Och meid toch! D66-minister Van Engelshoven mekkert wéér over te weinig vrouwen aan de top

Eventjes was het stil maar deuggedram is nooit ver weg zolang D66-minister Ingrid van Engelshoven aan het roer blijft staan. Bedrijven doen te weinig om vrouwen aan de top te krijgen, zo meent ze. Dat meldt het AD.

Op hoge poten zit ze te miepen over dat slechts 13 van de 200 grootste Nederlandse bedrijven voldoen aan het streefcijfer van 30 procent vrouwen in de bedrijfstop. Het is werkelijk hilarisch om te lezen wat voor argumenten ze aanhaalt en hoe verontwaardigd ze is dat bedrijven compleet schijt hebben aan haar gelijkheidsideaal.

“Er staat een helder cijfer in de wet, maar we zien het maar niet gebeuren!’’

Haha ja, omdat er geen sanctie op staat. Tot die tijd proberen ze gewoon de meest capabele persoon in huis te halen. Een heel gezond instinct overigens. Het tweede argument dat aantoont hoe ver ze verwijderd van de realiteit is, is deze:

“Bedrijven zijn onderling best competitief. Ze willen de meeste winst binnenhalen, het snelst groeien en de groenste zijn. Ik hoop dat ze op dit vlak ook dat competitiegevoel krijgen.’’

Goh, want door groei en winst profiteren bedrijven het snelst en het meest. De enige redenen dat ze ‘de groenste’ willen zijn is omdat het goede PR oplevert en ze komende jaren een flinke boete boven het hoofd kan gaan hangen in de vorm van allerlei ‘beleid stimulerende’ maatregelen. Hoe krijg je het als minister voor elkaar om de conclusie te trekken dat bedrijven om ieder thema maar direct competitief willen gaan zijn met de concurrent, puur omwille van competitie?!

Steek vooral energie in het ‘namen & shamen’ van die bedrijven. Dat gaat vast beter werken dan om eens daadwerkelijk te kijken waarom de meeste bedrijven niet aan dat streefcijfer voldoen of waarom vrouwen wegblijven bij die functies.

Gaat ze niet doen natuurlijk, want ze sukkelt blind achter een ideologie aan dus haar verklaring en oplossing staat al vast. D66 heeft duidelijk haar beste tijd gehad.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Holysmoke

  Ik zie ook bijna geen vrouwen in de bouw, zou dat iets voor deze vrouw zijn, echt werken met der luie donder

  1. Original NL

   Idd..laat haar maar eens een plein bestraten bij -5 °C.

   1. hans-e-pans

    In de huidige ziekenhuizen is het percentage vrouwen juist heel hoog, over het feit dat je daar winig mannen ziet hoor ik vrijwel nooit iemand.

 2. Tante Sidonia

  In plaats van misplaatste milieu/klimaatgekte ( S66) wéér gezeur over vrouwen aan de top!
  Top vrouwen komen so-wie so aan de bak!
  Bekijk de 2e kamer: omhoog getilde huppeltrutten!

  1. edoc431

   Ja daar lopen er veel te veel los rond sinds hun intrede is daar alleen maar gejammer en gemekker hahahaahah

  2. Rosasolis

   Inderdaad komen er steeds meer hoog-opgeleden vrouwen in belangrijke posities teregt.

 3. plakband

  Te weing vrouwen aan de top bij het bedrijfsleven vindt D66. Bedrijven houden zich echter niet bezig met politiek. Bedrijven houden zich bezig met winst voor hun aandeelhouders. Dat begrijpt mw Van Engelshoven natuurlijk niet want ze heeft nooit bij een bedrijf gewerkt. Dat geldt voor heel veel vooral linkse politici. Vandaar dat Nederland zo langzamerhand in een puinhoop verandert. #stemzeweg.

  1. plakband

   Nee toch !

 4. Tante Sidonia

  n plaats van misplaatste milieu/klimaatgekte ( S66) wéér gezeur over vrouwen aan de top!
  Top vrouwen komen so-wie so aan de bak!
  Bekijk de 2e kamer: omhoog getilde huppeltrutten!

 5. HendrikJan

  Ik heb niets tegen vrouwen, maar laat we gewoon een Maand prikken en laat de vrouwen die Maand de toko runnen.
  In Nederland lukt ze dat waarschijnlijk wel, maar in bv Senegal.?

  1. Tante Sidonia

   HendrikJan

   Klopt!
   ALLE vrouwen in Nederland zijn gepamperd!!!

   1. HendrikJan

    Eerlijk wezen Tante Sidonia, als vrouw heb je in Nederland toch een luizenleven.
    Ik praat niet over de toekomst, maar met een hoofddoek om, hoef je ook minder je haar te wassen.
    En een nieuwe panty hoeft ook niet meer, zie toch niet onder die lange jas.
    Maar daar en tegen, dat riedeltje met de tong lijkt mij persoonlijk niet makkelijk.

   2. toetssteen

    @Tante
    Ehm, mijn vrouw maakte lange werkdagen, idem ik zelf. Gepamperd????? Ik heb hen niet in mijn kring in elk geval, zou ik ook niet willen.

    1. Satty

     Gepamperde westerling absoluut. De rest van de wereld droomt van 1 baan en 8 urige werkdagen. Potverdorie de babyboomers hadden gratis personeel dat ookn nog aow kreeg.

     1. marco1

      Ja een 8urige werkdag en van vrijdagmiddag t/m maandagochtend weekend. Dat klinkt te mooi om waar te zijn.

     2. edoc431

      DOMME JONGEN

     3. Siemien

      Satty reageert vanuit haar internet bubbeltje over gepamperde westerlingen..

 6. Florissa

  Duitsland heeft een vrouw aan de top,zij heeft in haar eentje heel europa om zeep geholpen ,alle mannen stonden als zakken aan de kant en lieten het gebeuren

 7. Rien Noppen

  Als je wilt begrijpen waarom van Engelshoven een keihard punt heeft moet je even de misogyne reacties in deze draad lezen.

  1. Job Jansen

   Maar Ernst toch, jij krijgt toch geen keihard puntje van Ingrid. Waar maak jij je druk om…

  2. Siemien

   Wat opvalt is dat Rientje het vooral structureel eens is met de topic..

 8. @Texelroots

  Wat een gezeur, waarom horen we nooit iets over te weinig mannen in het onderwijs? Doe daar eens wat aan, dan doe je iets zinvols.

 9. TD

  “gewoon de meest capabele persoon”
  Waarom zo moeilijk altijd,de beste persoon voor elke functie,ook als dat een vrouw,homo of geslachtsloze is,prima!
  Maar niet gaan selecteren om evenwicht in het aantal mannetjes en vrouwtjes te bewerkstelligen,dat is idioot!

 10. TD

  “de babyboomers hadden gratis personeel”
  Hier kan de gemiddelde Nederlander alleen van dromen,ik ken niemand met die luxe!

 11. marco1

  Het is goed dat de meeste bedrijven niet meedoen aan diversiteit maar gewoon de juiste man op de juiste plek zetten.Tuurlijk zal er best een enkele vrouw genoeg kwaliteiten hebben voor de top maar de meeste doen het gewoon het beste achter de balie van de receptie.

 12. Seneca

  Ingrid heeft gelijk! zij is het voorbeeld van een vrouw die geen capaciteiten heeft maar toch is zij minister geworden. hoe zou dat toch gekomen zijn? het laat zich raden!

 13. Gekko

  Het is opvallend hoe dramatisch (slecht) de 4 ministers van D66 in dit kabinet zijn. De beste van de slechtste is nog wel Sigrid Kaag, inhoudelijk goed maar steeds de verkeerde keuze makend.

  De volgende is al weet een stuk minder, Kasja Ollongren. Behept met een beroerd gevoel voor wat leeft in de maatschappij. Zij is een kille technocrate die vaak verzand in onsamenhangend ambtenarenjargon.

  Dan Wouter Koolmees, veel van verwacht maar het komt er totaal niet uit. Nog steeds maakt hij een hulpeloze indruk, alsof hij verdwaalt is op Sociale Zaken.

  De beroerdste van allen is echter Ingrid van Engelshoven. Ze doet onderwijs, maar lijkt dat zelf niet te hebben gehad. Een aanfluiting, dit warhoofd met haar quotumgedram.

  1. PMG

   @Gekko – ++++++++++ maar er is geen rangorde en zeker die palestijnenpijpster is een loser en alleen maar met zichzelf en andermans geld bezig.

  2. sjun

   Ze hadden zo uit de PvdA kunnen komen. Precies dat is de kwaal van D66. Alsof er helemaal geen politieke afrekening door de kiezer heeft plaatsgevonden. Binnenkort krijgen de Nederlandse kiezers de kans om zich weer eens met de voeten uit te spreken over gevoerd beleid en maatschappijvisie of het gebrek daaraan.

 14. PMG

  Nou, ik ken zat bedrijven waar alleen maar vrouwen in de top zitten, ga maar eens een rondje over de Wallen.

  1. marco1

   Hahaha

 15. Job Jansen

  positieve discriminatie is en grote fout. Mensen behoor je te beoordelen op kwaliteiten. Vrouwen en mannen zijn niet hetzelfde. Er zijn vrouwenberoepen en mannenberoepen. Een man op een kinderdagverblijf is raar. Net zoals een vrouw in de techniek. Dit wil niet zeggen dat ze voor elkaar onderdoen. Tegenwoordig worden jongens als mietjes opgevoed, en vrouwen als alleskunner. Dit is te danken aan de vele vrouwen in het basisonderwijs en de linkse soep in midden en hogeronderwijs. Totdat de aankomende pleuris uitbreekt. Totdat we allemaal weer aapjes zijn. Dan geldt het recht van de sterkste. De natuur.

 16. Vrijedenkert

  Als vrouwen meer hoge topfunctie willen bekleden en de kwalificaties hebben moeten men gewoon veel vaker reageren en meedingen en als er sprake is van discriminatie er werk van maken en men hier in ondersteunen!
  Het vrije bedrijfsleven dwingen van hogerhand en zaken gaan opleggen b.v. quota gaat niet werken en is er geen sprake meer van vrij ondernemerschap…
  De best gekwalificeerde man/vrouw op de juiste plaats.

 17. Arbeider65

  Even gekeken bij wiki, heeft nog nooit echt gewerkt. Maar laat bedrijven dat lekker zelf uitmaken. Wij hebben nu een vrouwlijke bedrijfleider. Prima meid.

 18. Ries

  @ Gekko: Je bent nog niet volledig Gekko. Je bent Pia Dijkstra vergeten, je weet wel, degene die een gestorvene wil ontmantelen, of liever gezegd ‘onthullen’.

  1. Gekko

   Weet ik, Ries, ik heb me beperkt tot de 4 ministers.

   D66 heeft ook 2 staatssecretarissen en 19 kamerleden waar een paar gevaarlijke gekken tussen zitten: Inderdaad Pia Lijkstra, maar ook Robot Jetten en Kees Verhoeven (‘wees geen Kees’).

 19. biggeorge

  Vrouwen willen alleen de mooie baantjes als burgemeester ,wethouder of minister enz want je hoort vrouwen nooit klagen dat ze te weinig in de steigerbouw zitten of op een vuilniswagen rijden . Kortom voor het pleuris werk mag wel altijd een vent komen opdagen.

 20. Siemien

  Dit soort met name D66 vrouwen zijn echt een ziekte in onze maatschappij..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.