk iets uitgemaakt worden, dat is onnodig. Dat is hetzelfde als je elke moslims als terrorist ziet. Of alle Europeanen van het leegroven van Afrika beticht.

      Helaas gebruiken velen dezelfde retoriek en daar komen we niet verder mee.

     3. DeBruijn

      @ Piet51

      Ik zie Israël niet alleen als Joodse natie, er leven velen anderen. Maar zo wordt het vaak wel gezien, net zoals we Nederland vaak zien als seculier land en Marokko als islamitisch.

      Maar hoe dan ook, de Joden hebben de laatste 70 jaar heel veel bijgedragen aan de wereld, maar worden van alles beschuldigd, terwijl iedereen wel iets gebruikt wat door de Joden gemaakt is of wat uit Israël komt.

     4. Piet51

      @DeBruijn
      Ik vind discussies over wat joden wel of niet bereikt hebben, bijvoorbeeld het aantal Nobelprijzen, zinloze discussies. Ik lees nergens het aantal christenen, katholieken, boeddhisten en andere die zoiets bereikt hebben. Ik weet ook niet hoe joods die winnaars waren, het is alleen afkomst, opvoeding of culturele achtergrond. Dus wie het meeste gepresteerd heeft blijft duister en interesseert me eigenlijk ook niet.
      Natuurlijk gebruiken we in Israël geproduceerde producten. Maar wat dacht ja van China, Japan, Korea, Duitsland en veel andere landen als land van herkomst? En vlak ons eigen land zeker ook niet uit.
      Mensen die NSB als scheldwoord gebruiken weten maar zelden wat die term betekend heeft en kletsen dus maar wat. Mijn familie heeft zwaar geleden door toedoen van NSB-ers, dus ik wil die term nooit horen en gebruik die ook nooit. Niets van wat nu in Nederland gebeurt is ook maar in de verte vergelijkbaar.

     5. DeBruijn

      @ Piet51

      Ik merk dat van de Joden op omdat zij vaak weggezet worden als het grote kwaad in de wereld, ook hier. Dat Israël maar moet verdwijnen,want zij verdienen dat land niet. Daarom merkte ik op dat Joden (al of niet wonend in Israël, praktiserend of niet) hun verantwoordelijkheid nemen en veel bij hebben gedragen in de wereld. Natuurlijk zijn er anderen, maar deze groep wordt zovaak slecht afgeschilderd, dat ik het daarom ter sprake bracht. Dus dat was de reden, ik beoordeel ook mensen als individu normaal gesproken en niet op afkomst.

      Ik kan er ook slecht tegen dat mensen hier te pas en te onpas bruinhemden, NSB en nazi’s erbij halen, want ook onze familie heeft geel leed ondervonden door deze groepen.

     6. Lugar

      “Ik zie Israël niet alleen als Joodse natie…”

      Dat maakt niet zoveel uit, het is de énige joodse natie. En dat is maar goed ook anders had het er voor het joodse volk wellicht niet best uitgezien.

    2. PMG

     Voordelen van de islam???? 2 zelfmoordvesten halen 1 betalen? Hou toch op man met je respectloze tolerante gedoe, je bent gewoon een links weekdier dat permanent aan de schijt is voor alles en iedereen, een soort D666 rechter die uitsluitend naar het goede in de mens zoekt.

     Baudet predikt geen haat, FVD komt met standpunten die zo voor de hand liggen dat we de hele club niet nodig zoudenmoeten hebben. Loon naar werken, baas in eigen huis, anderen helpen waar nodig, gewoon een algemeen christelijke instelling.

     De koran, omgedoopt ‘Mohammed en de 50 hoofden’ komt met een heel ander verhaal en roept op tot vermoorden van niet moslims en vervolgen, gebruik maken van mensen voor eigen genot en ga zo maar even door.

     En die ideologie hou jij een hand boven het hoofd, Pietje!

    3. toetssteen

     @Piet
     Alchemie betekent: uit Kemet! Lees uit het land der zwarte aarde, lees het land van de Kopten oftewel het huidige Egypte! Kwam geen Arabier aan te pas, want Kopten zijn geen Arabieren.
     De bakermat van de geneeskunde moet u zoeken in Sumerië! Kwam geen Arabier aan te pas. Enzovoort enzovoort.
     De enige Arabier van betekenis heeft/had nota bene gestudeerd in wat we nu Italië noemen. Salerno…. Tja.

    4. Lugar

     @Piet: Ik heb de indruk dat je twee dingen door elkaar haalt. Islam en wetenschap.

     De wetenschappen die jij noemt kan ik met al jouw beste bedoelingen niet koppelen aan islam, net zo goed als dat ik ze niet kan koppelen aan andere ideologieën met een militaristisch-religieuze oorsprong.

     Dat islamitische geleerden astronomie of wiskunde bestuderen, zegt mij helemaal niets over de voordelen van islam. Bovendien, mijn waarde gesprekspartner, spreek je in het verleden. Ik spreek daarbij niet over een nutteloze cultuur, ik spreek in de tegenwoordige tijd over een achterlijke cultuur en sluit mij aan bij wat Fortuyn daar verder over schreef in zijn boekje “De islamisering van onze cultuur: Nederlandse identiteit als fundament”

     Als ik het heb over de voordelen van islam dan spreek ik over 2019. Ik ben benieuwd of je daar de voordelen van kunt benoemen. Doe er maar een stuk of drie.

   2. Piet51

    Ik lees me suf aan de bijdragen hier en elders. En ik begin het een beetje te begrijpen. De term “demoniseren” is weer niet van de lucht. Maar soms moet ik een tekst echt driemaal lezen voor ik me realiseer, dat ik dat demoniseren, vaak van Baudet, gewoon niet zie of begrijp. Maar nu eindelijk wel. Demoniseren is namelijk voor veel schrijvers hetzelfde als kritiek hebben. En dan niet kritiek in het algemeen, maar alleen kritiek van links of misschien de elite (wat dat dan ook moge zijn) op populisten. Alleen dan is het demoniseren. Als een populist kritiek heeft op links of het “kartel”, is dat geen demoniseren maar een constructieve bijdrage of kritiseren. Sorry, dat het even tijd kostte, maar ik begrijp het nu. Voor mij is demoniseren zo prima gedefinieerd en hoef ik me dat verder niet aan te trekken. Ik demoniseer rustig verder en anderen hebben kritiek op mij, beide is o.k., en we leefden nog lang en gelukkig.

    1. Lugar

     @Piet51: Kritiek hetzelfde als demoniseren?

     Kritiek is prima, met kritiek geef je door objectieve (meetbare) reacties aan wat de man volgens jou fout doet of beter kan doen. Op die manier kan kritiek zelfs constructief zijn.

     Demoniseren echter, onderscheid zich daarvan. Het krachtigste voorbeeld daarvan vind ik de opmerking die Marcel van Dam maakte toen hij in debat was met Fortuyn (“Lagerhuis” 1997). Van Dam zei toen dat Fortuyn een minderwaardig (untermensch) mens was. Dat is een klassiek voorbeeld van demoniseren.

     Op die manier is dat ook gedaan met Wilders, een Baudet is ook al aan de beurt geweest. Demoniseren hangt vaak samen met onterechte verwijzingen naar de periode 1930 – 1945 waarin Hitler en zijn medewerkers van stal worden gehaald. Er zijn ook subtielere vormen van demoniseren, deze vormen vallen vaak samen met ongedefinieerde termen als; xenofobie, islamofobie, fascisme, racisme en nazisme.

     Tot slot de definitie van het begrip demoniseren zodat we dezelfde taal spreken.

     “Demoniseren is het doelbewust negatief afbeelden van een zaak of persoon, met als doel de mening van anderen over het onderwerp te beïnvloeden. Het onderwerp wordt als het ware als een demon of iets demonisch voorgesteld.”

 25. Gekko

  Hier, lees deze tweet van vandaag, afkomstig van Ingrid van Engelshoven, D66 minister (!) van Onderwijs en Cultuur.

  “Baudet zegt dat de samenleving wordt ondermijnd door onze universiteiten. Ik vind dit zeer kwalijk. We moeten pal staan voor de wetenschap. De samenleving is gebouwd op het werk & kennis van wetenschappers & docenten. We moeten de academische vrijheid beschermen, niet verdacht maken”.

  Het demoniseren van politici met een andere opvatting zit bij D66 gewoon in de genen. Al eerder deden dat ook Kasja Ollongren (D66 Minister van Binnenlandse Zaken) en Sigrid Kaag (D66 Minister van Ontwikkelingssamenwerking).

  Feit is dat de universiteiten in ons land bolwerken zijn van radicaal-linkse opvattingen. Baudet heeft dus wel een punt.

  1. Gekko

   Overigens, die minister van Engelshoven is dom, zo ongelooflijk dom.
   Hebben ze bij D66 nou echt niks beters in de aanbieding?

   1. Vliegenvanger

    En dat ze allemaal erg dom zijn blijkt wel aan de verkiezingen. Eigenlijk hadden ze nog harder af moet gaan.
    Dram 66 is een ongelooflijk zielige partij.

    1. umhnz

     En dat ze allemaal erg dom zijn blijkt wel aan de verkiezingen.
     .
     Welke partij heeft percentagegewijs de meeste stemmen verloren en is in uw redenatie dus het domste van iedereen ?

 26. PMG

  Nou, als Kees Boonman dat in de jaren 30 ook al eens gehoord heeft dan ziet hij er verdomd goed uit voor zijn leeftijd!

 27. poldi

  Wat een vreselijk weerzinwekkend mannetje is hij toch.
  De druiven smaken bij hem niet zuur maar volgens smaken ze naar zoutzuur.

  1. PMG

   Ach, het zijn trollen, net als hier op deze site, doorgaan met demoniseren en mocht het straks niet lukken juichen ze net zo hard mee en worden de grootste fans, mensen zonder ruggengraat, jaloerse types!

 28. poldi

  Vers van de pers
  ———————
  ANP komt met een nieuwe prognose: Forum voor Democratie komt daarin uit op 13 zetels, 1 meer dan gedacht dus. Denk eindigt op 0 zetels voor de senaat. Op dit moment is 98,5 procent van de stemmen geteld.

  Wat zal dat zurige kopje van Kees Boonman nu nog zuurder worden.

 29. Vliegenvanger

  Ik hoop van ganserharte dat als de FvD straks ook in de tweedekamer op een komt dat ze gelijk de subsidie voor de de Nederlandse Populistische Omroep gaat afschaffen. Die populistische omroep die denken alles maar te kunnen roepen en te kunnen demoniseren moeten een halt toe geroepen worden. Wat zij doen moet ons belastinggeld is schandalig.
  Weg met de staatsomroep,.

 30. Westerling

  @

  @Lugar

  Reageren op de politieke delinquent Noppen kan een leuke bezigheid zijn.

  1. Lugar

   @Westerling: Ja ik begrijp wat je bedoelt. Toch vind ik het wel een overweging om dit vooral niet te doen, al zou het alleen al zijn om hem de kanis te snoeren. Iedere reactie is hem namelijk welkom, zelfs, en misschien vooral wel, als je hem helemaal de pan uitveegt.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is de mantel uitvegen of een veeg uit de pan, lugar.

 31. Punt50

  Er zal nog veel meer tegenwind komen vrees ik.

 32. Step one

  Het kenmerkt de NPO dat de overwinningsspeech van Thierry Baudet live werd afgekapt

 33. Erembee

  Als er dan toch politici met Hitler vergeleken moeten worden dan zitten diebtoch echt bij de eurofielen. Want dat was toch Hitler’s doel; één groot en sterk Europa met één regering.

  1. Niet L niet R

   Klopt en de Duitsers hebben de oorlog verloren, maar maken nu de dienst uit in de EU!

 34. Original NL

  Die bonenstaak is net zo’n zure oude grijze linkse zuigtrol als noppen, een deugfascist in hart en nieren ….maakt misbruik van de notabene door ons betaalde en foute npo.
  Ondanks alle shit die over FVD is uitgestort behalen zij toch 13 zetels…
  Nog even doorgroeien en 3/4 van de linkse npo media..kan een andere job gaan zoeken..onee links.dus direkt aan de uitkering!
  #hebgenoegvanlinks!

  1. Lugar

   “Ondanks alle shit die over FVD is uitgestort behalen zij toch 13 zetels…”

   Waarmee ze het meeste aantal zetels hebben gehaald. Nu op naar de Tweede Kamer, het signaal van de kiezers is duidelijk geweest. We zijn het zat en eisen vernieuwing.

   De politieke pan uitvegen!

 35. Rosasolis

  Veel commentaar van ochtend op radio 4. Velen denken dat de reden dat FvD zoveel zegels heeft gekregen, is dat Nederland heeft haar identiteit verloren. Dit denken wij ook. Er zijn vele problemen met VVD ministers geweest. Helaas werd CDA gedurende de laatste jaren nr. 2, altijd onder Rutte en zijn corrupte partij. Jammer, omdat CDA veel eerlijker is, en heeft vele goede ideeen. Maar zo gaat dat altijd in een coalitie. Interessant is het dat ook Groen Links veel stemmen kreeg. Dit partij is bezorgd over groeiende klimaat problemen…terwijl Baudet zei van morgen: “het moet afgelopen zijn met het klimaat onzin”. Dus, het samenwerking tussen de FvD en Groen Links zal nooit
  kunnen lukken. Een verslaggever zei verder dat het merkwaardig is dat behalve Baudet, weinig bekend is over de medewerkers in de FvD, behalve zijn vriend Theo.
  Dat de PVV slechte resultaten kreeg, verbaasd niemand. Wie stemt op een prive societeit die geen leden toelaat.

  1. PMG

   over jou is helemaal niks bekend, natte scheet!

 36. JohanD

  Meteen saneren die man, scheelt weer hoop geld!

 37. Marija

  Links laat steeds meer zijn ware gezicht zien:
  Demoniseren
  Haat en tweedracht zaaien
  We kunnen wachten op nog ergere reacties van die kant.

 38. AS210854

  Ach, aan de foto te zien zit daar een oude man met dementie in gevorderde staat.

 39. FJ

  Die zingen vanzelf een toontje lager als ook zij eindelijk betaald worden voor hun geleverde prestatie.

  Dan wordt het een stuk minder voor die salonsocialisten.

 40. marco1

  Het lijkt er soms wel op of ze instructies krijgen Baudet zwart te maken. In een interview met Marijnissen ging het over draaien van standpunten en hij gaf gelijk als voorbeeld zoals Baudet dat doet. Ik dacht waar heeft hij het over.

 41. Niet L niet R

  Die valse voorlichter Boonman moet zich schamen, maar de gehele NPO is een linkse elitaire kliek!
  De burgers hebben met deze verkiezingen geheel duidelijk aangegeven dat zij die kliek zat zijn!
  Snel eerste kamer verkiezingen !

  1. Lugar

   @Niet L niet R: FvD heeft al toegezegd dat ze NPO zullen saneren. Ik ga ervan uit dat één NPO-zender voldoende is. Daarmee zal de onevenredige linkse invloed op ons zenderbestel ten einde komen. De NPO is niet bedoelt als uithangbord voor de stervende linkse elite, laat ze zelf maar een advertentie zetten in één van de linkse propaganda couranten, er zijn er nog genoeg.

 42. Buzz68

  Je kunt het de mensen op leeftijd niet kwalijk nemen dat ze er niets van begrijpen wat de oude politiek is overkomen.
  Er is een geweldige bak energie vrij gekomen. Iets wat zich niet laat vangen in de oude tegenstellingen als links en rechts, protestant of katholiek, arm of rijk. Iedereen kan zich in FvD thuis voelen. Één ding hebben ze allemaal gemeen; het moet anders!

 43. FJ

  Eindelijk zit het geklus van Prem Radhakiskun bij DWDD erop.
  Eindelijk die volgevreten betweterige Surinamer terug in het hok.
  Juist met dit onbeschaamde optreden van eergisteren laat hij mensen zien, hoe onbeschoft Nederland is geworden en waarom dit soort hier niet thuishoort en leeft op basis van onze zuurbetaalde belastingcenten.
  Want denk je nu echt, dat hij daar voor niks aan die tafel zit, die volgevreten salonsocialist.

 44. Schele Joop

  Kees, doe eens even adem halen en doe eens rustig.
  Dit is wat ik vermoed wat er gebeurt is, Kees is rond middernacht naar bed gegaan met een enigszins voldaan gevoel, dat FvD tenminste niet de grootste partij van NL was geworden. (Les een voor Kees, geloof de NOS nooit). Vervolgens is Kees de volgende ochtend wakker geworden en kreeg hij de schrik van zijn leven, toen bleek dat FvD gelijk stond met de VVD. Op dat moment maakte een soort van blinde woede zich meester van Kees. Deze woede kwam tot uiting tijdens zijn optreden op Radio 1.
  Kees is een jaar of 65, en moet tot de droevige concluderen komen dat zijn leven mislukt is. Een soort boze linkse blanke man die zijn linkse dromen van, windmolens, zonnepanelen en ijsbeertjes, uiteen ziet spatten voor zijn neus. (Les twee voor Kees het leven is niet altijd eerlijk). Nu staat FvD zelfs op 13 zetels Kees, welterusten.

 45. Jerommeke

  Trieste reactie, net zo triest als Humberto Tan en al die zgn. “”””sterren”” en “””Journalisten”” gesponsord door de nederlandse belastingbetaler. NSDAP, had dat niet wat met nationaal SOCIALISME te maken, Kees? Of weet hij als journalist niet wat de afkorting NSDAP betekent.
  Ga zo over m’n nek van die z.g.n. linkse fatsoensrakkers, laten we niet vergeten dat de kogel die Pim doodde van links kwam, Volkert was niet alleen een bekende binnen de GL club, GL en D66 hebben ook alles aan de demonisering van Pim gedaan. Iets wat ene Adolf ook heel goed kon zo’n tachtig jaar geleden.

