CDA doet stoer voor EU-verkiezingen: ‘geen ontwikkelingshulp voor landen die migranten naar Europa doorlaten’

Klare taal van CDA-leider Sybrand Buma, die wil dat ontwikkelingshulp stopt voor landen die weigeren om migranten tegen te houden die naar Europa op weg zijn. Ook zouden EU-lidstaten die te weinig doen aan hun grensbewaking tijdelijk uit de Schengenzone moeten worden gezet. Dat meldt het AD.

Héél gek dit, ineens is Buma voorstander voor patrouilleschepen voor de kust van Afrika en sterkere grensbewaking aan de randen van Europa, zeg maar zoals Viktor Orbán en Sebastian Kurz aan het doen zijn, in respectievelijk Hongarije en Oostenrijk. De Europese Unie zou volgens Buma ook meer spierballen moeten laten zien richting Albanië en Marokko, omdat daar nou niet het meest gezellige volk vandaan komt.

Buma is echter in de veronderstelling dat het landen als Marokko uitmaakt of zij ontwikkelingshulp blijven krijgen of niet, als zij hun eigen onderklasse en hulpbehoevenden juist onze kant op blijven sturen. Maar goed, het is Buma sowieso alleen maar te doen om de Europese verkiezingen. Zo hard heeft Buma zich de afgelopen tijd niet gemaakt voor dergelijke voorstellen.

Neem nou zijn uitspraak “Je moet laten zien dat je Schengen waard bent.” Waarmee hij bedoelt dat een situatie zoals die zich voordeed in Griekenland rond het jaar 2014/2015, waar de Grieken de vluchtelingen massaal door lieten lopen, niet meer zou moeten kunnen. ‘De Grieken hadden hun grens maar beter moeten bewaken en anders tijdelijk uit de Schengenzone,’ is wat Buma hier eigenlijk zegt. Maar als je zó massaal wordt overdonderd, is het niet zo gek dat je de grenzen open zet. Hulp kwam er niet of te laat en ze zaten zelf in de penarie. Het is niet voor niets dat Italië haar vluchtelingen ook door wil sluizen naar andere landen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Jumping

  Op 23 Mei zijn alle punten van de PVV door het Linkse Demoniserende Rutte kartel overgenomen.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. DidiMadloba

   Stem op FvD of PVV want ALLES MOET KAPOT

   1. EmC2

    Erg opbouwende uitspraak!

 2. Toon Boekman

  Het CDA: een – stond erbij en keek ernaar – partij. Neutrale dooddoeners. Een stem op het CDA is een verloren stem.

  #stemzeweg. Stem PVV of FvD.

 3. santiago

  Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV. FvD is een stem op de elite.

  1. DidiMadloba

   Fatsoenlijke en verstandige moslimhaat. Heb uw naaste vooral niet lief want iedereen kan zomaar radicaliseren tot terrorist.

   1. santiago

    Dit is het meest belachelijke wat ik ooit gelezen heb. Wat ben jij een agressieve dommerik zeg.

    1. Bosche draak

     Pfff, die zijde sok aggressief?
     Vanachter z’n toetsenbord misschien, tis meer een dreinend kind.
     Die was in de echte wereld allang bij kop en kont gepakt en naar buiten gebonjourd.
     Dat het een dwarsliggende dommerik is kan ik je alleen maar gelijk in geven.

   2. Buzz68

    … zo vroeg op de dag al bezopen?

 4. AS210854

  BLA BLA waar waren jullie de afgelopen jaren over dit onderwerp? Kruip gauw onder die steen terug. HYPOCRIET ten top cda.

 5. Buzz68

  Even gezien vanuit CDA perspectief.
  Wat is het Eerste Gebod ook alweer.
  Oja… Hebt uw naasten lief als uzelf.

  Als ik CDA ‘er zou zijn geweest, zou ik per direct overstappen naar CU.
  Wat een zielloze partij is CDA geworden!
  Niet dat ik het eens ben met CU, maar je krijgt daar tenminste een eerlijker verhaal.

  1. santiago

   CDA stemmers zijn van doe mensen die het niet meer weten en daarom dus maar op het cda stemmen. Lekker veilig, lekker laf, zinloos. Stemmen heeft trouwens alleen maar zin als je in een democratisch land woont, niet in een lobbycratie als Nederland.

   1. DidiMadloba

    De gemiddelde leeftijd van de leden is dik over de 70. Ooit hadden de christelijke partijen wel de helft van de zetels. Het verval begon toen KVP ARP en CHU tot CDA fuseerden onder de gluiperige Steenkamp. Dat was pure geschiedvervalsing want de gereformeerde ARP en CHU stonden historisch lijnrecht tegenover de Roomse KVP.

 6. Meriadoc Brandebok

  Iedereen een fijne Koningsdag toegewenst!

  Mijn vlag hangt al.

  1. santiago

   Nu maar snel naar buiten, feest vieren met je vlaggetje en je toeter. 🙂

  2. Buzz68

   Leve de republiek 🙂

  3. Peter Loosduinen

   Mijn vlag hangt al ?

   Halfstok ??

 7. DidiMadloba

  “Albanië en Marokko, omdat daar nou niet het meest gezellige volk vandaan komt.”

  Iedereen die met vakantie is geweest is enthousiast over Albanië, ikzelf zeker niet uitgezonderd.

  Ook in Marokko had ik prima ervaringen.

  1. Tman

   @DidiMadloba
   Als tourist is het bijna overal leuk haha,bijvoorbeeld als tourist in een Turks resort is prima.
   Maar owee als je een paar kilometer buiten het resort gaat,dan is het voor mij geen vakantie meer,vrouwen alléén kunnen sowieso niet naar té afgelegen plekken,daar loopt men een groot risico,dat het broekje onvrijwillig wordt uitgedaan!
   Daar vindt ik het dus beduidend minder tenzij iemand een “avontuurlijke”vakantie wenst,maar de meesten willen vooral luxe,all-in en gemak.
   De uitzondering bevestigt natuurlijk de regel.

  2. Peter Loosduinen

   “Albanië en Marokko, omdat daar nou niet het meest gezellige volk vandaan komt.”
   Klopt !!
   Het gezellige volk blijft daar en de ratten uit die landen komen naar ons !!

 8. Kapitein Haddock

  CDA?
  Alles voor de buhne.
  Laatste 30 jaar medeverantwoordelijk voor, v.n.l., instroom Moslims.

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ook de uiterst onbetrouwbare Christelijke Charlatan Buma vergeet gemakshalve dat al deze systematisch beroofde en vernederde mensen nog maar een hoop denken te hebben en dat is het Westen… Drie keer raden wie ze dat influistert en met welk doel ?!

 10. Ome Wim

  Nu ze de kiezer op 23 mei weer even nodig hebben voor mooie baantjes worden er allemaal mooie beloftes gedaan, alleen jammer voor de hoopvolle kiezer dat 24 mei deze beloftes in het “cilindrisch archief” verdwijnen en alles gewoon op dezelfde voet door gaat zoals het was, ik heb meer vertrouwen in het FvD.

 11. Cootje

  Jan Maat zei vroeger al vol is vol , en werd weggezet als een racist , toen hingen de touwtjes nog uit de deur in de steden, nu zijn de hoofdrol spelers in opsporing verzocht licht getint, de terroristen voorzien van een licht uiterlijk , de overlast plegers in ter Apel licht getint , de afrekeningen in Amsterdam Rotterdam Utrecht den haag licht getint, en dat is allemaal gebeurd toen de christelijke Partij cda aan de macht was, met het medium snelle internet , kwamen de kindermisbruiken in de kerken aan het licht , en in het trouwe Brabant / Limburg liepen de kerken leeg , en is ieder daar zo anti politiek , dat de misdaad daar welig tiert , die wachten niet af of ze een aalmoes of loze beloftes krijgen , uit de vriendenclub uit den haag , er is al 40 jaar een zuivere tweedeling in Nederland, daar zijn de socialisten en de christelijke al voor afgestraft tot kleine partijtjes , nu de liberalen nog ,

  1. Joop Klepzeikert

   In de jaren 60 riep onze koningin nog dat Nederland te vol was en dat mensen moesten gaan emigreren. Die werd toen gelukkig nog niet voor racist uitgescholden.
   Helaas kwam kort daarna links aan de macht en infiltreerde links ook steeds meer in ooit rechts realistische partijen, waardoor we nu met een volledig extreem links partijkartel opgescheept zitten.

 12. J.Rademaker

  De vorige eigenaar van deze auto was een oud dametje.

 13. Nuts

  Of helemaal geen ontwikkelingshulp !!

  Is allemaal een grote hoax….miljarden gaan erheen voor een schooltje en een waterpomp….de rest verdwijnt in de zakken van de Illuminatie Deep State..

  Wat blijkt nu weer ???

  De Clinton foundation is betrokken bij de financiering van ISIS !!!

  Bertus,

  1. Joop Klepzeikert

   Alle vormen van gratis geld geven is als wilde dieren voeren. Het werkt enkel maar averechts. Je maakt de ontvangers alleen maar steeds nog luier en ze waren al zo lui, waardoor er in die landen nog nooit iets substantieels opgebouwd is en al helemaal niets relevants uitgevonden is.

 14. Nuts

  En vergeet niet dat Lubbers in de jaren 80 ff 30miljard nodig had uit de pensioen kast….

  Nou zitten we nog steeds met een pensioen gat van hier naar Tokyo en wil Buma ons pensioen in handen geven aan de EU.

  Dezelfde EU die de pensioenen van de Belgen hebben op verbrast !!

  Bertus,

 15. EmC2

  Politiek niets zeggende uitspraak. Groter probleem is dat landen uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugnemen.

  Marokko heeft grote fosfaat mijnen, waarom zouden die ontwikkelingshulp nodig hebben?

 16. Joop Klepzeikert

  Dit deed fuhrer Bühma ook voor de tweede slaapkamer verkiezingen, om de dag na de verkiezingen weer als een blad aan een boom om te draaien en er met zijn partij voor te zorgen dat die landen juist nog meer gratis geld krijgen.

 17. Politiek Profeet

  De gristenen en de moslim hangen dezelfde leugens en bedrog aan,immers mogen moslims de ongelovigen bedriegen,bestelen,vermoorden,martelen etc…etc…..,gristenen liegen,bedriegen en roven er net zo makkelijk op los.
  Tijd om religie en ideologien te verbieden bij wet!
  Tijd om dit land weer te herstellen in een waardige democratisch en door het VOLK geregeerd en bestuurd land.
  Uit de EU,uit de Navo en terug naar een vorm als de EEG,met onze poort van Europa(Rotterdamse haven) zal onze economie weer floreren.

  1. Heinz

   Dat zal helpen, @Profeet ! Nederland uit de EU ! Beter van niet anders zijn wij straks niets meer dan een Turkse provincie of Marokkaanse enclave. En laat die Navo maar even zitten. Wij lopen ver achter met de betalingen aan de VS. Eerst bijstorten. ! Europa, EU, is onze bescherming.

   1. Dik

    @Heinz: Keurig, risicoloos, kleurloos in het midden!

    Ik heb de driekleur reeds gehesen, ik hou van Nederland, ik ben een Hollander!

    1. Isengrijn

     Een Hollander Dik?
     Ik dacht dat jij een Fries was.
     Of bedoelde je wellicht: ik ben een Nederlander?
     Hollanders wonen in het westen van Nederland, Friezen in het noorden.

   2. Rosasolis

    @ Heinz. Mijn vader was WW 2 veteraan. Ik kan nog steeds herinneren de dag dat er in onze Canadese dagblad The Winnipeg Free Press, de hoofd artikel werd over de oprichting van de E.E.G. (the European Common Market in het engels). Ik was nog een kind, maar wat was er een vreugde in dit centraal Canadese stad, die duizende vluchtelingen uit Europa hadden aangenomen, die Canadese burgers werden.
    Wekenlang feesten en concerten door dit 3de grootste stad van Canada. Ik had een Nederlandse vriendin, en toen ik op haar verjaardag kwam had haar mam 2 taarten gemaakt: een voor Pauline, en de andere voor de oprichting van de E.E.G. met in het midden de Nederlandse vlaag. (Pauline’s mam was banketbakker in Rotterdam, en had veel familie en vrienden verloren in de oorlog). Maar er waren vele Nederlandse immigranten in Winnipeg die de oprichting van de E.E.G. vierden. Omdat Nederland een van de oprichters was. Dat was lang geleden.
    De E.E.G. was de voorloper van onze huidige EU. Nederland was mede oprichter van de E.E.G. en is nog steeds een sterke vertegenwoordiger van de EU. Laten wij
    opkomen voor Europa, en na twee vreselijk wereld- oorlogen, aan de wereld laten zien dat Europa heel krachtig moet zijn. Een nieuwe sterke Europa moet komen,
    met zowel west en oost-Europese landen die samen werken om de EU sterker te maken.

    1. Joop Klepzeikert

     Vreemd verhaal. De EGKS werd pas in 1952 opgericht, waar pas in 1958 de EEG uit voort kwam.
     De vluchtelingen in en net na WWII werden nou niet bepaald met open armen ontvangen in Canada. Velen zijn dan ook vrij snel weer terug naar Europa gekomen. Waaronder mijn opa en oma.

     1. Rosasolis

      @Joop Klepzeikert. Wat is de EGKS? Ik weet niet wat dit is?
      Als oorspronkelijke Canadese weet ik dat de regering van Canada heel veel steun heeft gegeven aan WW 2 immigranten. Wat u verteld is onzin!
      Ik ben opgegroeid samen met veel kinderen vanuit EUROPA, na de tweede wereld oorlog.
      Heel veel arme Europese kinderen in mijn klas hadden zo weinig kleding om ze warm te houden tijdens de vreselijke winters van Winnipeg, Canada. Je moet weten als er een democratisch staat bestaat
      dan is het Canada goed bezig.

 18. Politiek Profeet

  Heinz@,
  Na de Brexit en Nexit, samen handelsakkoorden afsluiten en in de rest van Europa/de wereld gaan shoppen.
  De EU valt als een kaartenhuis in elkaar, de navo hebben we niet nodig gezien de vijand van vandaag een interne is, linkse en corrupte landverradende politici die door de islamziekte zijn aangetast.
  Kortom, laat Nederigland weer Nederland worden.

 19. Heras

  Ik word er een beetje moe van, al die loze beloftes. Had de tweede kamer niet wat eerder kunnen reageren in de afgelopen jaren. Nu ze allemaal zien dat ze hun geloofwaardigheid verspeeld hebben, kunnen dingen ineens wel??? Nou, mijn stem krijgen ze in mei niet.

 20. Heras

  Poliek leugenprofeet, lees de bijbel en de koran: en zie de verschillen.

 21. Rosasolis

  Buma heeft WEL maanden geleden aangekondigd, dat de CDA is tegen het toelaten van illegale immigranten op de Sea Watch boten, of andere boten. Dus Wout, dit artikel is niet helemaal de waarheid! Dit is een van de problemen met een coalitie regering,
  met 4 verschillende partijen. Zo’n coalitie moet samenwerken, en elkaar respecteren. Anders gaat het vallen. Gelukkig geloven de meeste CDA stemmers nog steeds in het
  Koninklijke Nederland. Veel meer dan de gescheurde FvD die de monarchie wil afschaffen en, Nederland uit de EU wil. Tussendoor…gisteren in Trouw gelezen: The National Party of Scotland, die een 90% meerderheid heeft, heeft officieel verklaard aan de Britse parlement dat als de Brexit doorgaat, Schotland uit de UK stapt. Voor degenen die het nog niet weten:
  er werd recentelijk een nieuwe pro-EU partij in Engeland opgericht. Het heet
  Change UK, en heeft binnen 2 weken duizenden nieuwe leden.
  Een van de oprichters is Rachel Johnson, de zuster van Boris Johnson!

  1. marco1

   Wat is dat CDA toch een kutpartij geworden vind u ook niet Rosalis?

   1. Rosasolis

    Marco1. Als uw ordinaire taal zou moeten, dan is de FvD een kl–e partij,
    vindt u niet marco? p.s. Ik heet Rosasolis.

 22. Politiek Profeet

  Heras@
  Beide boekwerken staan vol sprookjes en uit een vroegere duim gezogen verhaaltjes om mensen angst aan te jagen en aan een idee fictief te ketenen,uiteraard ook nog tegen betaling(en)
  Mijn mening en niet die van jou…..dat mag hoor!

 23. Rud56

  Maar één conclusie: stem geen CDA, geen D66, geen PvdA, geen VVD! Deze partijen hebben tientallen jaren tot op nu geregeerd, de ellendige resultaten ondervinden we ook al jaren, ja, deze partijen hebben zelfs bloed aan de handen door het accorderen van wetgeving waardoor er dodelijke onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar stem ook zeker geen GL, CU of DENK of aanverwante partijen want ook deze zijn maatschappij en vrijheid ondermijnend!

  Ja, Janmaat werd verketterd, vervolgens Pim Fortuyn, Geert Wilders en nu ook Baudet.
  Door dom volk, dom stemvee dat telkenmale kiest voor bovengenoemde partijen die ons land naar de afgrond brengen of al hebben gebracht! Op allerlei gebied!

  Stem daarom FvD of PVV, voor het behoud van Nederland, als dat al is te redden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.