Rutte drukt stempel op inktzwarte Utrecht-dag: ‘Morgen vlaggen halfstok hangen!’

Aan het einde van de dag doet premier Rutte toch nog een poging zichtbaar te zijn in de crisis rondom de aanval in Utrecht. In een in allerijl geplande persconferentie maakte de premier, samen met Justitieminister Ferd Grapperhaus (CDA) bekend dat morgen alle vlaggen op overheidsgebouwen halfstok zullen worden gehangen.

In een persconferentie bezwoer Rutte zojuist dat het hem echt niet te doen is om de stembusgang van woensdag: “We zijn nu bezig met deze vreselijke gebeurtenis. De verkiezingen zijn nu wel het minst van mijn zorgen.’’ Maar desalniettemin gebruikte de VVD-voorman een belegde persconferentie over de aanval in een tram in Utrecht om aan te kondigen dat op zijn last de Nederlandse vlaggen van overheidsgebouwen halfstok zullen komen te hangen, als teken van respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

Of andere partijen hun verkiezingscampagnes weer hervatten, is aan hen, aldus Rutte. Maar ga allemaal gewoon stemmen: “Onze democratie is sterk, onze verkiezingen gaan door.” Daarmee lijkt de premier het eerste zetje te willen geven om na een dag verbijsterd te zijn over hoe de 37-jarige Gökmen Tanis zo emotieloos drie mensen in een tram kon afslachten, weer terug te gaan naar de orde van de dag.

Wel benadrukte Rutte dat er nog altijd meerdere daders zouden kúnnen zijn, en dat – terroristisch motief of niet – het voor hem sowieso een “aanslag” was, vanwege de “omvang” van de gruwelijke schietpartij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. comfortzones

  Welke vlag half stok? De Nederlandse vlag of de Turkse vlag?

  1. m.van.rosmalen

   De Turkse natuurlijk

  2. ZiggyStardust

   Het is echt triest, maar las net op twitter dat Marrokkaanse en Turkse jongeren in Amsterdam de gebeurtenissen van vandaag aan het vieren zijn, al toeterend rijdend door de straten. Zucht…

   1. bejaarde

    Dat laat zien dat hun IQ en EQ nog kleiner is dan hun schoenmaat.
    Waar halen zij hun indoctrinatie vandaan, want een Laag IQ cq EQ kan dit niet veroorzaken.

    1. ZiggyStardust

     Betrapt, ouwe!

 2. marco1

  Kijk dat gaat de goede kant op , eerst iedereen zich publiekelijk uitspreken tegen haat en straks ook nog de vlaggen halfstok , nog een manifestje op de dam en de haat is weg.

 3. m.van.rosmalen

  Och ja tuurlijk met z’n zielige smoelwerk
  Medeleven met de slachtoffers bla bla bla.
  Hoe kon die schijtTurk met zo’n strafblad met een pistool vrij rondlopen
  En die wil GEDVER DERRIE dan in het zadel houden.

 4. FJ

  Morgen de vlaggen halfstok voor de slachtoffers van blind beleid.

  Overmorgen de vlaggen in de top voor het afstraffen van de coalitie.

  STEM PVV of FVD

  1. m.van.rosmalen

   Geen FvD hoor
   Die houd Trutte gewoon in het zadel
   Bovendien staat deze verwijfde nudist nergens voor
   Geen standpunten mbt Islam niks
   Bang dat ie naar een safehouse moet

 5. FJ

  Een aktie die onze regering zo vlak voor de verkiezingen niet kan uitbuiten.

  Een TURK heeft dit gedaan, zo’n Turkse aanhanger van orthodoxe ERDOGAN, vriend van Rutte.

 6. Riche

  Goh Rutte toch. Ben je medeverantwoordelijk omdat je allerlei volk binnenhaalt die alleen maar afbreken wat Nederlanders hebben opgebouwd. Vindt je het al jaren goed dat er fopstrafjes opgelegd worden en doe je er niets aan. En nu maar even een traantje plengen en de vlaggen halfstok. Zelf niet begrijpen dat je bloed aan je handen hebt. Onschuldig bloed. Ga je schamen Mark!
  De kogel kwam -wederom- van links. Nep links welteverstaan.

 7. van Urk

  Als de VVD op 20 maart er weer bovenuit steekt dan pas zal ik mijn vlag halfstok gaan hangen. De criminele waslijst van deze los wandelende terrorist geeft alweer aan hoe het OM gefaald heeft en daarmee ook de regering.

  1. Ikbenhetbeu

   Ik ook en ga gelijk emigreren.

 8. Gekko

  Het zou Rutte niet zijn als hij deze moord niet maximaal zou uitnutten voor eigen electoraal VVD-gewin. Over 2 dagen zijn er immers verkiezingen.

 9. Veteraan

  Wat een huichelaar die Rutte.
  Alvast bezig met zijn duur betaalde baan bij de EU voor te bereiden.
  Val eens dood oplichter

 10. Ries

  Mijn vlag gaat niet halfstok omdat Rutte dat vraagt. Rutte kan me de pot op. Ik wil daar verder niets aan toevoegen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Nee, jij bent toch ook geen overheidsdienst, of ben je soms de baas van het ministerie van Buitenlandse Zaken?

   1. Raveltje

    Dan wordt het de Turkse vlag halfstok.
    Mogen ook wel eens wat solidair worden
    Zoals de Urkers dat waren

  2. santiago

   Ries. Je zou hem misschien een plezier doen als je die vlaggestok in zijn reedt steekt.

 11. Rien Noppen

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men in Den Haag toch iets teveel gehecht is aan de sensatie van een terroristische aanslag.

  1. Gekko

   Goh Noppen, ik ben het zowaar een keer met je eens.

   Met wat we nu weten van de moordpartij vandaag in Utrecht, kun je dit toch moeilijk een terroristische aanslag noemen. De aanwezigheid van Rutte op de persconferentie is daarom zwaar over de top en kan alleen vanuit electorale motieven worden verklaard. Burgemeester en politiecommandant hadden deze persco makkelijk zelf kunnen doen.

   1. Rien Noppen

    Eens, Gekko.

  2. ZiggyStardust

   Zou je het zelfde zeggen tegen de ouders van het kindje Roos, de familie van Melanie, en de kinderen en vrouw van de man, vader van 2 kinderen, die omgekomen zijn?

   1. Rien Noppen

    Wordt het verdriet van deze mensen minder als we het een terroristische aanslag noemen?

    1. ZiggyStardust

     Nee. En het moet ook niet opgeblazen worden, en ook niet gedownplayed vanuit welk belang dan ook. Maar de nebestaanden hebben recht op de waarheid, nog meer dan wij vind ik. Je hebt ergens wel gelijk hoor. Het immers de eerste keer dat wij hier in Nederland met zoiets te maken krijgen, iig onze generatie dan. Het komt nu dichtbij. We zijn al enigszins versteend door aanslagen in Frankrijk, België, Duitsland en Engeland, denk ik. Maar nu het zo dichtbij komt is het toch wel vreemd.

     1. Rien Noppen

      Het punt is dat met de gebeurtenissen van vandaag helemaal niets dichterbij is gekomen. Dit soort drama’s gebeuren helaas op gezette tijden en alleen de gevoelsmatige associatie met internationaal terrorisme blaast het tot irreële proporties op.

      In de V.S. heb je om de drie weken een omvangrijke schietpartij met aanmerkelijk meer doden. Die hebben ook niets met internationaal terrorisme te maken maar wel met wapenbezit. Ook deze gek bemachtigde strafbaar een vuurwapen, anders had hij mogelijk een keukenmes gepakt.

     2. ZiggyStardust

      @ Rien Noppen, maar in Afghanistan, Pakistan, Irak, Syrië, Nigeria, Egypte,Mali en tal van Afrikaanse landen is dit aan de orde van de dag. Er vindt zo ontzettend veel islamitisch geïnspireerd terrorisme plaats, dag in dag uit. Kijk maar alleen naar het aantal christenen wat afgeslacht is in Nigeria deze maand, meer dan 2x christchurch. Hoor je niets over. Sinds 9/11, 34.500 islamitische aanslagen wereldwijd. Onderling of op christenen, kerken die opgeblazen worden. Het gebeurt aan de lopende band. Op de NOS zal je hier niets tot weinig over horen, want die willen op geen enkele manier buiten hun comfortzone treden. Maar de wat meer geoefende internetter, die nieuws leest vanuit de hele wereld, en meer dan 4 talen spreekt, ontgaat dit niet. Er is maar 1 religie die in z’n handboek haat predikt naar anders of niet gelovigen. En uit naam van deze religie worden ook nog eens de meeste aanslagen gepleegd en mensen vermoord op dit moment. Dan is er toch iets wezenlijks mis? Dan kun en mag je je ogen daar toch niet voor sluiten? Vooral ook niet omdat haat en geweld in hun heilige boek geschreven staat? En nu steeds meer mensen leren lezen en schrijven, dat boek ook nog eens voor meer mensen beschikbaar is. Een koe is een koe, een geit is een geit, mooier kan ik het niet maken Rien. Ik ben heel erg gelukkig dat ik hier in dit deel van de wereld geboren en opgegroeid ben, met alle vrijheden, kansen en mensenrechten die we hier hebben, meer dan waar ook ter wereld. En ik ben van mening dat we dat moeten verdedigen, en geen ruimte moeten bieden aan een gewelddadige middeleeuwse ideologie. C’est ca!

     3. Gekko

      Nee, het is niet de eerste keer in Nederland. Zonder de tragedie van vandaag te willen bagatelliseren: de schietpartij in het winkelcentrum van Alphen aan de Rijn was nog een stuk ernstiger. Daar vielen 7 doden en tientallen gewonden. De dader daar was een psychiatrisch geval. Net als vandaag in Utrecht.

      Maak het drama in Utrecht niet groter dan het is.
      Moordpartij: ja.
      Terroristische aanslag: nee.

     4. ZiggyStardust

      @gekko, er zat geen relatie van deze man in de tram hoor ik net. Het is op geen enkele manier te vergelijken met tristan van der Vlist. Bijna alles wijst op terrorisme. Laten we dit niet kleiner maken dan het is.

     5. ZiggyStardust

      @Rien Noppen, een keukenmes koop je binnen 5 minuten bij de Blokker, een pistool kost je toch wat meer moeite, en dan ga je toch eerder richting voorbedachte rade.

 12. Meriadoc Brandebok

  Zeer juist dat morgen de vlaggen halfstok gaan. Een eerbetoon aan de slachtoffers.

  1. santiago

   Ik heb de vlag elke dag al een jaar of 17 half stok hangen. Ik hijs em weer helemaal als we onze democratie weer terug hebben. Met de moord op Pim is ook de democratie vermoord.

   1. Meriadoc Brandebok

    En wanneer is dat, santiago? Als Wilders minister-president is geworden? 🙂

    1. santiago

     Tuurlijk joh. Jij begrijpt het helemaal zielig, kortzichtig mannetje.

     1. Meriadoc Brandebok

      Zeker.

   2. van Urk

    Hij heeft die Russische steen nog niet eens boven getild naar zijn torentje.

    1. Spaanse kok

     Had Rutte maar het doorzettingsvermogen van Wilders in de zaak Dille.

     1. Siemien

      Ja dit is natuurlijk koran op jouw molentje Spaans kokje

    2. ZiggyStardust

     Ik hoop dat de democratie, iets wat Europa beoogt te zijn, z’n werk gaat doen de komende maanden, en dat de Europese volken op democratische wijze volgens het kiesrecht tot de conclusie komen dat de totalitaire ideologie, genaamd de islam, geen plaats heeft in Europa, en dat we er voor gaan kiezen onze landsgrenzen te beschermen, onze rechten te beschermen, onze plichten te beschermen, onze vrijheden te beschermen. De middeleeuwen zijn hier al een tijd afgelopen.

 13. Ome Wim

  Dit is pas het begin Rutte, te danken aan jou en je kliek, met mooie praatjes los je dit niet meer op en voor adequate maatregelen zijn jullie te laf.

 14. Ome Wim

  O, een inktzwarte Utrecht-dag, weer eens wat anders, voorheen waren ze altijd “geschokt”.

 15. Spaanse kok

  Ongeacht hoe Rutte op welke gebeurtenis dan ook reageert, hier kan hij in alle situaties rekenen op warme woorden van sympathie.
  Haast ontroerend.

  1. Siemien

   Het word tijd dat Rutte zich eens een tijdje echt stil houdt

   1. van Urk

    Siemien, Dat dacht ik ook al toen ie opeens over een vaas of zo begon.

   2. Raveltje

    Juist, En dat hopen we met stemrecht te doen
    Mensen als Rutte halen het gevaar binnen, met
    het ondertekenen van b.v het Marrakesh verdrag
    ondanks alle waarschuwingen.

   3. Spaanse kok

    Het word tijd dat Zie mientje zich eens een tijdje echt stil houdt door zijn wereldberoemde script in te schakelen en zijn advies aan anderen om te negeren zelf eens gaat opvolgen.

   4. Original NL

    @siemien Idd..een jaartje of zestig om mee te beginnen!!

  2. Meriadoc Brandebok

   Eeuwige gezeik.

   1. van Urk

    Politici die daarna verontwaardigd zijn, is ook een eeuwige gezeik.

 16. santiago

  Alle lul/kletspraat programma’s van de NPO en RTL en SBS draaien weer op volle toeren. Alle deskundigen worden weer geraadpleegd, van halina rijn tot peter r de vries, komen ze allemaal weer hun 2500 euries ophalen.
  Kom op fans, bier en chips op tafel , dat wordt weer genieten. Zootje lijkenpikkers zijn het.

  1. Spaanse kok

   Quote: Zootje lijkenpikkers zijn het.
   .
   In welke categorie vallen uw postings betreffende dit onderwerp ?

   1. santiago

    Quote: In welke categorie vallen uw postings betreffende dit onderwerp?

    Stel eens een normale vraag , bijdehandje, dan krijg je een normaal antwoord.

    1. Siemien

     Dat kan Spaans kokje niet, je zou zijn reacties eens moeten lezen

     1. Spaanse kok

      Wilt u uw script inschakelen en zou u mij willen negeren?

     2. Siemien

      zou u mij willen negeren……

     3. santiago

      Siemien. Kokkie geeft geen reacties , maar postings.
      Even onder ons Mientje, vindt jij kokkie ook zo’n loser.

    2. Spaanse kok

     Quote : Stel eens een normale vraag
     .
     Bent u het met mij eens dat u door al uw reacties en conclusies op dit onderwerp ook een lijkenpikker ben?

     1. Siemien

      Bent u het met mij eens…….

     2. santiago

      Kokkie. Nee, dat ben ik niet met je eens en ik word er ook niet voor betaald zoals peter r en Halina.
      Ik zeg alleen wat ik vind en geef mijn mening en als jij een normale vraag zou stellen geef ik normaal antwoord

     3. Spaanse kok

      Lijkenpikker betekenis & definitie. (soldatentaal) gewondenverzorger of militair van de gravendienst. Vermeld door Salleveldt (1978). iemand die profiteert van de dood of het ongeluk van een ander.
      .
      iemand die profiteert van de dood of het ongeluk van een ander.
      .
      U bent wat u anderen kwalijk neemt, een lijkenpikker.

     4. santiago

      Profiteren van de dood of de ellende van een ander. Je zegt het notabene zelf. Minkukel met je grote mond.

 17. Tante Sidonia

  “Morgen vlaggen halfstok hangen?”
  Rutte blijft een leugenaar:
  hij bedoelt 21 Maart, de vlaggen halfstok als de coalitie een gigantische klap heeft gekregen.

 18. Jumping

  Deze Rutte moet Woensdag 20 Maart 2019 nooit meer vergeten.
  De verstandige Nederlanderse kiezers, gaan deze Rutte wegvagen, van het Nederlandse politieke podium.

  Stem verstandig, stem PVV / FvD of 50+.

  1. m.van.rosmalen

   Nee stem 1 partij
   En al helemaal niet 3 wat heb je daar in vredesnaam aan?
   Stem verstandig stem PVV
   Maak hen de grootste dan pas volgt er een verandering

   1. Fortiori

    Hiermee ben ik het niet eens. Diversiteit is noodzakelijk om elkaar scherp te houden. Anders is het dictatuur afgezien van het feit of de PPV wel wil regeren.

 19. J.Rademaker

  En dan maakt Grapperhaus zijn excuses.

  1. ZiggyStardust

   Gabberhouse, daar heb ik nu behoefte aan ja! Ik zet ff lekker ‘sound of madness’ van Rotterdam terror corps op denk ik. Of ‘the house of god’ van DHC.

   1. Onslow

    Osdorp Posse

    1. ZiggyStardust

     Is ook mooi ja

 20. Tante Sidonia

  Minister-President Rutte:
  Hoe is het mogelijk na al die jaren MP, dat u de verschrikkelijke softe aanpak van Allochtonen niet heeft aangepakt?
  Opgepakte verdachte: een ongelooflijke lijst van criminaliteit en LOOPT VRIJ ROND!
  Daarbij de verdachte genietend van uitkering en de hele rambam!
  DOE daar eens iets aan, i.p.v. van de “alles verwoestende correcte” Gutmensch linkse aanpak!

 21. Jantje

  Hopelijk wordt de regering hierop afgerekend bij de komende verkiezingen.
  Zij hebben deze ‘cultuur verrijking’ gewild.

 22. Tante Sidonia

  Hoe gaat de Volkskrant alles weer “in juiste proporties plaatsen”?
  “Hij is nog alleen maar verdachte”
  “moet toch echt wennen aan de Nederlandse mentaliteit!”
  Kortom, Links gaat alles doen om het minder erg te maken!
  Dat deze man een onvoorstelbaar strafblad heeft en VRIJ rondloopt met recht op uitkering en de hele rambam: dat vergeet Links gemakshalve!

  1. plakband

   En er staat ook een hele schare dure linkse advocaten klaar om deze man te verdedigen. Ook de hulpverleners zoals tolken, psychologen en psychiaters maken hun dure opwachting. Het verdiencircus kan beginnen. Vreselijk, en allemaal schaamteloos over de ruggen van onschuldige slachtoffers. God hebbe hun ziel.

  2. Loes

   Het excuus zal wel weer zijn :verwarde man onder invloed,en zo gaat het maar door en wat ik heeel erg vind,de moskeeen worden beveiligd,gvd onze kinderen dan op de scholen?

 23. Punt50

  Je mag van Rutte niet verwachten dat hij, of zijn cluppie, er iets van leert.

 24. plakband

  Het lijkt mij dat een terroristische aanslag door de heersende elite is verheven tot een statussymbool.Walgelijk zoals er is geacteerd.
  #stemzeweg.

  1. Lugar

   #stemzeweg

   1. Dreverhaven

    Wie ?

   2. Dreverhaven

    Wie ??

    1. Lugar

     @Dreverhaven: Je mag drie keer raden…

 25. Jumping

  Er is een dagblad dat trots melding maakt, via de kop, Rutte neemt de regie weer over.
  Welke regie.??
  Wat een achterlijke onnozele melding.
  Hij als VVD verantwoordelijke, is debet aan dit soort figuren in Nederland.

  Straf ze af die Rutteclan.

  Stem PVV / FvD of 50+.

 26. Loes

  Daar staat pinokkio met zijn uitgestreken gezicht!dir is nu wat er gebeurt op haga lyceum ,daar worden de salafistjes opgevoed tegen de westerse mensen!ze zijn daar in opleiding om meer aanslagen te plegen met ons belasting geld!ik weet wat ik morgen stem ,sluiten die duivels broedplekken want meer salafistische aanslagen volgen!rutte,oprutte!ik voel me steeds onveiliger in ons nederland

 27. NoDoubt

  Politiek bagatelliseert de aanslag tot slechts terroristische aanslag. Hoewel hij allahuakbar heeft geroepen en dat hij verwijst naar allah in zijn briefje, wordt daar op geen enkele manier aan gerefereerd. Ook vanochtend bij NOS geeft de geïnterviewde aan dat er banden zijn met IS als gehele familie, de presentatrice gaat gelijk over tot andere onderdelen. Rutte heeft het over “democratie…” Waar is het referendum, waar is het blanco briefje Oekraïne of Marakesh. Ik heb niet gevraagd om deze kansenpareltjes.

 28. Lugar

  Laten we vandaag een stempel op Rutte drukken!

  101 redenen om niet op Rutte te stemmen:

  1. Hoewel de VVD in haar verkiezingsprogramma’s zeer kritisch was over immigratie, is de partij bij monde van Staatssecretaris Harbers een felle pleitbezorger van het Marrakesh-verdrag. De VVD blijft roepen dat Nederland “ons land” moet blijven, maar stemt ondertussen voor het akkoord. Harbers ging naar Marrakech en tekende namens Nederland.
  2. De VVD werkt als rechtse partij liever met GroenLinks samen in bijvoorbeeld het klimaatakkoord, dan met rechtse partijen als de PVV of FvD op immigratie. Een stem op de VVD is een stem op links.
  3. Rutte wil geen extra geld voor Europa, maar weigert te beloven dat de EU-begroting niet zal stijgen. De afdrachten naar Brussel stijgen ook voortdurend.
  4. De VVD was tegen een nieuw kinderpardon, maar gaat toch in 2019 akkoord met een nieuwe ronde, zonder dat er voldoende structurele aanpassingen in de asielprocedure zijn aangebracht.
  5. De VVD zei bij monde van Klaas Dijkhoff in januari 2019 “Nee tegen het klimaatakkoord” en noemde Rob Jetten een klimaatdrammer. Voorts zei hij dat de kans nihil is dat hij de waslijst aan ingrijpende milieumaatregelen één op één uit gaat voeren. Twee maanden later gaat de partij akkoord met nog meer maatregelen om de doelstellingen van Parijs te halen.
  6. Premier Mark Rutte is na anderhalf jaar tegenstribbelen er eind 2018 mee akkoord gegaan dat de eurozone een eigen begroting krijgt. Hiermee hevelde hij opnieuw een stukje soevereiniteit over naar Brussel. Dit geheel in tegenstelling tot de tekst in het regeerakkoord “leidend voor het kabinet is daarom dat er geen verdere stappen in de richting van een transferunie worden gezet, ook niet door het invoeren van (vormen van) Eurobonds.”
  7. September 2018: de claim van VVD-minister Wiebes (Klimaat) over de komst van het eerste windmolenpark op zee zonder subsidie bleek onterecht. Volgens de Algemene Rekenkamer pompt de overheid wel degelijk belastinggeld in de windparken.
  8. VVD Eerste Kamerlid Anne Wil Duthler voert vaak het woord in de Eerste Kamer over privacy-aangelegenheden, een sector waarin ze zelf miljoenen verdient. Er wordt een integriteitsonderzoek ingesteld (voor wat het waard is…).
  9. De hypotheekrente “stond als een huis bij de VVD en Rutte”. Hij noemde dit “handen af van de hypotheekrenteaftrek“. De hypotheekrenteaftrek is onder Rutte omlaag gegaan.
  10. In het dramatisch verlopen dividendbelasting-dossier loog en draaide Rutte aan de lopende band, bijvoorbeeld ook over de ontbrekende memo’s, die er later wel bleken te zijn.
  11. Han ten Broeke, buitenlandwoordvoerder van de VVD Tweede Kamerfractie stapte op wegens het uitkomen van zijn ‘intieme en ongelijkwaardige relatie’ met een jongere fractiemedewerkster in 2013.
  12. Opnieuw een leugen, deze keer van Halbe Zijlstra. Zijn positie was niet langer houdbaar nadat hij moest toegeven te hebben gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in zijn Datsja in 2006.
  13. Het gebrek aan integriteit van Rutte werd na dit debacle zichtbaar en hij noemt “liegen geen doodzonde”, waarmee hij begrip toonde voor Zijlstra en zijn leugens gedeeltelijk goedpraatte. Zijlstra is ondertussen aan de slag bij VolkerWessels.
  14. Tijdens de installatie van het nieuwe kamerlid Thierry Aartsen, duiken tweets op waarin hij gekleurde voetbalspelers “Zwarte Pieten in NAC-shirt” noemt. Hij biedt excuses aan voor zijn racistische opmerkingen.
  15. VVD-Kamerlid Van Haga komt in opspraak omdat hij huurregels zou hebben overtreden. In acht van de 77 huurwoningen die hij verhuurt woonden teveel mensen. Hij kreeg een zwijgplicht opgelegd.
  16. Een doofpot-affaire: burgemeester Pauline Krikke (VVD) van Den Haag hield in 2018 stil dat ze werd beroofd in Haagse Schilderswijk. Deze straatroof mocht niet het nieuws of debat gaan bepalen rond de verkiezingen.
  17. Eind 2018 was deze VVD-politica opnieuw in het nieuws doordat ze niet had ingegrepen bij de levensgevaarlijke vreugdevuren in Scheveningen, ondanks dat ze wist dat de stapels 13 meter te hoog waren.
  18. Rutte heeft er samen met Wiebes voor gezorgd dat Nederland een gasverbod lijkt te krijgen. In sommige nieuwbouwwijken wordt al geen gas meer aangelegd naar de huizen. Ondertussen – hypocrieter kan niet – bereiken de EU-landen, waaronder Nederland een deal over het Nord Stream 2 gasproject waarbij er gas wordt geleverd uit Rusland.
  19. Mark Rutte doet beloften die hij niet nakomt. De beruchte 1000 euro voor elke werkend Nederlander is nog niet vergeten.
  20. Rutte loopt achter Merkel aan met haar EU-belang; het Nederlandse belang komt op de tweede plaats.
  21. Als staatssecretaris van Onderwijs riep Rutte op tot Maagdenhuisbezetting; toen dit echt gebeurde, noemde hij deze oproep een blunder.
  22. Oud-Kamerlid Verheijen kwam in opspraak, toen NRC Handelsblad onthulde dat hij in zijn tijd als gedeputeerde in de provincie Limburg duizenden euro’s onterecht zou hebben gedeclareerd.
  23. De VVD was altijd tegen een belasting op CO2. Nu, onder druk van Groenlinks, is men toch opeens volledig gedraaid en pleit voor een CO2-heffing. Zie hier de draai mooi beschreven.
  24. Minister Opstelten loog over de hoogte van het bedrag dat aan crimineel Cees H. was betaald en moest uiteindelijk opstappen.
  25. Fred Teeven werd meegesleurd in zijn val waarin hij ook toegaf dat hij de Kamer onjuist had geïnformeerd rondom de bonnetjes (de Teeven-deal).
  26. In deze zaak moest vervolgens ook Opstelten’s opvolger als minister van Justitie VVD-er Van der Steur opstappen. Hij heeft volgens de oppositie meegewerkt aan een doofpot rond de zaak en hij hield informatie voor de Kamer achter. De minister bleef de verwijten weerspreken, maar concludeerde na het debat alsnog te weinig vertrouwen te voelen in de Kamer en trad af.
  27. VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers werd in april 2015 na een eis van vier jaar in hoger beroep veroordeeld voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen, maar legde zijn zaak voor aan de Hoge Raad. Deze veroordeelde hem tot 2.5 jaar cel.
  28. Het continue gegoochel van Rutte met getallen rondom het steunpakket aan Griekenland. Rutte zei na de eurotop in 2011 dat de Grieken 109 miljard euro steun kregen, waarvan 50 miljard van banken en verzekeraars. Andere Europese leiders hielden het op 159 miljard. Excuses aan de Tweede Kamer volgden.
  29. Rutte praat uitsluitend in doemscenario’s (“economie stort in”) over de gevolgen van de Brexit. Dat een land zijn eigen democratisch en soevereine keus maakt is nooit een argument.
  30. VVD zit in het Europees Parlement in de kritiekloze pro-EU groep ALDE, met de linkse mastodont Verhofstadt aan het roer.
  31. In het dossier MH17 zei Rutte dat hij niet rust voor de onderste steen boven is. Dit bovenbrengen duurt inmiddels wel lang…heel erg lang. Te lang.
  32. De VVD heeft als coalitiepartij ervoor gezorgd dat het raadgevend referendum is afgeschaft. De stem van de burger is hiermee gesmoord.
  33. Er zou volgens Rutte geen verhoging van de eigen bijdrage in de zorg komen in 2012. Deze kwam er wel. Meermalen.
  34. Rutte liet Koning Willem Alexander liegen tijdens de troonrede van 2015 over de koopkracht van ouderen.
  35. Op social media is Rutte degene die het meeste wordt uitgemaakt voor leugenaar.
  36. Inzake het Oekraïne-referendum beloofde Rutte dat als het voor de zomer niet lukt om een antwoord te formuleren, dat er dan niet geratificeerd zou worden. Inmiddels is het verdrag geratificeerd.
  37. Rutte heeft van de VVD een soort D66 gemaakt, linkser dan ooit tevoren. Waar is de stroming van Bolkestein binnen de partij?
  38. Big spender: de staatsschuld is onder Rutte met 27 miljard toegenomen, ondanks de laatste voorspoedige economische jaren.
  39. Regeldruk in het MKB is niet afgenomen, maar toegenomen. Voor ondernemers is de VVD geen eerste keus meer.
  40. De armoede onder de Nederlandse bevolking is sterk toegenomen onder Rutte.
  41. De helft van de in Nederland uitgezette asielzoekers is zoek. Zij zwerven anoniem ergens door ons land.
  42. Handhaving onder Rutte: agenten zouden burgers ontmoedigen om aangifte te doen, ernstige misdaden zouden als minder ernstige geregistreerd worden en in de statistieken gelden zaken als opgelost die dat helemaal niet zijn.
  43. De kosten van de Gouden Koets en koninklijk zeiljacht de Groene Draeck komen ruim boven het budget uit, de Ridderzaal-verbouwing is ook duurder dan begroot. Om over het Binnenhof nog maar niet te spreken.
  44. Rutte vertelde Londense bankiers hoe ze bonusregels kunnen omzeilen, wat weinig integer is.
  45. Rutte beweerde in verkiezingsdebat 2012 dat de PvdA-plannen voor economische krimp zouden zorgen; dit bleek onjuist.
  46. Zalm heeft ons de euro ingelogen en Hoogervorst heeft ons het nieuwe zorgstelsel ingetrokken. We zitten er met de gevolgen opgescheept.
  47. De VVD doet volop mee aan de lobbycratie: zo werd Jorritsma “toevallig” commissaris bij een JSF-leverancier.
  48. Het TTIP-handelsakkoord zou leiden tot 400.000 meer banen. Dat bleek na een factcheck onwaar.
  49. Het gedraai van Rutte in Zomergasten 2016: “ik sluit de PVV zeker niet uit”. Een paar maanden later: de VVD sluit de PVV volledig uit van politieke samenwerking.
  50. De VVD heeft het verhaal de wereld in geholpen dat de PVV Rutte 1 heeft laten barsten, maar het was het CDA die de stekker er uit trok.
  51. Het is al jaren grote chaos bij de Belastingdienst, er is onvoldoende adequaat ingrepen door VVD-bewindspersoon Wiebes. Nu zit Menno Snel met de ellende.
  52. De VVD heeft ingestemd met kostbare EU-sancties tegen Rusland. De export is ingezakt en de bijbehorende banen zijn verloren gegaan.
  53. Partijprominent Loek Hermans moet in 2015 vertrekken als Eerste Kamerlid. Hermans vertrekt in verband met een uitspraak van de ondernemingskamer over het in 2009 omgevallen thuiszorgbedrijf Meavita. Hermans leidde daar de raad van commissarissen. De rechters stelden vast dat de top van het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid.
  54. Onze defensie is uitgekleed door continue bezuinigingen. Militairen roepen op oefeningen pang-pang bij gebrek aan kogels. Nu er weer meer geld komt, is er geen personeel meer.
  55. Rutte wil de NAVO 2%-norm pas over tientallen jaren bereiken en zet de veiligheid van Nederland al jaren op het spel.
  56. Er is een structurele chaos bij Pro-rail, wat pijnlijk zichtbaar werd onder VVD-minister Schultz van Haegen.
  57. We kennen allemaal de corruptiezaak van VVD-coryfee Jos van Rey nog.
  58. Door de onduidelijke Europese aanpak (gesteund door de VVD/Rutte) en de slechte bewaking van de Europese buitengrenzen zijn er duizenden vluchtelingen verdronken in de Middellandse zee.
  59. Het nationale pensioentoezicht is onder Rutte 2 op een achternamiddag overgeheveld naar de EU. Is dit wel veilig?
  60. Wisselende posities ten opzichte van Israël. Nederland is geen trouwe bondsgenoot van Israël meer. Nederland stemt in VN steeds mee met anti-Israël-resoluties.
  61. Mark Rutte staat onder de invloed van de Bilderberg-groep, hetgeen tot diffuse belangen leidt.
  62. Slechts 25% van de geregistreerde misdrijven wordt opgelost. Van meer dan de helft van de misdrijven wordt niet eens meer aangifte gedaan. Waarom nog aangifte doen? De VVD zegt van de law and order te zijn, maar in de praktijk zien we dit niet terug.
  63. Rutte bemoeide zich met een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over het handenschudden door een islamitische vrouwelijke sollicitant.
  64. Rutte hoor je niets over de forse toename van het gebruik van voedselbanken in ons land. 1 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens.
  65. Rutte misbruikt cijfers van het CPB en CBS over de daling van de werkloosheid. Door aanpassing van de definitie zijn er opeens minder werklozen.
  66. De Almeerse VVD’er Mitchell van der K. heeft zich acuut teruggetrokken uit de lokale politiek, nadat hij is ontmaskerd als de hacker die computers van de bekende vlogster Laura Ponticorvo en andere (bekende) Nederlanders openbrak op zoek naar naaktfoto’s en video’s.
  67. Volkert van der Graaf zou van Rutte nooit op proefverlof mogen. Ook gaf Rutte in 2012 aan dat de Minister van Justitie moest opstappen als Volkert vd Graaf proefverlof zou krijgen. Het tegendeel is gebleken. De vogel is gevlogen.
  68. Rutte staat volledig achter de “rechtsstaat” Turkije. Ook nadat Erdogan na de staatsgreep begon met een grote zuivering onder politici, journalisten en ambtenaren.
  69. Leugens over QE-programma (geldverruiming in de EU) door de Europese Centrale Bank.
  70. Rutte zegt dat er geen ruimte is om de financieringstekort verder te laten oplopen. Dit is feitelijk onwaar, het relatieve tekort in NL is veel lager dan Italië of Duitsland.
  71. Mark Rutte wil van politiek entertainment maken: hij vraagt Gordon voor de VVD-kieslijst.
  72. Rutte zegt in 2016 sorry voor verbroken beloftes, maar doet dit als verplicht nummertje uitsluitend om opnieuw premier te worden. Het verbreken van beloften gaat gewoon door sindsdien. Dus wat is die sorry waard?
  73. VVD is de partij met de meeste integriteitsschandalen.
  74. Het verdwenen geld in de vorm van de honderden miljarden euro voor Griekenland (“er gaat geen cent meer naar Griekenland”).
  75. De VVD is in de jaren onder Rutte van een EU-kritische partij veranderd in een Pro-EU partij.
  76. De VVD zegt altijd dat zij de partij is van de zuinigheid en de kleine overheid, maar in de jaren onder Rutte werd de overheid 25% groter.
  77. Rutte is een links-liberaal en geen rechts-conservatief en wilde in het verleden zelfs fuseren met D66.
  78. In 2014 moest VVD minister Frans Weekers opstappen als staatssecretaris van financiën. Zijn vertrek was onvermijdelijk geworden, gezien de problemen met de uitvoering van de toeslagenwet en de onmacht van de bewindsman de chaos bij de Belastingdienst te bestrijden. Bovendien gaf Weekers er in diverse debatten met de Tweede Kamer – over fraude met toeslagen en problemen bij de uitkering van toeslagen – blijk van de materie in het geheel niet te beheersen.
  79. Twee hoogleraren integriteit vinden dat premier Mark Rutte de schijn van belangenverstrengeling wekt door zijn langdurige omgang met de zakelijke belangen van VVD-steunpilaar Ben Verwaayen.
  80. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt oud-voorzitter van de VVD Henry Keizer van oplichting en valsheid in geschrifte bij de overname van het uitvaartbedrijf De Facultatieve. Het interne integriteitsonderzoek bij de partij staat on hold.
  81. Rutte verzint een discutabel inlegvel om het democratische resultaat van het Oekraïne-referendum in de prullenbak te gooien. Later blijkt dat door een grijs gebied in het verdrag er onder meer goedkope kip naar de EU komt, in lijn met de dus terechte angst van de vele tegenstemmers.
  82. Rutte haalt zijn neus op voor het hebben van een politieke visie. Hij zei: “Visie is als een olifant die in de weg staat”. Er is dus ook geen visie op de samenleving bij de VVD. Het is leegte.
  83. De kabinetten-Rutte ontsloegen door bezuinigingen 75.000 mensen in de (verpleeghuis)-zorg, waardoor er grote problemen zijn ontstaan. Deze kaalslag is nog niet ten einde.
  84. Minister Stef Blok noemde Suriname een “failed state” en zei dat multiculturalisme niet werkt. Hij komt daar enkele dagen later weer op terug. Hij overleeft een motie van wantrouwen.
  85. Premier Rutte zei in Zomergasten 2016 over Turks-Nederlandse jongeren die een NOS-cameraman lastigvielen: “Pleur op.” Dit leidde tot een verdieping van de diplomatieke rel met Turkije.
  86. VVD Kamerlid Ybeltje Berckmoes stapte op en verklaarde in haar boek dat de hele VVD-fractie monddood is gemaakt en eigenlijk rapporteert aan de communicatiestaf van de VVD.
  87. Minister Schippers opende in 2016 de aanval op de radicale islam in een lezing, maar uiteindelijk gebeurde er niets in het beleid. Mooie woorden, holle frasen. Typisch VVD.
  88. De onafhankelijkheid van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie centrum (WODC) is ernstig aangetast. Het WODC heeft een grote invloed op het politieke beleid van Nederland. Het ministerie van V&J heeft jarenlang onder verschillende VVD-ministers onderzoeken beïnvloed om uitkomsten te krijgen die het eigen gelijk van ministers en topambtenaren zouden moeten bewijzen. Eenzelfde inmenging wordt pijnlijk duidelijk bij het “onafhankelijke onderzoek” naar de MH17 ramp
  89. Minister Wiebes heeft achterhaalde gegevens gebruikt om de stijging van de energierekening te voorspellen, zo onthulde deze het Algemeen Dagblad in januari 2019. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gaat diep door het stof nu blijkt dat het kabinet de stijging van de energienota veel te laag heeft ingeschat. Opstappen doet hij niet.
  90. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert moet in 2017 opstappen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) toonde aan dat het mortierongeluk waarbij twee leden van de Luchtmobiele Brigade werden gedood en een zwaar gewond raakte, te wijten was aan nalatigheid binnen Defensie. Al eerder kwamen enorme munitietekorten aan de orde. Soldaten moeten Pang-Pang roepen.
  91. In mei van 2015 moet VVD kamerlid Rene Leegte opstappen. Hij had een betaalde nevenfunctie en de inkomsten daaruit niet opgegeven. Leegte adviseerde Plantlab van 2012 tot eind 2014. De functie is daarentegen niet opgenomen in het register van nevenfuncties van de Tweede Kamer.
  92. December 2013 moet Tweede Kamerlid Matthijs Huizing het Binnenhof verlaten. Hij was aangehouden met te veel drank op achter het stuur. In het midden van 2018 wordt bekend dat Huizing terugkomt in de politiek en wethouder wordt in Oegstgeest.
  93. Huib van Vliet trad af als Statenlid in Flevoland omdat hij verdacht werd van verduistering. Hij wikkelde in 2009 een erfenis van een tante af, waarbij hij zonder overleg 110.000 euro overboekte naar zijn eigen rekening. Hij werd in 2017 veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.
  94. “Als het maar niet die malle windmolens zijn”. Rutte wil geen geld naar windmolens, want die draaien alleen maar op subsidie. Er kwam wel geld.
  95. VVD-prominent van voorheen Robin Linschoten werd in september 2017 als eerste oud-bewindsman ooit veroordeeld tot twee maanden celstraf wegens belastingfraude.
  96. De derde VVD’er die veroordeeld werd in 2017 wegens fraude is Matthieu van Sint Truiden. Hij kreeg in juni 2017 zes maanden voorwaardelijk wegens belastingfraude. Deze zaak heeft weinig aandacht gekregen, terwijl hij toch opvallend genoeg was: een voormalig advocaat-generaal die verantwoordelijk was voor fraudebestrijding, werd zelf voor fraude veroordeeld. Van Sint Truiden was geen beroepspoliticus, maar had, naast zijn werk als advocaat-generaal, als voorzitter van de landelijke partijcommissie Politie en Justitie wel een prominente rol binnen de VVD.
  97. VVD Burgemeester Fons Hertog uit Huizen stapt in februari 2018 op vanwege grensoverschrijdend gedrag. In 2004 kwam Hertog als burgemeester van Haarlemmermeer ook in opspraak. Ambtenaren vonden porno op zijn computer. Hertog beloofde beterschap, maar later bleek dat hij nog steeds porno op zijn computer zette.
  98. De VVD blijft voortdurend roepen om strengere straffen (“altijd celstraf“, “het liefst zou Rutte ze allemaal persoonlijk in elkaar slaan“) voor geweld tegen hulpverleners, maar zit zelf al 8 jaar in de regering zonder dit probleem op te lossen.
  99. Het Winterswijkse VVD-raadslid Tom van Beek stapte op na integriteitskwestie. Van Beek is namelijk in het door hem aangekochte kantoorpand van Boesveld aan de Beukenhorstweg 39 in Winterswijk gaan wonen, terwijl de omgevingsvergunning nog niet in procedure was. Dat wordt beschouwd als illegaal wonen.
  100. De VVD wil lage belastingen, maar verhoogde de BTW op het lage tarief van 6 naar 9%. Rutte zelf ‘verkoopt’ deze maatregel als onderdeel van de vlaktaks, die er nooit kwam.
  101. De EU parlementsfractie Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) waarvan de VVD lid is, zit in een financieel schandaal. Uit onderzoek bleek dat ALDE sinds 2014 425.000 euro had geaccepteerd van grote bedrijven zoals Google, Microsoft en Bayer om haar jaarlijkse conferenties te betalen, hetgeen verboden is in verschillende Europese landen.

  Geleend van Opniez

  1. TD

   Lugar:+++++

   UIT DE EU!

   STEM OP FvD of PVV!

 29. lvdv

  Idioterie.

  De slachtoffers in Nieuw Zeeland zijn amper afgekoeld.
  In Nederland start het Nederlandse Kampioenschap Namen noemen.

  In Utrecht zijn de kruitdampen amper weggetrokken, de lijken lagen er nog.
  En direct start het Nederlandse Kampioenschap Hoe Gaan We Het Benoemen.
  Is het een aanslag, is het een incident, is het een incidentele aanslag.

  We weten nog niets,
  alleen dat de kogel, of deze nu komt van links, van rechts, van boven,
  van onder, door een god of duivel gestuurd, dodelijk is geweest.

  En dat geen der kampioenschappen of hun kampioenen dat ooit zal kunnen voorkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.