 46. Madpo

  Vertel me, waar liggen de aangifte formulieren tegen deze imbeciel???

 47. Seneca

  Kees Boonman heeft wel een punt. de uitspraken, in de dertiger jaren van de vorige eeuw, van o.a. HM koningin Wilhelmina over de Joden, spreken voor zich.

 48. Seneca

  @umhnz reactie 51
  het spijt mij niet u te moeten mededelen, dat zoals gewoonlijk u klets uit uw ingewassen linkse nek. ik ben er nog steeds, zal er altijd zijn tot het moment dat het lichtje wordt gedoofd. de reden hiertoe is dat linkse lieden zoals u, slechts tot rede gebracht kunnen worden indien zij oraal gekastijd worden. het woord hond voor linkse lieden is teveel eer. het enige woord dat het linkse gedachtegoed correct beschrijft is: drek!

 49. Kees

  Wat er in de jaren 30 gebeurde, heel eng. Maar wat deed de voorloper van GL in die tijd, vergeet niet dat het aantal doden door het walgelijke nazisme maar een fractie is van wat het communisme later aanrichtte. En de nazaat van die ideologie won gisteren ook. Die hebben hun naam veranderd, zelfs de voorzitter.

  1. Lugar

   @Kees: Scherp en geheel juist!

 50. Peter Loosduinen

  Kees Boonman ? Ontslag ontslag ontslag !

  1. Rien Noppen

   Nee, Peter, wij snoeren journalisten niet de mond.

   Jouw pleidooi maakt slechts duidelijk dat je een fascistische inslag hebt.

  2. Lugar

   @Peter: De NPO zal gesaneerd worden, tegen die tijd zal Kees Boonman wel met pensioen zijn denk ik. De volgende Kezen Boonmannen zullen de NPO niet als linksversterker kunnen gebruiken.

 51. Peter Loosduinen

  Op site NOS geplaatste vraag :
  Kan deze journalist er niet worden uitgeknikkerd ??

 52. Peter Loosduinen

  Goed voorbeeld doet goed volgen !!

  Hier de site : https://over.nos.nl/uw-reacties/tip-de-redactie

 53. Arie B

  Kees ‘Bone’-man. Hij heeft het in de jaren 30 al gehoord, kortom hij is een ernstig fossiel..
  De dag voor de verkiezingen wilde hij ook nog even zijn mening tussen de regels door geven. Dat deed hij ongeveer telkens wanneer hij het woord had. Zeer mooi om zo’n zuren reactie te horen van een buitengewoon slechte verliezer. Iemand die eens te meer bewijst hoe nodig het is dat de bezem eens goed door de universiteiten gehaald wordt. Deze vreselijk man is namelijk docent Journalistiek op de Universiteit van Leiden.

 54. Roel van de Laak

  Opheffen die NPO.

  1. Lugar

   @Roel: Opheffen is onzinnig. NPO heeft wel degelijk een belangrijke bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Denk aan landelijke en regionale items over onze steden en onze omgeving (Van Gewest tot Gewest). Maar ook informatieve programma’s over kunst, cultuur, sport en politiek. Dat hoeft alleen geen 600 miljoen te kosten en dat hoeft ook niet doorspekt te zijn met de linkse voorkeuren en het politiek-correcte geslijm naar Marrakesh, D’66 en de immigranten met wie het allemaal zo ‘goed’ gaat.

   Saneren is de oplossing. 100 miljoen is méér dan genoeg.

 55. Rien Noppen

  Baudet gebruikte in zijn bizarre toespraak de term ‘boreaal’, een chique bedoeld synoniem voor ‘arisch’.

  Boonman heeft dus volkomen gelijk.

  1. Peter Oudshoorn

   “Het Boreaal (van borealis, Latijn voor noordelijk of van het noorden) is een tijdperk in Noordwest-Europa in de tijdschaal van Blytt-Sernander. De periode duurde ongeveer van 10.640 tot 9.220 jaar geleden.”

   1. Rien Noppen

    Peter zou kunnen weten dat Baudet de term niet in die betekenis gebruikte.

    De racist Baudet gebruikte de racistische term zeer bewust.

    1. Peter Oudshoorn

     De extreem-linkse Rien Noppen legt alles uit zoals hem het beste uit komt.

     1. Lugar

      #negeren

  2. Bosche draak

   Velen gebruiken de term “dementia” voor Noppen.
   Een chique versie van “waanzin”

   Die velen hebben allen gelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.