Vliegtuigcrash Ethiopian Airlines: alle 157 passagiers overleden, voor zover bekend toch geen Nederlanders

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op de vliegtuigramp in Ethiopië. In eerste instantie vermoedde men dat er Nederlandse slachtoffers waren omgekomen, nu blijkt dit vooralsnog niet het geval te zijn. Dat meldt het AD.

Het vliegtuig heeft volgens een BBC-correspondent een enorme krater veroorzaakt met de crash. Overal liggen brokstukken en persoonlijke bezittingen. Vrijwel direct was duidelijk dat niemand de crash heeft overleefd.

Eerdere berichten deden vermoeden dat er vijf Nederlanders aan boord van de vlucht waren en dus ook slachtoffer waren geworden. Het lijkt er nu op dat het om vijf Duitsers gaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken deed een poging om opheldering te geven. Ook zij hebben informatie waaruit ‘voor zover bekend’ zou blijken dat het niet om Nederlanders gaat.

Om 16:00 uur werd bekend dat de passagierslijst zo’n 35 nationaliteiten bevat, maar dat de check nog niet compleet is. Wel is het opmerkelijk dat er zoveel verschillende nationaliteiten aan boord van één vliegtuig waren.

Dit is dan ook de reden geweest voor de nadruk in allerlei berichten over deze crash op mogelijke Nederlandse slachtoffers. Het wekt namelijk een ongelukkige indruk van ‘gelukkig ‘wij’ dit keer niet’ terwijl de onzekerheid en het hoge aantal verschillende nationaliteiten hier een degelijke reden voor zijn om dit zo te verkondigen.

Over de oorzaak van de crash is vooralsnog niet veel bekend. Vlak na het opstijgen meldde de piloot dat er problemen waren en vroeg toestemming om terug te mogen keren. Zes minuten daarna viel het contact weg en bleek het vliegtuig te zijn gecrasht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. TD

  Alle vormen van vervoer hebben een risico,vliegen is nog steeds veiliger dan reizen met bus of auto!
  Alhoewel ik zelf nog nooit in een vliegtuig heb gezeten,en dat ook niet van plan ben.
  Bus en auto voldoen voor mijn vakantie doelen.

  1. Fortiori

   Wij hebben ons portie wel gehad, TD ! Maar dit keer heb ik er alle vertrouwen in dat de oorzaak achterhaald wordt en openheid van zaken gegeven zal worden.

   1. ZiggyStardust

    De oorzaak kan altijd achterhaald worden, alleen vanwege politieke redenen niet altijd de dader.

   2. TD

    Als zulke dingen gebeurd zijn is een blackbox in eerste instantie ook niet bevredigend,ja, achteraf voor de analyse.

 2. tomygun

  Volgens radar 24 vloog het toestel niet stabiel .
  Dit is eerder gebeurd met dit type toestel .
  Uit veel verschillende landen is normaal
  het is een low cost airline met goede toestellen
  vliegen op veel landen en hebben een centraal punt
  voor de overstap in dit geval Nairoby .
  Ik had de hoop dat zij nog een goede noodlanding
  konden maken but no to sad . R.I.P

 3. Satty

  Verschrikkelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.