Stop met klagen langs de zijlijn over immigratie en EU en ga op 20 maart naar de stembus! Stem FVD, PVV of 50PLUS!

Het is van levensbelang dat u gaat stemmen, zo betoogt Bart Reijmerink vandaag. De moed laten hangen is dé manier om de zogeheten kartelpartijen hun zin te geven. Stemmen heeft zin, en ga dus stemmen! Het liefst op Forum voor Democratie, PVV of 50PLUS, aldus Reijmerink: “Stop met klagen langs de zijlijn en ga op 20 maart naar de stembus.”

Vanaf de middelbare school krijgen leerlingen te horen dat stemmen uitermate belangrijk is: eens in de zoveel tijd kan jouw stem je omgeving veranderen! Van de stad of dorp waarin je woont, tot grote veranderingen binnen de EU. Toch zien we dat de opkomst van met name de Provinciale Statenverkiezingen steeds meer daalt. Sinds 1995 schommelt het opkomstpercentage rond de 50%, terwijl de uitkomst van de provinciale verkiezingen enorm veel invloed kan hebben op het beleid van een kabinet.

Vanwaar deze lage opkomst? Tot 1970 gold er nog stemplicht, tot die tijd lag de opkomst altijd boven de 90%. Vanaf de afschaffing zien we eigenlijk al direct een daling in de opkomstcijfers. Na een korte heropleving – in ’74 en ’78 – was er een gestage daling te zien. Men is zich er steeds minder van bewust hoe belangrijk de verkiezing voor de Provinciale Staten zijn.

Voor partijen als de SGP en CU is een lage opkomst juist zeer fijn. Zij beschikken over een zeer trouwe achterban die ongeacht code oranje of rood gewoon komt opdagen bij het stemlokaal. Vandaar dat ze ook – niet altijd hardop zeggend – hopen op een lage opkomst, dit zou betekenen dat ze wat extra zetels hier en daar sprokkelen. Maar is dit iets wat ideaal zou zijn op dit moment? De spanningen lopen de laatste jaren flink op, zowel in de politiek als op het maatschappelijk middenveld. We zijn in de greep van een ware identiteitsstrijd, die is overgewaaid vanuit de VS. Van het klimaatdebat tot het Zwarte piet-debat men raakt uitgeput van het niet gehoord voelen door huidige politieke elite.

De politieke elite en het ‘normale’ volk vervreemden steeds meer van elkaar. Iets wat ook duidelijk zichtbaar is in de versnippering van de huidige politiek. Op dit moment is de VVD de enige partij boven de 30 zetels – dit is in het verleden anders geweest. De glorietijden dat we drie grote volkspartijen – VVD, CDA en PvdA – hadden lijkt voorgoed over. Wellicht komt dit doordat de elite zich is gaan ingraven in hun eigen enclaves: ze zien niet meer wat er speelt in het land. Dit is iets wat Frits Bosch ook prachtig betoogde in zijn boek: Onbehagen bij de Elite.

Te vaak zeggen mensen die het vertrouwen kwijt zijn in de huidige politiek dat stemmen niet uitmaakt. Naar mijn mening is dit een fundamentele denkfout. Zeker, onze huidige parlementaire democratie is verouderd en vertoont mankementen maar democratische vernieuwingen en veranderingen krijgen we echt niet als we niet komen opdagen bij verkiezingen. Immers zit u erop te wachten dat partijen als GroenLinks of D66 grote spelers gaan worden in de Eerste Kamer? Pas als de ‘politiek verwaarloosde’ burger massaal naar de stembus gaat en een anti-establishment stem uitbrengt zullen we verandering zien.

Bent u het zat hoe de huidige ‘kartelpartijen’ – partijen zoals de VVD, CDA, PvdA, GL en D66 – al jaren de status quo behouden en hierdoor de grote problemen als migratie en de EU-manco’s niet aanpakken? Dan moet u juist bij de komende verkiezingen op 20 maart komen om te stemmen! Wanneer partijen als Forum, de PVV of 50PLUS vele zetels pakken kunnen we wel democratische vernieuwingen én veranderingen doorzetten.

