Column Jan Roos: Links is gek op knuffelen met lustmoordenaar Michael Panhuis en ISIS-bruidjes

Jan Roos heeft het helemaal gehad met wat hij de “softe sector” noemt: degenen die denken dat je zelfs de grootste misdadigers – van verkrachtende moordenaars tot terroristische fundamentalisten – gewoon met een cursusje kan reïntegreren in de maatschappij. “Het is genoeg geweest,” aldus Jan. Gewoon levenslang voor lustmoordenaars, en ISIS-bruiden mogen lekker in Syrië blijven.

Wat is de overeenstemming tussen lustmoordenaar Michael Panhuis en ISIS-bruidjes? Het terugbrengen in de samenleving. Dat is voor de softe sector namelijk het hoogst haalbare. Om mensen die niets meer te zoeken hebben in de samenleving met veel geknuffel en kansloze cursussen laten terugkeren. Daar zijn ze bij links gek op. Hoe komt dat? Een gezond denkend mens beseft dat ze alleen maar kwaad kunnen doen. Dat ze een bedreiging zijn voor onze veiligheid en dat ze hun kans door eerder toedoen hebben verspeeld.

En toch moeten ze van die slappe geitenwollenssokken lui altijd maar weer met ons meedoen. Waar dat vandaan komt? Nou dat komt voort uit de feminisering. Het is allemaal bemoederen en emotie. Nul ratio. Niks harde beslissingen. Niks duidelijkheid en al helemaal geen boetedoening. Het is pappen en nathouden. Hopen op beterschap. Kom maar op schoot. We zullen je omhelzen en zeggen dat je weer welkom bent. Als jij dan weer lief doet zijn we toch allemaal gelukkig.

En als Michael Panhuis dan Anne Faber om het leven brengt of zo’n kalifatima blaast zich op, dan zeggen ze in koor dat ze het niet hadden verwacht en dat we als land een eenheid moeten zijn. Maar ik weiger een eenheid te zijn met mensen die willens en wetens een risico nemen met onze levens. Die onze samenleving als proeftuin zien om het schuim der aarde te laten resocialiseren. Panhuis had levenslang moeten krijgen voor die dubbele verkrachting en als je je aansluit bij de Islamitische Staat blijf je daar de rest van je, waarschijnlijk korte, leven. Het is dan gewoon klaar.

Dan pas hebben wij rust en worden de slachtoffers gewroken en nieuwe voorkomen. Het is genoeg geweest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Pedrito

  Volstrekt mee eens en geen woord aan toe te voegen!

  1. hans-e-pans

   Dit altijd onder de leus “Iedereen heeft recht op een tweede, derde, vierde enz. kans”, behalve dan degenen die slachtoffer van dit soort malloten zijn geworden.

 2. F. Domela Nienhuis

  Bron: Papieren Telegraaf

  Na fatale fouten justitie horen ontslagen

  Door Door Nausicaa Marbe op donderdag 4 april 2019

  Zijn we wat opgeschoten na het debat met minister Dekker over de detentie van de moordenaar van Anne Faber? De Tweede Kamer denkt van wel, de minister mag blijven. Maar de vrees dat er structureel weinig zal veranderen is niet weggenomen, hoe oplossingsgericht de Kamer ook debatteerde. Daarvoor is een mentaliteitsverandering nodig, op meer niveaus dan alleen dat van de overdracht van gedetineerden naar instituties.

  De nerveuze, aangedane Dekker nam woensdag de verantwoordelijkheid op zich voor alles wat mis was gegaan rond de moordenaar van Anne Faber. Maar hij wilde niets zeggen over ontslagen bij de instellingen die gefaald hebben. Dat hij dat niet in een onderonsje met de pers doet, is begrijpelijk. Maar daardoor is de indruk ontstaan dat de gruwelijke moord geen consequenties zal hebben voor de loopbaan van hen die de onvergeeflijke fouten maakten, waardoor Anne Faber ten prooi viel aan een psychopaat die vrij rondliep. Als deze ambtenaren hun machtsposities behouden, verandert er niets. Dat geeft bovendien een verkeerd signaal naar de samenleving, namelijk dat professionaliteit er in gevangenissen niet toe doet en dat na fouten de direct-verantwoordelijken niets hoeven te vrezen – er is immers een minister die kan sneuvelen.

  Zonder ontslagen blijven beunhazen verantwoordelijk voor de veiligheid. Want wie deze moordenaar een ’modelgevangene’ noemde, verliest al zijn geloofwaardigheid om werk te verrichten dat recidive bij zware misdadigers moet voorkomen. En wie die ’modelgevangene’ overneemt zonder vragen te stellen bij zijn zwaar bestrafte misdrijven, is ook ongeschikt voor zijn positie.

  Naast zulke catastrofale fouten is er ook beleid dat een goede misdaadpreventie blokkeert. Hoe is het mogelijk dat een zware misdadiger zich op zijn privacy kan beroepen als hij van instelling verandert? Hoe is het mogelijk dat een instituut dat hem moet behandelen geen informatie krijgt over zijn pathologische misdrijven? Die vraag is veelvuldig gesteld, de verbijstering galmde ook door de Kamer. Bij zoveel consternatie vraag je je af waarom het kwartje niet eerder viel bij politici. Weten ze werkelijk zo weinig van wat er gaande is in gevangenissen? En beseffen ze hoe dit overkomt op het publiek? We leven immers in een land waarin psychotherapeuten het bijzonder moeilijk kregen om de privacy van hun klanten te beschermen. Een paar jaar geleden leidden wetsveranderingen ertoe dat controlerende instanties dossiers met vertrouwelijke informatie mochten inzien. Therapeuten zagen zich gedwongen het vertrouwen van kwetsbare mensen te schenden. Sommigen sloten zelfs hun praktijk om zulke wantoestanden te voorkomen.

  Dus hoe zit dat? De dossiers van burgers die een vergoeding voor psychotherapie aanvragen mogen altijd ter controle worden ingekeken, maar de veroordeelde psychopaat die jonge vrouwen martelt en verkracht kan zich beroepen op zijn privacy? Hoe kan er nog vertrouwen zijn in de behandelaars die misdadigers voorbereiden op terugkeer in de samenleving, als zij geen informatie krijgen over wie ze voor zich hebben?

  Dit hele dossier leest als een horrorverhaal. Niet alleen de opeenstapeling van fouten doet gruwen, ook de cultuur waarin dit kan ontstaan is verbijsterend. Dit klimaat waarin amateurisme, gemakzucht, desinteresse en goedgelovigheid de misdadiger bevoordelen, terwijl de samenleving gevaar loopt. Verbijsterend is ook dat psychopaten aan tbs ontsnappen, als ze weigeren aan psychologisch onderzoek mee te werken. De recidivecijfers in Nederland zijn hoog, maar dalen bij gedetineerden die tbs hebben gekregen. Het is daarom dringend nodig moordenaars en plegers van zware zedendelicten het recht op privacy rond hun dossier te ontnemen en ze verplicht te behandelen. Ook de strafvermindering bij goed gedrag moet vervallen. De vraag rijst of op dit moment deugdelijk vastgesteld kan worden wat goed gedrag is en wat gedane beloftes inhouden. In de praktijk is al gebleken dat misrekeningen in de beoordeling fatale gevolgen hebben.

  De zaak-Faber staat niet op zichzelf. Regelmatig slaan misdadigers voor wie justitie welwillend en coulant was opnieuw toe. Anderen zijn justitie te slim af en krijgen hun brutale eisen ingewilligd. Van de moordenaar van Pim Fortuyn tot de Utrechtse terrorist die het vuur opende in een tram: we kijken naar een spoor van misdadigers die profiteerden van een zwak systeem. Zij zijn door beoordelingsfouten vervroegd vrijgelaten, omzeilden de regels, werkten niet mee en kregen toch hun zin; ze zijn onterecht als ongevaarlijk bestempeld of kregen als draaideurcrimineel te milde straffen van goedgelovige rechters na beloftes om nooit meer stout te zijn. Dit is de wereld op z’n kop, als de misdadiger in de watten wordt gelegd en de slachtoffers en nabestaanden het bittere nakijken hebben.

  Gelukkig is dat lang niet altijd het geval. Gelukkig is er ook meer oog voor slachtoffers. Maar nog steeds kent dit land opvallend lage straffen en milde veroordelingen. Het vertrouwen in de preventieve werking van straffen lijkt veel zwakker dan het vertrouwen in de wederopstanding van de crimineel als modelburger. Het feit dat de straf een vergeldingsfunctie heeft die het rechtsgevoel van de burger honoreert, lijkt minder zwaar te wegen dan bescherming van de rechten van de crimineel. Deze mentaliteit moet op de schop, ook hiermee moet Dekker aan de slag.

 3. Rien Noppen

  “Links is gek op knuffelen met lustmoordenaar Michael Panhuis”

  Mensen die dit soort hysterische teksten serieus nemen adviseer met spoed psychotherapeutische hulp.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak! En natuurlijk? Juist ja.

   1. Original NL

    Tis niet alleen een blaaskaak top..hij ventileert de mening van de figuren die aan de wieg stonden van de omvolking en islamisering van europa in het algemeen en nl in het bijzonder.
    Dit maakt deze sukkels rechtstreeks verantwoordelijk voor de catastrofe waarin wij ons nu bevinden…en dan heb ik het nog niet eens over de economische ramp welke dankzij de eu boven ons het hoofd hangt.
    Een zeer gevaarlijke trol en een bedreiging voor mijn kinderen en kleinkinderen.

 4. Piet Patat

  Volledig mee eens Jan.
  Welke dwaas haalt het in zijn of haar bolle kop om monsters als Panhuis op vrije voeten te laten of komt met het onzalige idee om die wandelende brievenbussen met hun kroost uit Zandbakkistan op te halen ? Neen ! Niks van aan. Levenslang voor die Panhuis ( de kogel heeft mijn voorkeur maar ja, Nederland ) en die IS madammen met kroost blijven lekker daar waar ze nu zijn. En ook IS manlief is hier niet welkom. Ze kunnen verrekken daar in die door hun zo aanbeden zandbakken. Gegokt en verloren. Wanneer je over gaat tot vrijlating van TBS’ers als Panhuis of ophalen van dat IS gebroed speel je Russisch roulette met je eigen bevolking. Levensgevaarlijk en zwaar onverantwoord. Maar, zoals eerder geplempt, de verantwoordelijken komen er mee weg, er veranderd geen reet, glas-plas-was. En de ( potentiele ) slachtoffers hebben het nakijken. En bij de volgende keer is men weer geschokt, HOE heeft dit kunnen gebeuren ? Kamerdebat, minister door het stof, glas-plas-was. Enzovoort. Nederland is een softies paradijs en de TBS’ers en IS aanhang lachen zich de ballen uit de broek.

  1. Original NL

   @Piet….
   ++++

 5. Satty

  ‘Dan pas hebben wij rust en worden de slachtoffers gewroken en nieuwe voorkomen. Het is genoeg geweest’

  Deze man is zo slecht op de hoogte van de werkelijke wereld. In het begin heb je nog zoiets ja hij heeft een punt. Komt hij met zo’n afsluiting. Allereerst zijn mensen die zo achterlijk polariseren als jij een groot probleem, kijk maar eens wat dat met generatie z doet.

  Roos, jensen, engelbart en dokter hebben net als velen zo’n onderontwikkeld brein het eq functioneert overduidelijk niet naar behoren waardoor ze tot dit soort compleet idiote stellingen komen maar de interpretatie van hun eigen gedrag op het geheel komt niet binnen, simons, denk en vanenburg hebben deze beperking ook.

