Sorry blijkt niet genoeg! Utrechtse demoniseerdocent nu op non-actief gesteld!

De Universiteit Utrecht heeft de demoniseerdocent die op Facebook het bericht ‘Volkert waar ben je?’ plaatste, op non-actief gesteld. Z’n excuses waren kennelijk niet genoeg en het regende klachten op de universiteit! Via RTV Utrecht.

De voorbeeldfunctie en verantwoordelijkheid die het leraarschap met zich meebrengt, woog kennelijk niet op tegen de rabiate impuls van deze docent om maar lukraak te gaan demoniseren. Ook nog eens door de moordenaar van Pim Fortuyn aan te halen! Half Nederland viel over het bericht heen en stuurde boze reacties naar de Universiteit Utrecht, want één van hun docenten was duidelijk defect.

De docent wist het schuim van z’n bek te vegen, de traantjes te drogen en weer bij zinnen te komen, en bood z’n excuses aan. Die was op zich prima:

“Ik meende niet wat ik zei, en neem er met klem afstand van. Ook bied ik mijn excuses aan aan iedereen die deze opmerking gekwetst heeft.”

Al mist er voor velen wel een stukje geloofwaardigheid. Ook de universiteit voelde dit goed aan en reageerde met deze opmerking:

“Wij vinden dit een verwerpelijke reactie, waarvan de Universiteit Utrecht nadrukkelijk afstand neemt. Dat hebben we ook laten weten op Twitter en Facebook. De medewerker is gemeld dat hij op zeer korte termijn een uitnodiging kan verwachten voor een gesprek met het Faculteitsbestuur over zijn uitlating.”

Hartstikke goed dus dat ze hier zo serieus mee omgaan. De familie van Fortuyn overweegt zelfs juridische stappen en gaat een klacht indienen bij het universiteitsbestuur. Of het ook allemaal echt zo hoog zal worden gespeeld? Ik heb er mijn twijfels bij. Ik denk dat de docent z’n excuses niet echt meende, maar wel flink geschrokken is van de publiciteit en publieke verontwaardiging die hij met één berichtje heeft gegenereerd. En terecht!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. m.van.rosmalen

  En terecht
  Wilders word al jarenlang bedreigd krijgt ik weet niet hoeveel haatmails per dag
  Word overal door het slijk gehaald.
  En nu krijgt lulletje 1 bedreiging en iedereen doet huilie huilie.
  Met3n met 2 maten noemen ze dat

  1. PMG

   Reken maar dat Widers aangifte zou doen als hij kon bewijzen wie hem die bedreigingen stuurt! Heel terecht!

   Wilders roept niet op tot geweld maar geeft aan dat deze mensen met hun ideologie niet thuishoren in Nederland en wij hen geen ruimte moeten geven. Het adderengebroed bewijst keer op keer op mondiaal niveau geen goeds in het zin te hebben door op gruwelijke wijze dood en verderf te zaaien.

   1. F. Domela Nienhuis

    Corné Hanssen loog:

    “Ik meende niet wat ik zei, en neem er met klem afstand van. Ook bied ik mijn excuses aan aan iedereen die deze opmerking gekwetst heeft.”

    Oproepen tot moord is iets anders dan beledigen, sukkel.

  2. biggeorge

   als er iemand huilie huilie doet om haar PVV verlies ben jij het wel. In een hoekje gaan zitten ohh we zijn zo zielig al die overlopers… alleen de Tokkies blijven trouw.

   1. m.van.rosmalen

    Oeh BIG GEORGE
    Ben je op je kleine micropenis getrapt?

  3. dario

   Val dood gek je tikt niet zuiver

   1. m.van.rosmalen

    Val zelf kapot

 2. Schele Joop

  Het probleem is dat het kwaad al geschied is. Jullie moeten DWDD eens terugkijken, minuut 14:48 tot 16:00.
  https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/682150
  Daar hoor je de NCR journalist zeggen dat er buitengewoon veel lezers boos in de pen kropen toen deze NRC journalist schreef dat PVV en FVD weleens 20% van de stemmen zouden kunnen gaan halen. Iets wat ook zeer zeker niet onwaarschijnlijk was toen. Deze dappere NRC journalist laat zien dat buitengewoon veel NRC lezer de waarheid helemaal niet willen horen en zelfs boos worden als je ze probeert te informeren. AIVD ik zou zeggen: kam het leden bestand van de NRC maar eens door want het lijkt erop dat het een broeinest is is van extreem linkse mensen.

 3. C.A.Barstow

  Stel eens een stevig voorbeeld en geen halfzachte maatregelen, ontsla deze linkse idioot.

  Het is hoog tijd dat ons land een heel stevige ruk naar rechts gaat maken,
  waar links op heel belangrijke onderdelen van de maatschappij, Onderwijs, Media en Justitie geen poot meer aan de grond krijgt.
  En ook erg belangrijk, houd ze bij onze jeugd weg!

  Stem ook in mei op FvD!

  1. PMG

   @CA – ik doe mee!!!

 4. biggeorge

  op staande voet de zak geven die docent!

 5. Rien Noppen

  Gottegot, wat een hysterisch gedoe!

  Goed dat de Universiteit optrad en goed dat de man excuses maakte. Dat zal DDS niet beletten nog weken over dit incident door te janken.

  1. m.van.rosmalen

   Idd huilie huilie doen de “hoogopgeleide ” overlopers” met hun uiltje van minerva
   Durf te wedden dat meesten nog niet eens weten wat het betekend

   1. Mariposa78

    Ik zie dat R.N. en Beukman alle twee het heel normaal vinden dat er een roep tot moord plaats vind.
    Vervolgens doen ze het af met het was maar een grapje en nemen geen afstand van moord want dat is immers toch heel normaal anno 2019.

    1. Rien Noppen

     Van Beukman zag ik geen bijdrage in deze draad.

     Ik vind de uitspraak van deze sukkel niet normaal en ook geen grapje. Ik gaf aan dat het goed is dat de Universiteit heeft ingegrepen en dat betrokkene excuses aanbood.

    2. Mariposa78

     Gelukkig kan ik niks lezen van R.N. maar ik durf er om te wedden dat hij een excuses voldoende vind, desondanks dat hij ook niet warm of koud word zoals een moord verzoek.
     Want laten we even eerlijk zijn hij heeft er ook duidelijk geen afstand van genomen.
     Want daar schort het er bij hem wel eens aan DUIDELIJKHEID.

     1. Mariposa78

      I rest my case dat hij nu taal nasi gaat spelen of schelden of verwijten gaat maken die hij anders duidelijk tentoonstelt.
      Zo is die weer uit******.

     2. Rien Noppen

      “Gelukkig kan ik niks lezen van R.N. maar ik durf er om te wedden dat hij een excuses voldoende vind”

      Nee, ik vind dat niet voldoende. Het is tenminste goed dat hij op non-actief is gezet. Gelet op de schade die hij met deze stupide actie voor de Universiteit veroorzaakte lijkt een ontslag me juist.

     3. Mariposa78

      Ik ben blij dat Beukman afstand genomen heeft tot de oproep tot moord al blijft hij erbij dat het om een slechte grap gaat (zucht) nu Rien nog.

   2. Arie B

    BetekenT knul..

  2. biggeorge

   Eerst dapper doen op FB en dan als een kleuter door de knieën omdat het mt hem op het matje roept. Typisch karakterloos links tuig dat zeker de zak gaat krijgen om een voorbeeld te stellen naar de rest. Ik kijk naar dat berichtje uit!

  3. F. Domela Nienhuis

   Ach ja, het was maar een oproep tot moord op andersdenkenden. Daar til jij als linkse deuger niet zo aan hè?

 6. Marija

  Links heeft hier echt lang genoeg de lakens uitgedeeld en het beleid in Nederland bepaald en grondig naar de gallemiese geholpen.
  Zij laten zich nu zien als heel slechte verliezers en zelfs bereid weer iets barbaars te doen, als b.v. een moordaanslag beramen.
  In feite is links bijna van hetzelfde gedachtengoed als de islam.
  Houd onze kinderen ver van dit soort mensen, laat het onderwijs weer neutraal zijn en zonder geloofsinvloeden.
  Dan zal na een paar generaties misschien toch nog in vrede samengeleefd kunnen worden, mits islam en links hun verstand gebruiken.

 7. TD

  Als een politiek rechtsgeoriënteerde vader tegenwoordig zoiets als een politiek gesprek voert met zijn zoon(s) is er grote kans dat het bekvechten wordt,immers de jeugd krijgt dagelijks alleen linkse ideeën door docenten in de maag gesplitst!
  Het moet grondwettelijk geregeld worden dat maatschappijleer,objectief en controleerbaar neutraal moet plaatsvinden,religie heeft op een school helemaal niets te zoeken,alsmede aan religie/cultuur gerelateerde kleding!

 8. Tante Sidonia

  En zal deze man vervolgd worden?
  Uiteraard NIET.
  Gehele OM is links en nog erger………..D66!

 9. Jumping

  Sorry, kom op kerel, sorry.
  Sleep die kerel voor de rechter.
  Start een crownfunding en span een rechtzaak aan, tegen deze kerel.
  Kom op zeg, sorry je roept om de moordenaar van Fortuyn.
  Of zie ik dat verkeerd.?

 10. Willem Bever

  Ja Noppen vervelend he dat hysterische gedoe beetje zwarte pieten mag zeker niet om maar niet te spreken van alle andere waanzin die de laatste jaren de krantenkoppen hebben gesierd

 11. Michael M

  Had u van tevoren ook kunnen bedenken dat u spijt zou krijgen maar u heeft het wel geschreven. Men heeft een gaatje in het hoofd om al op zulke dingen te komen dan moet u in de gaten gehouden worden en het is goed dat de Universiteit van Utrecht u op non-actief heeft gezet. Ben benieuwd hoe dit verder gaat.

 12. Willem Bever

  Ik vrees dat we er niet meer zoveel van gaan horen Michael….zo gaat het altijd…helaas

 13. Veteraan

  Jullie kunnen een aanklacht indienen mensen zoals er nu al een paar zijn gedaan.
  Levert meer op dan alleen maar wensen dat hij aangepakt gaat worden.
  Ik ga zelf even informeren hoe ik dat kan doen, is beter dan er langs te gaan wat ik in eerste instantie van plan was. Hij is al geschorst en dat is een groot goed.
  Het gaat mij helemaal niet zo om die ene gestoorde leraar [die halve moslim] maar om het feit dat men anno 2019 eindelijk eens gehoord word.
  Nu zijn het alleen linkse figuren en b.v. Sylvana Umfufu die gehoord worden na bedreigingen, dank zij Wilders en Baudet o.a. wordt rechts steeds minder gediscrimineerd en dat is wat we willen. Toch ?
  Pak die zgn elite maar aan en Baudet is goed bezig.
  Wat een lente hé

 14. uil van minerva

  Zo hoort het. In een voorbeeldfunctie is dit not done.

 15. Florissa

  Zijn baantje komt in gevaar ,en hij knijpt hem als een ouwe dief, zouden ze mrt al die linkse knakkers moeten doe ,ook bij de NPO, heb je ze zo in het gareel .

 16. Adriaan

  Deze onbenul mag blijvend op non-actief worden gesteld. Nooit meer ergens aan het werk komen. Sorry zeggen na zo een afschuwelijke oproep is wel het allerergste dat je kunt doen. Dan begrijp je er helemaal niks van.

  1. Rien Noppen

   “Sorry zeggen na zo een afschuwelijke oproep is wel het allerergste dat je kunt doen.”

   Zeggen dat je er nog steeds achter staat lijkt me toch wel erger.

   1. DeBruijn

    @ Rien

    Of sorry zeggen en het niet menen.

 17. Buzz68

  … iedere keer weer als ik een foto zie van Fortuin huilt m’n hart; nog steeds.

  1. Rien Noppen

   Hij heette Fortuyn.

   1. Buzz68

    Ja Noppes

 18. Nuts

  Het word tijd dat docenten en ander links tuig met hun praatjes aan de schandpaal genageld worden.

  Bertus

  1. Henk-Jansen

   Ben ik het niet mee eens. Als er grenzen overschreden worden moet er worden opgetreden. Echter in andere gevallen geldt gewoon het recht van meningsuiting!

   1. F. Domela Nienhuis

    En oproepen tot moord is grenzen overschrijden.

 19. nienke

  Ontslaan deze linkse hufter, slecht voorbeeld voor z’n studenten en nooit meer een baan als docent.
  Eerst oproepen tot een moord en daarna op de knietjes vanwege z’n baan, walgelijk.

 20. Tante Sidonia

  EN HET ONDERWIJS IS NIET LINKS???
  Wie dit gelooft is,…………….bedenk maar wat!

  1. PMG

   @ Tante Sidonia – Pim Fortuyn?

 21. Sloophamer

  Is het geen idee om allemaal massaal aangifte te gaan doen tegen Corne Hanssen?
  Wat mij betreft lekker aan de schandpaal nagelen!

 22. Ome Wim

  Een uitnodiging voor een gesprek ?, een schop onder zijn (s)linkse reet moeten ze hem geven en een uitnodiging voor de rechtbank.

 23. Vrijedenkert

  Natuurlijk mag een docent een mening hebben en tegen het FvD als partij en Baudet als politicus zijn maar refereren naar de moord op Fortuyn in 2002 en op deze manier een politicus het liefst uit de weg geruimd zien worden is volstrekt ontoelaatbaar en nu als maatregel op non-actief en indringend gesprek met bestuur volledig terecht!

  1. PMG

   Die mening houdt een echte docent voor zichzelf!
   Een of andere gesjeesde islam knuffelaar in dit geval kun je moeilijk een docent noemen!

   Les geven is een eer, je zou les moeten geven omdat je competent bent.
   Les ontvangen is een voorrecht dat maar weinigen beseffen.

   1. Vrijedenkert

    Een docent moet prive zijn politieke voorkeur kunnen uitspreken dus ook via sociale media of anders, tijdens het uitoefenen van zijn beroep inderdaad neutraal…

    1. F. Domela Nienhuis

     Het betreft hier een oproep tot moord. Dit is een rode lijn overschrijden. Waar is @Het_OM als je ze nodig hebt…

   2. Arie B

    Objectiviteit in onderwijs heeft nog een lange weg te gaan. Ze zijn altijd vreselijk bang van religieuze standpunten in het onderwijs maar dit soort gasten hebben hun eigen religie die ongeremd de studenten in gepompt wordt.

 24. F. Domela Nienhuis

  Een oproep tot moord is een zeer ernstig delict.

 25. Arie B

  Die sukkel wordt ook nog van belastinggeld betaald. Dat bijtende linkse zuur moet dan de volgende generatie leerlingen weer indoctrineren met groen zuur. Deze man heeft met 12 tekens een dik stempel op zijn voorhoofd laten zetten.
  Waarschijnlijk krijgen we nog wel berichten dat hij huilie huilie is gaan doen nav mailtjes, krijgt hij nog politiebescherming etc. Alles om de slachtofferrol zo groot mogelijk te maken en er politiek garen bij te spinnen. Zo werkt de oude linkse machine. Met averechts effect overigens.

 26. F. Domela Nienhuis

  Ik had liever gezien dat de universiteit dit een misdadige oproep tot het plegen van dodelijk geweld had gevonden en aangifte had gedaan.

 27. nienke

  Wilders wordt voor minder marokkanen voor de rechter gesleept dit walgelijke figuur die oproept tot moord moet zeker voor de rechter verschijnen.
  Hij komt er toch zeker niet met een excuus af hoop ik.
  Ontslaan en nooit meer voor de klas dit misselijkmakend figuur.
  Treurig dat we dit soort monsters het recht geven om jonge mensen les te geven en klaar te stomen voor onze maatschappij.
  Voor de rechter met dit monster.

  1. F. Domela Nienhuis

   Dit ontgaat mij ook niet.

   1. Dik

    @Nienke & Nienhuis: Ik blijf het ook herhalen, steeds opnieuw en opnieuw. De kracht van herhaling opdat wij niet vergeten dat er levensgevaarlijke figuren rondhangen op onze universiteiten en op diverse forums.

    Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
    ~Rien Noppen~

    Volkert, waar ben je?
    ~Corné Hanssen~

    U bent een minderwaardig mens
    ~Marcel van Dam~

    1. Veteraan

     @ Dik
     ++++

  2. Niet L niet R

   Geheel mee eens, maar denk niet dat deze man aangeklaagd gaat worden, er lopen te veel linkse personen rond die hierover moeten beslissen!

 28. Vliegenvanger

  Corné Hanssen moet op staande voet ontslagen worden. Dit soort opruiing kan niet getolereerd worden. Ook niet na een verontschuldiging van zijn kant.
  Een leraar heeft een voorbeeld functie, dat hij dat niet heeft is aangetoond door zijn lompe opmerkingen. Dus ontslag op staande voet
  Is nog een redelijke straf. Zo iemand mag niet in de klas staan.

 29. Niet L niet R

  Helaas lopen er van deze uiterst linkse proleten die moordadige gedachten hebben veel meer rond dan wij denken!
  En dan op bijna alle scholen die linkse indoctrinatie naar onze jeugd, triest maar waar!

 30. Abdullah de vliegende hollander

  Ach rot op met je excuses!

  Docent van Criminelen hoort niet thuis in een Universiteit

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.