Filmpje! Johan Derksen haalt uit naar zijn eigen baas: "Wie denkt John de Mol wel dat die is?"

Geen categorieapr 27 2019, 20:00
Maar, zegt hij erbij, hij heeft zelf nog nooit een probleem gehad met de man.
Tijdens de uitzending van Veronica Inside van gisteravond (je weet wel, de opvolger van Voetbal Inside) liet Johan Derksen zich weer eens van zijn rebelse kant zien. De man -- die onlangs nog in de lappenmand lag nadat hij van de trap was gevallen -- nam namelijk zijn eigen baas onder vuur, John de Mol.
Ja die John de Mol, de hoogste baas van Talpa en een begrip in de Nederlandse televisiewereld.
"Ik ken John de Mol al jaren. Nooit problemen gehad. Een bijzonder aimabele man. Wij hebben heel prettige gesprekken met hem gehad," aldus Derksen over De Mol én zijn collega's van Veronica Inside. "Wat ik wel zie, en dat vind ik heel gek, is dat er een ontzettende angstcultuur is binnen dat hele Talpa. Als John de voordeur binnen komt dan belt de bewaking door en dan hoor je door de wandelgangen: ‘John is in het pand, John is in het pand’. Iedereen wordt nerveus."
En:

"Waarom is iedereen zo bang is voor John de Mol, ik begrijp het niet. Wij zijn de enigen die iets over hem durven zeggen. Wie denkt John de Mol wel dat die is?"

Dit had natuurlijk betrekking op de controverse rond Giel Beelen, die in het nieuws kwam omdat hij live in de show ruzie maakte met een mede-Veronica-DJ's Niels van Baarlen en Rick Romijn. Die laatste twee vonden het niet kunnen dat Beelen doorpraatte terwijl zanger René Karst live in de studio aan het zingen was. Het liep enigszins uit de hand... en opeens kwam het bevel van hogerhand bij Talpa dat het fragment van de website gehaald moest worden én dat andere Talpa-programma's er niets over mochten zeggen.
Volgens Derksen is dit een teken aan de wand. Er heerst, zegt hij, echt een angstcultuur bij Talpa, en daar moet iets aan gedaan worden.
Kijk het fragment uit Veronica Inside:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten