Hypocriete opportunist Henk Otten blijft doorgaan: ‘De partij moet meer worden dan de Baudet-fanclub’

Dat is Forum voor Democratie al lang.

Gisteren was het wéér onrustig bij Forum voor Democratie. Partijleider Thierry Baudet maakte bekend op Twitter dat hij wilde dat Henk Otten quasi-vrijwillig zijn contract als medewerker van de Tweede Kamerfractie van de partij zou opzeggen. En snel een beetje.

Hoewel dit verpakt was als “we willen geen belangenverstrengeling aangezien hij de Eerste Kamer ingaat voor de partij” is dat natuurlijk onzin. Wat er feitelijk gebeurt is dat Baudet door heeft dat Otten de aanval op hem geopend heeft. Baudet slaat dus gewoon terug. En terecht.

Je zou denken dat Otten na zo’n actie van Baudet even pas op de plaats maakt. Helaas, niets is minder waar. De oud LPF’er is écht van zins om FVD in een nieuwe LPF te veranderen. Zo reageerde hij op de tweet van Baudet door te stellen dat hij het niet netjes vond dat Baudet dit publiekelijk deed. Vandaag zeurt hij vervolgens ook nog even in de Volkskrant:

De machtsstrijd binnen de nieuwe partij valt desondanks niet meer te ontkennen. Otten wil dat de partij meer wordt dan ‘de Baudet-fanclub’. ‘Daar kijkt hij misschien met een iets andere invalshoek tegenaan, dat heb je nu wel gemerkt.’

Dat is dus wéér een laaghartige aanval op Baudet. Volgens Otten verzet Baudet zich tegen diens voorstellen omdat hij wil dat FVD niets meer of minder dan een fanclub is ter meerder eer en glorie van zichzelf.

Knettergek, natuurlijk, zeker omdat iedereen weet dat Forum voor Democratie veel meer ís dan de Baudet-fanclub. Het is een behoorlijk volwassen partij, met een duidelijk platform, en met verschillende bekende namen (en intellectuelen) die allemaal een significante bijdrage leveren aan de agenda én het imago van de partij. De enige die dat niet ziet is Henkje Otten, maar dat komt eerst en vooral doordat zijn ego zo groot is als ons hele land.

Het ergste aan deze laaghartige aanvallen van Otten is dat hij ze bewust plaatst kort voor de Europese verkiezingen, maar ná de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Hij heeft eerst zijn zeteltje in de Senaat (min of meer) veilig gesteld, en probeert Baudet nu feitelijk te chanteren: ‘Als je mij m’n zin niet geeft zorg ik voor zoveel negatieve pers dat het resultaat bij de Europese verkiezingen flink gaat tegenvallen.’ Dát is het spel dat Otten speelt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Catalaanse kok

  Quote: Hoewel dit verpakt was als “we willen geen belangenverstrengeling aangezien hij de Eerste Kamer ingaat voor de partij” is dat natuurlijk onzin.
  Micheal stelt dus dat Baudet met handen vol meel in zijn mond spreekt
  Wat er feitelijk gebeurt is dat Baudet door heeft dat Otten de aanval op hem geopend heeft.
  Over snel van begrip zijn gesproken
  Baudet slaat dus gewoon terug.
  Via Twitter , waar kennen we dat ook alweer van?

 2. Catalaanse kok

  Quote: De enige die dat niet ziet is Henkje Otten, maar dat komt eerst en vooral doordat zijn ego zo groot is als ons hele land.
  .
  En wie zijn ego bestrijkt de gehele boreale wereld?

 3. Rien Noppen

  Baudet is een politieke amateur en beseft kennelijk niet dat hij met die debiele tweet de machtsstrijd binnen het FvD publiek heeft gemaakt.

  De komende dagen zullen we van het doorwrijven in die zelfgemaakte vlek kunnen genieten.

  1. Augustus

   Of hij is juist, in tegenstelling tot andere partijen, transparant over de stand van zaken. Minder achterkamertjespolitiek zou Nederland veel goeds doen.

  2. poldi

   Ja Rien, jouw haat jegens Thierry Baudet is opverduidelijk.
   En nu terug onder je wegkijk steen.

   1. Dik

    @Poldi: Je voert een zuigtrol, niet doen joh!

  3. Top

   Blablabla blaaskaak/pisvlek. Van ‘zelfgemaakte vlekken’ heb jij natuurlijk het meeste verstand. Je ben zelf een grote vlek, zeker, als je je luier niet om heb. Pleziervlekjes kan bij jou al jaren niet meer.

   1. edoc431

    Top wat jij nu doet een zuigtrol eerste klas voeren, dat vindt ie prachtig beter negeren die rioolrat, daar heeft ie een bloedhekel aan, lees er gewoon overheen dat doe ik ook .

  4. Hartenheer

   Dat valt niet mee hé Noppes zo openlijk
   Als je bent gewent dat alles in de achterkamertjes geregeld wordt.

 4. Ries

  Laten we vandaag maar eens Niet reageren op de trollen!

  1. Catalaanse kok

   Goed plan.

  2. Dik

   “Laten we vandaag maar eens Niet reageren op de trollen!”

   Beter nooit!

 5. Jumping

  Wij leverden vroeger Links en Rechtdraaiende yogurt.
  In de koeling stond nog een emmer, met Linksdraaiende yoogurt.
  Zijlstra/ Plasschaert / vdSteur/ Mansveld/ Teeven / Opstelten / Weekers / Verdaas en van Miltenburg.
  Johan Houwers / Timmermans en Donner stonden er ook nog, in een ander emmertje.

 6. Marija

  Otten bevuilt zijn eigen nest, dat zegt wat over hem.
  Hij moet uit FVD verdwijnen want het blijft zieken.

  1. Catalaanse kok

   Otten ziet de belemmeringen en mogelijkheden voor een verdere groei.
   Naar een man met zijn kennis en netwerk kan men beter luisteren.
   Ik ben het niet met zijn politieke standpunten eens maar heb wel respect voor de man zijn organisatorische en financiële capaciteiten.
   Hij gaat voor resultaten en niet voor mooie verhaaltjes, dat moge duidelijk zijn.

 7. Meriadoc Brandebok

  Iedereen kan de popcorn erbij pakken. De LPF-toestanden gaan beginnen.

  Otten heeft overigens gelijk dat de partij min of meer een Baudet-fanclub is. Het is Baudet wat er de klok slaat en zijn meest stupide uitspraken worden verwelkomd.

  Otten wil Forum omvormen, zoals de Volkskrant terecht schrijft, tot een Bolkestein-achtige VVD. Een professionele bestuurderspartij waar dom gezwam over een boreaal Europa, een Nexit, of dergelijke, geen plaats heeft.

  1. Peter Oudshoorn

   Tjongejonge wat haat jij Baudet, arme Meriadoc. Slaap je nog wel? Op handen zijnde veranderingen maken je erg zenuwachtig, dat is duidelijk.

   1. Catalaanse kok

    Jaja, Peterje prefereert de tijden van vroeger toen alles nog goed was.
    Maar verwijt anderen bang te zijn voor veranderingen.
    Hypocriet?

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik slaap ’s nachts prima, bedankt.

    1. Top

     Natuurlijk slaap jij goed Guusje. Maar dat komt meer doordat je aftakelt en zo te lezen, erg snel ook.

     1. Dik

      @Top: +1

     2. Meriadoc Brandebok

      @Dick:
      1 + 1 = 2
      + 1 = 3
      + 1 = 4

  2. Saskia Haan

   Hoe het ook zal verlopen.. Als Otten met Lijst Otten verder gaat met minimaal 8 zetels, waarmee hij dan veel macht krijgt, want hij kan huidige kabinetspartijen aan meerderheid helpen ( Dus geen Nexit bijvoorbeeld, Islamitische scholen van harte welkom, als zij het zelf betalen..) Als dat gebeurt..ik denk dat Baudet dan moet uitkijken..want dan gaan zijn oorspronkelijk fans, Nederlanders, hem haten om dit alles.. Dan zijn de kartelpartijen tegen hem, maar uiteindelijk een zeer groot deel der Nederlanders ook.. Ik vermoed dat Baudet eerst gaat bezien, hoe de verdeling in de Eerste Kamerfractie er uit gaat zien.., kat uit de boom kijken,.. hoeveel kiezen kant van Otten, wie staan achter mij.. ? En dan een ingreep als het veilig is, dus minder dan 8 die kiezen voor Otten.. Maar eerlijk gezegd, denk ik dat de kiezers zulke toestanden niet willen in een partij, die willen één ruzie nog wel gedogen, maar als de ruzie ertoe leidt dat ‘het politiek inhoudelijke’ zo verwarrend overkomt, met tegenstrijdigheden, dan haken mensen af.. De collegeonderhandelingen in Zuid-Holland zouden best wel kunnen slagen als Otten daar de meerderheid der ‘zieltjes ‘heeft en dan kan ie de afkeuring van Baudet weerstaan..en zo krijg je het dus straks dat de éne provincie met FvD wel windmolens accepteert en de andere niet… heel verwarrend.. het is alsof je naar de Chinees gaat en je verwacht Chinees eten en je krijgt rode bietjes.. dat eet je niet, dat accepteer je niet..

 8. Peter Oudshoorn

  Het is duidelijk dat Baudet niet terug schrikt voor het gevecht, op welk moment dat ook moet plaatsvinden. Ik ga die jongen hoe langer hoe meer waarderen.

  Nu nog Otten met een ferme schop onder zijn reet eruit trappen en het FvD kan weer op volle kracht vooruit.

  Wie kent Henk Otten nog over een week?

  1. Catalaanse kok

   Quote: Wie kent Henk Otten nog over een week?
   .
   Uit diverse berichtgevingen blijkt dat alle kandidaten voor de provinciale staten een gesprek met Otten gehad hebben en niemand met Baudet.
   Zegt mij genoeg.

   1. Peter Oudshoorn

    Speciaal in Jip en Janneke-taal voor de debieltjes onder ons: “Wie van de kiezers herinnert zich Henk Otten nog over een week”?

    1. Catalaanse kok

     Het gaat nu om de verkiezingen voor de eerste kamer.
     De leden van de provinciale staten, welke de eerste kamer kiezen, kennen Otten en niet Baudet.
     Balletje kan dus wel eens raar gaan rollen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik sluit niet uit dat er een batterij statenleden is die het met Otten eens zijn.

     2. Catalaanse kok

      Inderdaad Merijn.
      Als Baudet slim was geweest, had hij nu een beetje mee bewogen om alle stemmen binnen te houden. Nu neemt hij een groot en verstrekkend risico.
      Otten is een uitstekend strateeg. Die laat weinig aan het toeval over.
      De mening van de statenleden is op dit moment het belangrijkste.

     3. Meriadoc Brandebok

      Juist. Dit lijkt een politieke coup.

    2. Julian

     Wie van de kiezers herinnert zich of begreep de overwinningsspeech van Baudet?

   2. Top

    ‘Zegt mij genoeg’. Ja als je een IQ heb zoals jij, ter grootte van je schoenmaat, dan is het voor jou duidelijk. Waren er nog geen vlokkentesten voordat jij te water gelaten werd.

    1. Meriadoc Brandebok

     De met pedofiele verlangens vervulde Top gooit een drol over de schutting.

    2. Original NL

     TOP
     ++10..LOL.

    3. Dik

     @Top: +1

  2. Heinz

   U laat wel gauw een van uw politieke helden vallen, Peter❗Geen mentaliteit, kort samengevat.

   1. Dik

    @Heinz: Maar jij zegt in feite helemaal niets, nooit.

  3. Ikbenhetbeu

   Iedereen kent Henk Otten nu als een vieze rat, hoop inderdaad dat ze hem er snel uittrappen.

 9. Ritter

  Het patroon is steeds hetzelfde……………klagers lopen naar de gevestigde media die maar al te graag dit soort dingen publiceren.

  We hebben het bij Pim Fortuyn gezien en ook bij Geert Wilders.

  Hetzelfde zien we in de VS waar tegenstanders van Trump naar de aldaar gevestigde media lopen om te klagen en te jammeren over Trump als ze bij Trump hun zin niet krijgen.

  Uiteraard worden dan dit soort klaag verhalen zonder enige kritische noot van de krant gepubliceerd.

  Kortom, klagers weten de de gevestigde media aan “hun kant” staan.

 10. Saskia Haan

  Hoeveel zetels komen VVD, CDA, CU en D’66 tekort om een veilige meerderheid te krijgen in de eerste Kamer? Ik meende acht.. Stel nu dat Otten minimaal 8 FVD-ers in Eerste kamer achter zich krijgt ( Hij sprak enkel met deze kandidaten, lees ik..) , of het nu binnen of buiten een FvD-fractie is.. stel hij gaat zich afscheiden..Lijst Otten.. Wat heeft Otten dan een macht…hij is dan los van alles..4 jaren absolute macht..hij kan bepaalde zaakjes regelen politiek voor zijn sector…geen verantwoording meer, maar wel de man met de meeste macht… de kiezers volledig negerend.. Als dat zou gebeuren, nou, dan heeft Baudet wel iets op z’n geweten..dan kan de VVD de milieuwetgeving er doorheen rammen en al die andere zaken (Turkije bij de EU etc, etc..) een nachtmerrie… dus kijk volgende keer goed uit bij zulke partijen als FvD, laat zo’n partij eerst maar eens zien wat het waard is..je kunt het 4 jaar later alsnog stemmen, dan weet je inhoudelijk meer..

 11. Fortiori

  Ephimenco in Trouw vandaag: “Laat ik eerst zeggen dat ik in Baudet de grootste hindernis zie voor de ontwikkeling van FvD. Met zijn sectarische overpeinzingen, bedenkelijke referenties, provocaties en arrogante agressieviteit, laat hij zien dat hij zich eerder door zijn puberale driften laat leiden dan door een volwassen politieke strategie” .
  Otten krijgt de zwarte Piet terwijl kort daarvoor de veren niet waren aan te slepen. Het is allemaal theater, theater Baudet.

 12. Robert75

  Hoewel dit verpakt was als “we willen geen belangenverstrengeling aangezien hij de Eerste Kamer ingaat voor de partij” is dat natuurlijk onzin. Wat er feitelijk gebeurt is dat Baudet door heeft dat Otten de aanval op hem geopend heeft. Baudet slaat dus gewoon terug. En terecht.

  ……………………………………………………………………………………………………………

  Dit lijkt me dus complete onzin wat hier geschreven wordt aangezien Hiddema gisteren bij Pauw zei dat het intern al maanden bekend was dat Otten zou stoppen als fractiemedewerker omdat hij de eerste kamer in zou gaan.

  1. Catalaanse kok

   En Otten kent het spreekwoord: Geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt.
   Hij zal niet eerder zijn contract opzeggen dan wanneer een nieuw contract is aangegaan. Lijkt mij ook volkomen logisch.

   1. Robert75

    Er wordt nu de indruk gewekt dat men verzocht heeft aan Otten om op te stappen wegens dat interview die hij aan het NRC heeft gegeven. Maar dan kan geen sprake van zijn als het een aantal maanden bekend was dat die zou stoppen omdat die eerste kamer in zou gaan.

    1. Catalaanse kok

     Eigenlijk, feitelijk, als het ware stelt u terecht dat Baudet, gesteund door DDS, een stukje voor de bühne opvoert.

 13. Rosasolis

  Inderdaad wordt het steeds onrustiger in de FvD. Gisteren werd er op de ochtend nieuws verteld dat T. Hiddema veel te veel geld in handen kreeg van de gemeente Maastricht…”voor de bescherming van zijn veiligheid”. Een nu moet hij dit enorme bijdrage terugbetalen, omdat hij woont en werkt ook in Amsterdam.
  Laat Baudet doorgaan met zijn bizar speeches over Borealis, de uil van Minerva, en oeki……. Meer heeft hij blijkbaar niets te vertellen. Inmiddels heeft nu Zeeland besloten dat ook dit provincie niet met de PvD kan samenwerken; na Noord-Holland,
  Friesland, Gelderland, en Drenthe.

 14. poldi

  Otten dient zich te beheersen en als hij Baudet wil bijsturen moet hij dat niet via
  de media spelen; waar is deze man op uit? Op een voortrekkersrol binnen het Forum? Daar heeft Otten niet de capaciteiten voor en al zéker niet de allure!
  Otten moet zich op de vlakte houden en Baudet willen adviseren waar nodig.
  Als Otten zó door blijft gaan zie ik hem liever nog vandaag dan morgen vertrekken.

  1. Niet L niet R

   Geheel met jou eens!!!!!

 15. Politiek Profeet

  Otten is een zakenman pur sang, een elitair gevormd persoon die voor geldelijk gewin gaat.
  De multinationals en andere belanghebbenden met geld/macht hebben Otten al in hun klauwen.
  Het gehele forum zal net als de LPF imploderen, zichzelf ten gronde richten.
  Elke stem op het forum was bij voorbaat al een kansloze, had de PVV maar groter gemaakt ,dan was de macht van de roverskliek rutte in de eerste kamer gebroken geweest.

  1. Catalaanse kok

   Quote: Otten is een zakenman pur sang, een elitair gevormd persoon die voor geldelijk gewin gaat.
   .
   Jazeker, gelukkig zijn er ook nog echte rechtse mensen.

 16. Korporaal Monty

  De PVV heeft deze problemen niet.
  Met maar één lid is Wilders alleen heerser.

  Misschien een idee voor Baudet, houd alles wel zo overzichtelijk.

 17. Niet L niet R

  In een woord, die meneer moet zich diep schamen!
  Als het een vent is zegt hij sorry tegen de kiezers die op hem gestemd hebben voor de eerste kamer!
  Zonder sorry gaat hij af als een gieter!

 18. Beukman

  Merkwaardig. Heeft Baudet niet verklaard dat er een gezond verschil van mening is binnen de partij? Is het mogelijk dat deze rel letterlijk niet bestaat, behalve dan in de ogen van de pers – inclusief DDS – die immers leeft van rellen?

  Voor het geval er echt iets gaande is: Baudet is een amateur, een vlieggewicht, ook nog eens met een groot ego en een Messiascomplex. Otten is een ervaren man met een zo op het oog klein ego, een pragmaticus bovendien.
  Als Baudet verstandig is dan telt hij eerst tot tien, en maakt daarna een afspraak met Otten om dingen door te praten. Ze hebben elkaar nodig, ze zijn beiden onmisbaar voor hun partij. En als ik Baudet was zou ik inbinden en een toontje lager gaan zingen.

 19. Rien Noppen

  Ik stel voor dat het FvD zich opsplitst in een pragmatisch-bestuurlijke en een lavendel-boreale variant.

  We hebben dan drie rechtspopulistische partijen in ons land en die gaan samen uiteraard de meerderheid behalen en ons land opstuwen in de vaart der volkeren.

  1. Beukman

   Zelfs puberblog geenstijl spreekt al van twee vloten: de Boreaal en de Redelyckheit.

 20. Catalaanse kok

  Otten is de strateeg die alles tot in de puntjes plant.
  Die een hekel heeft aan verrassingen.
  Ben er van overtuigd dat alles gaat verlopen zoals hij uitgedacht heeft.
  Otten bedonderen komt je altijd duur te staan.

  1. RPML

   Inderdaad, Otten is gepokt en gemazeld, kent het spel en de knikkers. Hij ziet de FvD als een internetbedrijf met een politieke tak, zo is het ook opgezet. De toestanden bij de LPF zijn zijn leerschool geweest, die valkuil trapt hij niet ook nog eens in.

   1. Catalaanse kok

    Otten heeft de gesprekken gevoerd met de statenleden, welke de senatoren voor de eerste kamer kiezen.
    Baudet met geen enkele, om wat voor reden dan ook.
    Wordt tijd dat Baudet zich dat gaat realiseren.
    Op goede mensen moet je zuinig zijn.

 21. RPML

  Het is allemaal opgeklopte sensatie door de pers. De rol van Otten was al bekend voordat de Statenverkiezingen waren geweest, het verschil van inzicht over de Nexit is ook al maanden bekend. Baudet heeft door de toevoeging ‘na een referendum’ zijn eventuele afgang allang ingedekt en er is gewoon interne discussie over dat punt. Dat blijft normaliter binnenskamers, maar doordat Otten de publieke arena betrad werd het zichtbaar. Baudet heeft met zijn flamboyantie het pad geëffend, maar om de achterban vast te houden is de partij nu niet gebaat bij uitspraken die de partij in diskrediet brengen… het allerbeste zou zijn Baudet zonder zijn riskante uitspraken. Baudet is als persoon een zeer prettig mens, maar zijn soms onbesuisde dadendrang en uitspraken beschadigen de partij. De pers probeert er nu met alle macht een rel van te maken; Baudet’s reactie is goed: ‘we hebben discussies, zoals dat binnen iedere democratische partij plaatsvindt’. Ik zie de uitspraken van Baudet zoals ‘boreaal’ gewoon als getreiter richting de pers; hij weet dat het een beladen woord is maar kent ook de andere betekenis; stiekem ligt hij in een deuk om de verkrampte pers die er een rel van probeert te maken. En dan komt hij enkele dagen later heel triomfantelijk melden dat hij slechts ‘noordelijk’ bedoelde…dat is nu precies wat Otten niet wil

  1. Meriadoc Brandebok

   Otten heeft zelf gezegd dat Baudets tweet niet handig was, en ook: “De gesprekken hierover zijn nog gaande en het lijkt me beter om deze tussen partijen te voeren en niet via twitter.” Dat het door de pers is opgeklopt lijkt me onjuist, want dit citaat illustreert de huidige verstandhouding tussen de twee heren.

   1. RPML

    Hiddema bevestigd mijn beeld en de uitspraken van Otten; niks aan de hand, was allang bekend. Nog even en Otten blokkeert het Twitter-account van Baudet…

    1. Meriadoc Brandebok

     Hiddema kan ook niets anders zeggen, maar er zijn inmiddels voldoende aanwijzingen dat de spanning in de FvD-top om te snijden is, op z’n zachtst gezegd.

 22. Politiek Profeet

  De ontwikkelingen geven weer eens aan dat een “profeet”het vaak aan het rechte eind heeft,Otten is de zoveelste semi-politieke graaier,een nieuwe club van idealisten(het forum dus) waar een zakenman eventjes lekker in kan gaan graaien….duidelijk toch?
  Weglopers van de enige echte Neerlands Bloed partij…de PVV, hebben een verkeerde keuze gemaakt, tijd om met het SCHAAMROOD op den kaakjes terug te keren naar de enige en echte Volkspartij, de enige echte partij die opkomt voor volk,vaderland, cultuur,gebruiken/gewoontes maar vooral voor de NEDERLANDER.
  Geen islam,geen asieltuig, geen woningsnood,geen armoede/voedselbanken,geen EU,geen Brusselse dieven en bovenal geen linkse deugmenschen/wegkijkers en gedogers meer.

  1. Saskia Haan

   Dit is voor mij ook de reden geweest om niet FvD te stemmen. Thierry Baudet maakt er nu toch een potje van. Gisteren tegen journalisten zegt hij nog: de wisseling van Penningmeester stond een half jaar geleden al vast en hij repte niet over 30000 euro van Otten.. Dat is toch minimaal onvolledig…Dit wil je als kiezer niet hebben.. Ik lees nu dat Thierry Baudet een voedselvergiftiging heeft. .alles ligt stil bij FvD afdeling er wordt niets beantwoord.. Hiddema wil van Otten af..want Otten gaf zichzelf en z’n bedrijf een vergoeding..Hiddema is zelf ook niet zo precies met z’n reiskosten.. wat valt me dit allemaal tegen zeg ! Zulke mensen een land laten besturen? Op dit moment zeker niet.. Nee inderdaad PVV is wel stabieler..daar is ook wel iets aan de hand, maar bestuurlijk in ieder geval niet..

   http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/hiddema-otten-moet-weg-als-bestuurder-forum/ar-BBWhOjY?li=BBoPOOe&OCID=HPDHP

 23. Larie Koek

  Zonder Otten gewoon doorgaan!

 24. 298SQ

  FVD heeft ruim 36.000 leden
  Ik ben actief lid van het Forum voor Democratie.
  Na het enorme succes bij de provinciale Staten verkiezing gaan we onze organisatie verder uitbouwen.
  Ik ga daarbij helpen. Ik ben vanaf 1994 ondernemer, ik heb er zin an !!!!
  Leve het Forum voor Democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.