Nigel Farage gaat los: "We zijn verraden door onze regering!"

Geen categorieapr 27 2019, 21:00
En: hij doet absoluut niet voor spek en bonen mee. Nee, he's in it, to win it. En terecht.
Nigel Farage heeft vandaag op Twitter hard uitgehaald naar de regering van Theresa May. Hoewel de premier bij haar aantreden beloofde dat ze Brexit zou uitvoeren blijft dat nogal achter. Ze zeurt steeds weer dat ze geen "no deal Brexit" wil, en heeft de EU daarom zelfs gesmeekt om uitstel -- die ze uiteindelijk, na heel veel politieke tranen, kreeg.
Het is dieptriest, natuurlijk. De Britse kiezer heeft voor Brexit gestemd. Als de EU dat niet met een deal wil, soit. Dan is het no deal. Jammer dan: de wil van de kiezer dient gehoorzaamd te worden.
Aangezien May als leider van de Conservatives (de Tories) daar blijkbaar achter gesloten deuren anders over denkt heeft Nigel Farage een comeback gemaakt in de politiek. Hij maakte zijn entree in dat vakgebied met UKIP, de United Kingdom Independence Party. Dat was járen geleden.
UKIP is de afgelopen jaren echter veranderd -- en niet ten goede. De huidige leiders, die Farage opvolgden, zijn feitelijk een soort van Britse PVV'ers. Ze zeuren met name de hele tijd over 'islam dit en islam dat', en knuffelen zelfs met radicaal-rechtse figuren. Toen Farage nog leider was van UKIP zorgde hij er altijd voor dat hij uitdrukkelijk afstand hield van dat soort figuren. Helaas doet UKIP dat nu niet meer. Het tegengestelde is zelfs waar. Het heeft de Tommy Robinsons van deze wereld in haar armen gesloten.
Daarom heeft Farage nu een nieuwe partij opgericht, The Brexit Party. De eerste verkiezingen waar hij aan meedoet zijn die voor het Europees Parlement. Voor die verkiezingen heeft hij een geweldige lijst in elkaar geknutseld met bekende écht conservatieve en pro-Brexit namen. Het gevolg: de partij gaat nu aan de leiding in de peilingen.
Op Twitter maakt Farage vandaag duidelijk dat dit wat hem betreft een eerste stap is.
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/1122044321102999553
Ja, hij wil dat The Brexit Party de grootste wordt bij de Europese verkiezingen volgende maand, maar daarna wil hij doorgaan. TBP moet een écht alternatief worden voor de heersende mainstream partijen -- de Tories, Labour en de LibDems.
Hoewel hij met UKIP altijd een beetje bleef steken op niveautje 'net niet,' is de kans groot dat dit nu anders is. Heel veel Brexit-stemmers zijn écht klaar met de heersende klasse. Die kiezers vinden UKIP niet fris genoeg, maar The Brexit Party? Ja, daar kunnen en willen ze zich best mee identificeren.
Dit kon weleens heel leuk worden in het VK. Volgende maand verwacht ik dat The Brexit Party de grootste wordt, en daarna zal de nieuwe partij van Farage hoogstwaarschijnlijk blijven groeien. TBP wordt, let op mijn woorden, de Britse Forum voor Democratie. Mark. My. Words.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten