BAM! Ineens stijgt ‘scam’ Bitcoin tot wel $5000 en is iedereen verward: HOE DAN!?

De Bitconnect-scam laat nog steeds grote sporen achter. Bron: YouTube / Bitconnect
Foto: De Bitconnect-scam laat nog steeds grote sporen achter. Bron: YouTube / Bitconnect

De Bitcoin bears kregen vannacht een flinke klap. Vrijwel uit het niets explodeerde prijs van het digitale goud en noteert de Bitcoin een nette dagwinst van wel 14%! Eerder nog werd Bitcoin door tal van analisten ‘dood verklaard’, maar met het toenemende handelsvolume sinds december 2018 lijkt het digitale goud te consolideren en wellicht zoeken sommigen een weg naar boven.

Toch verrast de veerkrachtigheid van de Bitcoin nauwelijks. Het kan namelijk heel snel gaan. In december gingen er nog stemmen op die dachten dat het einde nabij was. Maar dit bleek vooralsnog onjuist. De perceptie van de markt over de aard van Bitcoin lijkt te veranderen en de digitale munt en het onderliggende systeem wordt als waardevol gezien.

In ieder geval waardevol genoeg om er één te kopen voor een luttele prijs van €4.000. Het internationale bankwezen houdt de cryptocurrency goed in de gaten en verschillende banken hebben aangekondigd te experimenteren met de onderliggende techniek: de blockchain.

Maar hoe duiden we deze plotselinge stijging? Daarvoor moeten we even terug naar het verleden. Eerder al voorspelden we op DDS de koersdaling naar $3.750 in december 2018 en voorspelden we dat de (voorlopige) bodem in december werd gezet. Het rendement sinds december 2018 is dan ook zo’n ~28%!

En vandaag gaan we ons wederom committeren aan een boute voorspelling. Het is namelijk niet onredelijk te denken dat de bodem van de markt definitief achter ons ligt. Kijk maar eens naar de onderstaande afbeelding waarin het koersverloop van de Bitcoin op een logaritmische schaal is afgetekend:

Koersverloop Bitcoin 2014 – 2019

btc2019
Bitcoin kent een positieve dag en breekt de negatieve trendlijn die sinds januari 2018 is ingezet. Het lijkt er op dat de bodem in december 2018 werd gezet. Het handelsvolume is eveneens sterk gestegen. Bron: charts.cointrader.pro

Op de bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien hoe Bitcoin zich sinds begin 2018 in een neerwaartse trend beweegt, maar lijkt de koers naar de bovenzijde uitgebroken (rode cirkel).

Echter is handel in financiële instrumenten zoals aandelen en cryptocurrency riskant. En zeker weten doen we het dan ook niet. Zeker gezien het aantal scams in de crypto-wereld zoals het beruchte Bitconnect. De laatste staat bekend om geweldige memes, maar voor gedupeerden was het niet zo grappig.

Het token Bitconnect verloor sinds december 2017 namelijk 99,999% van haar waarde en daalde van $400,- per token naar ongeveer $0.60 per token en wordt ‘de allergrootste crypto scam ooit’ genoemd. Oppassen dus!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

1 reactie

  1.   

    Bitcoin gaat het goed doen in 2019.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!