Oh gelukkig! Burgemeester Aboutaleb roept op tot kalmte, alertheid en medeleven

De Rotterdamse moskeeën worden extra beschermd naar aanleiding van de aanslagen in Nieuw-Zeeland. Aboutaleb roept in de An-Nasr moskee op om alert en scherp te blijven. Dat meldt het AD.

Burgemeester Aboutaleb steekt helaas een ‘standaard’ verhaaltje af na wat er zich voor verschrikkelijks in Nieuw-Zeeland heeft afgespeeld. Waar het bij iedere islamistische terreurdaad hetzelfde riedeltje, namelijk: ‘een laffe daad, hoe kon zoiets gebeuren, ik leef mee met de nabestaanden en laat ons dit niet verdelen’ is, moet de moslimgemeenschap in Nederland het doen met “wees alert maar er is geen reden tot zorg”.

Is dat even fijn zeg. ‘We zetten overal agenten neer, krikken het aantal patrouilles op, hebben geen concrete aanwijzingen maar er is niks aan de hand hoor!’ Dat is wat hij de moslimgemeenschap eigenlijk zegt nu.

En hoewel ik dat ergens ook wel begrijp, laat het wel zien dat men hier totaal niet op voorbereid is. Die mafklapper in Nieuw-Zeeland reed gewoon in alle rust naar de moskee met een arsenaal aan wapens. Geen Nieuw-Zeelandse AIVD of politie die ook maar iets van hem wist of enig signaal had ontvangen van zijn plannen, maar Aboutaleb meent ‘geen reden tot zorg’ te hebben.

Dat hij de mensen direct aanspreekt en met ze meeleeft is heel goed, daar zal ook geen mens over klagen. Ik beschouw de man ook als een aanwinst voor de Nederlandse samenleving. Maar wees dan ook gewoon eerlijk in het feit dat je geen flauw benul hebt over of er nou in Nederland ook een dreiging is of kan gaan komen. Dan ben je ook gewoon volledig eerlijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. DeBruijn

  Andersom is dat toch ook zo Wout?

  Iedereen kan zomaar een aanslag plegen, maar ik hoor nooit dat na een aanslag op Jedizi’s of christenen dat hier in Nederland dan ook de overheid oproept om hun gebedshuizen te beschermen.

  We moeten ook niet een probleem aanpraten, want dat maakt mensen alleen maar bang.

  We moeten zorgen dat we elkaar beter leren kennen, neemt heel veel misverstanden en achterdocht weg.

  Maar ja, willen we dat tegenwoordig nog wel?

  1. Satty

   De Bruijn
   Wat een goede vraag. Ik wil het wel. Weg met bij1, denk, fvd en PVV lijkt mij een goed begin. Niet door een verbod maar door niet op dit soort op onvrede inspelende partijen te stemmen. Deze partijen geleid door mensen die van ellende een verdienmodel maken voegen niets toe maar vergroten de ellende.

   1. TD

    Waarom zou PVV of FvD weg moeten?
    Er wordt niet geschoten,er worden geen bomgordels gedragen,er wordt alléén geappelleerd om te integreren en aanpassing aan de westerse cultuur te praktizeren!
    Wie dat niet wilt moet wegwezen,en degenen die illegaal of crimineel zijn,uitwijzen of deporteren richting “heimat”.
    Met bovenstaande partijen is dus niets mis!!

 2. Rien Noppen

  “En hoewel ik dat ergens ook wel begrijp, laat het wel zien dat men hier totaal niet op voorbereid is. Die mafklapper in Nieuw-Zeeland reed gewoon in alle rust naar de moskee met een arsenaal aan wapens.”

  Ik waarschuw hier al jaren voor de concrete dreiging van extreem-rechts. Er zijn veel mafklappers die gevoelig zijn voor de islamofobe demagogie van Wilders c.s. en vroeger of later komt daar dit soort ellende van.

  1. Vabis

   En hoe had je dan de talloze aanslagen in de Westerse wereld die er zijn gepleegd door moslims willen noemen?

   1. Rien Noppen

    Daar is gelukkig wel aandacht voor en daar zijn de veiligheidsdiensten ook sterk op gericht.

    Het gevaar van extreemrechts wordt echter onderschat.

    1. Vabis

     Ach, ik denk dat men te maken heeft met een verwarde man, om dit nu meteen extreem rechts te noemen…….

     1. Rien Noppen

      Ik meen dat jij degene was die alle Nederlandse moslims wenst op te sluiten in concentratiekampen en bepleitte alle moslimmannen in Nederland op straffe van deportatie te steriliseren.

      Ik kan me voorstellen dat jij niet zoveel bezwaar hebt tegen extreemrechts en de manier waarop dit tuig hun beleid wil realiseren.

     2. Vabis

      Wat jij meent in dat zieke brein van je boeit niet zo Noppes, je staat bekend als de bonte hond als zijnde leugenaar en zwendelaar en ik denk ook niet dat je een citaat kan vinden van hetgeen je beweert, dus je meent maar een eind weg.

  2. Korporaal Monty

   In Nederland hebben wij gelukkig niet van die gewetenloze terroristen. Als wij die wel hadden dan waren er in was ons land allang een x aantal aanslagen te betreuren.

   Gelukkig zijn de mensen in Nederland niet doordrenkt met blind haat.

  3. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Hoeveel aanslagen zijn in Engeland gepleegd door rechts-extremistische groepen?

   Of hier in Nederland op die misselijk actie met een pop voor de moskee na?

   1. Meriadoc Brandebok

    Er is in Groot-Brittannië ook een aanval op een moskee geweest door iemand die kennelijk meende dat de moslims een probleem vormen en er is een linkse politica van Labour vermoordt tijdens de Brexit campagne.

    1. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     En hoeveel aanslagen zijn er geweest door moslimextremisten?

     Het waren er 107 totaal in 2017, waarvan het merendeel door moslim-extremisten.

     En gehoord van de Grooming Gangs in het VK? 1400 blanke Engelse meisjes misbruikt, verhandeld, gemarteld, verkracht en verhuurt door Pakistaanse groepen mannen die het alleen op blanke meisjes voorzien hadden.

     1. Meriadoc Brandebok

      De aanslagen van e*treemrechts bewijzen dat e*treemrechts ook een probleem is, zoals deheer Noppen stelt, en dat blijkt ook uit het recente rapport van de AIVD, waarin e*treemrechts duidelijk als een toenemende bedreiging voor de veiligheid wordt beschouwd.

    2. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Maar worden die juist uitgelokt door aanslagen van salafisten?

     Zou natuurlijk zo maar kunnen en hun aanslag lokt weer aanslagen uit op anderen en zo komen we in een vicieuze cirkel.

     Na de film van Wilders bijvoorbeeld zijn in Pakistan christen aangevallen en vermoord.

     Het valt ook allemaal niet mee en vraag me af waar het naar toe gaat in de wereld. De verzuiling werd vervloekt, maar toen hoorde mensen nog ergens bij. Nu is het los zand geworden en dan zie je dat mensen steeds verder vervreemd van elkaar raken.

     Mensen missen vaak de jaren 60, 70 of 80, want ze zien hun land nu erg veranderen. En ik snap die angst, want als je in Den Haag loopt en je bent de enige autochtoon in Spoorwijk, dan is dat niet leuk. Hoef je niet eens racist voor te zijn, als je met niemand een gesprek kunt houden en niemand verstaat, terwijl dat vroeger wel zo was.

     Het is in veel landen fout aangepakt de emigratie en inburgering. En er zijn op te korte termijn, teveel mensen hier naar toe gekomen. Nu plukken we de vruchten ervan, zowel autochtoon en allochtoon.

     Ik zie niet snel een oplossing, helaas, en zie juist meer en meer verharding, wat ontaard in tweestrijd. Joden die niet meer veilig zijn, aanslagen, de moslims van goede wil die daar weer onder lijden, enzovoorts.

     Dat mensen problemen met Zwarte Piet hadden, dat kan ik me enigszins voorstellen, maar om dan gelijk met gestrekt been erin te gaan en zeggen ‘alle Nederlanders zijn latente racisten’, ja dan zet je het ook gelijk op scherp.

     Samenleven is verrekte lastig en des te meer verschillende culturen, des te moeilijker het lijkt te worden.

   2. Satty

    De Bruijn
    Ik denk dat dit zal toenemen. Zoals iedere vorm van terrorisme zal toenemen.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Ik zoek altijd met iedereen contact. Maar we leven steeds meer op onszelf. Ik merkte ook dat sommige mensen van allochtone komaf verbaasd zijn dat ik een gesprek met hen begin. Heel vreemd! Zouden zoveel mensen hen dan altijd genegeerd hebben? Zo een klein land en zover bij elkaar vandaan.

     Ik heb vrienden van Koerdische komaf. Buren zeggen tegen hen ‘ik hoop dat er niet weer buitenlanders bijkomen in de straat’.

     Zoiets is echt niet leuk als mensen je dat zo zeggen, want je hebt het deels ook over hen. Ik zou het ook niet leuk vinden. En die mensen hebben nog niet eens door dat dit heel hard binnen kan komen.

     Kunnen ze misschien achteraf zeggen ‘Ja, jullie bedoel ik natuurlijk niet.’. Maar toch heb je het gezegd.

     Andersom gebeurd het ook. Het Syrische gezin wil niet met Nederlanders omgaan. Ik heb geprobeerd contact te krijgen, maar het was niet wederzijds. Ze hebben totaal geen respect voor de oorspronkelijke bewoners, blijkt wel uit de overlast.

     Dat is ook niet leuk voor ons als oorspronkelijke bewoners.

     We moeten allemaal ons best doen, allemaal!

    2. TD

     Ja Satty,het is vreselijk,dagelijks worden in Nederland moslims geslagen,misbruikt,de uitkeringen ontnomen,verkracht,het is verschrikkelijk ze hebben echt te lijden onder het juk van de zwaarbewapende Nederlandse extreem rechtse groeperingen,ze durven amper de straat op!
     Behalve als ze een ramkraak willen plegen of een loverboy netwerk gaan opzetten,een oudje beroven en ziekenhuis rijp te meppen,auto’s stelen,supermarkt beroven,bank beroven etc!

  4. TD

   Rien Noppen:
   islamofobe demagogie?Wilders?
   Je hebt een zware tik in de zender,wat voor trauma heb jij,of ben je misschien zo’n verstopte extreme moslim achter het toetsenbord?

  5. TD

   Rien Noppen :
   Ik denk niet dat het iemand een zier scheelt ofdat jij de gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland begrijpt of niet!
   Die belangrijkheid of status heb je niet,je bent gewoon een reagurend zeikbeertje!

  6. TheresaGeissler

   Oh,daar hebben we Rien: Dus uitangst voor aanslagen moet iedereen zich maar bij voorbaat gedeisd houden? Want dat ‘Wilders c. s.’ dat vertrappen, is het enige, waar je ze van kunt “beschuldigen.”
   Steek jij de pedante vingertje maar liever op naar de féítelijke terroristen, dan zou je nog íets goed doen.

   1. toetssteen

    @TheresaGeissler
    Hup Theresa! +10 van mij.

 3. Marija

  Natuurlijk veroordelen wij allemaal deze aanslagen in Nieuw-Zeeland.
  Maar om nu in Nederland moskeeen te gaan beveiligen lijkt mij sterk overdreven.
  Ook de steun-bezoeken aan moskeeen veroordeel ik.
  Wie van de moslims in Nederland heeft ooit geprotesteerd tegen de aanslagen en moorden door moslims op onschuldige mensen?
  Helemaal NIEMAND.
  In Nederland hebben moslims niets te vrezen, dat is ons al heel lang duidelijk.

  1. Korporaal Monty

   “In Nederland hebben moslims niets te vrezen, dat is ons al heel lang duidelijk”

   Dat dachten de moslims in Nieuw-Zeelandse ook.
   Maar toch vond iemand dat zij dat niet verdiend hadden.

   1. PMG

    Jammer dan voor die klojo’s, ze vragen er gewoon om na 9/11, smeken zelfs en gaan zover zelfmoord ervoor te plegen.

    Moet je eens kijken wat deze lui aangericht hebben, valt men geen pen te beschrijven, gek dat daar vroeg of laat een reaktie op komt, we kennen de achtergronden niet precies. Ik zeg voor de aanslagpleger gewoon 6 jaar en na 4 jaar goedgedrag weer vrij, dat willen ze in NL toch ook met ex ISI aanhangers?

    1. PMG

     @korporaal – doe gewoon je werk en ga zogenaamd legaal (met de zegen van de Nederlandse regering) moslims schieten in Iraq en Syrie zoals jullie deden!

  2. Raveltje

   Juist, dan zou je alles kunnen beveiligen
   Overal kan een terrorist opduiken

 4. comfortzones

  Burgemeester Aboutaleb zei ooit eens in een interview “ Iedere moslim is wel een beetje salafistisch..” Dit baart mij zorgen.

 5. Meriadoc Brandebok

  De Nieuw-Zeelandse situatie is uiteraard anders dan de Nederlandse.

  1. Adriaan

   Hoe bedoel je, Brandebok?

 6. Meester Kong

  Ter informatie voor de moslimshaters onder ons.

  Nieuw-Zeeland heeft 4 mln inwoners en zo’n 40000 moslims.
  Weinig asielzoekers en geen partijen zoals de PVV en Baudet.

  Rara..

  1. DeBruijn

   @ Meester Kong:

   Dus?

   Egypte heeft 10% christenen en 90% moslims.

   De 10% delft het onderspit.

   1. sjun

    Het beetje cultuur dat ze nog hebben kwam uit een tijd dat die verhoudingen heel anders waren…

  2. Adriaan

   Ik geef het op. Geef jij het antwoord maar.

  3. Gekko

   Meester Aap roeptoetert maar wat. Zoals altijd en hij weet niks. In Nieuw Zeeland regeert al jaren de rechts-nationale partij New Zealand First. Deze partij is vergelijkbaar met het Forum voor Democratie.

 7. PMG

  Wat is dit voor achterlijke onzin! Weg met die bewaking, we gaan die huilstruiken niet ook nog eens op onze kosten beschermen!

  Wilders moet beschermd worden tegen hun bedreigingen, permanent!

  ZIJN ZE NOU HELEMAAL GEK GEWORDEN???

 8. PMG

  Jammer dan voor die klojo’s, ze vragen er gewoon om na 9/11, smeken zelfs en gaan zover zelfmoord ervoor te plegen.

  Moet je eens kijken wat deze lui aangericht hebben, valt men geen pen te beschrijven, gek dat daar vroeg of laat een reaktie op komt?

  Ik zeg voor de aanslagpleger gewoon 6 jaar en na 4 jaar goedgedrag weer vrij, dat willen ze in NL toch ook met ex ISIS aanhangers?

 9. Benny

  De moskeeën in nl hoeven niet beveiligd te worden, nergens voor nodig. De inlichtingendiensten doen hun werk in nl behoorlijk goed. Zolang hun geen aanwijzingen hebben is beveiligen totaale kolder…..

 10. Benny

  Zo is het maar net td. Het is schandalig om wilders en baudet hier in te betrekken…

 11. Diederik van Walsum

  Het is uiteraard heel erg! Maar wel jammer dat onze media zo selectief is…. Deze aanslag wordt breed verslagen, maar aanslagen tegen Christenen, Joden of Israël krijgen zo weinig mogelijk aandacht…. Triest!

  Als een blanke een dergelijke aanslag pleegt dan volgt er direct.. volledige naam en complete foto. Dan geldt het recht van privacy ineens niet meer.

  Zodra een moslim ergens een tent leeg schiet, dan wordt de dader zoveel mogelijk onder het tapijt geveegd zonder ook maar enige informatie over de schutter en even later noemt men de dader “verward” wat ik nog nergens heb kunnen lezen van de schutter in Nieuw Zeeland! En nog veel later is de moslim heel zielig en word hij zelfs als het ware omgedoopt tot nota bene het slachtoffer!!

  Nog een korte ‘waarom’ het weer zover is gekomen als vandaag het geval was:

  Moslims zijn overweldigd door problemen, maar zijn zelf ook héél goed in onnodig overal problemen van te maken en niet in staat een bevredigend antwoord te vinden op de vraag wat het doel van het leven is.
  Zij hebben en zien ook geen oplossing voor hun problemen. Zij leven volgens de regels van de koran die gruwelijk, hard, meedogenloos, en niets ontziend zijn. Zij moeten in naam van Mohammed ongelovigen afslachten. Deze mensen hebben de wereldse haat op hun hals gehaald in het verleden, het heden, en in de toekomst. De wereld is het beu en slaat nu met mondjesmaat terug. Ook in Zuid-Amerika is het niet pluis. Daar begint het bloed dagelijks en regelmatig ook te druppelen door problemen met moslims. Daar worden ook moskeeën aangevallen. Dus het probleem komt niet van de inheemse bevolking maar van de moslims zelf , en het is keer op keer bewezen, het houdt maar niet op.

  1. denktenk

   Heb net gezien, dat Halalsema huilie huilie doet in een moskee.
   We kunnen nu met zekerheid vaststellen, dat halalsema NIET ongesteld is,
   anders hadden die geitennuekers haar de toegang wel geweigerd.

   1. TD

    Daar is Femke vermoed ik al een tijd mee klaar,die lekkende omstandigheden!

   2. Rien Noppen

    Zieke loser.

    1. denktenk

     Jouw zelfkennis stijgt met de dag Noppertje, inderdaad Zieke loser.

 12. PMG

  Moslims die zich afvragen of ze nog wel veilig zijn in NL, de onbeschoftheid straalt ervan af, wegwezen!!!

  Stem PVV of FVD, het laatste sprankje hoop

 13. AAA

  Medeleven hoe zo ?

 14. AAA

  @TD exact niets mis met deze standpunten.Opzouten als je die zandbakken mentaliteit hier wil uitoefenen doe dat maar in zo’n achterlijk islam land…

 15. Heras

  Korporaal m. Hoe weet je zo zeker dat nederland geen gewetenloze moordenaars hebben? Er zijn hier talloze aanslagen geweest, al dan niet met geweld. Nu las ik dat er weer meisjes van 9 en 10 jaar door een soedanees zijn aangerand. Die kinderen zijn niet vermoord maar voor hun leven getekend. Dit beschouw ik ook als een aanslag. Niemand in nederland is veilig als een pf andere debiel onschuldige mensen wil beschadigen.

 16. Heras

  Nu heeft een extreen rechtse een aanslag gepleegd en staat de hele wereld staat op zn kop. Denk schreeuwt gelijk dat het moslimfobie was:maar ze veroordelen zelf nooit de aanslagen van moslims op anderen.

 17. Lugar

  De snelheid waarmee het links-satanische bestuurstuig zich naar de Nederlandse moskeeën heeft gesneld is opvallend. Geen enkele blijk van zulks wanneer er weer eens een kerk is platgebrand of een heel dorp is uitgemoord, in navolging van het grote voorbeeld, Mohammed (t.e.a.b.)

  Nederland islamvrij!

 18. Abdullah de vliegende hollander

  Weet je ik vibdt dat wel een beetje heel heel overdreven….

  Nadat er duizende kilometers van onze land en hier te landen een aanslag is gepleegd op mijn moslim genoten… moeten er ook hier te landen moskee naar aanleiding van die aanslag duizende kilomerts ver af ook hier moskee extra worden beveiligd??????????

  Wuaw

  Das wel heel overdreven… en ik zie er weining verband met hetgeen daar gebeurt met hetgeen hier te landen….

  Maar goed vooorkomem dan genezen is wel altijd het beste, das wel iets waar ik me bij aan kan sluiten

 19. AAA

  Aboutaleb hypocriet,waarom moeten die haatpaleizen extra worden beveiligd of meer politie controle ?? is dat omdat je landgenoten tuig extra ruimte te verschaffen om nog meer misdaad te plegen zodat zij dat nog meer!! ongemoeid kunnen doen.Waardeloos figuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.