Samenvatting aanslagen Sri Lanka: 215 doden, 450+ gewonden en 7 arrestaties – ‘Terrorist Mohammed wachtte rustig op paasbuffet’

Voor zover bekend zijn er acht snel opvolgende aanslagen geweest in Sri Lanka. Hierbij kwamen tot nu 215 mensen om het leven, onder wie één Nederlander, en zijn er ruim 450 mensen gewond geraakt. De aanslagen zijn tot dusver nog niet opgeëist al zijn er wel stukjes informatie over de daders bekend.

Doden, gewonden en algehele situatie
De aanslagen voltrokken zich voornamelijk bij kerken en dure hotels. Christenen en toeristen lijken daarmee het doelwit te zijn geweest. De eerste bommen gingen af bij drie hotels in de hoofdstad Colombo, waarna er haast gelijktijdig nóg drie bommen afgingen in katholieke kerken in Colombo en twee andere steden. zo’n vier uur later volgden er nog twee explosies: één bij een hotel bij de dierentuin van Colombo (2 doden) en één bij een appartementencomplex (3 politieagenten gedood). Deze laatste explosie zou het gevolg zijn geweest van een politie-inval. De explosie bij één van de kerken is gefilmd met een dashcam.

Mogelijke daders
De Sri Lankaanse minister van Defensie gaf aan dat zo’n tien dagen geleden er door de lokale autoriteiten is gewaarschuwd voor geplande aanslagen door terreurgroep National Thoweed Jama’ath (NTJ). Dit is een groep radicale moslims die al eerder aanslagen en vernielingen hebben gepleegd. Ook zouden leden mogelijk zijn afgereisd naar Syrië om voor IS te vechten. In januari werden er explosieven en ontstekers gevonden door de Sri Lankaanse politie, met vier arrestaties van moslims tot gevolg.

Toch is dit vooralsnog niet met zekerheid vast te stellen. Boeddhistische groeperingen schuwen geweld ook niet en de Tamil-minderheid evenmin.

Informatie één van de daders
De man die zichzelf heeft opgeblazen in het Cinnamon Grand Hotel, checkte de dag ervoor in onder de naam Mohammed Azzam Mohammed. Hij zou voor zaken in de stad zijn en gaf een vals adres op. Hij zou rustig op het buffet hebben gewacht en stond in de rij voor het paasontbijtbuffet. De manager van het hotel zei dat de terrorist zichzelf opblies op het moment dat hij werd bediend. Er waren veel families aanwezig op dat moment waardoor het zeer aannemelijk is dat er veel vrouwen en kinderen zijn omgekomen.

Angst voor etnische en religieuze spanningen
Vanwege de lange geschiedenis van etnische en religieuze spanningen in het land, is besloten het internetverkeer grotendeels lam te leggen. Whatsapp en social media zijn door de overheid van Sri Lanka platgelegd om de kans op desinformatie te beperken. Er word gespeculeerd dat de aanslagen zijn bedoeld om de spanningen tussen boeddhisten, christenen (Tamil-minderheid) en moslims te vergroten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Kapitein Haddock

  Benieuwd hoe de linkse Moslim-knuffelaars en Volkskrant reageren.
  Zelfde als de aanslag in Nw-Zeeland?

  1. Ries

   Niet dus. Zelfs een trol komt hier niet meer uit.

 2. Suidland

  Ach, ’t zijn maar christelijken..niet te veel aandacht aan besteden!. Net zoals de blanken in Suid-Afrika. Worden afgeslacht door zwarten!

  Stopdieplaasmoorde

  1. Sprookjesfiguur

   +1

   Stopdieplaasmoorde!

 3. Nuts

  Even een kleine correctie.

  Tamils zijn niet ‘de Cristenen’ en ook zeker niet de minderheid.
  Ook zijn er geen spanningen tussen Singalesen en Tamils….de Tamil tijgers waren slechts een kleine groep Tamils die ooit hun eigen staat wilde.
  De toenmalige zogenaamde burgeroorlog werd zwaar overtrokken door de fakenews msm.

  De grootste geloof gemeenschap zijn de Boedisten, daarna de Hindoestanen, dan een kleine groep Cristenen en dan een nog kleine groep Moslims.

  In 1996 constateerde ik toen al dat de Moslims zich afscheidde en zeer onvriendelijk waren.
  Ik voorspelde toen al dat die lui ooit op dat eiland met lieve mensen een jihad gingen beginnen.

  Ook hier weer heb ik helaas gelijk gekregen.

  Bertus,

  1. Kapitein Haddock

   Nuts

   Wat toekomstig óók in Nederland gaat gebeuren; t.w. jihad.

 4. Rien Noppen

  “Boeddhistische groeperingen schuwen geweld ook niet en de Tamil-minderheid evenmin.”

  Er zijn geen godsdiensten op grond waarvan je geweld niet perfect kunt legitimeren.
  Christenen joegen door de eeuwen heen de meeste mensen over de kling maar dat zegt net zo weinig over het christendom als het geweld van moslims iets over de islam zegt.

  1. Seneca

   @noppen
   ik word zo moedeloos als ik jouw reacties lees. altijd maar de schuld aan de christenen geven. voor jouw informatie: er is geen ideologie geweest die, naast het socialisme, zoveel doden op haar conto heeft. dat is islam! nu hoop ik van harte, dat bij een gewelddadige aanslag in ons landje, jij ook het slachtoffer wordt. dan heb jij geen schuldgevoel meer en is dit blog van jouw idiote opmerkingen verlost.

   1. Rien Noppen

    “ nu hoop ik van harte, dat bij een gewelddadige aanslag in ons landje, jij ook het slachtoffer wordt”

    Als je moreel zo diep gezonken bent dat je medemensen die met je van mening verschillen doodwenst kan ik je verder ook niet meer helpen.

    1. Hartenheer

     Het wordt tijd dat ze je hier af flikkeren.

     je ben nog erger dan een extremist.
     Dit soort dingen bedenkt een normaal mens niet. Ik hoop dat ze je nog geestelijk kunnen helpen.

     Anders zit er niets anders op dan totale isolering van de maatschappij.

     1. Dik

      @Hartenheer: Niet reageren is de beste remedie, daar heeft hij een hekel aan.

     2. F. Domela Nienhuis

      + 1

    2. Seneca

     @noppen
     ik heb je nooit gevraagd mij te helpen. voordat ik hulp van jou, t.w. een anti semiet en pedofiel bovendien, hang ik mijn keel liever aan de kapstok.

  2. Janna47

   @Nopjesbroek
   Dan snap jij het niet goed!
   Christenen zijn momenteel door meerdere beschavingen zover dat zij dit soort vreselijke moordpartijen verafschuwen…..de barbaren, die we dan moslims noemen moeten nog aan de 1e beschaving beginnen lijkt wel…dus jouw vergelijking volkomen onzin….maar dat zijn we gewend

   1. Rien Noppen

    Janna47 wijst er terecht op dat het niet om christendom of islam gaat maar om beschaving.

    Dat lijkt me de spijker op zijn kop.

    1. bifbof

     Bedoelt u nu hiermee dat aangetoond is / kan worden dat Islam of islam duidelijk onbeschaafder is dan christendom ? Sja

     1. Dik

      @bifbof: Negeren is beter, iedere seconde aandacht is er één teveel.

     2. Rien Noppen

      Nee, het geeft aan dat de geloofsinhoud van godsdiensten er niet zoveel toe doet. Als wij hier toevallig moslims waren geweest en de mensen in het Midden Oosten christenen dan had de wereld er niet veel anders bij gelegen.

    2. DeBruijn

     @ Rien Noppen\

     ‘ Als wij hier toevallig moslims waren geweest en de mensen in het Midden Oosten christenen dan had de wereld er niet veel anders bij gelegen.’

     Denk je dat echt? Dan hadden we in Europa geen LHGBTI-clubs gehad en geen Canalparade, geen Jos Brink, geen Gordon, geen Paul de Leeuw, dan hadden we geen vrouwenrechten gehad, enzovoorts.

     In Europa is de islam binnengedrongen. Ik raad je aan om eens met Bulgaren te gaan praten, Serviërs en de Grieken. Moet je eens kijken wat daar gebeurd is. Hoe kwam het dan dat daar geen democratie is ontstaan? Was toch ook in Europa?

     Uit Kosovo en Albanië zijn vele Europeaanse moslims voor IS gaan vechten. Wacht, maar die wonen al 500 jaar in Europa. Hoe kan dat dan?

     Sorry, je opmerking gaat mank. Hoewel ik graag je gelijk had gegeven, maar toch is het niet zo.

    3. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Geloof en ideologie doen er wel toe, dat kun je echt niet ontkennen.

     Als een moslim zich opblaast om zijn geloof, dan kun je niet zeggen dat het niet waar is. Dat doe je eigenlijk. Als iemand vanwege zijn of haar ideologie of geloof mensen gaat helpen en dat ook zegt, dan kun je toch niet zeggen: sorry, je zit er helemaal naast.

  3. Henk Albarda

   Ideologien die de afgelopen 150 jaar de meeste slachtoffers hebben veroorzaakt:
   Marxisme/communisme
   Islam, moslims, daarbij aangetekend dat 65 % van de moslims in Nederland IS welgevallig is, U vast ook.
   Nazi’s

   Ik sluit niet uit dat de kruisvaarders, zon 1000 jaar geleden, de top 10 halen.

   En, heer Noppen, de groepen staan in volgorde van wreedheid en aantal slachtoffers, op 1 de grootste wreedheden en de meeste slachtoffers, 2 en 3 volgen met ‘iets’ minder. En zoals u weet ben ik deels joods, dus zelfs u zult begrijpen dat ik hitler graag gewaterboard had gezien in het Nurnbergse alternatief voor Gitmo. Records in wreedheid en aantallen slachtoffers hebben echter uw grote vrienden de marxisten ‘gerealiseerd’. Ik wens u doorgaand succes met uw goede werving van kiezers en leden voor FvD.

  4. Siemien

   “Christenen joegen door de eeuwen heen de meeste mensen over de kling maar dat zegt net zo weinig over het christendom als het geweld van moslims iets over de islam zegt.”

   Rientje zit hier gewoon zijn zieke islamitische ideologische zieke geest te rechtvaardigen, ik denk dat zijn fetisj zo ook nog even om de hoek komt kijken, smeerlap..

   1. Rien Noppen

    Ik vermeld slechts een feit, Siemien, een feit dat jou ook bekend zou moeten zijn.

    Het zegt overigens weinig over de geloofsinhoud van het christendom en nog minder over Jezus Christus.

   2. Dik

    @Siemien: Negeren is de enige effectieve methode, elke reactie is voor hem perfect, het maakt niet uit wat voor reactie zolang je maar reageert. Waarom zou die schuimtrol dat plezier doen?

  5. toetssteen

   Nope noppe, islam did. Hindu kush googlen.

 5. Regina

  Ik denk haast zeker dat het hier om radicale moslimterroristen gaat.

  1. Seneca

   @regina
   kan je niet lezen stomme doos? het zijn overduidelijk die idioten die de afgrijselijke ideologie, dat islam wordt genoemd, volgen.

 6. Jumping

  Al die DEMONISERENDE Linkse wegkijkers, kunnen elke bevolkingsgroep in Sri Lanka benoemen, maar zelf ZIJ weten dat als er een Mohammed Azzam M bij betrokken is dat er maar een groep over blijft.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 7. Willem Bever

  Een triest hoogtepunt

 8. Korporaal Monty

  Empathie is ver te zoeken onder de reageerders van DDS.
  Toen er 50 mensen in Nieuw-Zeeland werden vermoord noemden velen dit niks bijzonders. Gewoon een aanslag als zovele op de wereld.
  Ben benieuwd of ze op deze aanslag ook zo reageren.

 9. Caro

  @ Wout,
  Allereerst bedankt dat er ook op dds nu eindelijk aandacht besteed wordt aan deze verschrikkelijke gebeurtenis.

  je schrijft dat eerste explosies in hotel plaats vonden.
  Dat gebeurde eerst in kerken en daarna hotels.

  Verder schrijf je een suggestie over Tamil en boeddhisten, zoals het sjoernaal van de npo op tv om 12u ook deed.

  Check de facts, het is een terroristische aanslag door extreme moslims.

  1. Wout Willemsen

   Hier was eerst wat verwarring over, maar aangezien de eerste reeks aanslagen haast gelijktijdig plaatsvonden, laat ik het zo staan. Op het moment van schrijven had de serie aanslagen uit elke hoek kunnen komen, hoewel zelfmoordterrorisme nu niet echt de modus operandi van de andere groepen is. Ik hield een slag om de arm, maar inmiddels is er steeds meer bekend en neigt het inderdaad naar moslimterrorisme.

   1. Caro

    Dank voor je reactie, vanuit jouw perspectief snap ik.
    Vanaf vanochtend ca. Half 6 half 7 kwam op internet berichtgeving door.
    Vanaf dat moment kwam news first al met berichten als ook persbureau uit frankrijk waar nederlandse live blogs aan refereerden.

    Mijn point is, doe niet als npo want in de ochtend was al meer bekend

 10. ikweetwatikwil

  Wie veroorzaakt er meer ellende dan de islam. En dat groeit . Wie houd ze tegen.
  Degenen die er werk van maken worden geïsoleerd .
  Wat is dat toch.

 11. Eric 1

  Kijken hoe veel moslims er nu op de DAM gaan staat in Amsterdam. Oja 0.0

 12. Siemien

  Dé islam, een vredelievende ideologie!

 13. Eric 1

  Siemien. De Islam ik moord haat en geweld

  1. Rien Noppen

   De nazi’s riepen dat het Jodendom haat en geweld is.

   Je kunt met dit soort debiele generaliserende kreten beter een beetje oppassen, Eric, er komt altijd ellende en narigheid van.

   1. Seneca

    @noppen
    wederom gooi je als vuige anti semiet zijnde, foutieve informatie op dit blog. de nationale socialisten hebben nooit beweerd dat het Jodendom haat en geweld is. jouw vriendjes, de nationale socialisten, zeiden dat de Joden het Arische (lees Duitse bevolking) bedierven o.a. door gemengde huwelijken. daarom werden de Joden geïsoleerd, door hen ‘Berufsverbote’
    op te leggen, dan de oproep om niet bij Joden te kopen of gebruik te maken van diensten zoals diensten van Joodse artsen en advocaten. toen werd hen het Duitse staatsburgerschap ontnomen en ook werden hen alle rechten, waarop zelfs statenlozen recht konden doen gelden, ontnomen. de reden: om te voorkomen dat joods bloed het Arisch bloed kon besmetten. in die dagen, begin jaren 30, waren er ca 600.000 Joden op een bevolking van ca 40 miljoen. dus de socialisten waren bang voor de invloed van 1 1/2% van de bevolking. maar deze redenatie spreekt jou wel aan, toch?

    1. Dik

     @Seneca: Het maakt hem niet uit hoe je reageert, zolang je maar reageert. Hij vindt dat héérlijk en lacht je vierkant uit! Waarom zou je die schuimkop dat plezier gunnen?

    2. Rien Noppen

     Er is geen wezenlijk verschil tussen de haatzaaierij van moslimhaters en Jodenhaters, Seneca, en er komt ook altijd narigheid van.

     Daar wilde ik even op wijzen.

    3. Dik

     @Seneca: Ze blijven ontkennen en de aandacht afleiden, het is een patroon, een voorop opgezet toneelstukje. Ze zijn allang geëtaleerd en geëxponeerd, ze zijn ontmaskerd en iedereen weet het, en de zuigtrol speelt zijn spelletje alsof iedere dag hetzelfde is.

     #negeren

     1. Dik

      Hier zijn bruinridder aan het woord op een ander forum:

      “We (Beukman & Noppen etc.) hebben er allebei lol in om in een forum een minderheidsstandpunt te verdedigen.”

      Opzettelijk dus…

      #negeren

  2. Siemien

   Absoluut,

   De islam is een ziek systeem, een ideologie met componenten:

   1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
   2 – justitieel (sharia, wetgeving)
   3 – militair (jihad)
   4 – economisch (uitlenen zonder rente)

  3. Siemien

   Als je mijn reactie, boven de jouwe, cynisch leest begrijp je het prima

 14. Dik

  Alweer een islamvisitekaartje, ben de tel inmiddels kwijt.

  islam = levensgevaarlijk

 15. Korporaal Monty

  En waar zijn de berichten van de aanslagen die hier in Europa zijn gepleegd.

  Als er ergens een grote concentratie aan moslim extremisten is die ons tot op het bot haten is het hier wel.

  1. F. Domela Nienhuis

   Recent nog in Utrecht. Twee jaar geleden in Stockholm. Een lichaam van een elf jaar oud meisje aan drie stukken gereten. Islam not the religion of peace, bit the religion of pieces. Een aanslag met een auto op Amsterdam C.S. En wekelijks alleen al in Nederland aanslagen met messen door Islamitische asieleisers. Dat de pers dit wil verzwijgen doet niets aan de feiten af.

 16. Veteraan

  Ik hoop dat de moslims zich hier mee in de vingers snijden en dat ze uitgezet worden naar de dichtst bijzijnde zandbak.
  Allemaal.

  En ik zie weer reacties op Noppen.
  Mensen wat saai en eerlijk gezegd ook dom.
  Hoelang trappen jullie nu al in dit uitlokken van een zielige toetsenbord ridder ?
  Het maakt niet uit wat je zegt want hij voelt zich moreel boven jullie staan en ziet elke reactie als een reden tot bestaan want daar kickt hij op, hoe zielig dit ook is.
  Wie is er nu erger, Noppen of diegene die direct reageren op zijn fratsen ?

  1. Dik

   @Veteraan: Hear, hear!

 17. palko

  Ben benieuwd of de burgemeesters van Arnhem en Rotterdam op korte termijn de vlag op het gemeentehuis halfstok gaan hangen. Zoals ze dat half maart van dit jaar ook haastje repje deden na de aanslag van een gestoord persoon op een moskee in Christchurch (Nieuw Zeeland). Of zullen ze dat maar liever achterwege laten omdat je dan wel elke dag de vlag halfstok kunt hangen?

 18. Vrijedenkert

  Na aanslag Christchurch wereldwijde verontwaardiging, media barste uit zijn voegen met veroordelingen en premier van NZ gesluierd naar plek des onheils!
  In Nederland alle vlaggen halfstok en moskeeën uitgebreide bescherming….

  Waar blijven nu de massale veroordelingen?
  Waar blijft die massale media aan dacht?
  Gaan de vlaggen in Nederland nu ook massaal halfstok?
  Krijgen kerken en christelijke instellingen in Nederland nu ook uitgebreide bescherming?

  Krijg toch de indruk dat er met twee maten wordt gemeten…

  1. F. Domela Nienhuis

   Die indruk heb ik nou ook heel sterk.

 19. B. Pascal

  Wie nu nog wil geloven dat de islam enigszins vredelievend is, die zij nu genezen. Deze ideologie is regelrecht een vormsel van de dood. Daarmee uit de hand van Satan. Immers de Satan is een leugenaar en de vader van de Dood. Het is de eeuwenoude strijd tegen het jodendom en christendom, die de ware God aanbidden. De islam heeft zich als macht tegen over de kerk gesteld. Men kan stellen dat het christendom en jodendom gewelddadig zijn, maar de ogen mogen open gaan. Het christendom pleegt geen laffe aanslagen! Wie Brijvik en de aanslagpleger van nieuw zeeland (wiens naam nog niet waard is genoemd te worden) tot christenen maakt, is kompleet de weg kwijt. Net als hen die de islam nog langer een aanwinst noemen voor onze cultuur. Daarbij ook de dwazen die maar terug grijpen op de verdedigingsslagen die we kruistochten noemen, dat het christendom zelf zijn ‘’aanslagen’’ heeft verdient. Complete kolder! Het christendom wordt grotelijks zonder enig reden gemarteld, geslagen en gedood. Zie toch de wereldwijde aanslagen, zie toch de dagelijkse beelden uit Nigeria. De machten van de dood verzamelen zich! De tijd is nabij, de kwade machten voelen zich in het nauw, de tijd komt ten einde. De Anti-Christ! Wie de islam nog verder vertroeteld, die …. Heeft gewoon bloed aan zijn handen!

 20. Heras

  Natuurlijk zijn de daders moslim. Geen twijfel mogelijk. Ik hoop alleen dat de nos en rtl morgen eerlijk zullen berichten dat zij de moordenaars zijn. En er niet omheen zullen draaien.
  Wat betreft reacties van R noppen: zodra jullie die naam zien, gauw doorscrollen. Lees zijn teksten niet, want ze zijn toch inhoudsloos.

  1. Siemien

   Met een script heb je er geen last van Heras..

   1. Dik

    @Siemien: +1

    Af en toe even updaten, er struint hier een bejaarde (70+) kok rond die blijft zuigen terwijl hij af en toe van nick wisselt i.v.m. de zoveelste ban. Maar zoals je weet, dat is binnen drie muisklikken gefikst!

  2. poldi

   Telegraaf/AD
   ————–
   Kamer herdenkt aanslagen Utrecht en Nieuw-Zeeland
   De Tweede Kamer is de vergadering vanmiddag begonnen met een herdenking van de slachtoffers van de aanslagen in Utrecht op maandag 18 maart en Christchurch, Nieuw-Zeeland op vrijdag 15 maart. Voorzitter Arib heeft namens de Kamer haar medeleven uitgesproken aan de slachtoffers en hun families.

   BEN ZEER BENIEUWD OF DEZE AANSLAGEN WAARBIJ CHRISTENEN HET SLACHTOFFER WERDEN, WORDT HERDACHT !!!!!

 21. Tman

  En dat alles voor 72 uitgewoonde maagden?
  Achterlijk volk,die moslims!

 22. ZiggyStardust

  De daders werden al bijna gezocht bij ‘opsporing verzocht’, naar nu eindelijk ook het oudste nieuws op DDS.

 23. Bes Tolen

  Rien Noppes. Die beweert dat de godsdiensten niet verantwoordelijk zijn voor de vele misdaden, die ten behoeve van die godsdiensten massaal zijn gepleegd.
  Als bepaalde groepen gehaat worden, kunt u niet zo maar in redelijkheid zeggen, dat die haat geen gegronde oorzaak of oorzaken heeft. Eerst eerlijk en kundig onderzoeken moet voorop staan. In veel gevallen is dat bepaald niet moeilijk.
  De zeer slechte ervaringen van hele volken en bevolkingsgroepen met arrogante veroveraars criminelen e.d., die zich in de eerste plaats van godsdienst bedienen om hun misdaden te vergoeilijken, vormen een wezenlijk deel van de geschiedenis. Genoeg voor diepe scheidslijnen.
  Onthoud u zich liever van commentaar als u blijkbaar tracht de kluit te belazeren waarop het in ieder geval lijkt.

  1. Dik

   @Bes Tolen: Waarom zou je een zuigtrol voeren?

 24. F. Domela Nienhuis

  Het is nu meer dan eens tijd voor wraakacties tegen de Islam en tegen links.

  1. Vabis

   Helaas gaat dit niet plaats vinden, daar is men veel te schijterig voor, dan moet er eerst nog veel meer bloed gaan vloeien voordat men actie onderneemt tegen die varkens.

 25. Godefroy France

  Ik verwacht in Nederland een gigantisch optocht van onze DUBBELE PASPOORTERS om hun medeleven te betuigen met de slachtoffers van HET ISLAMITISCH VENIETIGINGS MONSTER!
  Uiteraard georganiseerd door de vleermuizen van DENK, KLAVERS GROENE KMER en de MOSLIMPIJPERS VAN SS-BIJ1.
  VAN AGT EN GRETTA ZULLEN NA AFLOOP VOORGAAN IN GEBED

 26. Dik

  Geleend van Leon de Winter (23-4-2019)

  De geweerschoten van de aanslag in Christchurch op 15 maart jl. waren nauwelijks verstomd of de ‘instrumentalisering’ was al begonnen. Direct schoven linkse politici en media de misdadige gedachtenkronkels van de massamoordenaar naar de ideeën van Trump en Baudet en andere niet-progressieven. Boven de column van Trouw-journalist Stevo Akkerman stond: ‘Na Christchurch is het onmogelijk geen vragen te stellen aan mensen als Baudet en Wilders’.

  De klassiek-nazistische wartaal van deze terrorist werd dus gebruikt om ‘populisten’ door het slijk te halen. Opmerkingen werden uit verband gerukt, citaten verbasterd, alles was geoorloofd om de dood van vijftig onschuldige mensen te linken aan politici die zich zouden schuldig maken aan ‘islamofobie’. Het was een orgie van, zoals dat zo mooi in het Engels heet, ‘guilt by association’. Enkele uren na de moordpartij werd er al in Amsterdam door links een ‘wake’ georganiseerd en bezocht burgemeester Halsema uit solidariteit en op sokken een moskee.

  “Heeft burgemeester Halsema inmiddels uit solidariteit een kerk bezocht?”

  1. Dik

   “De hoogste prijs is nu door honderden christenen betaald, onder wie veel vrouwen en kinderen, in de ogen van de terroristen figuranten in het morbide theater dat hen is opgedragen door hun profeet, die volgens zijn extremistische volgelingen pas vrede voorzag als de islam, desnoods met geweld, over de hele wereld heerst.

   Links wil dit allemaal niet weten. Links heeft modellen voor sociaaleconomische problemen, niet voor cultureel-religieuze. Dus is het enige wapen waarmee links zich kan mengen in het islamdebat het wapen van de demonisering. Heeft burgemeester Halsema inmiddels uit solidariteit een kerk bezocht?”

 27. Vrijedenkert

  Alle geindentificeerde aanslagplegers op Sri Lanka waren hoogopgeleide Moslims voornamelijk uit rijke familie’s of waren zelf goed bedeeld, wat wegkijkend links dus altijd naar voren brengt dat men deze aanslagen puur pleegt uit sociale motieven, achterstelling, geen werk of armoede gaat dus niet op en in veel gevallen pertinent onjuist!
  Motivatie voor deze aanslag was puur ideologisch en gericht tegen het westen anders gelovigen en anders denkenden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.