De wondere wereld van Sylvana-discipel Jazie Veldhuyzen: 'Nederlanders verantwoordelijk voor verdrinking migranten'

Geen categorieapr 09 2019, 16:00
Discipel van Sylvana Simon's partij BIJ1, Jazie Veldhuyzen, leeft in een omgekeerde wereld. Hij roept op om te demonstreren tegen het niet redden van 'verdrinkende vluchtelingen op de Middellandse Zee'. Aanleiding voor het protest is het nieuws dat de Europese Unie niet langer drenkelingen naar Europa brengt.
Dit betekent echter niet dat drenkelingen op de Middellandse Zee niet langer worden gered zoals Veldhuyzen impliceert. Immers varen nog tal van schepen op zee waaronder die van diverse kustwachten. Ook varen er vrachtschepen en veerboten. Als men migranten op zee spot dan worden ze zeker wel gered!
Het enige dat nu is veranderd is de directe verbinding tussen Noord-Afrika en Europa. En dat is maar goed ook. Worden drenkelingen nu opgepikt dan gaan ze 'retour afzender' naar Noord-Afrika. Zoals we gewend zijn van de politici van BIJ1 maken ze zich dus druk om een storm in een glas water.
Het toont tevens aan dat Veldhuyzen de verantwoordelijkheid van migranten voor hun eigen keuzes verwerpt. Hij doet alsof wij Nederlanders verantwoordelijk zijn voor de keuzes van de migranten om op een bootje op de Middellandse Zee rond te dobberen. Eigenlijk is het bizar:
Veldhuyzen kennen we verder van het Jacobs-incident toen hij tijdens een anti-Israël demonstratie niet eens bereid bleek de hand van een politieke tegenstander te schudden. Ook noemt hij migranten 'slachtoffer van het moorddadige beleid van de Europese Unie'. Pertinente onzin natuurlijk.
Met een duo-raadslid als Veldhuyzen in de Amsterdamse Gemeenteraad is Sylvana Simons BIJ1 in ieder geval gegarandeerd van enige media-aandacht. Want de mallotige uitspraken zijn zo bizar dat je je afvraagt of hij wellicht 's nachts wakker is en overdag slaapt. Zwemt wanneer het vriest en schaatst wanneer een hittegolf het land teistert.
De wereld op z'n kop met Jazie Veldhuyzen. Wie helpt deze jongen aan een baan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten