De termieten zijn in Nederland wijdverspreid – kijk maar naar Mona Eltahawy’s weigering in De Balie te spreken

Frits Bosch ziet betonrot in de Nederlandse samenleving optreden. De kwestie-Eltahawy, die weigerde naar De Balie te komen vanwege “een prominent lid van de fascistische FvD”. Het toont aan hoe ver de spreekwoordelijke termieten al aan Nederland hebben geknaagd en geknabbeld, aldus de auteur.

De radicaal-linkse krant NRC Handelsblad meldde op 24 april: “De Balie is verbaasd over afzegging feministische denker”. Feministe Mona Eltahaway wilde namelijk eerst in De Balie optreden, maar weigerde later nadat zij ingefluisterd kreeg dat tijdens een De Balie-bijeenkomst over het thema “Waarom haten ze ons eigenlijk” “een prominent lid van de fascistische FvD geïnteresseerd was in een zorgvuldige deportatie van moslims.”

Na de aanslagen op het vliegveld Zaventem en de metro te Brussel in 2016 heb ik het boek “Waarom haten ze ons eigenlijk” geschreven. Die vraag kwam van Jeroen Pauw in zijn tv-programma. Had Pauw die vraag eigenlijk niet mogen stellen? Had er eigenlijk geen debat over georganiseerd mogen worden in De Balie? Het is te betreuren dat Mona Eltahaway niet heeft opgetreden, want we hadden graag van haar vernomen hoe vrouwen in Egypte onderdrukt worden en haar ondersteund in haar moeizame worsteling.

Ieder die in De Balie aanwezig was op die avond, kan bevestig dat er niets over een ‘deportatie van moslims’ gezegd is: zie YouTube. Gesuggereerd werd echter door iemand in de zaal om beroepsmoslims uit te zetten, niet de moslims in het algemeen. Professor Paul Cliteur, verbonden aan de Universiteit van Leiden, wordt vervolgens gevraagd wat hij daarvan vindt. En hij zegt dat men dus níét moet beginnen met dergelijke controversiële maatregelen, maar met voorzichtige maatregelen om uitwassen van de radicale islam te bestrijden. Hij refereert aan de bekende Pakistaanse, seculiere, auteur Ibn Warraq en stelt dat op universiteiten dergelijke visies niet aan bod komen, maar wel bij vrije wetenschappers.

De boze luisteraar wil met opzet anders beluisteren en een grove leugen debiteren. Opmerkelijk. Want in 2012 was de controversiële imam Haitham al-Haddad bij De Balie, waar hij zei dat “afvallige moslims de doodstraf verdienen”. Een haatdragende en geweldsverheerlijkende notie. Past dit nog wel in de vrijheid van meningsuiting? Hij was spreker, dus niet iemand die vanuit het publiek iets meent te moeten roepen. Maar over de uitspraken van imam Haitham al-Haddad heb ik niemand gehoord!

Hoe krom kan het worden? De filosoof wijlen Christopher Hitchens zei ooit: “how far the termites have spread, and how long en how well they have dined.” Nou, in Nederland zijn de termieten wijd verspreid en hebben ze lang en uitgebreid gedineerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Het probleem met links is dat ze niet kunnen luisteren en lezen. Ze herkennen slechts enkele woorden, waar ze dan in hun dwaze gedachten een eigen verhaal omheen verzinnen. Wie dan die dwaze gedachtekronkels van hun niet begrijpt of ontkracht vinden ze dom en kwaadaardig.
  Daar kunnen ze niets aan doen, ze zijn nu eenmaal niet intelligent.
  Wie wel iets aan dat hele gezeik en gezever kunnen doen zijn de mensen die wel intelligent zijn, door dat domme linkse volk de bek te snoeren. Helaas wordt dat zelden of nooit meer gedaan, want dat zou zielig zijn.

  1. Blokkeer-Fries

   Precies! Domme linkse, communistische, hysterische beroepsklagers. Als je die in de directie van je bedrijf (B.V. Nederland) hebt zitten ben je binnen no time failliet. Ze geven alleen maar geld uit aan debiele & kansloze projectjes en hebben geen flauw idee van dat je dat eerst moet verdienen om het vervolgens te kunnen herinvesteren, i.p.v. uitgeven zonder een business plan.

   1. Joop Klepzeikert

    Ik heb ooit een stel van die linkse ‘intellectuelen’ uit kunnen dagen voor een volledige IQ test, bestaande uit 3 dagdelen, dus niet zo’n fake internettestje.
    Wat bleek: Ze hadden een IQ van minder dan 80, maar vonden mij, met een uitslag van 138 toch nog steeds ‘dom en racistisch’.
    Tweedekamer leden haalde de VMBO rekentoets geeneens, dus kun je nagaan hoe dom dat spul is.
    Maar ‘intelligent’ dat ze zichzelf vinden joh…
    Ik lach me een breuk om dat domme linkse spul.

    1. PMG

     Wel erg jammer dat ze flink in de meerderheid zijn, dat ‘domme linkse spul’ zoals jij ze betiteld, in een democratie zijn zij dus de baas en hebben wij maar naar hun pijpen te dansen, ik lach dus helemaal niet, ben eerder radeloos!

     Je weet het knap te verbergen dat je een IQ van 138 hebt!

     1. Joop Klepzeikert

      Uit verkiezingsuitslagen en ook peilingen blijkt dat links slechts een heel kleine minderheid is. Slechts zo’n 33% van Nederland stemt op linkse partijen. De rest op (centraal)rechtse partijen. Dat een een deel van die (centraal)rechtse partijen (D66, VVD, CDA, CU) zich niet aan hun verkiezingsbeloften en partijprogramma’s houden, maar een ultra-linkse koers ala GroenRaRa voeren, kan de kiezer niets aan doen.
      Nederland heeft onderhand 22% allochtonen, die allemaal links stemmen. Van die 33% blijft dus slechts 11% echte Nederlanders over die op linkse partijen stemmen.
      Daar laten D66, VVD, CDA en CU volledig hun koppen naar hangen.
      Daarom is het hoog tijd dat mensen wakker worden en in gaan zien hoe fout die partijen ook voor hun zijn.
      Alleen FvD en PVV doen nog wat de kiezers van ze verlangen.

     2. Hartenheer

      @PMG
      Je weet het knap te verbergen dat je een IQ van 138 hebt!

      Dat is hard nodig, anders wordt je helemaal niet begrepen.

      Spreek uit ervaring 😀 {ook al was het bij mij iets minder}

    2. Blokkeer-Fries

     Eigenlijk is het heel “zielig” voor die slappe, linkse, roze bubbel onnozelen.

 2. tomygun

  Ook voor termieten is een gif .
  Op de juiste plaats hebben zij hun nut maar niet in de EU.
  Ongedierte wat zo ver van hun nest afdwaald
  dat vraagd om een terminator.

 3. jhak

  Wat een woede straalt die moslimteef uit!

 4. Ries

  Termiet is een goed synoniem voor een deuger. 100 % raak: ondermijnen en zich overal doorheen vreten.

 5. Jantje

  Dat mens is totaal irrelevant en krijgt veel te veel aandacht.
  Laten we ons bezig houden met relevante zaken.

 6. Godefroy France

  WAAR ZIJN DE (blokkeer) FRIEZEN ALS JE ZE NODIG HEBT.
  schop dit links antisemitisch geteisem buiten!!

  1. koeiepoep

   Wannear do sin hast oan in nuvere aksje: sukses! Moar doch it fyn sels. Myn familje hat gjin tiid.