Eerste dader Sri Lanka aanslagen lijkt geïdentificeerd: Zahran Hashim

HLN.be meldt dat volgens CNN India de eerste dader van de verschrikkelijke aanslagen in Sri Lanka lijkt te zijn geïdentificeerd. Zijn naam is Zahran Hashim, de zelfmoordterrorist die zichzelf opblies in het Shangri-La hotel in Colombo. Het dodental staat op moment van schrijven op 215.

Hashim zou al eerder betrokken zijn geweest bij een poging om een aanslag te plegen. Doelwit was toen de Hoge Commissie van India. CNN India citeert daarvoor een bron bij de veiligheidsdiensten. Ook weten zij ons te vertellen dat er niet 7, maar 8 arrestaties in Sri Lanka zijn geweest. NOS spreekt inmiddels over 13 arrestaties.

Naast Zahran Hashim circuleert ook de naam Abu Mohammed rond. Hij zou de aanslag op de kerk in Batticalao hebben uitgevoerd:

In ons vorige artikel lieten we de naam Mohammed Azzam Mohammed vallen. Hier word in de meeste media vooralsnog niet over gesproken (of weersproken) en kan dus nog steeds de derde naam zijn in het rijtje van daders. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat er bij het hotel een valse naam is opgegeven.

Momenteel zijn er onder de buitenlandse slachtoffers de volgende nationaliteiten vrijgegeven:

3 uit India
3 uit Denemarken
1 uit Portugal
1 uit China
2 uit Turkije
3-5 uit het Verenigd Koninkrijk
2 uit de Verenigde Staten met dubbele nationaliteit (Verenigd Koninkrijk)

Ook zouden er Japanse, Bengalese, Pakistaanse en mogelijk een Belgisch slachtoffer zijn. In totaal zouden er 35 buitenlandse doden zijn gevallen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Seneca

  Zahran Hashim een typisch Boeddhistische naam en als men dat niet gelooft, is het een christelijke naam opdat de islam buiten schot blijft…

  1. Dik

   Islam blijft nooit buiten schot, dat is ook precies de bedoeling.

   1. hans-e-pans

    Het is dus om angst onder de niet moslims te versprijden? Misschien ook wel onder de niet zo strak in de leer zijnde moslims.

 2. Jv

  En dat moslimtuig gaat maar gewoon door!
  De hele wereld wordt door dit vreselijke volk bedreigt en of verwond, vermoord of gegijselt.
  En onze regering met zijn politiek correcte moslim aanhangers kijken weer de andere kant op.
  Het wordt tijd om, buiten de goede moslims die geintregeerd zijn, om dat moslimtuig, liefst met al die uitgeprocedeerden, Sylvana en al die andere moslim aanhangers een flink aan te pakken. Flikker dat tuig het land uit want over een jaar of 15 is het te laat en zal dat linkse schorriemorrie zeggen; wir haben es nicht gewust!

  1. Dik

   @JV: Islam is nooit en nergens vrijblijvend.

  2. Rien Noppen

   ” Het wordt tijd om, buiten de goede moslims die geintregeerd zijn, om dat moslimtuig, liefst met al die uitgeprocedeerden, Sylvana en al die andere moslim aanhangers een flink aan te pakken.”

   Ik begrip dat Sylvana ook medeschuldig is aan deze aanslag.

   Ben je niet heel erg in de war, Jv?

 3. Jumping

  Die Wilders is niet gek, hij noemt het beestje gewoon bij de goede naam.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Dik

   @Jumping: +1

   1. Marija

    @dik, ik ben echt wel benieuwd naar uw reactie op mijn bericht aan u in Paaspeiling.

    1. Dik

     @Marija: Ik ga even op zoek.

 4. Ries

  De aanhangers van de satan religie hebben weer toegeslagen. Het blijft min volk…

  1. toetssteen

   @Ries
   Dr.Bill Warner heeft daar een lezing over. Na het aanhoren daarvan stapelen de vraagtekens zich. Waarom wil men het na zoveel waarschuwingen toch accepteren en zelfs verplichten tot acceptatie.