De huidige ‘kartelpartijen’ verkondingen iedere verkiezingen weer mooie idealen, de ‘rechtse’ partijen verkopen weer stoere praatjes maar als het aankomt op beleid maken is een partij als de VVD praktisch inwisselbaar met GroenLinks. Dit kan alleen veranderen als we daadwerkelijk naar de stembus gaan en jawel eindelijk eens een risicootje durven te nemen door op een andere partij te gaan stemmen. Denk maar terug aan de Fortuynrevolte: dankzij Fortuyn kwam men massaal naar de stembus om voor verandering te stemmen. Zo’n opkomst hebben we weer nodig om de huidige politieke elite een klap toe te dienen: ze zijn ‘volksvertegenwoordigers’, maar zo gedragen ze zich als decennia niet.

Zolang we geen referenda hebben blijven de huidige verkiezingen enorm belangrijk! Verandering in de huidige tijd kan alleen plaats vinden binnen de huidige regels, het is dus tijd dat we het spelletje gaan meespelen. Stop met klagen langs de zijlijn en ga op 20 maart naar de stembus. Stem wel en stem voor verandering. Als er een grote opkomst komt en de uitslag zeer negatief zal zijn voor het kabinet worden ze echt wel wakker in Den Haag. Dus mocht u nog vrienden, familie of collega’s hebben die ‘het allemaal wel geloven’ en eigenlijk niet van plan zijn om te gaan stemmen, benadruk ze nogmaals het belang van de komende verkiezingen!

Bart Reijmerink schreef dit artikel als bijdrage aan het initiatief Stemwel.nl

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Rien Noppen

  Ik kan begrijpen dat hier nu ineens de nadruk wordt gelegd op islam en volksidentiteit.

  Vandaag verschenen namelijk de doorrekeningen van het Klimaatakkoord en daaruit blijkt dat Baudet volledig voor lul staat met zijn bizarre 1000 miljard.

  Beter maar gaan wauwelen over de moslims, misschien zit daar nog enig electoraal gewin in.

  1. Satty

   Ik ben bang dat er iets veel ernstiger aan de hand is rien. Onze democratie word meer en meer van bovenaf.

  2. Siemien

   Jij begrijpt er helemaal niets van, jullie soort spuugt op Nederland en haar burgers met name jij en Satty hebben er een handje van, jullie hebben in jullie reacties absoluut niet het beste voor met Nederland, Ratjes zijn jullie

  3. Stanly2000

   Ernst volgens mij zijn er twee verschillende items over het klimaatakkoord. Het akkoord van Parijs (reductie CO2 tot 55% in 2030) en de klimaatwet (reductie CO2 tot 95% in 2050). Vooral die laatste kost volgens Baudet en anderen de beroemde € 1000 miljard voor minimale temperatuurreductie.
   Als je niet weet waar je over praat zou ik toch wat gas terugnemen met je opmerkingen wat betreft Baudet.

   1. Rien Noppen

    Ik spreek over het Klimaatakkoord dat dit Kabinet aan het PBL ter doorrekening heeft voorgelegd.
    Dat heeft Baudet het met zijn 1000 miljard ook over.

    1. Vit

     Daar

    2. Siemien

     Het klimaatakkoord is een farce dat linksom of linksom de burger bak-ken met geld gaat kosten

    3. ZiggyStardust

     Je lult Rien. Ik zal het je even voorrekenen.
     Kosten zijn 2 miljard per jaar.
     X 11 jaar tot 2030= 22 miljard.
     22 miljard gedeeld door 7 miljoen huizen= 3143 euro.
     Dus jij wil zeggen dat je voor 3143 euro een warmtepomp hebt en je huis kunt laten isoleren?

    4. Stanly2000

     Ernst, Op zijn website heeft FvD uiteengezet waar ‘die 1.000 miljard’ vandaan komt. Daarbij gaat het om de kosten die tot en met 2050 gemaakt moeten worden om de uitstoot van broeikasgassen met 95 procent te beperken.
     Het Klimaatakkoord dat dit Kabinet aan het PBL ter doorrekening heeft voorgelegd.
     Bron NOS (volgens jou heel betrouwbaar)
     De maatregelen in het klimaatakkoord zijn waarschijnlijk niet genoeg om de klimaatdoelen te halen. Met de 600 voorstellen lijkt het belangrijkste doel van het akkoord, 49 procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990, niet haalbaar. Dat staat in de doorrekening van het klimaatakkoord door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Planbureau (CPB). De geschatte kosten van het klimaatakkoord zullen de komende tijd oplopen tot 1,6 a 1,9 miljard euro per jaar in 2030.
     Naar verwachting zal 80 procent van de kosten worden doorberekend aan de consument.

    5. DeBruijn

     @ Rien

     Zoiets valt bijna niet te berekenen. Wordt er ook gerekend dat iedereen een nieuwe aansluiting moet krijgen en een nieuwe fornuis en oven moeten kopen?

     En ik moet dus ook een paar pannen vervangen en wat ovenschalen. Als ik mijn CV weg moet doen, moet mijn hele huis op de schop.

     Wij hebben trouwens sinds 1979 dubbel glas (zelf betaald, nog voor de tijd van subsidies), dus zeg nou net dat ik mijn kop in het zand steek.

  4. ZiggyStardust

   Klimaatakkoord is iets anders dan energietransitie Rien. Dat weet je best. Dit verhaal vandaag gaat niet over de warmtepompen en isoleren van huizen.
   Je bent bewust verkeerde informatie aan het verspreiden Rien. De kosten van de energietransitie zullen volgens verschillende berekeningen tussen de 350.000.000.000 en 1.000.000.000.000 euro gaan kosten.

   1. Satty

    Op welke bronnen baseer jij je koen? Ik heb zelf geen idee hoe jij aan het laagste en ook niet aan het hoogste. Het hoogste beweerd baudet maar dat schijnt zelfs niet in het rapport waar hij zich op baseert te hebben gestaan. Ik dacht de hele tijd dat het ergens tussen 550 en 750 lag.

    1. Siemien

     “tussen 550.000.000.000 en 750.000.000.000”

     tja waar hebben we het over hè beetje natte vingerwerk verschil van 200.000.000.000 dat is 1/5 van 1.000.000.000.000 alsof we het over een fooitje hebben natuurlijk

    2. ZiggyStardust

     Recente berekeningen van ik meen NRC en Volkskrant.

    3. ZiggyStardust

     Satty, ik meen dat het NRC met het laagste bedrag kwam, Baudet idd met het hoogste bedrag. Ik vind het niet zo’n gekke inschatting van hem, aangezien de meeste grote overheidsprojecten, denk aan hsl, noord-zuidlijn, Betuweroute en meer van dat soort projecten soms wel 2 keer zo duur uitvielen als gepland.

   2. Stanly2000

    Ernst is heel goed in het verspreiden van nep-nieuws of het verdraaien van feiten!

 2. Satty

  Dit zijn provinciale verkiezingen. Deze oproep is zeer ondemocratisch. Ik ben jou niet nodig om te beslissen wat ik kies. Verschrikkelijk deze uitholling van onze democratie.

  1. Siemien

   Ze moeten jouw je paspoort afpakken en een Zimbabwaanse geven..

   1. edoc431

    Satty moeten ze in zee flikkeren die vent lult alleen maar onzin totaal los van deze wereld .

    1. HendrikJan

     @edoc431.

     Het fantaseert en Het is onbekwaam.
     Laat Het gewoon Links liggen.
     Daar hoort Het.

     #STEMZEWEG op 20 Maart.

   2. HendrikJan

    @Siemien.

    Geloof mij nou maar, HET is nog nooit verder geweest als de Moerdijkbrug.

    #STEMZEWEG op 20 Maart.
    RUTTUP en NEXIT.

    1. Satty

     Kun je nog tot meer zieligheid overgaan? Hou jij je maar bij het verspreiden van de samenzwering die tot de holocaust hebben geleid.

     1. Siemien

      Satty wordt aan alle kanten om z’n oren geslagen als het gaat om fascisme .

  2. Siemien

   Voor uitholling van onze democratie moet je bij D666 en VVD zijn

  3. Bosche draak

   Er is geen sprake van dwang dus waar heb je over?

  4. TD

   satty
   “deze uitholling van onze democratie.”
   “onze”daar hoor jij niet bij,ga jij maar in Afrika roepen “onze democratie”

 3. Meriadoc Brandebok

  Ik maak me grote zorgen om de toekomst van dit land als een PVV met haar cartoonwedstrijden en koranverbod dan wel Forum voor Democratie als grote winnaars uit de bus komen.

  Daarom hoop ik dat het olk zich niet laat bedriegen door zijlijnroepers, charlatans, valse bedriegers, leugenaars, die uiteindelijk een verdeeld, kapot, gedestabiliseerd en gebroken Nederland zullen achterlaten.

  Stem voor het consensus, realisme en economische en politieke stabiliteit.

  #stempopulistenweg
  #stemvooreu
  #stemvoornederland

  1. Meriadoc Brandebok

   Cobsensus = compromis.

  2. Siemien

   Stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD stem PVV/FvD

   1. Onzin456

    @Siemen,
    Net zoveel +jes als dat jij PVV en FvD hebt geschreven

   2. m.van.rosmalen

    Stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV stem PVV de enige echte ipv de namaakversie die ons land naar de kloten helpt Forum voor Debielen

  3. edoc431

   te laat sjoemelfrits ik zou zeggen snel verkassen kan nu nog

  4. Gekko

   Ach gut, Guus maakt zich zorgen.

   Wel knul, doe je reddingsvest maar vast om. En sla de overlevingspakketten maar in.

   FvD gaat inderdaad als grote overwinnaar uit de bus komen volgende week.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat is nog niet nodig.

  5. Bosche draak

   Leuk verhaal, doen we niks mee..

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, in de essentie bedoelde ik dat over het artikel.

  6. DeBruijn

   @ Meriadoc Brandebok ,

   Lees mijn bovenstaande reacties even aan Meester Kong, net of die linkse mensen met hun hooghartigheid, zoals Paul Rosenmöller zo geweldig zijn, hij liet zich inspireren, net als vele GroenLinkser van weleer door Mao Zedong, de Rode Khmer en andere duistere regimes. Mao heeft tussen de 60-80 miljoen doden op zijn geweten.

   Moeilijk doen over de FvD, maar het prima vinden dat GroenLinks en de SP Maoitische partijen waren in den beginne.

   Die lui zijn pas gevaarlijk, dat is net zo erg als iemand zegt dat hij Hitler als voorbeeld neemt, Mao is net zo slecht.

  7. Rosasolis

   Meriadoc. Ik ben met je eens. Ik kan niet voorstellen dat wij en PVV/FvD regering zouden krijgen met een kleine partij erbij om naar de pijpen van Wilders en Baudet
   te dansen. Als dit gebeurt, dat wordt het oorlog, direct vanaf het begin. En dan
   binnen een jaar zal er opnieuw een Eerste Kamer verkiezen komen. Net als het nu gaat in de UK gaat zal het in Nederland alleen maar chaos worden als die 2 partijen zouden samen moeten werken. De PVV is alleen maar een prive societeit die geen leden toelaat.
   De FvD is een nieuwe partij die nieuwe leden lokt met een goedkope lidmaatschap,
   en helemaal niets doet behalve veel kritiek uiten op andere partijen en voor sensatie zorgt.
   Inderdaad moeten wij opkomen voor een stabiele regering.
   #stem populisten weg
   # stem voor Nederlandse economie en veiligheid
   # stem voor de samenwerking in de EU landen, en voor het belang van Europa in de
   wereld

 4. Ries

  Stem niet voor het linkse geneuzel dat gevoeld al een eeuwigheid aanhoudt. Laten we een einde maken aan het nodeloze en dure lijden. Wat onbruikbaar is geworden, moet je opruimen anders blijf je met de troep zitten.

 5. HendrikJan

  Luister en of lees de mening van deze Bart Reijmerink.

  Hij ziet het gevaar zeer duidelijk en hij benoemd het ook, klip en klaar.

  Dit is het grote gevaar, VVD , CDA , D’66 , GL , PvdA.

  Dit is de redding, PVV , FvD en 50+.

  Ga stemmen op de PVV , FvD of 50+.

  1. Meester Kong

   Luister en of de mening van Meester Kong.

   Stem links (op dit forum is zelfs de VVD links)

   1. Siemien

    Stem niet links niet rechts maar stem PVV/FvD

 6. Meester Kong

  Wij doen ook kinderachtig zijn als @llllllllugar/siemien

  Stem links/stem links/stem links/stem links/stem links
  Stem links/stem links/stem links/stem links/stem links
  Stem links/stem links/stem links/stem links/stem links
  Stem links/stem links/stem links/stem links/stem links
  Stem links/stem links/stem links/stem links/stem links
  Stem links/stem links/stem links/stem links/stem links
  Stem links/stem links/stem links/stem links/stem links

  Zo niet, dan in ieder geval niet op het FvD

  1. Siemien

   4 x links is ook rechts

  2. DeBruijn

   @ Meester Kong

   Van Wikipedia over GroenLinks man Paul Rosenmöller:

   Periode bij Groep Marxisten-Leninisten

   Van 1976 tot 1982 was Rosenmöller lid van de maoïstische Groep Marxisten-Leninisten/Rode Morgen (GML).[1] Tussen 1981 en 1982 was Rosenmöller bovendien bestuurslid bij de GML. De GML streefde naar een communistische staat in Nederland en steunde verschillende communistische regimes in het buitenland. Zo werden bijvoorbeeld de moordpartijen van de Rode Khmer in Cambodja in het partijblad van GML ontkend. In een interview met de Haagse Post verklaarde Rosenmöller in 1979 dat Nederland ook van Mao “ontzettend veel [kan] leren”. Hier voegde Rosenmöller nog aan toe: “Van wat [Mao] geschreven heeft ook. Wat hij in de praktijk heeft gebracht in China – dat is gewoon een voorbeeld, en nog steeds vind ik”. In 1976 reist Rosenmöller af naar de Socialistische Volksrepubliek Albanië, een communistische eenpartijstaat. Hier wil hij leren hoe het communisme in Nederland doorgevoerd kan worden. Onder meer HP/De Tijd[2] en Villamedia[3] bekritiseerden Rosenmöller om zijn communistische verleden. Hierbij werden met name geweldbereidheid van de GML en de steun aan communistische dictators belicht.

   Ja vooral links stemmen, met mensen in GroenLinks met strafbladen, zoals huisvrede bruik, vernielingen, kraken, brandstichting en geweld. En niet te vergeten de moordenaars door wie uw linkse helden geïnspireerd zijn.

   Ook de SP was een Maoitische partij.

   U opmerking zegt genoeg over u.

 7. m.van.rosmalen

  Nou dat word voor mij de PVV hoor.
  De rest is totaal niet tegen immigratie .
  Het is heel simpel.
  Wil je echte verandering maak dan de PVV de grootste partij .
  Nee, ook niet de 2de partij maar echt de grootste dan kunnen ze echt niet meer om hun heen en dan denk ik dat ze van zeer goede huize moeten komen willen ze hun nog buitensluiten

  1. Siemien

   ++

  2. Meester Kong

   @mvr
   Dromen zijn bedrog.

   Stem links (op dit forum is zelfs de VVD links)

   1. Siemien

    Stem niet links niet rechts maar stem PVV/FvD

 8. Baron von Munchhausen

  Kijk het nog een paar dagen aan, anders kom ik hier niet meer terug.
  In mijn ogen, zijn bepaalde personen bewust negativiteit aan het lap-toppen. Idee om alleen maar te provoceren en altijd hetzelfde riedeltje.
  Deze vele commentaren, m.i., een opruiende en toch wel gevaarlijke ondermijnende anti-Nederlandse toon hebben.
  Velen proberen een discussie op gang te brengen maar worden door genoemden botweg neergesabeld. Het doet mij vermoeden dat AFA hier achter zit; daar is de regel, juist of onjuist, altijd neersabelen!
  Misschien dat DDS redactie/moderator toch, indien nodig, zal moeten ingrijpen.

 9. Henk Albarda

  Beste allen,

  D66, Groen Links en PvdA verklaarden mijn categorie de afgelopen vele jaren tot fascisten. Ik ben zelf mini ondernemer en blijf dat. Pim Fortuyn kwam, te vroeg, VVD was nog redelijk rechts liberaal. Nu niet meer……. Na 2 jaar Mark Rutte wakker geschrokken van het 95 % verschil tussen retoriek voor de verkiezingen en stiekeme fel linkse uitvoering na. Rutte heeft 8 jaar lang alle erfgoed van de Bolkesteijn VVD in het vuilnisvat gedumpt. En toch, tussen 0 en 65 % weg onderhandelen als grootste regeringspartij? Gaat. 95 % weggeven, zoals rutte doet? Onaanvaardbaar. Tenslotte, sommige reactanten hieronder, hebben kennelijk de overtuiging dat er een CO2 werend gordijn om Nederland en om Europa heen hangt. En zijn zo naief te denken dat China, Rusland en India binnen enkele jaren het schone lucht niveau van Europa gaan realiseren. Geld hebben ze zat, China via dwangarbeid, veel kapitaal uit de USA weggehaald. India idem uit Europa en USA. Rusland wil uitsluitend veel geld aan Europa verdienen. Voordat schreeuwlelijk Al Gore (1 miljoen USD per jaar subsidie/belastinggeld om veel te vliegen en klimaat maffia te spelen) iedere dag zijn gif begon te spuiten hadden vele wetenschappers gerapporteerd dat er ijstijden en hitte tijden zijn gepasseerd toen de mens nog rendierjager was, en de mens een hoogstens marginale invloed heeft. Die wetenschappers zijn weggehoond door groen links nitwits die absoluut hun subsidie industrie dus hun dictaat wilden doorontwikkelen. Gevolg? Ik kreeg eindelijk mijn spreekbuis in de persoon van Thierry Baudet.

  1. Bosche draak

   Dan kan ik wel raden waar u op stemt

   1. PMG

    @henk en de draak – ja, ik ook, mijn ogen vielen open van verbazing, eindelijk een partij waar ik mij helemaal in kan vinden!

    Thierry Baudet is niet helemaal mijn type maar dat is op zich niet belangrijk, het draait om het programma is precies waar ik achter sta.
    Baudet is slim, jong, energiek en erg hongerig en wil aan de slag, net als Fortuyn toen.
    Ik denk dat het FvD het goed aanpakt want het is nogal wat om zo snel te groeien en alle neuzen dezelfde kant op te houden.
    Maar eigenlijk is het een makkie want het programma is zeer duidelijk en zo verbazingwekkend vanzelfsprekend! Ik herken mijzelf hier voor de volle 100% in. Het is eenvoudig en fair, twee voeten op de grond en ervoor gaan, eigen inzet wordt beloont en stem wordt gehoord, hoe mooi wil je het hebben?

    Stem FVD en eventueel PVV om de zittende kliek te laten weten dat u het zat bent!

    Baudet heeft ongetwijfeld al heel veel geleerd in de afgelopen tijd

  2. DeBruijn

   @ Henk Albarda

   Van Wikipedia over GroenLinks man Paul Rosenmöller:

   Periode bij Groep Marxisten-Leninisten

   Van 1976 tot 1982 was Rosenmöller lid van de maoïstische Groep Marxisten-Leninisten/Rode Morgen (GML).[1] Tussen 1981 en 1982 was Rosenmöller bovendien bestuurslid bij de GML. De GML streefde naar een communistische staat in Nederland en steunde verschillende communistische regimes in het buitenland. Zo werden bijvoorbeeld de moordpartijen van de Rode Khmer in Cambodja in het partijblad van GML ontkend. In een interview met de Haagse Post verklaarde Rosenmöller in 1979 dat Nederland ook van Mao “ontzettend veel [kan] leren”. Hier voegde Rosenmöller nog aan toe: “Van wat [Mao] geschreven heeft ook. Wat hij in de praktijk heeft gebracht in China – dat is gewoon een voorbeeld, en nog steeds vind ik”. In 1976 reist Rosenmöller af naar de Socialistische Volksrepubliek Albanië, een communistische eenpartijstaat. Hier wil hij leren hoe het communisme in Nederland doorgevoerd kan worden. Onder meer HP/De Tijd[2] en Villamedia[3] bekritiseerden Rosenmöller om zijn communistische verleden. Hierbij werden met name geweldbereidheid van de GML en de steun aan communistische dictators belicht.

 10. Duckday

  Stem blij en vrij FvD of PVV we gaan gewoon het schip in met Rutte gaat met alle partijen in zee om zijn wanbeleid door te drukken

 11. Rosasolis

  Nederland heeft te veel partijen. Wij zien het niet zitten met PVV en FvD. Moet de prive
  radicale PVV societeit, die geen leden toelaat, dit land gaan regeren? Moet de nieuwe
  FvD partij, die niets doet behalve voor sensatie verzorgen, samen met de PVV gaan regeren? Dit zal nooit lukken, omdat Wilders kan niet met collega’s samenwerken. En dat Baudet denkt dat hij weet het altijd beter weet. Het zal oorlog tussen die twee vanaf het begin worden.

  1. PMG

   @rosasolis

   Hebben we met de vuilnisbak gerammeld en het hoge noorden wordt wakker?

  2. Niet L niet R

   Perfect weergegeven, en vergeet niet dat hij met zijn uitspraken Volkert v.d. G geïnspireerd heeft om Dhr Pim Fortuyn te vermoorden!
   Wat is Nederland!anders ver af gezakt, met deze persoon in de eerste kamer!

  3. ruudjeenjose

   Wat een dom wijf ben jij. Zeker groen slinks?

 12. Pjotter

  Ja het is van belang om te gaan stemmen en zoals de kop zegt niet klagen aan de zijlijn en wil je verandering stem en neem het gokje PVV – FVD / 50 plus als alle ouderen dat een keer doen zitten we gebeiteld, als de dood zijn ze dat de ouderen Henk Krol gaan stemmen en alhoewel ze eerder Krol hebben afgebrand als ladelichter, het is nooit bewezen, dus onschuldig, geef deze die vol mandaat in de eerste kamer als begin van de verandering, stem die huidige hap weg.

  1. Pjotter

   Correctie; geef deze drie vol mandaat.

 13. ruudjeenjose

  U gaat toch niet op de SP stemmen?Die leugenaars hebben het pact van Marrakesh ondertekend. Weet u wat dat betekent?Nog meer islam en asielparasieten .De SP heeft de energietransitie getekend. Weet u wat dat betekent?Nog meer betalen voor de energie. De SP houdt van de islam en de uitkeringsparasieten. Kortom een huichelpartij vol huichelaars. 20 maart PVV of het FvD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.