FVD-kiezer genadeloos over rellende penningmeester Henk Otten: 'moet afzien van zijn Eerste Kamerzetel'

Geen categorieapr 28 2019, 11:00
Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat FVD-kiezers 'not amused' zijn vanwege de wijze waarop FVD-penningmeester Henk Otten de partij te koop zette in de NRC. Daarna is het balletje gaan rollen en bleek al snel dat Otten zichzelf 30.000 zilverstukken had toegeschoven. Niet veel later moest hij plaatsmaken als bestuurslid. Volgens de kiezer 'had Otten het interview nooit moeten geven'.
Door de relletjes rondom het Otten-incident verloor de partij van Thierry Baudet deze week twee zetels in de peilingen en daalt daarmee van 28 zetels naar 26 zetels nu. Het verlies was vooral beperkt vanwege 'gebrek aan beter'. Voormalig VVD- en CDA-kiezers voelen er namelijk weinig voor om terug te moeten naar de partijen van Buma of Rutte. Hieronder de mening van FVD-kiezers over het Otten-incident:

De kiezer over het Otten-incident

[caption id="attachment_225337" align="aligncenter" width="632"]Hoe denken FVD-kiezers over het relletje van afgelopen week? Bron: Maurice de Hond / <a href=Peil.nl" width="632" height="265" /> Hoe denken FVD-kiezers over het relletje van afgelopen week? Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]
Zoals duidelijk te zien is in de bovenstaande tabel zijn FVD-kiezers het in ieder geval eens dat Henk Otten de partij in een slecht daglicht plaatste afgelopen week. Hierdoor verloor de partij twee zetels, meer dan Otten electoraal ooit zou kunnen goedmaken. Hoe goed het werk ook is dat hij inhoudelijk gezien aflevert.
Merendeel van de kiezers is van mening dat NRC-knecht Henk Otten het interview aan de NRC nooit had moeten geven. Veel liever hadden ze gezien dat hij de inhoudelijke kritiek intern had gehouden. Logisch, want met de kritiek gaf Otten anderen 'een stok om mee te slaan'. En uiteindelijk sloegen de anderen terug met een stok op Henk Otten. Actie, reactie.
Een overgrote meerderheid van de FVD-kiezers veegt dus de vloer aan met de penningmeester. Slechts 15% is het inhoudelijk met hem eens terwijl 66% zelfs wil dat hij nu afziet van zijn Senaatszetel. Als dat laatste gebeurt dan is Otten in één klap van al zijn functies bij Forum voor Democratie verlost. Tijd dus voor Baudet om het geschil 'definitief' op te lossen, want bij het laten sudderen van het vuur brand het vlees uiteindelijk ook aan.
Zo stelt 19% van de FVD'ers dat 'dit geschil op langere termijn electorale schade zal berokkenen'. Dat is inderdaad zeer waarschijnlijk. Vooral als het Otten-incident weer relevant wordt gemaakt in de media omdat een volgende stap door Otten of Baudet wordt gezet. Soms is het beter om even 'door de zure appel heen te bijten' dan een maand later een zure én verschimmelde appel te moeten opeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten