Video! Met wortel en al – Sri Lanka organiseert klopjacht radicale moslims: 10.000 man voor 140 radicalen – 3 bliezen zichzelf en hun familie op

De politie en het leger van Sri Lanka zijn bezig met een ware klopjacht op zo’n 140 verdachten. Met zo’n 10.000 man kammen ze zo’n beetje heel het eiland door, met resultaat! Dat meldt het AD.

Ze zijn er goed klaar mee daar in Sri Lanka! Er wordt geen woord gerept over het bewaren van de vrede en kalmte. Vrijdag was de actie gestart en leverde al vrij snel  resultaat op. De vader en twee broers van Zahran Hashim, die wordt gezien als leider van terreurgroep National Thowheeth Jama’ath (NTJ) en zichzelf in het Shangri-La hotel opblies, zijn gedood. Leger en politie deden een inval in een pand dat mogelijk werd gebruikt voor het maken van bomvesten. De boel escaleerde direct en leverde een vuurgevecht op. Vijftien mensen vonden de dood toen drie terroristen zichzelf opbliezen.

Onder de doden dus de vader van Zahran, twee broers, hun vrouwen (ook Zahrans’ moeder) en mogelijk zes van hun kinderen. Één vrouw en kind zouden het hebben overleefd.

Naast deze situatie zijn er in heel het land nog zeker 100 mensen opgepakt, waarvan velen Syriërs en Egyptenaren zijn. Politie en leger krijgen (en accepteren) ook steun van verschillende paramilitaire specialisten, die hen tot nu al flink wat heeft opgeleverd.

Zo werden er op diverse locaties huiszoekingen gedaan waardoor er bomvesten en grondstoffen voor bommen werden gevonden. Ook is er schijnbaar een IS-vlag en -kleding gevonden, diverse ontstekingsmechanismes, duizenden metalen balletjes, staven gelatine-dynamiet en zelfs een drone.

Ook de belangrijkste moskee van NTJ kon vandaag rekenen op een inval. Vlak voor het middaggebed trapte de eerste laars de voordeur door. Buitenlandse journalisten die bezig waren met een interview met moskee-functionarissen werden gedwongen het pand te verlaten. Of hier ook iets gevonden is, moet nog blijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Tman

  Mooi zo,opjagen en afslachten dat tuig,in die landen is dat gelukkig nog mogelijk!
  Niks proces,humaan,mensenrechten en meer van dat misplaatst geneuzel.

  1. Joop Klepzeikert

   Mensenrechten zouden alleen voor mensen moeten gelden. Niet voor beesten.

 2. Joop Klepzeikert

  Sri Lanka heeft nogal wat ervaring met die tyfus Tamils, dus weten onderhand wel hoe je dat soort volkeren aan moet pakken. Wat mij nog steeds verbaasd is dat ze in de afgelopen 20 jaar zoveel van dat moslimtuig binnengelaten hebben.

  1. van Urk

   Het blijft een eiland met vele gevaren waar je niet voor vluchten kan.

   1. Joop Klepzeikert

    Ik zou daar ook niet willen wonen. Ook niet als alle Tamils en moslims van het eiland gelazert zouden worden, maar het zou wel stukken veiliger zijn zonder die terroristen.

    1. Korporaal Monty

     “het zou wel stukken veiliger zijn zonder die terroristen.”

     Overal is het een stuk veiliger zonder terroristen.

 3. Veteraan

  Ze vragen er zelf om door de islam als enige godsdienst toe te willen laten.
  Dus dit gaat misschien wel een land worden waar ze de moslims eruit flikkeren.
  En de goede mogen dan klagen bij hun zgn minderheid van radicale moslims.
  Mijn reet, het grootste gedeelte is radicaal, ze komen er alleen niet voor uit in de media.
  Waar dan ook ter wereld zijn moslims criminelen en moordenaars en misbruiken hun geloof heel makkelijk om bezittingen van b.v. christenen te stelen.
  Beproefde manier is b.v. beschuldigen van geen respect naar hun profeet en dan hun huizen en bezittingen in te pikken.
  En dat gebeurt overal.
  Ook hier in NL is de politiek te bang om het aan te pakken.
  En wat krijg je dan na 40 jaar alles toe te staan ?
  Tuig

  1. Joop Klepzeikert

   Mensen moeten eindelijk eens wakker worden en in gaan zien dat moslims geen mensen maar beesten zijn.

   1. Rien Noppen

    Kijk, zo klinkt racisme. Zo noemen antisemieten Joden ratten.

    Klepzeikert bralt racistische taal. Gelukkig is hij niet zo slim dat je het serieus kunt nemen.

    1. Siemien

     Jij bent zelf een racist, een islammongool met je jij-bak, je verschuilt je achter een uitspraak van iemand zodat jij je antisemitische gif hier kan projecteren, smeerlap dat je bent..

     1. Veteraan

      Trol hé @ Siemien.
      Verwacht je dat hij onder de indruk is ? Zo maar, na vele jaren trollen ?
      Hij lacht omdat hij je heeft, je reageert nl direct op hem en geeft hem zo zuurstof om te ademen.

     2. Dik

      @Siemien: Je loopt aan zijn lijntje en hij lacht je spugend uit! Jij zorgt ervoor dat hij blijft doorgaan.

    2. Jv

     Rien; vertel dat de slachtoffers van de moordlustige moslim bendes maar eens. Kijk naar de foto met dat onschuldige kind.
     Deze smerige beesten hebben maar een lot verdient en dat ik dumpen in een zee vol met witte haaien!
     Maar ja….. je vrouw, dochter, zoon of andere familieleden behoorden niet tot de slachtoffers.
     Dat je deze aanslagen ook nog goed durft te praten, geeft al weer dat het in jouw bovenkamer niet zuiver is. Je neemt het telkens svoor deze beesten op dus mankeerd er wat in je bovenkamer!

     1. Veteraan

      Trol hé @ JV
      Verwacht je dat hij onder de indruk is ? Zo maar, na vele jaren trollen ?
      Hij lacht omdat hij je heeft, je reageert nl direct op hem en geeft hem zo zuurstof om te ademen.

    3. Hartenheer

     #negeerriennoppen

   2. Mars020

    @Joop, let maar niet op Tante Rien, ze heeft weer eens last van haar maandelijkse ongemakje. Haar hormonen gaan dan aan de haal en wordt vochtig van al die beelden van dobberaars op zee. Verliefdheid doet rare dingen met mensen, dus moeten we haar maar even met rust laten. Als ze haar roze bril af heeft gezet, dan kan ze misschien weer rationeel denken?. Als straks haar hormonen weer op gaan spelen en ze begint hysterisch te worden, kunnen wij haar het beste lekker uit laten razen. Net als bij moeders thuis.

 4. AS210854

  Kan rutte nog wat van leren, die blijft nl hangen in de onderste steen zal oven komen.

 5. Jv

  Zo, dat is tenminste andere koek dan wat die ballen gehakt in Den Haag laten zien.
  Het is al vele malen gebleken dat dat moslimtuig maar een taalspreek en dat is geweld tot dat ze de hemelpoort hebben bereikt waar de beloofde maagden hen opwachten.
  Juridisch vervolgen helpt niet want zodra dit tuig vrij komt, gaan ze nog erger tekeer!
  Dus de beste oplossing is om, net als de IS deed, deze vijand voorgoed het zwijgen opleggen!

 6. Blokkeer-Fries

  Kijk, zo kan het ook! Aanpakken dat tuig.
  Daar kan justitie in NL nog wat van leren i.p.v. het bekeuren van (FOEI!) 131km/uur “criminelen” of het faciliteren van Ramadantournee’s.

 7. Willem Bever

  Verstandig besluit…..als ze niet economisch willen instorten

 8. Marija

  Oog om oog, tand om tand.
  Daar kunnen wij nog wat van leren t.z.t.

 9. Rien Noppen

  De moslimminderheid op het eiland gaat een afschuwelijke tijd tegemoet.

  1. Mars020

   Eigen schuld, moeten ze zich maar gedragen. Liever moslims een afschuwelijke tijd, dan de echte bewoners van dat eiland.

 10. fusilier

  De ledematen moesten ze bij elkaar zoeken om die onschuldige christelijke slachtoffers te identificeren.Maar sommige idioten op dit forum menen deze terroristen nog in bescherming te moeten nemen.

  1. Mars020

   Links tuig probeert alles wat moslims flikken goed te praten. Ze hebben alleen nooit argumenten, waarmee ze aan kunnen tonen, dat het een vreedzaam volk is. Ze lopen de hele dag te trollen en janken, dat het zulke lieve knulletjes zijn, die door ons met de nek aangekeken worden. Als je vervolgens aan zo’n trol vraagt om 3 positieve dingen te benoemen over moslims in Nederland, staan ze met hun bek vol tanden.

   1. Dik

    @Mars: Vraag maar eens naar de voordelen van islam.

    1. Mars020

     Die zijn er niet!..

  2. Bosche draak

   Rien Noppen is zo’n walgelijk wangedrocht, met z’n eeuwige afzwakken van de feiten.
   Blijkbaar is uit z’n nek lullen het enige wat die kansloze stumper nog rest in het leven.
   Misschien ook de reden dat die zwakzinnige nog niet van het forum is gesmeten.

 11. Heras

  Kijk, dat is nu het juiste signaal afgeven. Je hebt best kans dat dit de eerste en de laatste aanslag zal zijn. Kunnen wij die soldaten niet lenen om in nederland die scholen en moskeeën te onderzoeken.

 12. shimeon

  Die noppes is ws ook zelf een terrorist …… niet waarschijnlijk maar hij is een terrorist,misschien kunnen we hem traceren?

  1. Dik

   @Shimeon: Negeren werkt beter!

 13. shimeon

  ken nog een uitstekende data specialist zal s vragen.

 14. Mars020

  Zachte heelmeesters maken nog steeds stinkende wonden. Alleen begrijpt onze regering dat nog niet helemaal. Als bij ons een aanslag wordt gepleegd, dan heet zoiets een incidentje of verwarde man, lage suikerspiegel enz. Daar doen ze niet aan suikerspiegelaars en ander geitenwollensokken geleuter. Gewoon met wortel en tak uitroeien dat vuilnis.

 15. Ome Wim

  Op Sri Lanka weten ze tenminste hoe je dat moordenaarstuig moet aanpakken, hier zijn het “verwarde” mensen die worden opgevangen en gepamperd in een *** hotel omringd door (s)linkse zielenknijpers en pro-deo advocaten.

 16. Dik

  Het is doodstil in de msm

  “De aanslagen in Sri Lanka op eerste paasdag waren de ernstigste georganiseerde geweldsorgie met een religieus stempel sinds de aanslagen van 11 september 2001. Er zullen er meer volgen, vreest Open Doors, de organisatie die jaarlijks op een rijtje zet waar en hoeveel christenen er wereldwijd worden onderdrukt, gevangen gezet of vermoord. Het gaat om 245 miljoen christenen in meer dan 70 landen. ‘Hun geloof komt hen duur te staan’, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling.”

 17. Dik

  ‘Nu geweld en spanningen toenemen is het noodzakelijk na te denken hoe we ons hier tegen weren. De islam was vroeger iets van ergens ver weg, nu wonen ze bij ons om de hoek’
  • Gabriël van den Brink

 18. Ome Wim

  Hebben er maar 3 zichzelf opgeblazen ?, wat jammer, hadden ze alle 140 moeten doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.