  “It’s not the right time to be sober
  Now the idiots have taken over
  Spreading like a social cancer, is there an answer?”

  1. F. Domela Nienhuis

   Tasje wauwelt weer wat dom over EQ en zo. Laat ik dan maar voor IQ gaan.

   De University of Virginia heeft ooit een mooi onderzoek naar hoe linkse en rechtse mensen denken.

   Waarheidsvinding en rationaliteit staan in het centrum van het rechtse denken, terwijl het linkse denken is geconcentreerd op emotie en morele verontwaardiging.

   1. Satty

    Misschien dat als je een beetje iq had had je begrepen dat ik het eens ben met de conclusie van jan dat tbs een onzinnig iets is zoals ik laatst al schreef.

    Ik heb een probleem met het slot van Jan.

    Als jij rechts zou zijn naar maatstaven uit het onderzoek waarnaar jij verwijst zou jij deze reactie niet hebben gegeven. Ik durf te wedden dat dit onderzoek niet door een onafhankelijk samengesteld onderzoek gereproduceerd kan worden.

    1. Piet Patat

     Nou en of beste Satty.
     Ook de universiteiten van onder andere Yale en Ontario hebben soortgelijk onderzoek gedaan en kwamen tot dezelfde conclusies.
     En zoals @Vit al zei, hebben meer mensen daar geen onderzoek voor nodig, dat is zelfverklardend maar daar moet je waarschijnlijk rechts denkend voor zijn om dat te begrijpen.

   2. Vit

    @F. Domela Nienhuis

    “Waarheidsvinding en rationaliteit staan in het centrum van het rechtse denken, terwijl het linkse denken is geconcentreerd op emotie en morele verontwaardiging.”

    Als simpele boerenlul zijnde heb ik daar geen onderzoek voor nodig, dat wordt dagelijks geëtaleerd.

  2. Bosche draak

   You can whine in english untill you’re blue in the face.
   You are still a rascist retard, so go play in traffic!

   1. Satty

    Jij stond niet vooraan toen hersenen werden uitgedeeld.

    1. Bosche draak

     Omdat jij het zegt zeker?
     Narcistisch leeghoofd met je Engelse rukstukjes.
     Als jij zo nodig tweetalig bijdehand wil doen kan je het in twee talen krijgen

     &

     Because you say so?
     Being the narcistic idiot that you are, trying to be special with your English jibberish.
     If you want your bullshit to be special by changing language halfway.
     Than you’re gonna get it!

     1. Vliegenvanger

      ++++++++

  3. DeBruijn

   @ Satty

   Ik zie niet wat jij ziet, waar polariseert Jan hier? Zulke gevaarlijke mensen moeten toch opgesloten worden? Mensen die zegten in een beschaafd land moet iedereen een tweede kans krijgen, die zijn naïef. Sommige lui verdienen geen tweede kans of therapie, gewoon opsluiten en niet vertroetelen.

   1. F. Domela Nienhuis

    Gewoon better safe than sorry. En dan maar geen nieuwe kansen om zich opnieuw te kunnen gaan vergrijpen. Bescherming van de maatschappij dient voorop te staan. Pas dan zijn we een beschaafd land. Dat zijn wij niet zolang de maatschappelijke Mengeles willens en wetens dit soort monsters zo snel mogelijk weer op onze samenleving los willen laten en daarbij nieuwe slachtoffers brandoffert op hun altaar van nieuwe kansen om zich zo snel mogelijk opnieuw te kunnen gaan vergrijpen.

 6. Vit

  [linkse modus]

  Ach die jongen (Panhuis) meent het niet zo kwaad.

  [/linkse modus]

 7. Heras

  Helemaal mee eens. Doordat het zn soft beleid is, komt elke crimineel weg met een taakstrafje, of voorwaardelijke straf. En de slachtoffers (van welk geweldsdelict ook) voelen zich in de steek gelaten. Daardoor is de samenleving op losse schroeven komen te staan en zijn op zoek naar krachtige leiders. Mensen zijn de eeuwige smoezen, over hoe zielig iemand is, meer dan beu.

  1. Piet Patat

   @Heras. ” krachtige leiders” Tjs, daar zeg je wat bij.
   Moeten wij het hebben van een Rutte, Klaver, Jetten of meer van die andere kweetjes die op het Binnenhof ronddartelen ?
   Het is een triest, slap zooitje wat nog geen deuk in een pakje boter slaat.
   Altijd dat softe, verbindende, elkaar vooral niet kwetsen politiek.
   Schijtziek wordt je er van. Recht voor zijn raap, met gestrekt been er in.
   Actie en oplossingen, dat is wat er nodig is.
   Dat eeuwige gepolder is om van te kotsen.

 8. Punt50

  Vooral géén IS personeel in huis halen. Er gaan ongelukken gebeuren die niemand op zijn/haar geweten wil hebben (neem ik aan). In dit land moet geen plaats zijn voor die lui.

 9. shimeon

  Hier is maar 1 straf voor,de galg

 10. shimeon

  Idem dito Volkert van der graaf, kost de samenleving tonnen aan belastinggeld deze meneer heeft geen zin om te werken,woont zogenaamd in apeldoorn zodat hij een hogere uitkering krijgt.Met zulke mensen die bewust zware misdrijven plegen ,10 minuten aan een touw en het bespaart ons een hoop tijd ,geld en stress.en dan op de composthoop dan leveren ze nog wat op ook.

 11. Gekko

  Minister Dekker (VVD, uiteraard) gaat de omwonenden van de TBS-kliniek vertellen dat zij zich echt niet onveilig hoeven te voelen. Want hij, de grote Sander, heeft alles onder controle.

  De Kamer had deze zelfingenomen kwal toch naar huis moeten sturen. Maar ja, de PVV-motie kreeg enkel steun van Denk. Zelfs opa Hiddema bleef de minister dus steunen.

 12. Westerling

  Onder de linkse idioten bevinden zich meer Panhuisjes.

 13. F. Domela Nienhuis

  ’Gökmen T. radicaliseerde in de gevangenis’

  In de periode voordat verdachte Gökmen T. het vuur opende in de Utrechtse tram, heeft hij in de gevangenis een bewaarder mishandeld. Ook zou de 37-jarige Utrechter zijn geradicaliseerd in de tijd dat hij in de gevangenis zat.

  Dat meldt Peter R. de Vries vrijdag op basis van een volgens de crome reporter ’zeer betrouwbare bron’ op Twitter.

  „Een zeer betrouwbare bron meldt mij dat Gökmen T., de dader van de aanslag in Utrecht, kort voor zijn vrijlating uit de gevangenis daar al ernstig radicaliseerde en dat vier gedetineerden daar melding van hebben gemaakt”, staat in het bericht van De Vries te lezen.

  In de werkplaats van de gevangenis zou T. daarnaast een ’handgemeen’ hebben gehad toen hij wilde bidden op zijn gebedsmatje en dat is tegen de gebruiken in. „Hij vond dat hij daar te weinig tijd voor kreeg en dat het bovendien te lawaaierig was om te bidden. Hij kreeg daarover een woordenwisseling met een bewaarder en gaf deze toen een kopstoot.”

 14. Joop Klepzeikert

  Jan heeft weer volkomen gelijk. Het is ruimschoots genoeg geweest met dat pamperen van criminelen.
  We hebben ons al veel te lang laten belazeren door die houtje-touwtje geitenwollen sokken.

 15. HEM

  Justitie en de Rechterlijke Macht hebben veel meer doden op hun geweten dan zij willen toegeven en dan wij weten.
  Er moeten koppen rollen. Corrupte rechters? Eruit! Justitie? De bezem er door!
  Fatsoenlijke broers diene te worden beschermd. Onze kinderen dienen te worden beschermd. Nu mogen ze worden verkracht, worden doodgereden en dan zegt “de overheid”: “Jammer, we zullen het voortaan anders doen”. Maar dat is niet de manier: Ze HADDEN het ALLANG anders moeten doen. Maar wat wil je, als Justitie jarenlang wordt geleid door een pedofiel, als de Rechters corrupt zijn?

 16. HEM

  Sorry: Fatsoenlijke burgers dienen beschermd te worden.

 17. koeiepoep

  Ik snap die hele obsessie van het willen genezen van dit soort niet te genezen psychopaten niet. Natuurlijk ben je totaal maatschappij onaanvaardbaar, als je je overgeeft aan het plegen van dit soort wandaden. Daarna ben je wat mij betreft voor altijd af. Je hebt een opvoeding gehad, je weet wat goed en fout is en dan doe je zoiets. Willens en wetens. Dan mag een maatschappij gewoon zeggen: U heeft duidelijk maling aan ons, dus hebben wij maling aan U. U mag niet meer meedoen. Spijt heeft geen enkele betekenis, U wist waar U aan begon. Afspuiten, of levenslang in een donker hok. Weg ermee. Klaar.

 18. Marija

  @JanRoos, je hebt groot gelijk.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Wi

  1. Marija

   Vervolg: wie zijn reet brandt mag op de blaren zitten.
   En wie niet horen wil mag voelen.
   Normen en waarden dienen in ere hersteld te worden.
   De harde aanpak moet voorlopig maar eens de norm worden.

 19. Godefroy France

  JAN ROOS KRIJGT STEEDS MEER GELIJK!!!

  De linkse, antisemitische, islamknuffelaars en welkomdobbernegers, zingende Nederland haters gaan natuurlijk weer manifesterend de straat op,,,, Bruinhemden verzamelen hoch die Fahnen, BIJ1 SS voorp!

 20. Duckday

  Dit kabinet heeft een extra cursus sorry verschikkelijk gevolgd En de rest in de kamer zijn el boog werkers Als je wat moraal zou hebben en je vind het echt zo erg dat je er een puinzooi van hebt gemaakt Dan neem de de verantwoording en STAPT OP
  Maar macht hoogmoed en lak hebben aan het slachtoffer is belangrijker Er zijn nog nooit zulke fouten gemaakt

 21. F. Domela Nienhuis

  Het gaat weer goed met de resocialisatie van niet-resocialiseerbaren. Niet dus.

  Moordverdachte is ex-tbs’er

  Door MICK VAN WELY

  Updated Vandaag, 09:11
  Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

  LELYSTAD – Een 48-jarige man die maandag is opgepakt voor de moord op een 72-jarige man in Lelystad, blijkt een tbs’er te zijn die langdurig in een kliniek is behandeld. Hij kreeg tbs voor betrokkenheid bij een moordpoging.

  Dat melden meerdere bronnen aan De Telegraaf. Politie en Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigen noch ontkennen het tbs-verleden van de man.

  Het zou gaan om de levensgevaarlijke Jan van K. Die was eerder al eens de fout ingegaan tijdens een proefverlof uit de Van Mesdagkliniek in Groningen nadat hij ook al tbs had gekregen voor een moordpoging.

  De officier van justitie sprak in 2005 bij zijn veroordeling voor een nieuwe moordpoging van een ’evidente inschattingsfout’. Hij had zijn behandelaars volledig om de tuin geleid.

  Op zondag 28 april kreeg de politie een melding van een mogelijk misdrijf in Lelystad. De recherche kwam later die dag uit bij een woning aan de Rode Klif. In de woning trof de politie het lichaam van de 72-jarige bewoner aan.

  BEKIJK OOK:

  Politie Lelystad zoekt getuigen in zaak dode man

  Een groot team van rechercheurs onderzoekt zijn gewelddadige dood. In dat onderzoek kwam de 48-jarige man uit Lelystad naar voren. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man. De politie is op zoek naar getuigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.