   1. Peter Oudshoorn

    Toetssteen, politiek-correct links kan het niet verdragen dat de verschrikkelijke islam bekritiseerd wordt. Racisme is fout en moet keihard worden bestreden. Maar wie weerzin tegen de islam of angst voor moslims bestempelt als racisme, probeert een zinnig debat te smoren.

    Links is in wezen doodsbang voor de islam. En smoort die angst door heel erg weg te kijken.

    1. observer

     Kritiek leveren op een moordlustige ideologie is namelijk geen uiting van angst, maar iets waarvoor je ballen nodig hebt en waar je recht op hebt.
     De enige angstige hier zijn de deugmensjes die geen kritiek durven te leveren en anderen de mond willen snoeren. Als je dan per se over islamofobie wil spreken, is dat het ten voeten uit:
     de angst om de islam te bekritiseren.

  2. Buzz68

   Bizar & treurig;
   Joden, Moslims en Christenen hebben dezelfde aartsvader.
   Zoals Kaïn de hersens insloeg van zijn broer is er klaarblijkelijk niet veel veranderd sinds dien.

   1. Siemien

    Maar niet dezelfde verlosser, de joden denken dat Jezus nog moet komen, de islam is satanisch en demonische afgoderij..

 5. palko

  Ben benieuwd of de burgemeesters van Arnhem en Rotterdam op korte termijn de vlag op het gemeentehuis halfstok gaan hangen. Zoals ze dat half maart van dit jaar ook deden na de aanslag van een gestoord persoon op een moskee in Christchurch (Nieuw Zeeland).
  Of zullen ze dat maar liever achterwege laten omdat je dan wel elke dag de vlag halfstok kunt hangen?

  1. Westerling

   @Palko

   Op het stadhuis in Tel Aviv hangt de vlag van Sri Lanka. Israel weet hoe het hoort.

   Bron: Geen Stijl

 6. B. Pascal

  Wie nu nog wil geloven dat de islam enigszins vredelievend is, die zij nu genezen. Deze ideologie is regelrecht een vormsel van de dood. Daarmee uit de hand van Satan. Immers de Satan is een leugenaar en de vader van de Dood. Het is de eeuwenoude strijd tegen het jodendom en christendom, die de ware God aanbidden. De islam heeft zich als macht tegen over de kerk gesteld. Men kan stellen dat het christendom en jodendom gewelddadig zijn, maar de ogen mogen open gaan. Het christendom pleegt geen laffe aanslagen! Wie Brijvik en de aanslagpleger van nieuw zeeland (wiens naam nog niet waard is genoemd te worden) tot christenen maakt, is kompleet de weg kwijt. Net als hen die de islam nog langer een aanwinst noemen voor onze cultuur. Daarbij ook de dwazen die maar terug grijpen op de verdedigingsslagen die we kruistochten noemen, dat het christendom zelf zijn ‘’aanslagen’’ heeft verdient. Complete kolder! Het christendom wordt grotelijks zonder enig reden gemarteld, geslagen en gedood. Zie toch de wereldwijde aanslagen, zie toch de dagelijkse beelden uit Nigeria. De machten van de dood verzamelen zich! De tijd is nabij, de kwade machten voelen zich in het nauw, de tijd komt ten einde. De Anti-Christ! Wie de islam nog verder vertroeteld, die …. Heeft gewoon bloed aan zijn handen!

  1. Giovi

   @ B. Pascal. Islam = 666. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat God een nog groter Bijbels “Beest” voor de mensheid in petto heeft. De gruwelijkheden van de radicale Islam op de “Kafirs” (behoeft denk ik verder geen toelichting) van de laatste 10 jaren zijn sinds de Middeleeuwen -en muv de Holocaust- niet meer vertoond. De aanslagen van gisteren op Sri Lanka op Christenen en toeristen zijn daarvan het zoveelste, trieste bewijs. En het gaat maar door. Nergens ter Wereld zijn mensen nog veilig voor het zichzelf verkozen “leger” van Allah. Zo triest voor de gematigde, seculiere en geïntegreerde Moslims die wel proberen een normaal leven in onze Westerse samenleving te leiden.

   1. B. Pascal

    Dan zullen de seculiere moslims moeten kiezen. Ze zullen de zwaard duidelijke moeten veroordelen. Maar ….. we horen niets!

    1. Giovi

     @ B. Pascal. Kennelijk zijn die seculiere moslims in Zompland op één hand te tellen (7% bij de Turken en 2% bij de Marokkanen). De twee meest gelovige groepen, de vrome en strikt praktiserende moslims, vormen samen 84 procent van de Marokkaanse moslims. Bij de Turkse moslims is dit minder dan de helft (45 procent), aldus een artikel in Elsevier Weekblad van 8 juni 2018.
     Ik vrees dus dat de liberaal, vrijdenkende moslims -uitzonderingen daargelaten en die hebben het al moeilijk genoeg- zich niet openlijk durven uitspreken uit angst voor represailles van hun fanatieke geloofsgenoten.
     https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/06/moslims-in-nederland-steeds-religieuzer-622148/

 7. Kapitein Haddock

  Benieuwd hoe de Westerse wereld, cq christelijken, de schuld krijgen van Beukman/Noppen (en andere vele nicknames) van deze verwarde persoon.

 8. Jv

  Noppen; deze linkse ophitser is mede verantwoordelijk voor de huidige stemmingmakerij tussen de Moooslims, Joden en Christenen. Daarbij is antisemitisme haar fanatisme!
  Alleen “zwarten” tellen nog bij haar, wij zijn blank uitschot welke titel u dus ook van haar krijgt, echter….. ik neem aan dat u een blanke bent, maar twijfel hier sterk aan gezien uw links facistische standpunten.

  1. Kapitein Haddock

   Jv

   ???
   Ik links facistisch???
   Nooit en te nimmer!

   1. Jv

    Kapitein, de reactie was voor Rien Noppen bedoelt!
    Er stond ook Noppen voor, maar sorry dat het bij u terecht kwam.

 9. C.A.Barstow

  Dit blijft maar door gaan en wordt steeds erger,
  wordt het niet eens tijd om de islam een keiharde les te leren, iets van tot hier en niet verder.
  De westerse inlichtingen diensten weten precies waar de opstokers zitten, welke landen dat het zijn.
  Ik zou zeggen, er mag komen wat er van komt ga erop af met alles wat je hebt en gooi die middeleeuwse zooi volkomen plat, leer dat tuig met grof geweld een keiharde les, dat is het enige waar die gasten respect voor hebben.

  Stem in mei ook op FvD!

 10. Korporaal Monty

  Hopelijk blijft deze ellende ons de komende paasdagen bespaard.

 11. poldi

  Dit is een “hindoe” of “boedist” die verward was met een te lage blodsuikerspiegel.

 12. Michael M

  Iemand zei eens: Niet iedere moslim pleegt een aanslag, maar de meeste aanslagen worden toch gepleegd door ……precies !

  1. F. Domela Nienhuis

   Ik heb liever geen mug in mijn kamer, zelfs als er maar een op de tien ook daadwerkelijk steekt. Om diezelfde reden heb ik ook liever geen Moslims in mijn land.

 13. PMG

  Fijn dat alle moslimorganisaties in Nederland de aanslagen hebben veroordeeld!

  1. Siemien

   Dat zullen ze alleen doen, onder protest en voor de bunhe

  2. FuisCklam

   @PGM Ja hartverwarmend.

 14. Siemien

  Het is uiteraard een schande dat zijn naam genoemd wordt

 15. F. Domela Nienhuis

  Dan heeft de Islam andermaal aan heel wat landen de oorlog verklaard. Bezie Moslims als een vijandig militair doel welke uitgeschakeld dienen te worden. We zijn in oorlog.

 16. poldi

  Het valt mij op dat de autoriteiten en MSM alles in het werk stellen om maar geen link te leggen met de “vredelievende” ISLAM.
  Na de aanslag in NZ waren vele politici en BN’ers er als de kippen bij om linken te legggen met Thierry Baudet en Geert Wilders.

  1. Siemien

   Ja je weet toch, “ze” willen uitkijken dat “ze” de moslimmetjes in Nederland niet tegen hun zere islam beentjes schoppen, komt door de schuld(gevoel) cultuur die er is in Nederland

 17. poldi

  Ben zeer benieuwd of de Tweede Kamer deze aanslagen net als die in Nieuw-Zeeland waar vele moslims slachtoffer werden, herdenkt.

  1. Siemien

   Houd ernstig rekening met prietpraat voor de bunhe door onze volksvertegenwoordigers..

  2. Kapitein Haddock

   poldi

   U brengt mij op een idee.
   Ga, via de FvD site, vragen of Baudet/Hiddema dit aan de kaak willen stellen, tijdens vragenuurtje 2e kamer.
   Overige ” begripvolle verwoestende laffe correcte” kamerleden zullen hier niet om vragen!

 18. Edwinhardewerker

  Ondanks alle bewijzen ten spijt dat het er niet naar uitziet dat er een God of Allah bestaat zoals de zogenaamde heilige boeken vertellen, blijven de dweperige religieuzen toch stug volhouden dat het heilige boek, Biblia, Thora of de Koran, 100% in orde is en de enige authentieke waarheid bevat van Gods geopenbaarde wijsheden.

  Hierin dient men niet voorbij te gaan aan het ware feit, dat “geloven” een vorm is van gelegaliseerde krankzinnigheid waarin religie niets meer is dan een egoïstisch en opdringerige organisatievorm, voortgekomen uit een gewelddadig cultuur met een zelfbedachte God als leidsman waarnaar het falen en de misdadigheden van de verwaande mensheid resoluut kan worden afgeschoven.

  … Hierdoor is komen vast te staan, dat gelovigen over het algemeen toch ontiegelijk dom zijn, ook al is de meeste academisch geschoold of zogenaamd welgeleerd. Natuurlijk doen gelovigen veel goede dingen, meestal geïnspireerd door zieltjesjacht en eigen belang waarin zij middels allerlei goede doelen en door henzelf met bloedgeld gefinancierde projecten een rookgordijn ophouden.

  Zodoende bieden ze de misdeelden een sigaar uit eigen doos om het volk te winnen met hun zogenaamde liefdadigheid waardoor de massa de kwaadaardigheid van hun godsdienstleer verwaarloost en dan langzaam maar zeker verstrikt raakt in hun web. En dan te pas en te onpas zeggende; oh, wat zijn wij Christenen/ moslims voorbeeldig zeg, kijk ons eens goed en Christelijk/ Halal doen!

  De Bijbel is het meest gewelddadigste godsboek ooit door kwaadaardige mensen gecreëerd en de Na-apers, dus de moslims, hebben de helft hiervan zich eigen gemaakt, want de Koran is een aangepaste samenvatting van de Bijbel.

  Voorts slepen de godsdienaren met hun religieuze leuterpraat gelijk denkende medemensen mee in hun godsdienstidioterie teneinde algemene goedkeuring te krijgen voor hun misdaden om ze daarna af te kunnen afschuiven naar de wil van hun zelfbedachte God/ Allah/ Jahweh? Dit komt feitelijk hierop neer, Kerken en organisaties van dergelijke strekking zijn in werkelijkheid de voornaamste en grootste criminele organisaties die per ingaande wereldwijd verboden moeten worden!

  Daarom…. Als een gelovige met zijn wijsvinger naar zijn gelovige medemens wijst, dan wijzen automatisch negen vingers naar zichzelf. Dit houdt concreet in, dat de gelovige mensheid vandaag de dag slechts 2 rechten vermag, dat zijn “het aanrecht en het zwijgrecht, meer niet, want de godsdienstige mensheid heeft door de consolidatie en continuering van hun religie haar spreekrecht ruim verspeeld.

  Dit is het ultieme bewijs, dat deze besmettelijk ziekte, die godsdienst heet, en die kwaadaardigheid aanwakkert, de gelovigen diep in het bloed zit, aldus heeft zij heden ten dage op generlei wijze recht van spreken. Dus, weg met alle godsdiensten, het zijn religieuze roversnesten en de brandhaarden van allerlei vormen van geweld!!!

  1. Vabis

   Hear hear

   Volkomen mee eens, weg met die gewelddadige poppenkast!

  2. Siemien

   “Ondanks alle bewijzen ten spijt dat het er niet naar uitziet dat er een God bestaat”

   Jij kijkt vleselijk dus zal je het niet kunnen zien, gooit alles op 1 hoop, als je het verschil niet kunt onderscheiden is het beter om je mond te houden.

   Het mooie is dat je als anti-christ de bijbel als leidraad neemt en geen idee hebt wie Jezus is en wat Hij gedaan heeft en wat Hij zegt over liefhebben.

   Daarom…. Als een ongelovige met zijn wijsvinger naar zijn gelovige medemens wijst, dan wijzen automatisch negen vingers naar zichzelf.

 19. Heras

  O, er zal inderdaad een veroordeling komen van denk en nida. Maar raadt eens wiens schuld het is dat dit gebeurde.?……..juist, van de kafirs.
  Want zij hebben gezorgd voor onderdrukking, islamfobie enz.

  Wanneer de denkmannetjes of de nidamannetjes , de moslims de schuld zouden geven dan loopt hun familie gevaar in marokko/turkije. Dan kan niet he.

 20. poldi

  Mooi hoe de NPO, Nieuwsuur angstvallig blijven verzwijgen dat het waarschijnlijk radicale moslims zijn geweest die de aanslag hebben gepleegd, terwijl op andere media al namen bekend zijn gemaakt van daders…het zal wel weer peentjes zweten zijn op de redactie, hoe ze dit weet zo kunnen spinnen dat de moslims de grote slachtoffers zijn van deze daad…

  Verder ben ik benieuwd of er net zo’n mediacircus op gang komt als met Nieuw Zeeland ? Zouden moslima’s uit solidariteit met de anderen hun kopvodden nu ook afdoen (net zoals de Nieuw Zeelandse vrouwen en president ze opdeden) ?
  Een walgelijke en tenenkrommende vertoning was dat.

 21. Edwinhardewerker

  Wat de Bijbel verzwijgt is dit:

  Slechts z­eer weinig geschriften van de oor­spronkelijke He­breeuwse leer is bewaard gebleven, omdat het Hebreeuwse volk bijna altijd is onderdrukt en gedwongen tot slavernij. Dit was ook het geval ten tijde van het Romeinse Rijk, de tijd waarin Jezus van Nazareth leefde.

  De Romeinen lieten de door hen onderdrukte volkeren vrij in godsdienstbeleving, zolang dit niet in strijd was met de belangen van het Romeinse keizerrijk. Daarom stelden zij het plaatselijk religieus gezag voor de Joden (wat oorspronkelijk een scheldwoord is) in handen van het Sanhedrin (dat was een bestuurslichaam en gerechtshof), waarin 71 Sadduceeën en Farizeeën (voornamelijk Schriftgeleerden en leken­­) onder leiding van een hogepriester de rechterlijke macht vormden.

  ….Jezus van Nazareth was een soort Robin Hood-figuur; samen met zijn discipelen -dit betekent- “geweldloze volgelin­gen”, vormde hij een roversbende, die s’ nachts van de rijken brood stal om deze de volgende dag uit te delen aan de armen.

  Ook in Helios, de dorre vlakte waar melaatsen, geesteszieken, misdadigers en andere, voor de maatschappij nutteloze personen naar werden verbannen, was Jezus een graag geziene gast.

  … In Helios woonde ook Satan (= Grieks voor slechterik), hij was een inheemse notabele, die voor zijn misdaden daarheen was verbannen. Hij was de leider van een bende demonen -dit betekent- “gewelddadige volgelingen.”

  ….Toen Jezus van Nazareth op een gestolen ezel en met een grote schare volgelingen onderweg was naar Jeruzalem, werd hij door een infiltrant van het Sanhedrin genaamd Judas Iskariot verraden.

  … Jezus werd door het Sanhedrin schuldig bevonden aan “godslastering, diefstal en volksoprui­ing”, hij vormde namelijk een bedreiging voor het gezag van het Sanhedrin. De hogepriester Kajafas veroordeelde hem voor deze misdaden tot “Kruisiging totdat de dood er op volgt­”.

  ….Do­or dit soort strafmaatregelen behielden de Farizeeën in het Sanhedrin hun invloedrijke gezag en dwongen op deze manier eerbied af voor hun almachtige God.

  Twee honderd jaar later werd de genoemde Jezus, die bovendien niet-gelovig was, gemythologiseerd en verward met de uit India afkomstige Yogi en wijsgeer “Jesu di Pandera”, die ooit naar Judea reisde om daar zijn levensfilosofieën te verkondigen.

  … “Jesu bin Pandera” maakte zoveel indruk op het Hebreeuwse volk, dat velen hun kinderen naar hem vernoemden.

  … Toen de Bijbel werd geschreven, smolten deze twee mythische figuren samen in de persoon van Jezus Christus.

  ….Het “heilige schrift van de Christenen behelst een samenraapsel van mythen, legenden, kronieken, historische gebeurtenissen en filosofische opvattingen, die afkomstig zijn van onder andere Hebreeuwse, Indiase, Afrikaanse, Griekse, Romeinse, Keltische, Germaanse en andere inheemse volkeren.

  Vooral ook de stamouderlijke leren van de Germanen -de sagen van Wodan en Frija- vermengden zich met de opvattingen van het christendom, toen de Vikingen zich met grof geweld verspreidden over bijna geheel Europa en zich bekeerden tot dit geloof. In deze tijd kwamen de religieuze genootschappen op, die al deze dwalende kennis verzamelde en gestalte gaven in de vorm van de Bijbel.

  Het woord “Bijbel” is afkomstig van het Griekse “biblios”, dat gewoonweg “boek of ­rol” betekent. Bovendien heeft ieder Bijbelgenootschap een eigen versie en opvatting van “het boek”­, want van ieder volk die de religieuze genootschappen bekeerden, hebben zij de inheemse volksverhalen naar eigen dunken verweven in hun Bijbel om zodoende het geloof te bestendigen.

  Zo hebben de katholieken, de protestanten en andere sekten, allen een verschillende versie en opvatting van hetzelfde Christelijk geloof. Zo is ook de Islam slech­ts een extreme af­splitsing van het Christen­dom…..

  ….Dat religie en religieuze organen het slechtste uit de mens naar boven kunnen halen, blijkt ook maar al te goed uit de geschiedenissen van de rooms-katholieke inquisitie, de heksenjachten, de kruisvaarten, de kruistochten, de Jihads, en andere onzinnige Heilige Oorlogen.­

  … Men kan met zekerheid stellen dat discriminatie en rassenhaat hun bron vinden in religie, want in vroegere Christelijke beeldende kunst zijn vrome personen blank en heidenen zwart.

 22. Dik

  De boosheid en het opkomende populisme in de maatschappij, waarover ook heel veel christenen zoals ik zich zorgen maken, wordt in die zin niet zozeer gevoed door de rechtse rakkers van de SGP, FvD of de redactie van de Telegraaf, maar veel meer door linkse mensen die gewoon niet de ballen hebben om eerlijk te zijn over zaken als de islam. Door mensen die niet eerlijk durven te zeggen dat die ideologie in veel gevallen voor gruweldaden zorgt en in die gevallen dus ook volstrekt verwerpelijk is.

  Laten we nou eens eerlijk zijn over de islam zijn en het kwaadaardige beest, dat het ook dit weekend weer was, eerlijk bij haar naam noemen.

 23. Vrijedenkert

  Alle geindentificeerde aanslagplegers op Sri Lanka waren hoogopgeleide Moslims voornamelijk uit rijke familie’s of waren zelf goed bedeeld, wat wegkijkend links dus altijd naar voren brengt dat men deze aanslagen puur pleegt uit sociale motieven, achterstelling, geen werk of armoede gaat dus niet op en in veel gevallen pertinent onjuist!
  Motivatie voor deze aanslag was puur ideologisch en gericht tegen het westen anders gelovigen en anders denkenden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.