Filmpje! Johan Derksen haalt uit naar zijn eigen baas: “Wie denkt John de Mol wel dat die is?”

Maar, zegt hij erbij, hij heeft zelf nog nooit een probleem gehad met de man.

Tijdens de uitzending van Veronica Inside van gisteravond (je weet wel, de opvolger van Voetbal Inside) liet Johan Derksen zich weer eens van zijn rebelse kant zien. De man — die onlangs nog in de lappenmand lag nadat hij van de trap was gevallen — nam namelijk zijn eigen baas onder vuur, John de Mol.

Ja die John de Mol, de hoogste baas van Talpa en een begrip in de Nederlandse televisiewereld.

“Ik ken John de Mol al jaren. Nooit problemen gehad. Een bijzonder aimabele man. Wij hebben heel prettige gesprekken met hem gehad,” aldus Derksen over De Mol én zijn collega’s van Veronica Inside. “Wat ik wel zie, en dat vind ik heel gek, is dat er een ontzettende angstcultuur is binnen dat hele Talpa. Als John de voordeur binnen komt dan belt de bewaking door en dan hoor je door de wandelgangen: ‘John is in het pand, John is in het pand’. Iedereen wordt nerveus.”

En:

“Waarom is iedereen zo bang is voor John de Mol, ik begrijp het niet. Wij zijn de enigen die iets over hem durven zeggen. Wie denkt John de Mol wel dat die is?

Dit had natuurlijk betrekking op de controverse rond Giel Beelen, die in het nieuws kwam omdat hij live in de show ruzie maakte met een mede-Veronica-DJ’s Niels van Baarlen en Rick Romijn. Die laatste twee vonden het niet kunnen dat Beelen doorpraatte terwijl zanger René Karst live in de studio aan het zingen was. Het liep enigszins uit de hand… en opeens kwam het bevel van hogerhand bij Talpa dat het fragment van de website gehaald moest worden én dat andere Talpa-programma’s er niets over mochten zeggen.

Volgens Derksen is dit een teken aan de wand. Er heerst, zegt hij, echt een angstcultuur bij Talpa, en daar moet iets aan gedaan worden.

Kijk het fragment uit Veronica Inside:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Jumping

  De Mol is best wel iemand, is best wel een handig baasje.
  Heeft in de loop der jaren, best al wat berijkt in het leven.
  Maar Derksen heeft wel, een zeer belangrijk punt, als MEN aangeeft, dat er binnen Talpa een angstcultuur heerst, is dat niet in het voordeel van de persoon De Mol.

 2. marco1

  Als je het programma gezien hebt dan slaat dit stukje helemaal nergens op. Johan haalde niet uit naar de Mol ze waren gewoon weer aan het dollen aan de tafel.

 3. victus

  Dhr Derksen is de enige die durft te zeggen hoe het gros erover denkt. Daarom bestaat dat omroepvolk ook grotendeels uit ruggengraatloze, hielenlikkende ja-knikkertjes. Een man die meer kan dan alleen achter de baas aan huppelen 80 uur in de week.

  1. Dik

   “Dhr Derksen is de enige die durft te zeggen hoe het gros erover denkt.”

   Net als Baudet en Wilders. FvD is niet voor niets de grootste!

   1. Piet51

    PVV en FvD vertegenwoordigen het gros van de Nederlanders? Dan snap ik niet waarom ze maar ongeveer 30% van de stemmen peilen. Wel 70% van de kiezers pruimt ze niet.

    1. DeBruijn

     @ Piet51

     Ik denk dat de meesten het nog niet weten dat zij FvD’ers zijn.

    2. Joop Klepzeikert

     @Piet: 30% van de Nederlanders gaat niet stemmen, omdat die de moed in de politiek helemaal opgegeven hebben. Die denken dat stemmen geen nut heeft, ook als ze op PVV of FvD gaan stemmen, omdat die partijen toch buitengesloten worden.
     Zouden die mensen wel gaan stemmen was de uitslag al heel anders.
     Daarbij heb je nog een heel groot deel van Nederland die de leugens vlak voor verkiezingen gelooft. VVD, CDA en D66 beloofde niet meer weg te kijken en dat werkende mensen er nu eindelijk wel op vooruit zouden gaan.
     Zodra dat domme volk ook eindelijk wakker wordt en in gaat zien dat ze ook nu weer belazerd zijn kan de uitslag helemaal wel eens heel anders uit gaan pakken.
     Feit blijft dat de ultra-linkse partijen al decennia steeds minder stemmers trekken.

  2. Joop Klepzeikert

   Johan heeft Talpa/de Mol niet nodig. Doet dat programma omdat hij het leuk vind, niet voor het geld of omdat hij ervan afhankelijk is. Helaas doen steeds media figuren het omdat het zo goed verdient en ze er ‘beroemd’ mee worden, waardoor ze een gevoel van macht krijgen. Daardoor denken ze ook dat ze telkens hun domme mening over politiek en dan met name ‘extreem rechts’ moeten zeggen.
   Johan is een gewone nuchtere boeren pummel die dat helemaal niet nodig heeft.

 4. Joop Klepzeikert

  Zo’n angstcultuur zie je bij heel veel grote bedrijven en organisaties. Ook bij de roverheid en de ministeries.
  Vaak is dat op totaal niets gebaseerd. Men is bang voor de leidinggevende, ook als daar juist heel goed mee te praten valt.
  Dat zegt meestal meer over die bange schapen dan over de leidinggevenden.

  1. victus

   Angstcultuurtje is gebaseerd op de “macht” die bepaalde mensen denken te bezitten. Die worden uit de wind gehouden door de laag daarboven. Meestal omdat die bovenlaag domme, volgzame, slijmende harken nodig hebben om hun wereldvreemde beleid en beslissingen te laten uitvoeren op de werkvloer. Als het erop aan komt om knopen door te hakken en beslissingen te nemen zijn dit soort clowns meestal nergens te bekennen en drukken hun snor. Om later iedereen de schuld te kunnen geven voor eventuele fouten.

   1. victus

    Meestal denken dit soort “Leiders” dat ze het helemaal kunnen na een ochtendje zaklopen en koekhappen met de directie op de hei.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.