Eurofiele autocraat Guy Verhofstadt: “We mogen de sleutels van de EU niet geven aan Boris Johnson of Michael Gove, architecten van de Brexit-ramp!”

“I cannot think about it…”

De eurofiele autocraat Guy Verhofstadt — voormalig quasi-liberale premier van België — heeft in het Europees Fopparlement maar weer eens hard uitgehaald naar voorstanders van Brexit, en dan met name naar Boris Johnson en Michael Gove (allebei top-Tories en mogelijke opvolgers van de vreselijke Theresa May). In een speech in het Engels — we zullen maar geen Denglish noemen, want daar wordt Guy vast heel boos van — stelt hij dat er geen “grote verlenging” kan zijn van de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk omdat dit ervoor zou zorgen dat de EU macht in de schoot zou werpen van Brexiteers als Boris Johnson en Michael Gove. En. Dat. Kan. Echt. Niet.

Je moet vooral niet te lang naar deze man luisteren. Dat is namelijk ongelooflijk slecht voor je hart. Die woede, die verbetenheid… Het doet denken aan die andere Europese orator van een jaar of 80 geleden. Oh shit, dat mogen we natuurlijk al helemaal niet zeggen! Nou ja. Het is er al uit he? En zoals we allemaal weten onthoudt het Internet alles dus heeft het ook geen zin om het alsnog even snel te verwijderen.

Afijn. Jammer genoeg hebben dit soort mensen het voor het zeggen in de Europese politiek. De EU elites bestaan alleen maar als types a la Verhofstadt… en zijn als puntje bij paaltje komt dus eigenlijk onze meesters. Want, laten we eerlijk zijn, Rutte heeft ons al lang overgeleverd aan Brussel. Britten mogen dankbaar zijn dat Boris Johnson en Michael Gove daar wat hén betreft een stokje voor hebben gestoken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Verhofstadt is een debiel, maar hij heeft gelijk dat men de sleutels niet aan clowns als Johnson moet afstaan.

  1. DeBruijn

   Waarom niet? Waarom wel aan lui als Juncker, Schultz, Baroso, Timmermans?

   Dan liever Johnson, hoewel ik weinig met hem op heb, maar altijd beter dan die naar dictatuur strevende eurofielen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Johnson is een leugenaar.

    Ik heb het altijd verwonderlijk gevonden dat hij niet is veroordeeld. Een volk in de crisis brengen staat watmij betreft gelijk aan landverraad.

    Juncker is niet perfect, maar alles beter dan Johnson en co.

    1. edoc431

     Dussss als ik het goed begrijp moeten leugenaars veroordeeld worden ?????

    2. koeiepoep

     En wat is rutte? Aantoonbaar en bewezen vals beloftes, kontendraaijerij en liegen. Onlangs las ik op dit forum nog ruim 100 leugenpunten van de man. En die rutte is een ontzettende pro -eu laaf. Een volk in crisis brengen staat gelijk aan landverraad. Crisis, als in, een uitgehold leger? Uitgehold zorgstelsel? Failliete ziekenhuizen? Falend OM? Verwarde mensen overal? Graaiende topmanagers? Dieptepunt in vertrouwen politici? Tweedeling dwars door de hele maatschappij, doordat de huidige politici niet (meer) weten wat er onder de mensen leeft en als ze het al wel een keertje weten, het ontkennen, tot er weer eens verkiezingen aan komen? Zo’n crisis? Wel, je hebt gelijk: rutte is een landverrader.

     1. Meriadoc Brandebok

      Rutte heeft op het juiste moment een acceptabel tegenwicht op de populisten trachten te vormen en is daar ook in geslaagd. Nederland zit thans krachtig ingebedt bij de Europese samenwerking.

     2. koeiepoep

      Brandebok: ingebedt(sic)? Werkelijk. Als eu- sopper vind jij dat best en dat mag, maar feitelijk zeg je hier: als t mij uitkomt, mag iedereen liegen, want anders krijg je die ‘bah- populisten’. Precies deze manier van redeneren, geeft populisten voer voor hun campagnes. En dat jij dat nu nog niet door hebt, geeft zowel het verlies aan contact met de burgers van jou en de huidige politiek aan. Fvd en pvv zijn een gevolg en geen oorzaak. Dat ‘behoeden voor populisme’ dat pinokkio al jaren schijnt te doen, heeft t populisme meer zetels opgeleverd dan ooit. En nog zeg jij: nee, hij gaat lekker zo. Is U een trol, die woont in kamer 101 van t eu- parlement?

    3. Peter Oudshoorn

     Met de opmerking ‘Juncker is niet perfect..’ scoort Guus Brandebok het absurdistische eufemisme 2019. Juncker is een zware Korsakov-patient die door de EU-elite benoemd is, maar door niemand gekozen. De man hoort op een gesloten afdeling thuis: hij is een incompetente viezerik die zijn handen niet thuis kan houden, geen enkele statuur heeft en een openlijk voorstander is van achterkamertjespolitiek. Hij ziet er uit als een klerk, maar is een walgelijke dictator: ik kan niet wachten op zijn proces Neurenberg2.0.

     1. Meriadoc Brandebok

      Geen van zijn beleidsdaden rechtvaardigt Neurenberg. Johnson daarentegen is een absolute nietsdoener en zijlijnschreeuwer die zijn land een enorme crisis heeft aangesmeerd.

     2. Original NL

      Juncker…kwam die niet uit de wereldmacht luxemburg???
      .

  2. Niet L niet R

   Hij is een naamgenoot van je!

 2. Rien Noppen

  Verhofstadt heeft natuurlijk volledig gelijk. Johnson en Farage zijn smerige oplichters die het Britse volk met leugens en misleiding in een totale crisis hebben gestort.

  God zijn dank worden de stemmen in Engeland steeds duidelijker om een nieuwe referendum. Daar mee komt de enig mogelijke oplossing voor deze ellende dichterbij: terugdraaien van de Brexit.

  1. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Dat het zo een puinhoop is, dat komt doordat de EU niets wilt veranderen aan die achterlijke backstop. De EU is vanaf het begin bezig de Britten dwars te zitten. Net na het referendum draaien europarlementariërs zich om toen de Britten binnenkwamen. Hoe kinderachtig wil je het hebben.

   En May? Hoe kan zij dit proces nou leiden?! Zij is een Remainer. Ook dit lijkt opzet te zijn, om de Brexit gewoon om zeep te helpen.

   1. Piet Patat

    Precies @DeBruijn !

    1. Kees Kroket

     @Piet Patat, collega, u denkt dus dat een vertrek zonder regeling m.b.t. de grens Ierland en N Ierland een ideale oplossing is ? Terug naar de tijd van grenscontrole’s en een hoop gedonder ?

     1. Piet Patat

      Ik heb liever dat mijn veiligheid serieus genomen wordt en dat men weet wie of wat het land in of uit gaat. Dus ja, grenscontroles. Die open grenzen daar hebben we de ellende al decennia lang van mogen ondervinden in de vorm van ongecontroleerde volksinvasies en terrorisme.

     2. Rien Noppen

      De Ieren zijn scherp gekant tegen de sluiting van de grens. Enerzijds zou dit economisch een ramp betekenen en anderzijds is het flagrant in strijd met het Goede vrijdag-akkoord dat een einde maakte aan de akelige burgeroorlog.

   2. Rien Noppen

    “Dat het zo een puinhoop is, dat komt doordat de EU niets wilt veranderen aan die achterlijke backstop.”

    Welke verandering had je je dan voorgesteld?

    1. Beukman

     Welke verandering had je je dan voorgesteld?

     Na een dergelijke vraag blijft het hier altijd stil.
     Het lijkt hier wat dat betreft op het Lagerhuis: dat stemt ieder voorstel weg, maar als je ze vraagt wat ze zelf dan willen, komen ze er ook niet uit.

     De EU kijkt ernaar en zit erbij. Met engelengeduld, dat nu evenwel bijna op is.

     1. Meriadoc Brandebok

      Het Lagerhuis is een kippenhok waar iedereen door elkaar tokt. Er is geen beleid, geen overeenstemming, laat staan enige bereidheid tot compromissen. De losers zijn alleen maar met zichzelf bezig en het volk is de sigaar.

      Ondertussen dobbert Groot-Brittannië stuurloos rond en kijkt het continent hoofdschuddend toe.

      En dan durven Nexitters de EU nog schaamteloos de zwartepiet toe te spelen.

     2. Beukman

      Brexit is a chance for the British people to be the heroes of Europe and to act as a voice of moderation and common sense, and to stop something getting in my view out of control.

      – Boris Johnson, 2016

     3. Meriadoc Brandebok

      Ja, deze woorden zijn nu lachwekkend.

     4. Rien Noppen

      De dwazen die de Brexit indertijd een reuzegoed idee vonden geven de schuld van de ontstane ellende aan de EU of aan May. Beide partijen zijn echter weinig te verwijten. De EU heeft zich altijd fair en consequent opgesteld en May heeft zich uit de naad gewerkt om de schade van de idiote beslissing van de Brexit te beperken.

      Goddank blijft May geduldig zoeken naar een oplossing voor het onmogelijke.
      Laten we hopen dat het uitdraait op een nieuw referendum zodat het volk dat het lesje geleerd heeft de politici uit de impasse kan trekken door de Brexit terug te draaien.

      Ik betwijfel echter of dit vlek op vlek drama meer kan opleveren dan een boterzachte Brexit in de vorm van een douane-unie.

   3. Top

    Dat klopt als een bus! En laat dat trollenvuil in hun sop gaar koken. Niet op reageren, of blablabla blaakaak. Vinden ze niet zo leuk.

    1. Meester Kong

     @t
     Haha van Oldebarneveld wist er wel raad mee, maakte van trollen andijvie soep.

    2. Rien Noppen

     Hoe denkt Top het grensprobleem tussen Ierland en het VK op te lossen?

     1. Rien Noppen

      Top heeft uiteraard geen idee.

      Gelukkig heeft hij vaseline binnen handbereik.

   4. Meriadoc Brandebok

    Gelul, DeBruijn. De Europese Unie is zeer duidelijk geweest over de mogelijkheden. Dit en dit kan, maar dat niet, omdat we de belangen van ruim twintig lidstaten behartigen.

    Wat hier werkelijk aan de hand is – en dat durf je niet onder ogen te zien – is enerzijds het falen van de Brexit-clowns. Onder leugens heeft men het Britse volk de misére ingesleept.

    En anderzijds het falen van het Britse parlement om tot overeenstemming te komen over de Brexit. Er zijn tal van kampe die vechtend met elkaar over straat gaan, terwijl ministers ontslag nemen, omdat zij de lijn van de premier niet volgen.

    De aandoenlijke poging om Brussel de schuld in de schoenen te schuiven is leugenachtig, want je weet donders goed dat er niets van waar is.

    1. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Je gaat al als de anderen hier klinken met ‘gelul’.

     Maar goed, de Britten zijn er niet ingelogen. Zijn er wat halve waarheden verkondigd? Ja, aan beide zijden. Door de Remainers werd gezegd dat er oorlog zou komen, net als bij ons toen wij voor de EU-grondwet moesten stemmen.

     Ik durf best iets onder ogen te komen, dus ga alsjeblieft geen woorden op mijn toetsenbord leggen. Ik heb nooit beweerd dat ik Johnston een geweldige vent vind, maar ik vind Guy Verhofstadt veel enger met zijn dictatoriale trekjes, net zoals Timmermans, Juncker en Schultz. Zij verdelen de baantjes alleen onder gelijk gestemden. Tijdje terug is er nog een lievelingetjes aangesteld voor een van deze heren, terwijl daar over gestemd moest worden. Is niet gebeurd, lekker democratisch.

     Juncker, Schultz en Timmermans hebben de Britten erg minderwaardig bejegend toen bekend werd dat het referendum er kwam en toen bleek dat zij voor een Brexit stemden. Idioten, malloten en gek werden zijn genoemd.

     Zulke taal verwacht ik van Wilders en Denk, maar van deze mensen niet. Laat zien hoe zij met andersdenkende omgaan, pure minachting.

     May heeft de Brexit verkwanseld, zij was een Remainer. Die moet je niet de zeggenschap geven over een Brexit. Daar is het fout gegaan en zij heeft zich veel te rigide opgesteld. De EU trouwens ook met die backstop, want iedereen vraagt nu aan mij ‘wat dan’. Gewoon geen backstop dat je dan op een punt komt dat je nooit uit de douane unie kan stappen. Dat zou hetzelfde zijn dat je na een scheiding de vrouw eist dat zij altijd zeggenschap houdt over de erfafscheiding van het huis waar zij niet meer woont, maar haar man.

     1. Meriadoc Brandebok

      “Wat halve waarheden”? DeBruijn, er werden onwaarheden vertelt. Leugens, met als doel de Britten in het Brexitkamp te trekken en het volk op die wijze te misleiden. De Brexitclowns hebben in een vroeg stadium ingezien dat zij het niet gingen redden als zij uitsluitend de waarheid vertelden (49 tegen 51). Men kon dus niets anders doen dan het volk valse beloftes voor te spiegelen en het instituut van de EU te demoniseren.

      Dat is kwaadaardige leugenachtigheid en gaat veel verder dan “wat halve waarheden”.

      Op het moment dat men zich realiseerde dat de Brexit toch niet zo simplistisch in elkaar stak als men voordeed, kon men niets anders dan wegrennen. Opeens waren alle clowns verdwenen. May werd gekozen en had geen andere keus dan de omvangrijke rotzooi achter de konten van de Brexit-clowns op te ruimen.

      Op dat moment heeft de EU in alle redelijkheid gezegd: “jullie willen eruit. Welnu, je begrijpt dat we ons niet gaan aanpassen aan de grillen van een lidstaat, want de EU is geen keuzemenu. Toch kunnen jullie gebruikmaken van het Noorse model, het Zwitserse model, de douane-unie etc.” De Britten wilden uit de Interne markt, de Britten dachten dat het goed was om de backstopn voor heel het Verenigd Koninkrijk moest gelden. Uiteindelijk heeft men een akkoord bereikt waar beide partijen zich in konden vinden.

      Toen ging May terug met het principe-akkoord naar het Lagerhuis, maar deze heeft er op z’n zachtst gezegd een puinhoop van gemaakt. Mays deal werd afgeschoten, een nodeal werd afgeschoten, het Noorse model werd afgeschoten, de common market afgeschoten, een motie van wantrouwen afgeschoten. Niemand op het continent heeft enig idee wat de Britten wél willen en de tijd dringt.

      Nexitters, die toch al aan de lopende band complottheorieën produceren, proberen uit alle macht de schuld bij de EU te leggen. Als dat niet lukt bij May. Als dat ook niet lukt bij Labour. Maar de realiteit is: de Brexitters hebben het land in de chaos gestort. Geen idee over eventuele vervolgstappen, alleen maar: “we moeten eruit”. Ook jij lijkt niet te doorgronden welke problemen de clowns veroorzaakten, of je wilt het niet inzien.

      Dit doen zij onbeschaamd, terwijl zij, eveneens onbeschaamd, de Brexit blijven roemen als het beste dat West-Europa ooit is overkomen. De realiteit: de Britten drijven stuurloos op zee, terwijl, tot irritatie van Nederland, niet bekend is wat ze willen.

      Je grijpt de benoeming van Selmayr aan om Timmermans en Juncker dictatoriale trekjes aan te wrijven. Juncker en Timmermans kunnen bij de Europese parlementsverkiezingen gewoon worden weggestemd. Binnen de EU wordt verschillend gedacht over de EU, de een is een eurofederalist, de ander een eurocriticus. De essentie is dat je een man die het volk in een crisis heeft gestort niet de sleutels van Brussel kan overhandigen. Gaat hij straks het Europese volk voorliegen in een ander referendum?

      Je protest tegen de hoeveelheid lidstaten is onzin. Men kan met 27 lidstaten prima samenwerken, ondanks de verschillen van inzicht.

      Vervolgens je beweringen over het onbekende. Van enige onbekendheid is geen sprake. Even logisch nadenken en het is je bekend welke ramp er zich na een harde Nexit gaat onttrekken of de soevereiniteit die we verliezen bij een zachte. Ik zou de Nexitters onnadenkendheid, roekeloosheid en leugenachtigheid toeschrijven, want de consequenties van een Brexit zijn ons inmiddels békend.

     2. Meriadoc Brandebok

      Onttreken = voltrekken.

     3. Veteraan

      Goed stuk de Bruijn

     4. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Ja, jij bent op en top eurofiel en wat ik ook zeg, ik zit er toch naast. Dus wat heeft het voor zin om erover te discuseren? Jij vind dat er prima samengewerkt wordt. Ja, echt geweldig. De Fransen en Duitsers die zich niet aan de afspraken hielden. De Grieken die vanaf dag één de cijfers manipuleerden, de Bulgaren en Roemenen die erbij zijn gehaald op een veel te vroeg stadium, de EU-grondwet die weggestemd was en buiten het volk om toch is doorgedrukt.

      May en Labour hebben wel degelijk schuld, maar die kunnen bij jou geen fout maken. Vooral Labour kan ik begrijpen, dat is een partij aan jou kant van de het politieke spectrum. Maar wat heeft Labour nu echt gedaan om May te helpen?

      May bleef haar plannen keer op keer, zonder te wijzigen aanbieden. Beetje vreemd niet? Jij denkt dat de Britten die voor gestemd hebben allemaal gek zijn en met leugens ergens bij betrokken zijn. Dat is precies wat we altijd horen van de Eurofielen: het volk snapt het niet, we laten ons makkelijk meesleuren, alles is gelogen, doe nou niet want dan komt er oorlog, we zijn beter af in een slecht huwelijk, dan op onszelf, enzovoorts, enzovoorts.

      Jij denkt heel naïef de EU te kunnen hervormen. Dat proberen ze al sinds de EU-grondwet weggestemd is, maar de trein gaat maar één kant op: richting meer Brussel. Ontken het maar niet, ondanks alle sceptische partijen en ontevreden mensen, het antwoord van de kliek is altijd: meer Brussel. Dat lost alle problemen op.

      Welke problemen zijn er opgelost beste vriend? Dat van de pulsvisserij? De milieuvriendelijkste vorm van visserij. De Britten die de EU gedwongen werden om hun visvloot in te perken. Dus moesten kleine vissertjes (natuurlijk niet de grote jongens), hun schepen laten opknijpen (gebeurd in Denemarken), waardoor families die al 5 – 10 generaties visten, hun brood kwijtraakten. Heel veel haventjes zijn dood in het VK. En wat gebeurd er in Spanje? De vissers kregen geld om nieuwe vissersschepen te kopen.

      Straatsburg, Frankrijk die de meeste subsidies opsnuift en niemand er wat aan kan doen.

      Het migratiebeleid, enzovoorts, enzovoorts.

      En nogmaals Johnson heb ik niets mee, maar met Juncker nog minder en zijn club. Waar kan ik hen wegstemmen? Op welk biljet staan hun namen? Precies nergens.

     5. Meriadoc Brandebok

      Je zit er in deze inderdaad volledig naast, DeBruijn. Je weigert te erkennen dat het volk onder doorzichtige leugens is misleidt door de populisten en aldus een crisis is ingesleept. Met de waarheid ging men het niet redden, dus moesten er laffe leugens worden gebruikt om het volk aan de Brexit-kant te krijgen.

      De eerste stap is te erkennen dat deze puinhoop is veroorzaakt door de Brexitclowns. Na dat inzicht zul je evenzeer moeten toegeven dat men de Brexit-clowns onmogelijk de sleutels van een suprationeel instituut kan toevertrouwen. In welke crisis storten de clowns de Europese volkeren straks nog meer?

      Maar aangezien je een Nexitter bent zul je dit waarschijnlijk nooit toegeven. Je zult hardnekkig met de vinger naar de EU wijzen, naar May en naar Labour, tegen alle feiten in. Want als je moet toegeven dat de Brexit-clowns er een zooi van hebben gemaakt moet je ook toegeven dat de Nederlandse Nexit-clowns er een zooi van gaan maken – of dat een Nexit helemaal niet mogelijk is.

      Kom ik op je andere punt: waar je ze kunt wegstemmen? Simpel, je kunt hun partijen bij de Europese parlementsverkiezingen decimeren. Timmermans is de spitzenkandidaat van de sociaaldemocratische partij. Als je de sociaaldemocraten decimeert is het niet waarschijnlijk dat ze de voorzitter van het EC leveren.

      Je zegt dat de Europese Unie niet kan worden hervormd. Ik zeg dat Nederland beleid kan voeren om haar belangen op de goede manier te behartigen. Nederland staat min of meer op een lijn met Denemarken, Zweden, Ierland, de Baltische Staten en ook een beetje met Oostenrijk. Tezamen met hen kan Nederland optrekken om aan te geven wat zij wel of niet wil. Maar dat wordt nu evenwel moeilijker, omdat, ja ironisch genoeg, de Britten de EU verlaten.

     6. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Ja, we zijn allemaal dom. Denk je nou echt dat de meeste mensen naar Johnson geluisterd hebben?

      Je doet lekker minachtend en het blijkt wel hoe je over mij of ander denkt: die zijn dom en geloven leugen.

      Dus einde discussie. Je bent net zo bezig als veel schreeuwers hier.

     7. Meriadoc Brandebok

      Ik denk inderdaad dat veel mensen hebben geluisterd naar Johnson en ik denk ook dat veel mensen in de leugens van de Brexit-clowns zijn getrapt. (Je ziet ook in Nederland hoe vlug men in rechtspopulistische kul trapt). De arme Britten zijn op een afschuwelijke wijze belazerd, om de tuin geleidt, opgelicht en bedrogen.

      Ik heb niet gezegd dat de Britten dom zijn. Hoeveel hoogopgeleide en intelligente mensen zijn er niet in phisingsmails of oplichtingstrucs getrapt? Als er gouden bergen worden belooft, of de leugen overtuigend genoeg wordt verkondigd, is deze gemakkelijk aan de man te brengen.

      Aan de andere kant stemt het tot hoop dat ruim 48 procent van de Britten er niet is ingetuind. Daarmee is de vaak gehoorde bewering dat het Britse volk wil uittreden overigens ook onjuist gebleken. De helft plus 1,9% procent wilde het.

     8. DeBruijn

      @ @ Meriadoc Brandebok

      Ze zijn er niet ingetuind, schei toch eens uit. En hoogopgeleid betekent nog niet slim of wijs.

      Je blijft maar doorgaan op dat denigrerende toon, heb je dat zelf niet door?

      Lang voordat de campagne voor een Brexit wilden veel mensen er al uit. Kennelijk ken je weimig Britten. Weet je dat in veel steden de wachttijd voor een huurhuis 17 jaar is? Dat is mede veroorzaakt dat sinds 2000 3 mlijoen Oost-Europeanen naar het VK zijn verhuisd.

      Hele straten en wijken zitten vol met Polen, waar je geen Nederlands meer hoort op straat. De lonen stijgen niet, omdat veel van hen voor lagere salarissen werken.

      Dat is de reden waarom veel mensen voor Brexit stemden, maar dat kun je gewoon niet inzien of wil jij als globalist niet zien

     9. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Waar je geen Engels meer hoort moet het zijn, ik schreef, per ongeluk Nederlands.

      Maar nogmaals je toon blijft denigrerend, net als e Eurofielen dat altijd doen.

      Ingetuind, echt niet. De meesten waren de enorm stroom migranten zat, zij wilden zeggenschap terug naar London en baas over de eigen grenzen kunnen zijn.

      En daar hebben Eurofielen natuurlijk een hekel aan. Vaderlandsliefde en eigen mening zijn vieze woorden in de EU, want dan ben je gelijk een nationalist.

     10. Meriadoc Brandebok

      Puur politiek-correctisme, DeBruijn. Het is een feit dat een massa gemakkelijk kan worden misleidt. Dit heeft niets met denigrerend zijn te maken, maar dat is gewoon hoe de mens is. Welnu, de Brexit-clowns hebben de Britten gouden bergen in het vooruitzicht gesteld en veel Britten zijn erin getuind.

      Joris Luyendijk verwoordde het als volgt:

      “Het Leave-kamp deed het voorkomen alsof het EU-lidmaatschap Groot-Brittannië netto 350 miljoen pond per week kost en vroeg in folders, op een door het land rondrijdende bus en in speciaal voor Facebook vervaardigde filmpjes: kunnen we dat niet veel beter aan de zorg besteden? Een ander filmpje stelde onverbloemd dat Turkije, Albanië, Macedonië, Montenegro en Servië op het punt stonden bij de EU te komen en dat ook dit „nog meer druk op de zorg zal zetten”. EU-hater van het eerste uur Nigel Farage van de UKIP-partij kwam hier nog overheen met een poster vol vluchtelingen en de tekst Breekpunt.

      Pas tijdens de verkiezingscampagne van Donald Trump kwamen de termen ‘fake-news’ en ‘alternatieve feiten’ in zwang. Maar de Brexit-campagne stond er al bol van, en anders dan Trump herriep het Leavekamp binnen 24 uur na de uitslag de belangrijkste belofte. Die 350 miljoen pond voor de zorg was slechts een „aspiratie” geweest. Het Leavekamp bleek ook geen plan te hebben voor na de overwinning, dat was namelijk „de taak voor de regering”. Die regering trad echter af waarop het Leave-kamp uiteen viel. Daarop zag Theresa May haar kans schoon en zo wordt Groot-Brittannië nu uit de EU geloodst door een premier die zelf voor ‘blijven’ stemde.

      May maakte de prominente Brexiteer en oud-burgemeester van Londen Boris Johnson minister van Buitenlandse Zaken. Een van diens eerste reizen was naar Turkije waar hij op een persconferentie eerst de kwaliteit van Turkse wasmachines prees („ik heb er zelf een”) en toen Turkije op het hart drukte dat Groot-Brittannië alles in het werk ging stellen om het land te helpen bij… toetreding tot de EU. Dit is dezelfde Boris Johnson over wie de aanwijzingen steeds sterker worden dat hij Brexit niet steunde omdat hij uit de EU wilde, maar omdat hij geloofde na een eervol verlies bij het referendum de beste kansen te hebben om David Cameron op te volgen. Alleen had net als eerder Cameron ook Johnson de populariteit van zijn kamp onderschat.

      Dat viel dus even tegen en zo bleven de misrekeningen komen. Het Leave-kamp voerde campagne met de belofte dat Groot-Brittannië natuurlijk lid zou blijven van de single market ofwel interne Europese markt. Steeds luidere waarschuwingen uit Brussel dat de EU hier niet in zou trappen werden weggewuifd en in de campagne verder simpelweg genegeerd. Inmiddels is duidelijk dat Groot-Brittannië keihard de interne markt uitvalt. De status van drie miljoen EU-burgers in het land is totaal onduidelijk, net als die van een miljoen Britten in de EU. De luchtvaartindustrie staat op losse schroeven, de nucleaire industrie, de financiële sector. Niettemin roept de Britse regering nu stoer: „Geen overeenkomst met de EU is beter dan een slechte overeenkomst.”

      Laatst werd de speciale minister voor Brexit, David Davis, hierover in het parlement ondervraagd: had hij de gevolgen voor Groot-Brittannië van „geen overeenkomst” laten doorrekenen of uitzoeken? Het antwoord: nee. Op eenzelfde manier is niet nagedacht, laat staan gepland, over een mogelijke uittreding van Schotland, en de gevolgen voor het vredesproces in Noord-Ierland van een ‘harde grens’ met EU-lidstaat Ierland.

      Brexit ging ook over herstel van soevereiniteit: het Britse parlement moest weer het laatste woord hebben. Maar toen advocaten via het Hooggerechtshof probeerden af te dwingen dat het Britse parlement zeggenschap zou krijgen over Brexit zelf, ontplofte het Brexit-kamp. EU-hater Farrage dreigde met een opstand. De foto’s van de drie opperrechters verschenen op de voorpagina van de even invloedrijke als grote Daily Mail, met de tekst „vijanden van het volk”. De grootste krant van het land, The Sun, herinnerde de lezers eraan dat een van de opperrechters „openlijk homoseksueel” is.

      (…)

      De afgelopen maanden is vaak de parallel getrokken tussen Brexit en de Irak-oorlog veertien jaar eerder. Inderdaad zijn beiden ‘verkocht’ met leugens en manipulaties, terwijl sceptici werden aangevallen als onpatriottisch of defaitistisch. Maar de vergelijking gaat veel dieper. Wanneer Irak nu was omgebouwd tot een florerende en stabiele democratie had niemand het nog over die leugens. Maar de Amerikanen en Britten trokken in 2003 Irak binnen zonder enige serieuze planning vooraf. Zo ontstond de puinhoop die in een rechte lijn leidde tot de oprichting van de terreurbeweging IS.

      Op net zo roekeloze wijze vaart Groot-Brittannië nu blind van de EU weg. In Irak betaalde de bevolking de prijs. Nu zullen het de Europeanen zijn in Groot-Brittannië, de Britten in de EU en bovenal: de arme sukkels die met hun stem voor Brexit dachten iets goeds te doen voor hun land en zichzelf. Het wordt spannend hoe ‘kalm’ deze mensen zullen blijven wanneer zij er straks achter komen hoezeer ze zijn belazerd.

      En vroeg zich terecht af:

      “Ook hier is weer de vraag: hoe kun je als serieus land zo’n belangrijk onderwerp op zo’n onverantwoorde manier aan kiezers voorleggen?”

      De vraag stellen is hem beantwoorden.

     11. Meriadoc Brandebok

      “Ingetuind, echt niet. De meesten waren de enorm stroom migranten zat, zij wilden zeggenschap terug naar London en baas over de eigen grenzen kunnen zijn.”

      Ze zijn er wel ingetuind.

      Dit ontkennen verandert de feite niet.

    2. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     ‘Dit en dit kan, maar dat niet, omdat we de belangen van ruim twintig lidstaten behartigen.’

     28 om precies te zijn, precies een punt om eruit te stappen. Want wie wilt van 27 andere partijen afhankelijk zijn? Je moet zeggenschap hebben over je eigen land.

     Jullie geven de sleutels van je huis toch ook niet aan vreemden? Of dat de overbuurman vindt dat jullie mensen van 5000km op moeten vangen in jullie huis.

     Of dat je eerst 10.000 euro bij je overbuurman moet brengen en dan met bedelbrieven nog niet de helft van je bedrag terugkrijgt via subsidies.

     Wedden dat je dat niet pikt?

     Waanzin.

     De EU deugt voor geen meter en jullie zijn gewoon bang voor het onbekende. Net als een vrouw die wilt scheiden omdat ze een verschrikkelijk vent heeft, praten ze alles goed. ‘Ja maar hij is lief voor de kinderen’, ‘Ja, maar anders moet ik zelf mijn broek ophouden’, ‘Ja, maar ons huis is zo mooi’.

     1. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Nederland 17 miljoen inwoners, EU 517 miljoen.

      Ja, we hebben echt heeeeel veel macht. En met die paar kleine landen kunnen wij nooit op tegen Duitsland, Frankrijk en Spanje.

      Denemarken 5 miljoen
      Zweden 5 miljoen
      Oostenrijk 10 miljoen

      Duitsland 80+- miljoen

      EU heeft nog steeds weinig met democratie te maken en nogmaals je kunt niet ontkennen dat er alleen maar meer macht naar Brussel is gegaan.

      Doe je ogen maar dicht voor de werkelijkheid, de EU dendert door, tegen alle weerstand in. Hervormen kan niet en zal niet gebeuren met die landen die je opnoemt, samen hebben zij minder dan de helft van de inwoners dan Duitsland.

      En aangezien jij denkt dat wij EU sceptisci alleen maar luisteren naar leugens en wij zelf niet na kunnen denken is elke discussie zinloos. Net als Timmermans vind jij toch dat wij het niet snappen en ons laten leiden door Johnsons.

      Om hun houding, die jij lekker deelt, stemmen mensen op FvD, omdat zij het zat zijn als een stuk achterlijken weggezet te worden.

      Slaap zacht.

    3. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Dat klopt wel dat de massa’s makkelijk achter iemand aanlopen, maar dat gebeurd dan hetzelfde met GroenLinks. Of is dan net weer wat anders?

     Ik denk dat veel Britten weloverwogen voor Brexit hebben gestemd. Dat is ook uit onderzoek gebleken dat zij zeggenschap terug wilden over de eigen grenzen en over wie wel of niet het land inkomt. En daar ben ik het 100% met hen eens.

     Nogmaals, ik ben geen fan van Johnson, alhoewel ik hem wel grappig vindt. Vroeger had hij een kleurrijke ‘edelman’ of joker geweest op het hof van de koning. Mijn opmerking was alleen, dat ik hem liever steun dan Tusk of anderen. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik hen ook niet vertrouw.

     Maar ik vind het toch denigrerend om te denken dat mensen niet zelf na kunnen denken, vooral als zij een andere stem uitbrengen dan jezelf graag zou willen. Die Johnson heeft inderdaad te snel eieren voor zijn geld gekozen, net als Cameron. Maar ik blijf erbij dat de Brexit, mits goed uitgevoerd, goed kan zijn voor het VK. De slagkracht kan veel groter worden en de lijnen veel korter. Nu moet alles via Brussel en heb je over veel zaken zelf helemaal niets te zeggen. Vreselijk vind ik dat.

     Ik heb het hier gezien met goede bedrijven in mijn regio, die moesten zo nodig fuseren. Er kwamen een heel leger aan deskundigen die even hen gingen vertellen hoe het moest. En dat werd dus enorm bureaucratisch, alles moest over teveel schijven. Het personeel en klanten leden er onder. Maar de deskundigen hadden gesproken, dus dat was het. Zo is het ook in de EU, het is veel te groot geworden. Een subsidie aanvragen moet met zo een omweg en alleen de bureaucratie kost bijna net zoveel als er uitgekeerd wordt. Complete waanzin.

     Ik ben 100% voor samenwerking, maar de EU deugd echt niet en ik denk dat het niet te hervormen is, want de Eurofielen die delen de lakens uit. En wij als Nederland met onze 3% qua inwonertal van de EU stelt niets voor.

     Nogmaals de Britten waren vooral die stortvloed van migranten zat en dat kan ik goed voorstellen als je 17 jaar op een huis moet wachten en hele straten Pools zijn geworden. Naar die cijfers hebben de mensen veel minder geluisterd die Johnson en Farage meekwamen. Helaas lijken mensen dat niet te willen geloven, want het past niet in hun wereldbeeld dat mensen bewust een ander pad kiezen als de EU.

     Ik moet het hier bij laten, want ik kan niet zulke lange reacties tikken ivm mijn gezondheid.
     Maar zoals Tuks, Juncker, Schultz en anderen kinderachtig deden toen het VK voor Brexit stemde, dat was nergens voor nodig.

     1. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn,

      Ik denk niet dat we het vandaag eens gaan worden, maar ik respecteer je standpunten hieromtrent volledig.

     2. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      We hoeven het ook niet perse eens te zijn en ik respecteer jou visie of mening ook.

      Alleen vind ik het jammer dat te vaak mensen weggezet worden als onwetend als zij tegen iets stemmen. Er wordt veel te weinig rekening met een grote groep gehouden, daarom komen zij in opstand. Wat begrijpelijk is.

      Helaas zijn zulke lange gesprekken, hoe interessant ook, te belastend voor mij. Had liever gewoon een keertje er gewoon over gesproken van mens tot mens, dat is makkelijker en leuker.

     3. Meriadoc Brandebok

      Ik begrijp je punt, maar een advies is wellicht om korte pauzes te nemen? Doorgaans doe ik dat ook om weer een beetje bij te komen van het tikken en argumenteren. (Eigenlijk is het debat sowieso best belastend, omdat men goed moet luisteren, goed moet formuleren en vooral zorgen dat je alle feiten op orde hebt). Soms een minuut of tien, maar ook wel een paar uur, twee dagen of zelfs een week. In de tussentijd kun je dan ook weer minder belastende discussies aangaan. Zo doe ik dat in elk geval, ook om er weer met een frisse blik tegenaan te kijken en dan zie ik soms ook weer dingen van mezelf waarvan ik later denk: “dat had ik beter anders moeten zeggen. Toen had ik beter moeten luisteren. Daar ben ik gaan schelden.”

   5. Meriadoc Brandebok

    Toevoeging: ook hadden de Brexit-clowns geen plan over de vervolgstappen die men moest nemen. In een soort van blinde tunnelvisie heeft men de Europese Unie gedemoniseerd en niet verder gekeken dan de neus lang was.

    Uiteraard waren ze allemaal verdwenen toen de uitslag van het referendum binnenkwam. Een verdeelde, verzwakte en stuurloze natie achterlatend.

   6. Karel de Grote

    Meneer Rien Noppes (Ha), de EU maakt de regels en niet de Britten, gek hè.

  2. Top

   Blablabla. Blaaskaak.

  3. Fortiori

   @Rien Noppen, helemaal juist. Ook diegenen die om het hardst ‘leave’ roepen hopen in hun hart dat heel die zooi niet doorgaat. Gewoon terug in de familie. Met alles wat hen te wachten staat
   aan prijsverhogingen vanwege duurdere import en toename van werkloosheid. Het aantal huishoudens wat met schuldproblemen te maken heeft t.o.v 2017 is met 30% toegenomen. Toch zijn er nog DDS’ers die dat prachtig vinden, zo’n harde Brexit.

   1. Beukman

    Ik las vandaag dat bij een harde Brexit Britten die een tripje naar Europa willen maken hun eigen Britse kaas en andere levenswaar niet eens meer over de grens krijgen. Met ingang vanaf wanneer? Vanaf dag 1.

  4. koeiepoep

   Mogen we dan ook een herstemming over de eu- grondwet? En oekraïne deal? Weet je wat? We gaan iedere keer, dat M. de hond constateert, dat het kabinet zijn meerderheid kwijt is, opnieuw naar de stembus. Wat een anti democraat ben jij noppen. De Britten hebben gestemd en de regering een taak gegeven: brexit. En de eu is doodsbenauwd voor een brexit. Ze weten, dat een succesvol engeland hun definitieve ondergang wordt. Het is niet GB, dat in doodsangst reutelt; het is de eu.

 3. Niet L niet R

  Als wij op deze site over gevaarlijke personen discussiëren dan is het Verhofstadt de eerst aangewezene, samen met draaikont Rutte en die alcoholist voorzitter van de EU!
  Helaas geloven velen nog de leugens, of halve waarheden van deze heren!

 4. Piet Patat

  Die Verhofstadt is een levensgevaarlijke €urofiel, een oorloggszuchtige, imperialistische kwal die zijn eigen moeder nog zou verkopen voor het €uropese ideaal.
  Dankzij lieden zoals hij liep de Brexit als zand tussen een motor.
  Het zijn niet de Engelsen maar de €urofielen in Brussel die het Brexit proces hebben tegengewerkt en er voor gezorgd hebben dat we nu zij waar we zijn.
  Dat hij een ( ongekozen ! ) sleutelfiguur is in het €uropese parlement is vele malen zorgelijker dan dat Boris Johnson May ( wat een incapabel rampenwijf ) zou opvolgen.
  Verhofstadt, Timmerfrans, Tusk, Juncker en co. DAT zijn de lieden waar wij ons zorgen over zouden moeten maken.

  1. santiago

   Piet. Ik herinner me nog het bezoek van Trump aan Brussel. Wat moet die man wel niet gedacht hebben bij het zien van zo’n zootje volgevreten en doorgezopen dronkenlappen. Ze kregen instructies van hem en hij was zo weer vertrokken. Er was er niet eentje bij met wie hij echt wilde praten. Schandalig zootje imbecielen en wij laten ze gewoon.

   1. santiago

    Die Juncker zou in een geile bui nog op een fris gewassen st. Bernardhond klimmen.

    1. Rien Noppen

     Je bent ziek, Santiago.

     Zoek psychotherapeutische hulp.

 5. edoc431

  Een echt Hitlertje in het klein meer kan ik er niet van maken

  1. Rien Noppen

   Dat snappen we wel, edoc. Gelukkig kun je wel van brood stront maken.

  2. EmC2

   Verhofstadt heeft meer dan 2 jaar met UK onderhandelingen gevoerd, voor de huidig deal. Na 2 jaar zegt UK we vinden de “deal” toch maar niets, stop hem maar in je….

   (let op gaat hier om uittredingsdeal, nog niet eens om nieuwe samenwerkingsovereenkomst)

   Dan kan ik de frustratie bij deze man goed begrijpen.

   1. Piet Patat

    Ik heb deze engerd ( lees : Verhofstadt ) van dichtbij mogen meemaken en neem van mij aan, het is een ongelooflijk eng mannetje.
    Een die in een totaal andere wereld leeft dan het gewone klootjesvolk wat deze lieden zogenaamd ( ongekozen ! ) zouden moeten vertegenwoordigen.
    Hij ( en de rest van die griezels ) heeft totaal geen idee van wat er leeft onder de €uropeanen. Ze leven in een bubbel waarin alles perfect €uropees is, mijlenver van het electoraat. Meetings, seminars, opgeklopte €uropese “successen”, walgelijk allemaal. Hij is zo enorm gefocust op dat ene €uropa, dat hij de realiteit van alledag reeds lang uit het oog verloren is. Alles voor dat megalomane €uropese project. Hij wil een superstaat, geen afzonderlijke landen meer en een versmolten bevolking, gemixt met Afrikaanse en Mohammedaanse import voor de testosteron. Wat hij en de rest van die club voor ogen staat met de €U is de hel op aarde. U dacht dat we er al waren ? You ain’t seen nothing yet !

    1. Dik

     “Wat hij en de rest van die club voor ogen staat met de €U is de hel op aarde. U dacht dat we er al waren ? You ain’t seen nothing yet !”

     #nexit

  3. Dik

   @Code: Ongekozen, dat dan weer wel.

 6. santiago

  Je schaamt je toch kapot als je deze man z’n verhaal hoort vertellen. Allemaal onzin, alleen maar hard schreeuwen en zijn Engels is op het niveau van een 2e jaars HAVO leerling. Daarbij ziet hij er uit als een bedelaar.
  Wat zal ik straks blij zijn met de BREXIT. Als na een jaar blijkt dat de UK er wel bij vaart kunnen wij ook uit die smerige, geldverslindende EU.

  1. Fortiori

   Na één jaar …@santiago ? Engeland nu zit al met grote problemen. Dat wordt er niet beter op met een vertrek. U zegt het juist, met reserve, “als blijkt” Maar ik vermoed dat u wel beter weet.

   1. santiago

    Die problemen worden GB en ons alleen maar aangepraat door Brussel. Als het VK eenmaal los is gaan ze als een speer. Brussel zal nog wel proberen om hel en verdoemenis uit te storten over de BREXIT, maar dat houden ze niet vol. Daarna een Nexit en alles is weer zoals voorheen. Gewoon Europa en allemaal ons eigen land terug. Terug naar een Economische Unie. Was goed, is goed en zal altijd goed blijven. Fortiori, laat je niets wijsmaken. Komt allemaal goed.

 7. NoDoubt

  Nee het beste is de duizenden no-go aereas in Europa. En blijven ontkennen dat de Islam een probleem is omdat je je gewoonweg niet verdiept hebt in die massamoordenaar waar anderhalf miljard analfabeten achteraan lopen. En nu die 64000 ongeregistreerde asielzoekers die maandelijks 500 euro op hun credit card krijgen van onze centen.

 8. Beukman

  Let’s face it. De Brexiteers hebben het gewoon verknald, en daar is Boris mede debet aan.
  Boris Johnson en Michael Gove zijn twee miljonairsjochies en horen beiden zelf tot de Elite. De uitspraak

  The free trade agreement that we will have to do with the European Union should be one of the easiest in human history.

  word met de dag komischer om terug te lezen.

 9. Pescador

  pleur die idiote verhofstad ook maar in de middelandse zee

 10. Heras

  De Eu is doorgeslagen met allerlei regels opstellen. Hadden ze maar eerst de bevolking moeten raadplegen door in elk land referenda toe te staan, voordat ze beslissingen namen. Massa-immigratie en geld verspilling heeft er voor gezorgd dat de engelsen hun autonomie terug wilden hebben. Nu hebben de eu voorstanders haast geen geloofwaardigheid meer, hoe hard er ook geschreeuwd wordt in brussel.

  1. EmC2

   Elke lidstaat in de EU heeft veto recht om een wet in de EU te stoppen!

   Als je in de EU afspreekt om een bepaalde stekker te gebruiken voor je TV, dan heb je als land feitelijk geen zeggenschap meer over de te gebruike stekker op je Tv.

   EU voordelen en nadelen afwegen.

 11. Veteraan

  Ach ja, Gay Guy.
  Die schrijft toch ook onder pseudoniem Rien Noppen ?
  Gelijkenis met Adolf is trouwens treffend, hij draagt alleen thuis zijn snor nog want anders valt het teveel op.

  1. Original NL

   We spreken noppen nog wel eens over een jaar of wat …..er zal zich een financieële ramp gaan voordoen van ongekende omvang.
   De eu vreet nu al meer als een biljoen euro..
   dit rusthuis voor gesjeesde beroeps politici..er wordt niet met ons geld gegooit maar gesmeten!!!
   Om te beginnen gaat volgend jaar mijn pensioen al met 250 p/m euro netto omlaag..dankzij het beleidt van de ECB (nul rente en de inflatie omhoog)..als spaarder teert uw tegoed elk jaar met 3% in.
   Wacht maar af…..

 12. Veteraan

  Jammer dat die Brexit uitvoering zo lang duurt.
  Ze hadden allang het recht in eigen handen kunnen hebben, goede zakendeals kunnen maken en heel veel foute allochtonen het land uit kunnen wijzen.
  De grenzen hadden al dicht kunnen zijn.
  Maar ja, beter te laat dan niet.
  Go Brexit, zorg voor je eigen land, de EU gaat het niet doen.

  1. Rien Noppen

   Je weet echt niet waarover je lult, is het niet, Veteraan?

   1. EmC2

    Inderdaad, als je geen open grenzen wilt kan je uit shengen verdrag stappen!

    Maar ik denk dat ze op dit forum weinig weten van de verschillende verdragen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Het verbaast me altijd dat veel mensen die het meest tegen de EU zijn geen flauw idee hebben hoe het er precies aan toe gaat. Dit toont toch wel aan dat men gewoon een zondenbok nodig heeft.

    En weet men het wel, dan loopt men blindelings achter charlatans als Baudet aan, terwijl men geen idee heeft van het beleid dat Rutte in Brussel voert. Wel komisch, hoe de Nederlandse premier een Brusselse baan zou ambiëren, terwijl zijn eigen kabinet tegen vrijwel alles (leger, tranferunie, hogere afdracht, uitkeringexport, feestbegroting Italië, spitzenkandidaten, etc etc) nee nee nee zegt.

 13. EmC2

  https://youtu.be/D-2DiL-tIpc

  Heel erg simple je moet het wel in context van debat zien;
  UK speakers 3:05 of nog beter vanaf 6:25 komen de oorlogen weer even voorbij.

  Na deze kleuters kan ik wel voorstellen dat Junker een borrel nodig heeft om naar zijn werk te gaan.

 14. Henk Albarda

  We willen een voorstel waar de engelsen mee akkoord zouden gaan?
  Uitgangspunt is dat tussen de 45 % en de 55 % van de britten Brexit wil. Tussen de 42 % en de 51 % willen in de eu blijven, grotendeels in London en nog enkele grote steden, waar vandaag de dag bijna geen engelsen meer wonen. Waar die % samen komen is onbekend, geen peilingsinstituut kan er een feiten gefundeerd verhaal van maken. Natuurlijk zijn hier enkelen die dat wel kunnen….. tenminste dat beweren.
  EU en engeland spreken af wederzijds geen douane tarieven te gaan heffen. Zelfs evangelist merkel wil dat graag, zij wil de geschiedenis in als die lieve, betrouwbare oma…..
  EU en engeland spreken af dat de buitengrenzen van eu en engeland worden gesloten voor immigranten van buiten de EU.
  EU en engeland spreken af dat de Ierse grens open blijft.
  EU en engeland spreken af dat engeland het eerste jaar na uittreding de eu een aantal miljarden terug betaald voor lopende ‘contracten’.
  EU vermindert eigen budget met 75 %. Dat kan makkelijk door Franse agrarische multinationals geen subsidie meer te geven, Straatsburg te sluiten en de salarissen in Brussel met 75 % te verminderen.

  Dat de EU en met name de EU commissie dit niet wil, is een heel ander verhaal.

 15. shimeon

  Hij lijkt verdacht veel in zijn doen laten en schreeuwen op dat mannetje ….met zijn zwarte snorretje en roept nog net niet sieg heil

  1. Dik

   Adolf had het ook graag over één rijk, Europa stond bij hem hoog op de agenda.

  2. Dik

   20/90

   De zuurdesemers hebben het maar druk, samen met hun ondersteuners hebben ze maar liefst 70 reacties weten te genereren.

   #negeren

 16. Niet L niet R

  Die afschuwelijke Gey Verhofstadt is uit op een machtig EU waar de burgers van die landen met hun stem geen invloed meer hebben!
  Triest maar waar, hopelijk wordt er een duidelijk signaal bij de komende verkiezingen over de EU afgegeven, en dat de Nederlandse overheid handelde in het belang van de Nederlandse burgers, en niet in hun eigenbelang met waanzinnig hoge salarissen in de EU!

 17. DidiMadloba

  Zoals DDS nu Wilders verkettert zal er een dag komen dat DDS Verhofstadt omarmt.

  Wanneer wordt het eindelijk begrepen dat het de nationale plucheklevers zijn die vrezen dat de EU ze hun baantje afneemt.

 18. Rien Noppen

  Inmiddels heeft May met hangende pootjes voor de derde keer aan de EU gevraagd om uitstel. Inmiddels is ook duidelijk dat de Britten weer gaan meedoen aan de Europese Verkiezingen.

  Wat zolangzamerhand voor elke nuchtere beschouwer duidelijk is dat de Brexit onuitvoerbaar is. Het kan gewoon niet en er is kennelijk een jarenlange lijdensweg nodig om tot dat inzicht te kunnen komen.

  De bandbreedte van de mogelijke oplossingen die de komende maanden nog kunnen worden gevonden varieert van een boterzachte Brexit in de vorm van een douane-unie tot het terugdraaien van de Brexit. Daarmee is de Brexit waar een kleine meerderheid van de Britten indertijd voor koos materieel van de baan. Op zichzelf is dat geen slecht nieuws.

  1. Peter Oudshoorn

   May is de doodsteek geweest voor de door de meerderheid (52%) van de Britse bevolking gewenste Brexit. De elite lukt het om op een smerige en slinkse wijze coute que coute te winnen. De enige juiste wijze was geweest om de deur achter zich dicht te trekken en het oog op de rest van de wereld te richten.

   1. umhnz

    Quote: de door de meerderheid (52%) van de Britse bevolking gewenste Brexit.
    .
    Onjuiste weergave.

    1. Peter Oudshoorn

     Je hebt volkomen gelijk Spaanse Nar, ik zat er volkomen en totaal naast. Het was geen 52% maar slechts 51,9%. Mijn diepe en welgemeende excuses voor deze grove fout.

     1. Beukman

      Ook niet helemaal juist, @Duitse knar. De opkomst bij het referendum was 72.2 procent. Het aantal kiesgerechtigden dat vóór een Brexit heeft gestemd zal dus hooguit iets boven de 35 procent hebben gelegen. Triest maar waar.

     2. Peter Oudshoorn

      Gaan we weer. Beuk: je bent een idioot. Iedereen mocht stemmen, dus de nietstemmers doen niet mee, zwendelaar. Van degenen die wel stemden, koos 51,9% voor een Brexit. Punt uit. Zo zijn de regels. (Alhoewel jij die als extreemlinkse oikofoob natuurlijk dolgraag naar eigen inzicht wilt aanpassen).

     3. umhnz

      Het vervelende met de Groene Hollandse Ijsverkoper Petertje is dat hij eerst onzin uitkraamt en na gecorrigeerd te zijn via een omweg zijn ongelijk toegeeft.

     4. Beukman

      Je kan me wat, @Peter. Jij beweert dat 51,9 procent van de Britten vóór een Brexit was. Dat klopt niet, mooier kan ik het niet maken.

      Het referendum is uiteraard gewoon geldig, daar doe ik niets aan af, al zullen diverse Britten zich the day after voor de kop hebben geslagen dat ze niet mee hebben gedaan. Zij zitten straks met de gebakken peren, eigen schuld dikke bult.

     5. Beukman

      Ach @um, het belangrijkste is dat we elkaar van de straat houden. Om dat te bereiken is het nu eenmaal beter om van mening te verschillen want anders is het zo voorbij.

     6. Rien Noppen

      @Beukman,

      De democratische logica van een referendum is dezelfde als bij elke andere verkiezing: de niet uitgebrachte stemmen tellen niet mee.
      Je speculeert over de mening van de niet-stemmers, maar die kunnen we niet kennen.

   2. Rien Noppen

    May heeft als een moedige strijdster geprobeerd het onmogelijke te bereiken, een ordelijke Brexit. Die bestaat echter niet, een ordelijke Brexit is onmogelijk en dat blijkt nu.

    Zelfs de Brexiteers beginnen dat door te krijgen.

    En dan te bedenken dat er in Nederland nog idioten bestaan die een Nexit een prima idee vinden.

    1. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Het had best goed kunnen gaan, maar mensen blijven mensen. En toegegeven de hardste schreeuwer, die gooide te snel de handdoek in de ring.

     Ik benijd May ook niet, maar ondanks alles kunnen we niet zeggen dat ze geen doorzetter is.

     Helaas is het een feit dat de bevolkingen in Europa steeds verder verdeeld raken en dat kan ons nog wel eens op gaan breken.

   3. Beukman

    Dat is maar wie je de elite noemt, @Peter”tje. De miljonairs Boris en Nigel kunnen met recht elitepikkies worden genoemd. Dankzij een paar leugens hebben ze dat onzalige referendum nipt gewonnen, waarna ze pijlsnel wegrenden voor hun verantwoordelijkheid.

    Vervolgens heeft iedereen er een zooitje van gemaakt, koppige May was bepaald niet de enige. Letterlijk iedereen in Hoger- en Lagerhuis heeft zich schuldig gemaakt aan partijpolitiek. Het systeem met twee grote machtsblokken heeft daarnaast iedere mogelijkheid tot concensus de nek om gedraaid. De Noord-Ierlandkwestie bleek onoplosbaar. Allemaal zaken die van tevoren niet doordacht en besproken zijn. De Britten bedrijven politiek zoals ze voetballen: opportunistisch naar voren rennend met de ogen dicht, God zegene de greep. Het levert vaak spannend voetbal op en ja: ook spannende politiek.

    Geef “de elite” maar weer de schuld. De EU heeft het in ieder geval niet gedaan. Het zijn de Britten zelf die er niet uit zijn gekomen. Door ieder voorstel te torpederen, en door daarna niet in staat te zijn op het formuleren van een antwoord op de vraag: “Maar wat willen jullie dán?

    Overigens ben ik lang niet zo optimistisch als Rien. Ik zie het er nog wel van komen dat jouw droomscenario van een no-deal bewaarheid wordt. Het is moeilijk te voorspellen wat er daarna gebeurt. De pleuris die uitbreekt hoort tot de mogelijkheden, maar laten we hopen dat het rustig blijft.

    Brexit is a chance for the British people to be the heroes of Europe and to act as a voice of moderation and common sense, and to stop something getting in my view out of control.

    1. Beukman

     Dixit B. Johnson, ’16.

    2. Rien Noppen

     @Beukman,

     Het Lagerhuis heeft deze week een wet (!) aangenomen die een no deal Brexit uitsluit. Naar mijn inzicht beperkt dat de mogelijkheden van een soft Brexit tot no Brexit.

     Ik ben milder in mijn oordeel over May. Haar deal bleek na eindeloze stemmingen over alternatieven inhoudelijk nog steeds nauwkeurig in het midden te liggen. Ze zocht naar een compromis (in een stelsel dat niet naar een compromis kan polderen) en het is haar niet verwijten dat men niet bereid was deze oplossing te aanvaarden.

     De paradox van is dat de starheid van de Brexiteers in haar eigen partij die haar compromis verwierpen veroorzaken dat de enige oplossing een zachtere Brexit tot een no Brexit is.

     1. Beukman

      Die wet is een lachertje, @Rien. Die kan niet voorkomen dat GB zich straks wel degelijk van de EU afscheurt zonder dat er een deal is bereikt.
      Paniekvoetbal!

      May is een dappere vrouw temidden van al die uit hun kleren gegroeide kostschooljochies, maar ze heeft een paar kapitale fouten gemaakt die de chaos hebben vergroot.

      De door haar uitgeroepen verkiezingen, bedoeld om haar positie te versterken, hebben het tegenovergestelde bewerkstelligd: het heeft haar zetels gekost die onmisbaar waren. Zonder die verkiezingen was er een aardige mogelijkheid geweest om er een deal door te krijgen.

      Dan het eindspel. Eindeloos met het zelfde plan komen aankakken, en dan ook nog eens tegen deadlines aan om het Lagerhuis voor het blok te zetten, was weinig fraai, en vermoedelijk contraproductief.

      Zo zijn er wel meer zaken die ze onhandig heeft aangepakt. De vraag is wel: wie had het beter gedaan? Ze wordt nu aan alle kanten buiten én binnen haar partij afgemaakt, maar de beste stuurlui staan aan wal.

     2. Rien Noppen

      Ben het wel eens met je, Beukman, als je het politiek opereren van May bekritiseert. Mijn punt was gericht op inhoud van haar deal die, gegeven de politieke verdeeldheid en de waanzin van de Brexit, het best mogelijke was. Als men voor de deal had gekozen was een redelijke ordelijke Brexit mogelijk geweest.
      Overigens ben ik (inmiddels) blij dat haar deal het niet gehaald heeft, ik zie eigenlijk alleen het terugdraaien van de Brexit als een goede oplossing. Die komt nu, via een tweede referendum, mogelijk in beeld.

      Dat die wet een lachertje is ben ik eenvoudig niet met je eens: het sluit de mogelijkheid van een harde Brexit feitelijk uit en dwingt tot een oplossing binnen de bandbreedte van een zachte Brexit tot een no Brexit.
      Overigens was dat zonder die wet ook feitelijk al het geval: er is in het Lagerhuis eenvoudig geen meerderheid te vinden voor een no deal Brexit.

 19. PMG

  Ik ben 100% voor NEXIT en had gehoopt dat we wat konden leren van BREXIT maar de Engelsen zijn wat het zijn, een stelletje zaadballen van het zuiverste water!

  Je kunt een hekel hebben aan Fransen maar dit volk slaat werkelijk A L L E S !

  Les 1: doe het snel!

  Stem FVD, stem NEXIT!

  1. Rien Noppen

   Een Nexit is nog minder mogelijk dan een Brexit, PMG.

   Het kan niet en zal niet gebeuren, net zoals de Brexit onmogelijk blijkt. De EU of May de schuld geven toont slechts een gebrek aan inzicht.

   1. Siemien

    Nexit is ab-so-luut het beste dat Nederland kan overkomen, uit de EU en de Nexit komt steeds dichterbij..
    Rientje is een Nexitofoob

    1. Rien Noppen

     Gelukkig is voorlopig een overgrote meerderheid van het volk tegen een Nexit, Siemien. Je behoort tot een kleine extremistische en minder geïnformeerde minderheid.

     1. Siemien

      Nee hoor, dat is het overgrote volk helemaal niet, en ik behoor in het geheel niet tot een minderheid, naast het feit dat ik een mening heb, die Rientje graag wenst te bestempelen als extremistisch, ben ik vanzelfsprekend goed geïnformeerd.
      Uiteraard veeg ik de vloer aan met leugenaars als Rientje die naast het gegeven dat hij finaal onder het tapijt wordt gel*ld als enige nog wat kan taalneugen..

     2. Rien Noppen

      taalneuken

 20. Karel de Grote

  Er is maar één vreselijke Engelsman en dat is Boris Johnson. in z’n studententijd in kroegen de boel kort en klein slaan met z’n maten en na afloop een bedrag achterlaten voor de schade bij een wanhopige waard, dat is zijn manier van lol trappen. Die man is er alleen maar op uit om de boel in het honderd te sturen.

 21. Godefroy France

  Deze volksmennende Goebeliaan verdient TBS sleutels weggooien!

 22. Cycle25

  Geniet nog een jaartje van je macht EU, volgend jaar is de kaars uit, Brexit gaat gewoon door en Trump wordt gewoon herkozen. Dus nog eens 4 jaar uithalen naar de Angelsaksen, alle oorlogsmisdadigers uit de kast trekken als vergelijkingsmateriaal, wellicht worden ze wakker zodra Engeland en Amerika een militaire pact aangaan en zo snel mogelijk de NATO opzeggen. Dan staat Brussel met een bek vol Verhofstadt’s tanden..

 23. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Johnson en Farage zijn smerige oplichters” typisch gelul van een Eurofiel want het is natuurlijk BULLSHIT!!!! van de bovenste plank. Maar zoals gewoonlijk halen Eurofielen hun ‘argumenten’ uit anonieme bronnen. De ware reden dat Groot Brittannië uit de EU wil is democratie en dat is de EU helemaal niet het is een smerige dictatuur. Maar ja Eurofielen hebben hersens als Nederlandse kaas -Zwitserse kaas is hier niet aan de orde, omdat Zwitsers zo slim zijn geweest om nooit en te nimmer lid te worden van de EU, dit terzijde- Nee laten we Verhofstadt, Juncker en Timmermans eens door de strond halen met hun bezopen beleid en hun bemoeienissen met de interne politiek. Eurofielen vinden dit allemaal normaal, Groot Brittannië daarentegen niet. Die waren dit wanbeleid meer dan zat en het volk heeft gekozen voor wegwezen uit deze Clan met eng nekken en zowel Farage als Johnson hebben het volk niet besodemietert, Johnson en Farage komen op voor de belangen van het Engelse volk. De EU niet die denkt alleen maar aan zichzelf : de stoel warm houden, zakken vullen en onder het genot van een drankje weer nieuwe ‘regels’ bedenken, zolang de door de overmatig alcohol aangetaste hersens het toelaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.