Eerste dader Sri Lanka aanslagen lijkt geïdentificeerd: Zahran Hashim

Geen categorieapr 21 2019, 20:00
HLN.be meldt dat volgens CNN India de eerste dader van de verschrikkelijke aanslagen in Sri Lanka lijkt te zijn geïdentificeerd. Zijn naam is Zahran Hashim, de zelfmoordterrorist die zichzelf opblies in het Shangri-La hotel in Colombo. Het dodental staat op moment van schrijven op 215.
Hashim zou al eerder betrokken zijn geweest bij een poging om een aanslag te plegen. Doelwit was toen de Hoge Commissie van India. CNN India citeert daarvoor een bron bij de veiligheidsdiensten. Ook weten zij ons te vertellen dat er niet 7, maar 8 arrestaties in Sri Lanka zijn geweest. NOS spreekt inmiddels over 13 arrestaties.
Naast Zahran Hashim circuleert ook de naam Abu Mohammed rond. Hij zou de aanslag op de kerk in Batticalao hebben uitgevoerd:
In ons vorige artikel lieten we de naam Mohammed Azzam Mohammed vallen. Hier word in de meeste media vooralsnog niet over gesproken (of weersproken) en kan dus nog steeds de derde naam zijn in het rijtje van daders. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat er bij het hotel een valse naam is opgegeven.
Momenteel zijn er onder de buitenlandse slachtoffers de volgende nationaliteiten vrijgegeven:
3 uit India
3 uit Denemarken
1 uit Portugal
1 uit China
2 uit Turkije
3-5 uit het Verenigd Koninkrijk
2 uit de Verenigde Staten met dubbele nationaliteit (Verenigd Koninkrijk)
Ook zouden er Japanse, Bengalese, Pakistaanse en mogelijk een Belgisch slachtoffer zijn. In totaal zouden er 35 buitenlandse doden zijn gevallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten