Alles weer pais en vree bij FVD: Otten biedt zijn excuus aan, Baudet richt "blik op de toekomst"

Geen categorieapr 29 2019, 10:00
Henk Otten heeft ontdekt dat hij vrij machteloos staat in de partij.
Toen de rel rond Henk Otten uitbrak was al meteen duidelijk dat het lastig zou worden voor Forum voor Democratie om hem te lozen. Hij kon zelf de handdoek in de ring gooien, en duidelijk maken dat hij zijn (aankomende) Eerste Kamerzetel aan een ander partijlid zou geven, maar als hij dat niet wilde zou hij toch gewoon plaatsnemen in de Senaat. Er was weinig wat het partijbestuur daar aan kon doen.
Daarom was het belangrijk voor Thierry Baudet om toch te werken aan een oplossing. Het liefste eentje waarbij Otten door de knieën ging.
Nou, dat is gelukt getuige deze verklaring van FVD's Eerste Kamerlijst:

"We hebben oprechte verontschuldigingen van Henk Otten ontvangen voor de gemaakte fouten, waaronder de gecorrigeerde banktransactie. Nu is het zaak te werken aan herstel van het vertrouwen en de rust te laten terugkeren. Dat doen we graag met Henk als lid van onze toekomstige Eerste Kamerfractie. Aan ons allen de taak om eendrachtig naar buiten te treden en de verwachtingen van de 1,1 miljoen kiezers die op 20 maart op FVD hebben gestemd waar te maken."

Maar, omdat hij een ware "vertrouwensbreuk" veroorzaakt heeft is de (aankomende) fractie van mening dat Otten niet langer lijstwoordvoerder kan zijn. Daarom is gisteren Paul Cliteur, de nummer twee op de lijst, aangewezen om bij installatie het ad-interim woordvoerderschap op zich te nemen. Die doet dat graag... en dat is natuurlijk een prima keuze aangezien Cliteur a) een heer is en b) bewezen heeft prima uit zijn woorden te kunnen komen op televisie en in andere omstandigheden.
Baudet zelf laat weten blij te zijn met de gevonden oplossing:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1122760152476680193
"Nu Otten oprechte excuses heeft aangeboden krijgt hij kans om vertrouwen te herstellen als EK-lid," aldus Baudet die duidelijk de indruk geeft met zijn hand over zijn hart te strijken. "Paul Cliteur nieuwe ad-interim woordvoerder. Hoop het nu achter ons te kunnen laten en blik weer te richten op de toekomst!"
Gezien de omstandigheden is dit voor Baudet én zijn partij natuurlijk de ideale oplossing. Op deze manier kan de controverse beëindigd worden, maar houdt Baudet de touwtjes wél stevig in handen.
En Otten? Die heeft op ongekende wijze gezichtsverlies geleden. Hij heeft het geprobeerd, maar duidelijk verloren. Nu is het zaak voor hem op te bewijzen dat hij wél betrouwbaar is... Doet hij dat niet, dan kun je er vergif op innemen dat dit zijn eerste én meteen zijn laatste lidmaatschap van de Eerste Kamer is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten