Ach gut, Lodewijk Asscher wijt verkiezingsnederlaag PvdA niet aan zichzelf maar aan ontbrekend ‘bezielend verhaal’

snapshot
Foto: PvdA-leider Lodewijk Asscher bij het NOS Slotdebat 2017 toen hij nog minister van SZW was van 2012 t/m 2017. Bron: Screenshot NOS.nl.

Captain hindsight’s alter ego blijkt PvdA-voorman Lodewijk Asscher te zijn. Na het compleet afbreken van die partij en vervolgens even vrolijk verder te gaan met die zelfgecreëerde puinhoop, is het tijd voor wat zelfreflectie: het ligt toch echt allemaal aan wat anders! Via Trouw.

Geheel toevallig komt ook Asscher tot de conclusie dat zijn PvdA, zowel tijdens kabinet Paars II als vanaf kabinet Rutte II, een ‘bezielend verhaal van vooruitgang’ mist. Dat is de beste conclusie die hij weet te trekken sinds het verlies van 38 naar 9 zetels in 2017.

Hoe Asscher tot deze conclusie is gekomen kunt u lezen in het boek dat vandaag verschijnt, waarin hij zegt dat ‘de oorzaken voor die nederlaag al ruim voor de verkiezingen lagen’. Joh.

Met een volstrekt serieuze toon typeert hij linkse politiek als “niet meer dan een beetje bijsturen, afremmen en crisis managen.” Om vervolgens in zijn boek te pleiten voor hervormingen van de arbeidsmarkt, onderwijs en woningmarkt. En voegt hij er een vaag concept van ‘basisbanen’ aan toe, die neerkomen op toezichthouden op speeltuinen of de schoonmaak van gemeentekantoren. Voelt u het bezielende verhaal en de vernieuwde linkse politiek al door uw poriën klotsen?

Als klap op de vuurpijl moeten burgers ‘meer zelf doen’ en noemt hij de energietransitie als voorbeeld. Wat een visionair. Om die reden zal ik de naam van het boek dan ook niet noemen en kunt u als burger alvast mooi beginnen met het heft in eigen hand te nemen en een zoekopdracht bij Google in te voeren.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

39 reacties

 1.   

  Linkse politiek is.
  Demoniseren van anders denkende.
  Het omvolken versnellen.
  Veel leugens verkopen.
  Klimaatakkoord tegen elke prijs.
  Alle bestaande zekerheden afbreken.
  Stem ze weg die Linkse club.

  1.   

   Lekker weer onzin aan het het spuien op internet zo op de zondagavond?

 2.   

  Ik zie dat de PvdA met een gestage opmars in de peilingen bezig is. Die Asscher komt er wel.

  1.   

   Rien Noppen. Geweldige reacties weer, maar wees eens eerlijk, als je niet achter je laptop zit en je deel neemt aan het gewone leven, zal je toch best wel eens een keer flinke klappen krijgen. Ik heb zelden zo’n irritante vervelende hufter als jij meegemaakt.

   1.   

    Ja hij is wel een die hard he? Wel respect daarvoor. Maar ook duidelijk iemand die niet echt deel neemt of bekend is met de samenleving, dus ook best wel zielig eigenlijk. Een echte einzelgänger op een zolderkamertje lijkt mij, een toetsenbordridder. In de echte buitenwereld is Rientje kansloos, een makkelijk slachtoffer voor de geïmporteerde wolven.

    1.   

     Dank voor je bekommernis met mijn maatschappelijk lot, beste Ziggy.
     Ik red me overigens prima hoor en ik kom ook heel veel buiten.

     :)

     1.   

      Doe dan toch maar een beetje voorzichtig.

     2.   

      @Rien, het is mij duidelijk nu. Je loopt de hele dag door het park rond, genietend van de buitenlucht, vaak als eerste reagerend op berichten op DDS op je smartphone.

    2.   

     Quote….ik kom ook heel veel buiten……
     …Maar niet zonder begeleiding hoop ik….

  2.   

   U staat dan ook bekend als een groot ziener, ongeëvenaard.

 3.   

  Eén ding is overigens zeker: over 10 jaar bestaat de PvdA nog en het FvD niet meer.

  1.   

   Noppen, de waarzegger op de kermis maakt meer kans met zijn voorspellingen dan jij, dat heeft het recente verleden in velerlei opzicht wel aangetoond.

   1.   

    De LPF bestaat niet meer, de PVV is op sterven na dood en er zijn weinig aanwijzingen dat het FvD het langer gaat volhouden.
    Het is overigens afhankelijk van de vraag hoe snel de volgende rechtspopulistische charlatan opstaat want voor een kleine 20% van het electoraat is er voor die stroming altijd wel een markt.

    Maar Oudshoorn heeft natuurlijk gelijk, voorspellen is altijd lastig, vooral als het om de toekomst gaat.

    1.   

     Dat je je bezondigt aan zo’n uitgekauwde platitude is een Noppen onwaardig.

    2.   

     @ Rien Noppen

     En 20% kan een meerderheid zijn tegenwoordig, dus wie weet wat er gaat gebeuren.

  2.   

   @rien, heb je daar bewijzen voor, of zit je gewoon weer te zwetsen? Kun je de lotto trekking ook voorspellen misschien?

  3.   

   De heer Noppen heeft ook de pest aan zijn bakker op de hoek, en ziet deze winkel graag failliet gaan. Dan kan zijn partij groen links de winkel overnemen en er een echte puinhoop van maken, specialiteit van het communisme……

   1.   

    Albarda meent, als ik hem goed begrijp, dat ik van warme bakkers ambtenaren wil maken, of zoiets.

    Wel fantasievol.

 4.   

  de heer Asscher met eens in de spiegel kijken en een cursus zelfreflectie volgen.

 5.   

  Hedenochtend wist DDS te melden hoeveel vertrouwen er in partijvoorzitters is in Nederland.
  3e plaats Asscher
  7e plaats Baudet.
  .
  Het Nederlandse volk is best wel verstandig.

 6.   

  Goed dat er op dit forum enkelen zijn die rotsvast geloven in personen die overal waar ze komen er een puinhoop van maken. Nu Lodewijk Asscher. Heeft om te beginnen in Amsterdam een bewezen financiele puinhoop achtergelaten en vertrok naar Den Haag net voor de puinhoop duidelijk werd. Zelfs zijn eigen PvdA kon niet om de puinhoop heen. Vervolgens blijkt Lodewijk de pest te hebben aan zijn bakker op de hoek en gaat op oorlogspad tegen het klein MKB, intussen al tientallen jaren DE bewezen motor van de economie (incl de slager, de bakker, etc), invoering 2 jaars doorbetalen van ‘ zieke ‘ werknemers. Een bv 6 mans klein bedrijfje, ondernemer heeft 2 keuzes bij een ‘zieke’ werknemer, of hij neemt iemand aan, dus ondernemer betaalt 2 x voor 1 werknemer. Of, ondernemer werkt dan maar 90 uur per week. In het eerste geval gaat hij failliet, 6 banen weg. In het tweede geval zal hij zich hoeden ooit weer een extra werknemer aan te nemen.

  1.   

   Beste Henk Albarda.
   Reeds diverse malen moeten concluderen dat uw inzichten betreffende ondernemen op het niveau van een vmbo zzp-er liggen.
   Een verstandige ondernemer verzekert zich tegen loondoorbetaling werknemers wegens arbeidsongeschiktheid.
   Een ondernemer welke failliet gaat, zoals u simpeltjes stelt, bij een tijdelijke stijging van zijn loonkosten van 16% is verkeerd bezig.

   1.   

    Je kunt niet overal verstand van hebben, zullen we maar zeggen.

    1.   

     Precies Rien, denk aan de CO2.

   2.   

    Waar kan ik die gratis verzekering afsluiten.

 7.   

  De linkse partijen in Nederland missen leiders met een bepaalde visie en het talent om die visie uit dragen en mensen er enthousiast voor te maken. Want hoe erg ik ook een hekel aan Baudet heb doet hij dat beter.

  1.   

   Is dat niet een algeheel probleem? Mensen met visie, met durf en die niet zich niet met elk wind mee laat waaien?

   Is dat de schuld van de politici of van de kiezer?

 8.   

  Van de 24 reacties zijn er slecht 3 zichtbaar…

  Ik weet genoeg.

  O ja, in 2017 verloor de PvdA 29(!) zetels! FvS gaat die allemaal binnenhalen en komt ruim boven de 30!

  1.   

   Wat het zichtbaar zijn van reacties betreft Dik, ik kan het mij voorstellen, ik begrijp het. Wat A3aan betreft, je blijft leren en lachen…

 9.   

  Hij kan en heeft heel veel verhalen verzonnen, bezielend is een brug te ver daar moet je idealen voor hebben.

 10.   

  De praatjes van de PvdAllah vullen geen gaatje. Veroorzaken eerder gaatjes in de portemonnee van mensen die alles op moeten hoesten voor de linksche hobby’s. Mensen hebben dat inmiddels feilloos door en reduceren deze partij tot een politieke dwerg.

  1.   

   “PvdAllah”

   Inderdaad, PvdA is een partij die de islamisering van ons land ondersteund.

   #27102010

 11.   

  Klotewijk Asbak en Diederik Zwamzoon. Hebben de parrij volledig omzeep geholpen. De patat generatie. Zonder ruggegraat en ballen. Gefeliciteerd heren lapzwansen.

 12.   

  @Rien Noppen
  Als dat geen cynisme is, dan ben je echt niet goed wijs of weer lekker aan het trollen zoals gewoonlijk.

 13.   

  Asscher spat niet van het scherm, en dat moet je als hedendaags politicus.

  Ik ken Asscher als een achterbakse collega aan de UvA.

 14.   

  Legt de schuld altijd bij anderen vreselijke hypocriet, mooie praatjes maar er komt geen bal van terecht.
  Deze man is behoorlijk achterbaks aan z’n gezicht af te lezen.

 15.   

  Vroeger waren politici verstandige mensen, met een gedegen relevante opleiding en dito werkervaring. De laatste 4 decennia zijn de meeste lapzwanzen met hooguit een pretstudie. En zich maar afvragen waarom steeds meer mensen het vertrouwen in de politiek opgeven.

 16.   

  Net als het geloof , viert het socialisme hoogtij in een laag cultuur , arme mensen als hooggeschoolde wat wijs maken , en in een zucht kan je de vakbonden meenemen, maar met het snelle medium media zijn de leugenaars en zakkenvullers aan hun einde Latijn gekomen, in Frankrijk / België kunnen de vakbonden met geweld zich staande houden , mogen wij binnen vijf jaar de rekening van betalen , waar het socialisme heeft geleeft groeit nooit geen gras meer

 17.   

  Met een spelletje kaarten werd onderleiding van zakkenvuller Wouter bos het kabinet Rutte Samson in elkaar gevlochten , kort verliest en lang betaald werden de ideologische veren op een hoop gegooid , het pluche lokte , en principes zijn voor de bühne , water en vuur gaat niet samen , behalve in de politiek , onder het mom er moet verantwoordelijkheid worden genomen, en Asscher heeft er voor de volle honderd procent aan mee gedaan , en nu is het huilie huilie, terwijl al die oud kamerleden de mooiste best betaalde baantjes hebben voor hun solidariteit , en de bevolking de rekening kreeg, huichelaars

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!