Geobsedeerd D66-Kamerlid Vera Bergkamp viert feest: “Top! Eerste Donald Duck met lesbisch stel”

Ja, wat kinderbladen moeten óók gebruikt worden om de mensheid vorm te geven. Toch?

Ooit — ooit — begreep iedereen dat kinderbladen gewoon leuk waren voor… kinderen. Ze waren bedoeld om hen wat kennis bij te brengen en — natuurlijk — te vermaken. Hartstikke leuk, hartstikke onschuldig.

Die tijd is niet meer. Vandaag ligt de eerst Donald Duck in de winkels waarin er een lesbisch stel voorkomt. Natuurlijk is er helemaal niets mis met lesbische stellen. Het gaat niemand iets aan van wie jij houdt en welk geslacht die persoon heeft. Dat is iets persoonlijks. Helaas — en dit is wél een probleem — wordt dit dan weer gebruikt door politiekcorrecte D66’ers om politiek een punt te maken. Kijk maar naar deze tweet van D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp:

En daar word ik dus heel moe van. Iedereen zal het met me eens zijn dat het helemaal prima is dat er lesbische stellen voorkomen in de Donald Duck. Who cares dat twee cartoon-eenden al dan niet van hetzelfde geslacht zijn? Boeien.

Nou, er zijn dus mensen die dat wel belangrijk vinden: D66’ers. Die vinden tolerantie namelijk niet belangrijk, of acceptatie, kleuren- en seksualiteitsblindheid… nee, die willen dat er druk geïndoctrineerd wordt. Dat alle mogelijkheden gebruikt worden om kinderen te indoctrineren met een politiekcorrect gedachtegoed. En nee, ze willen kinderen niet leren dat het er niet toe doet wie op wie valt, en waarom; ze moeten die seksuele voorkeuren vieren — als het maar niet heteroseksueel is, tenminste. Of blank. Want dat is dan juist weer hartstikke ouderwets of racistisch.

Je zult in Nederland (gelukkig!) niemand horen klagen dat er een lesbisch stel in de Donald Duck voorkomt. Wij vinden zoiets volkomen normaal. Maar is het nou echt nodig dat een D66-Kamerlid dit dan weer gebruikt om politieke punten a la identity politics te scoren?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Dik

  Als je niet uit een kast komt hoor je er straks niet bij, het maakt niet uit welke kast.

  1. Original NL

   Ja leuk man…doe er dan ook meteen een paar burka eenden bij ….en een isis eend die oom dagobert probeert op te blazen.
   Wat zijn die linkse imbecielen toch altijd met “belangrijke” zaken bezig…

  2. Heinz

   @Dik,..Het wordt pas anders wanneer je uit de *kist* komt. Dan baar je pas opzien.

 2. TD

  Jeugdstrips waren in mijn tijd aseksueel omdat de lezertjes daar helemaal nog niet mee bezig waren!
  Maar tegenwoordig zijn er mensen die vinden dat kinderen zo vlug mogelijk geconfronteerd worden met het fenomeen seksualiteit,het idee en het veronderstelde voordeel erachter snap ik niet.

  1. Satty

   Dit is geen seksualiteit. Ik weet niet of je enigzins in een moderne wereld woont maar bij mij in de buurt wonen 2 homo’s.

   1. koeiepoep

    2, waarvan je het weet. En wat is daar modern aan?

   2. Punt50

    @ Satty

    Fijn hoor. Maar hoort dat in een Donald Duck thuis? Straks strips met oom Donald die ff naar de darkroom gaat? Hallo, het gaat om kinderen.

 3. Rien Noppen

  Wie is hier eigenlijk geobsedeerd?

  1. Peter Oudshoorn

   Wie er wie vraagt misschien?

 4. Pedrito

  Vera Bergkamp is het sukkelige zusje van Katrien Duck. Zeker met dit soort gekwaak.

 5. Diederik van Walsum

  Schitterende reacties tot nu toe , behalve die van Noppen.

  1. Satty

   Op die van rien na heb ik zoiets idiots are taking over.

   1. Onzin456

    >Negerin die andere mensen idioten vindt.
    Laat me niet lachen

    1. Satty

     Ach je naam zegt het al. Totaal geen begrijp van en invloed op de wereld om hem heen dus dan pakken we iemands huidskleur erbij. Het zal wel.

   2. Bosche draak

    It takes one to know one Salty

 6. Diederik van Walsum

  Vera Bergkamp is zelf lesbisch en heeft daarnaast ook nog een Marokkaanse vader Pffffff…vandaar 🙂

 7. Diederik van Walsum

  Nog een minpuntje…..ze is Amsterdamse…woont in Amsterdam en voelt zich ook een Amsterdamse.
  En als je alles van haar leest, dan ….nee, het zou mijn vriendin vrouw niet zijn ….ook niet als ik vrouw en lesbisch was.

 8. Ries

  Waarom hebben die groenen eigenlijk kinderen? Om een nieuwe generatie te creeren van half-idioten? Als ze hun voortdurende gewauwel over het klimaat eens zouden praktiseren, zouden ze al een goed eind op weg zijn. Geen kinderen, betekent namelijk afzien van productievergroting, want ieder mens wil nu eenmaal meer…meer…meer. Het gevolg van het afzien van kinderen is, dat het klimaat op de meest krachtige wijze geholpen wordt. Echter, behalve zinloze maatregelen te eisen, gaan ze bij zichzelf niet te rade, onder het motto ‘Het mag iedereen raken, maar mij niet…’

  1. van Urk

   Je hebt al van die klimaatwaanzinnige groene vrouwen die absoluut geen kinderen op de wereld willen gaan brengen.

   1. koeiepoep

    Die zijn slim. Die geven het goede voorbeeld. De (aanstaande) overbevolking zal de wereld definitief over t randje van wat nog kan jagen. Zonder geboortebeperking, zal de mensheid vervallen in voedsel en waterrellen en zullen de overlevenden zich vertwijfeld afvragen: windmolens en warmwaterpompen? Werkelijk? Al dat geld weggegooid en niemand die eens dacht: voor dat geld kunnen we heel de 3e wereld voeden en onderwijzen en aan geboorteplanning gaan doen?

 9. Pescador

  belachelijk, wat een verschrikkelijke idioten.
  vooral opstaan tegen die linkse leerkrachten die de kinderen verkeerd informeren , maar wel de kleintje met de paplepel ingieten dat ze homo of lesbo moeten worden.

  we leven maar in een vreemde wereld op dit moment, zou dat komen door al doe CO2 in de lucht of door die G4 straling die straks G5 gaat worden waar we nog eens extra co2 gebruikende bomen voor gaan kappen en worden we dan nog gekker

 10. fusilier

  Heb niks tegen mensen die van de andere oever zijn, maar heb mijn zoon altijd wel voor gehouden,dat ik liever had dat hij met 2 meisjes thuiskwam, als met 1 jongen.

 11. DeBruijn

  Onze beschaving gaat ten onder, dat is mij allang duidelijk.

  Uit evolutionair oogpunt klopt het niet, maar dat mag je niet zeggen. Daar heeft dictatuur 66 wel voor gezorgd. Ook over transgenders mag je niets zeggen, want ook dat is natuurlijk. Als het natuurlijk was, dan heb je geen operatie nodig. Als iemand zijn been eraf wilt laten halen, dan noemen ze je ziek. Als je je geslachsdelen eraf wilt laten halen ben je normaal.

  Wetenshcappelijk gezien hebben transgenders een identiteitscrisis, maar dat willen organisaties als het coc en andere soortgelijke organistaties uit de boeken schrappen. Dit is pure censuur en compleet onwetenschappelijk. In Engeland krijg je de politie al aan je deur als je dit zegt.

  En het erge is, uit een studie in de VS en Canada is gebleken dat het aantal zelfmoorden onder transgenders zowel voor als na de operatie 18x zo hoog ligt dan bij anderen. Dus het probleem zit veel dieper.

  Een gevaarlijke ideologie die overal doorgedrukt wordt, helaas hebben weinigen het door. Nig steeds is ook niet bewezen hoe homoseksualiteit ontstaat, maar er is weinig bewijs dat het aangeboren is, het hangt van meer factoren af, zelfs ook culturele.

  Helaas worden onderzoekers van een seculiere universiteit in de VS die met deze bevindingen kwamen gelijk geboycot en bedreigd door de homoclubs.

  1. Vit

   @DeBruijn

   “Een gevaarlijke ideologie die overal doorgedrukt wordt, helaas hebben weinigen het door. Nog steeds is ook niet bewezen hoe homoseksualiteit ontstaat, maar er is weinig bewijs dat het aangeboren is, het hangt van meer factoren af, zelfs ook culturele.”

   Google eens op ‘Dick Swaab homoseksualiteit’

   1. Satty

    Dat is geen theorie waarover de wetenschap het eens is.

    Persoonlijk vind ik alles prima, ik ben zelf bi. Ook transgenders zal ik accepteren, tot een bepaald punt. Ik vind bv niet dat ze in een sport competitie als vrouw mogen meedoen en vind niet dat ze woordvoerster van bepaalde belangen organisaties mogen worden, ze zijn biologisch niet hetzelfde als mij.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Dat bedoel ik, maar als een onderzoeker zegt het is niet aangeboren, dan krijgen ze dreigbrieven van de homoclubs, worden lezingen verstoort door schreeuwen lhgbti’ers en dreigen ze met boycotten.

     Even voor de duidelijkheid, ik behandel iedereen met respect. Maar die idiologie daar verzet ik mij tegen. Sommigen willen al af dat je jongens en meisjes mag zeggen op scholen. Te gek voor woorden. Want laat staan dat je iemand kwets.

     Willen ze dat ik, jij, hij, zij, hem, haar uitgebreid wordt met haam of her.

     In New York state zijn al 89 genders erkent en mogen mannen zeggen dat zij vandaag vrouw zijn en naar de dames wc en kleedkamer. Dus je raadt al wat er gebeurd, viezerikken zeggen dat zij vrouw zijn om zo te gluren en lastig te vallen.

     Maar dat willen ze hier ook.

     Nogmaals ik behandel iedereen met respect, dus ik ben geen -foob of -hater, want daar is het COC goed in bij elke kritisch geluid dit te roepen. Ben ik niet!

 12. Vit

  Ach bonobo’s doen het ook en berberapen naar verluidt.

  1. DeBruijn

   Vit

   Ja en dolfijnen doden hun eigen baby’s wel eens, krokodillen eten hun eigen jongen wel eens op, onder bepaalde dieren komt incest voor, herten pissen over hun eigen achterpoten, enzovoorts.

   Dus dat is ook normaal, omdat het in de natuur voorkomt?

   1. Vit

    Lees nou maar wat Dick Swaab er over schrijft, die is niet echt de groenteboer op de hoek.

 13. Florissa

  We hebben een hele Sesamstraat generatie in Den Haag zitten ,nu komt er nog wat politiek gestuntel van een Trien die zich bezig houd met de Donald Duck ,D66 ,150.000 in een jaar ,en nivo 4 kleuterklas. Wie zoiets aanneemt is niks wijzer ,en die moeten ons vertellen wat goed is ,stakkers zijn het .

 14. Heras

  Wat een belachelijk gedoe. Laat die kindeten met rust. Dit soort onderwerpen is iets voor de opvoeders en moet niet teruggevonden worden in een kinderblad. Ik hoop van harte dat d66 na de verkiezingen nog meer gedecimeerd is. Welke groep vertegenwoordigen ze eigenlijk in nederland?

 15. sakerhets

  @Satty
  Dit is geen seksualiteit. Ik weet niet of je enigzins in een moderne wereld woont maar bij mij in de buurt wonen 2 homo’s.

  In mijn buurt wonen zelfs 3 homo’s en een lebienne.
  En nog een zwarte man ( die speelt zwarte piet in ons dorp en vindt ie gewoon leuk) dus kan ik stellen dat ik redelijk modern woon!

  Dat is geen theorie waarover de wetenschap het eens is.

  Persoonlijk vind ik alles prima, ik ben zelf bi. Ook transgenders zal ik accepteren, tot een bepaald punt. Ik vind bv niet dat ze in een sport competitie als vrouw mogen meedoen en vind niet dat ze woordvoerster van bepaalde belangen organisaties mogen worden, ze zijn biologisch niet hetzelfde als mij.

  Nattuurlijk moet je alles accepteren ook FVD enz.
  Transgenders zijn mij eigenlijk te hysterisch en eigenlijk is die club zo klein dat je er niet eens aandacht aan moet besteden.

  @Rien Noppen
  Wie is hier eigenlijk geobsedeerd?

  Echte linkse vraagstelling !!

  Zo nu ff eten en uitloggen op DDS:)

  Adios.

 16. Pescador

  Test

 17. Pescador

  Ik heb geprobeerd hier 2x iets te plaatsen een keer heel erg netjes zelfs maar blijkbaar zit er een woord tussen wat niet wordt toegestaan,
  Dus dat heet censuur is de DDS soms ook zo links als de pest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.