Hypocriete opportunist Henk Otten blijft doorgaan: 'De partij moet meer worden dan de Baudet-fanclub'

Geen categorieapr 25 2019, 11:00
Dat is Forum voor Democratie al lang.
Gisteren was het wéér onrustig bij Forum voor Democratie. Partijleider Thierry Baudet maakte bekend op Twitter dat hij wilde dat Henk Otten quasi-vrijwillig zijn contract als medewerker van de Tweede Kamerfractie van de partij zou opzeggen. En snel een beetje.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1121081392044171264
Hoewel dit verpakt was als "we willen geen belangenverstrengeling aangezien hij de Eerste Kamer ingaat voor de partij" is dat natuurlijk onzin. Wat er feitelijk gebeurt is dat Baudet door heeft dat Otten de aanval op hem geopend heeft. Baudet slaat dus gewoon terug. En terecht.
Je zou denken dat Otten na zo'n actie van Baudet even pas op de plaats maakt. Helaas, niets is minder waar. De oud LPF'er is écht van zins om FVD in een nieuwe LPF te veranderen. Zo reageerde hij op de tweet van Baudet door te stellen dat hij het niet netjes vond dat Baudet dit publiekelijk deed. Vandaag zeurt hij vervolgens ook nog even in de Volkskrant:

De machtsstrijd binnen de nieuwe partij valt desondanks niet meer te ontkennen. Otten wil dat de partij meer wordt dan ‘de Baudet-fanclub’. ‘Daar kijkt hij misschien met een iets andere invalshoek tegenaan, dat heb je nu wel gemerkt.’

Dat is dus wéér een laaghartige aanval op Baudet. Volgens Otten verzet Baudet zich tegen diens voorstellen omdat hij wil dat FVD niets meer of minder dan een fanclub is ter meerder eer en glorie van zichzelf.
Knettergek, natuurlijk, zeker omdat iedereen weet dat Forum voor Democratie veel meer ís dan de Baudet-fanclub. Het is een behoorlijk volwassen partij, met een duidelijk platform, en met verschillende bekende namen (en intellectuelen) die allemaal een significante bijdrage leveren aan de agenda én het imago van de partij. De enige die dat niet ziet is Henkje Otten, maar dat komt eerst en vooral doordat zijn ego zo groot is als ons hele land.
Het ergste aan deze laaghartige aanvallen van Otten is dat hij ze bewust plaatst kort voor de Europese verkiezingen, maar ná de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Hij heeft eerst zijn zeteltje in de Senaat (min of meer) veilig gesteld, en probeert Baudet nu feitelijk te chanteren: 'Als je mij m'n zin niet geeft zorg ik voor zoveel negatieve pers dat het resultaat bij de Europese verkiezingen flink gaat tegenvallen.' Dát is het spel dat Otten speelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten