Niks belastingverlaging! Overheid in dit tempo nu al bijna door duurzaamheidsbudget voor 2020 heen!

Geen categorieapr 21 2019, 16:00
Niet alleen bij de subsidie voor elektrische auto's stevent de overheid af op een flink gat in de begroting, ook bij de subsidie voor de verduurzaming van woningen gaat het mis. De maatregel blijkt zó populair dat zelfs het potje voor 2020 in dit tempo al bijna op is!
Woningcorporaties en grote particuliere verhuurders kunnen met een potje van een slordige 78 miljoen euro flinke korting krijgen op het isoleren van woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Wie nog wil verduurzamen, moet echter haast maken! Na 30 juni neemt het ministerie van Binnenlandse Zaken geen aanvragen voor duurzaamheidssubsidie op. Ze zijn nu al door die 78 miljoen euro heen en in het huidige tempo, is de pot voor 2020 deze zomer ook al bijna leeg! Er is nu namelijk al voor 94 miljoen heffingskorting aangevraagd.
Dit zou wel eens behoorlijk grote gevolgen kunnen gaan hebben, en niet alleen omdat er binnen de kortste keren een gat in de begroting ontstaat vanwege de aanvragen. Al die geïsoleerde huizen met zonnepanelen gaan een aardige impact hebben op de belastinginkomsten van de overheid. Om het simpele feit dat minder gas- en elektriciteitsverbruik, waar nota bene al flinke belastingverhogingen op zijn geweest, ergens zullen moeten worden gecompenseerd. Hoe gaat dat steeds groter wordende gat gevuld worden? Bedenk ook dat die 'Teslasubsidie' makkelijk 4,5 miljard extra kan gaan kosten. Heeft Jesse Klaver nog wat potten goud bij bedrijven ontdekt of gaan we weer vrolijk lenen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten