Sneu FNV zet arbeiders voor aap met domme voorstellen, CPB: ‘hoger minimumloon kost 45.000 banen’

Het Nationaal Beraad van FNV bondgenoten. Bron: Flickr / FNV Bondgenoten
Foto: Het Nationaal Beraad van FNV bondgenoten. Bron: Flickr / FNV Bondgenoten

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben laten weten dat het FNV-voorstel om het minimumloon te verhogen met 33% juist negatief zal uitpakken voor de koopkracht! Volgens de werkgevers “zijn er andere manieren om de koopkracht te verbeteren”.

Heel verrassend is dat natuurlijk niet. Het is namelijk een achterlijk voorstel van het FNV. Een verplichte prijsstijging op arbeid van 33%!? Knettergek! Niet alleen zou zo’n drastische stijging banen doen verdwijnen naar het buitenland, maar gaan werkgevers dan weer op zoek naar EU-arbeidsmigranten.

DDS-redacteur Wout Willemsen schreef kort geleden nog:

“Dan zit je nog met het aantal banen dat gewoon zal verdwijnen omdat Nederlands arbeid ineens 33 procent duurder is geworden. Om nog maar te zwijgen over het flinke aantal banen dat wél overblijft, maar strijdtoneel van een concurrentiestrijd van arbeidsmigranten wordt, die volgens Nederlandse lonen moeten worden betaald en Nederlands’ eigen beroepsbevolking eruit concurreren.”

En inderdaad, zo is het!

Een hoger minimumloon is een extra aanleiding voor bedrijven om te investeren in ‘innovatie’ zoals achterlijke betaalzuilen bij de McDonald’s of het versturen van de post per ‘drone’, zoals Monatoetje Keijzer (CDA) onlangs nog voorstelde. Dat moeten we niet willen en daarom is het beter het minimumloon gewoon te indexeren voor de inflatie.

En dat laatste gebeurt al! Het brutominimumloon steeg afgelopen jaar met een kleine 2,3%. Als je verstandige uitgaven doet, zoals Willemsen stelt, kun je er van leven. Dat de werkelijke inflatie hoger ligt dan het CBS ons voorhoudt moeten we niet vergeten, maar behalve de minima leveren álle werknemers in door dit fenomeen.

Daar kunnen de werkgevers niets aan doen, de Europese Centrale Bank dan weer wel. Het Centraal Planbureau (CPB), dat in tijden van onzekerheid weinig kan voorspellen, maar dit dan weer wel blijkbaar, stelt: ‘een verhoging van het minimumloon met 5 euro kost ~45.000 banen’.

Concreet betekent het dat het verhogen van het minimumloon zoals FNV voorstelt kan leiden tot werkloosheid! Wie dit knettergekke voorstel bij de FNV bedacht heeft weten we niet, maar dat arbeiders op zoek moeten naar betere vertegenwoordiging staat buiten kijf.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Je hebt er slecht over nagedacht.
  Het is veel beter om banen te schrappen, doordat ze niet meer in te vullen zijn wegens te duur.
  Er zijn nu al veel te weinig mensen om alle banen te vervullen.
  Er worden 100.000den binnengelaten om die goedkope baantjes te vervullen.
  Het zou juist goed zijn als dit soort baantjes worden weg geautomatiseerd. Het zal tijd worden. Kunnen de, hoogopgeleide, Nederlanders tenminste werk doen met veel toegevoegde waarde.
  Hoe gek het ook klinkt, er is nu eigenlijk te weinig werkeloosheid.
  Doordat er werk zal worden gedaan waarbij meer waarde wordt gecreëerd en de salarissen hoger worden, wordt er ook weer meer uitgegeven.
  Dan ontstaat een vliegwiel effect.

  1.   

   Meneer Beton ;)
   Wel eens aan gedacht dat veel klein en midden bedrijven dit niet kunnen betalen ?

   Wel eens gekeken hoeveel belastingen en bijkomende kosten er bij een werknemer bij komen voor de werkgever ?
   Het is echt niet leuk meer kan ik u vertellen.
   En aangezien de hoge Heren alles slim in % doet, betekend iedere prijsverhoging (lees loon, product, brandstof) meer geld naar de schatkist…..waar het weer verdwijnt wegens wan beleid.

   Mvg,

   Bertus,

 2.   

  Dom rechts gebral van een student die de weg kwijt is.

  1.   

   RIOOLRAT WEET HET WEER BETER DE LINKSE MEEVRETER

  2.   

   Ga je lagere school eens afmaken. Dom figuur.

 3.   

  Het hele probleem zit hem nu juist in die goedkope arbeidskrachten die de banen markt voor de hollanders verpest.
  Het transport van nederland was de beste van europa nu zit al dat werk voor een appel en een ei bij de polenhongaren en roemenen, en die eikels kunnen niet rijden en kopen gewoon hun rijbewijs beuren bijna geen loon en zijn nooit thuis goedzo EU en in nederland is bijna geen woning meer te krijgen voor de nederlanders want daarin zitten polen hongaren en roemenen want die hoeven nblijkbaar niet eennfatsoendelijk loon te hebben want na 3 maanden werk gaan ze toch 6 maanden in de ww ( op onze kosten) goedzo EU.

  Dus gewoon uit de EU hebben we onze huizen en ons werk en onze DEMOCRATIE weer terug

  1.   

   Ja en de nederlanders kunnen verrekken, waar blijft de democratie.
   Dit kabinet heeft alles verpest voor de gewone man/vrouw.

 4.   

  FNV is een nep organistatie dat bij de Derp State, Illuminatie, Partijkartel hoort…

  Waarom anders hoort de top van de FNV bij de bezoekers van de Bilderberggroep ?

  Waarom loon verhoging eisen en niet gewoon BELASTING verlaging eisen ?

  Daar heeft iedereen wat aan….inclusief ik als werkgever, en de Bakker, en de Dakbeddekers, en de kruidenier….etc…

  Bertus,

 5.   

  Elke econoom kan je vertellen dat er maar 2 manieren zijn om de koopkracht te verbeteren.
  1: Belastingen en premies verlagen.
  2: Kosten voor werkgevers verlagen.

  Hogere lonen leiden enkel maar tot hogere kosten voor werkgevers, die dat in hun prijzen moeten doorberekenen om niet failliet te gaan.
  Van ons bruto loon gaat gemiddeld 52% af voor belastingen en premies.
  Dus elke €1,- loonsverhoging, die dus ook tot €1,- prijsstijging leidt, levert ons maar €0,48 op, waar door de prijsstijgingen een verlies van €0,52 over blijft.

  1.   

   Joop Klepzeikert

   Klopt voor 100%. +++
   Maar,……..belastingen verlagen?
   Dan wordt er tegen het , inmiddels, zeer linkse kabinet tegen de schenen geschopt!
   Links betekent al zolang het bestaat en tot nu toe, plukken, plukken om de eigen “apparatsjik” in comfortabele posities te hijsen!
   “Kielhalen” dit wanstaltig linkse kabinet!

  2.   

   ‘Als econoom’ zou je ook moeten weten dat er grote verschillen tussen economen zijn wat dat betreft.

 6.   

  Vanaf 1980 zijn de minimum lonen schandelijk achtergebleven bij het prijspeil, dus het lijkt me wel tijd voor een inhaalslag. Dat geldt ook voor de AOW.

  En laat de roverheid als grootste aanjager van de inflatie maar eens de eigen prijzen gaan matigen.

 7.   

  Het meeste geld gaat naar de bureaucratie, vreet geld
  Kleine bedrijfjes en gezinnen moeten dat in stand houden
  Sinds de 70er jaren worden kleine bedrijfjes al kapot
  gemaakt door de toestroom van buitenlanders.
  Bedrijfjes die aan zoveel theoretische eisen moeten
  voldoen, dat vele failliet gingen.

 8.   

  ” concurrentiestrijd van arbeidsmigranten”
  Mbt welke banen vindt concurrentiestrijd plaats?
  Straatvegers,sleufgravers,stratemakers,pizzakoerier,meer arbeidskennis/ervaring hebben 90% van de moslim statushouders niet!
  En dat soort arbeid gaan die gasten écht niet doen,niemand hoeft bang te zijn voor concurrentie,de import blijft lekker thuis,de geboortecijfers opkrikken!

 9.   

  Ik kan me wel wat voorstellen bij een claim als dit. Al is het maar demonstratief tegen al die lastenverhogingen die vooral de laagste inkomens het hardste treffen.

  Alles wordt namelijk steeds duurder. Energie (door het op leugens gebaseerde klimaatakkoord en klimaatwet), belastingen, zorgpremie, BTW, huur- en koopwoningen.
  Dit komt het hardste aan bij mensen met lage inkomens.
  Dus dan is een claim van 33% verhoging minimumloon niet zo’n gekke eis.

  Het is alleen jammer dat de FNV niet kijkt naar de oorzaken van de stijgingen: namelijk de klimaatreligie gebaseerd op leugens dat de mens een merkbare invloed op het klimaat heeft en de enorme kosten als gevolg van al die indringers/immigranten.
  Probleem is dus dat ze deze – niet onredelijke koopkrachtreparatie – eisen van werkgevers terwijl het de overheid is die de lasten heeft verhoogd.

  Beter zou zijn als de FNV zich in zou zetten om al die lastenverhogingen van dit linkse kabinet ongedaan te maken.
  Als FNV echt voor de werknemers is zou de FNV keihard actie moeten voeren tegen de klimaatmaatregelen en andere lastenverlagingen.
  Maar FNV is links, net als het kabinet en hoor je niet over de maatregelen.

  Natuurlijk zijn er veel betere plannen voor koopkracht: belastingvrije voet van 20.000 Euro, klimaathoaxmaatregelen van tafel (energiebelastingen afschaffen), BTW verhogingen ongedaan maken en juist verlagen, huren verplicht verlagen enz.. Maar dit zal niet gebeuren, de linkse elite van het partijkartel heeft de maatregelen besloten en dus gaat het gebeuren (totdat de echte oppositie, FVD, PVV en misschien SP (heb er weinig bij maar in ieder geval geen kartelpartij)) groot genoeg zijn om het tegen te houden.

  Maar de maatregelen zijn al zo’n beetje door het dictatoriale partijkartel besloten. Dus niet onderhandelbaar. Dit kabinet buit de gewone burger uit en zal geen cent trekken voor het netto verbeteren van de koopkracht (als er al iets bij komt dan wordt het er aan de andere kant weer afgehaald).

  Dus wat moet je dan als vakbond? Het kabinet zal de knip niet trekken voor de koopkracht. Nou ja dan maar bij de werkgever halen is dan de gedachte.
  Natuurlijk heeft dat negatieve gevolgen voor de economie, concurrentiepositie en bedrijven in Nederland. Maar ergens kan ik het nog wel begrijpen.

  Maar beter zou zijn keihard actievoeren tegen alle lastenverlagingen van het kabinet, en dan met name de klimaatmaatregelen en de kosten van immigratie.

  Zou een rechtse vakbond trouwens niet een leuk idee zijn? Aangezien rechts tegenwoordig meer voor het gewone volk is dan links. Links is tegenwoordig voornamelijk elite en zogenaamd zielige groepen. Gewone Nederlanders hoeven bij linkse partijen niet aan te komen, die worden door hen uitgebuit en onderdrukt.

  Verder is rechts meer realistisch als het op economie aankomt. Er moet zeker iets gebeuren aan koopkrachtherstel, maar niet zonder de economie te schaden.
  Stop met immigratie stop uitkeringen aan niet-Nederlanders, stop met alle klimaatonzin, stop financiering van meeste kunst en cultuur, geen geld meer naar NPO, geen geld meer naar instellingen of scholen op basis van religie (scheiding religie en staat). Moet je eens kijken hoeveel geld je dan hebt.

  Dan kun je de energiebelasting afschaffen, huren halveren, iets doen aan de idioot hoge huizenprijzen, belastingvrije voet van 20.000 (of meer), wegenbelasting afschaffen, BTW flink verlagen, BPM afschaffen, zorgpremie omlaag, de boete op ziek zijn (verplicht eigen risico) afschaffen.
  En ook gelijk weer fatsoenlijk geld uitgeven aan politie en defensie.

 10.   

  Ja idd, zelf ook ben ik een kleine ondernemer,de meeste werknemers hebben bij mij iets meer dan het minimum loon. De overheid hoort zich in mijn ogen niet met dit soort zaken te bemoeien en moet de markt zijn werk laten doen zo krijg je een gezond systeem. Anders ben ik genoodzaakt een klein bedrijfje hier 10 km over de grens erbij te nemen en mensen in te huren.En anders kom je weer bij de romenen en polen uit die straks de WW mee naar huis nemen.liever niet maar dat scheelt het bedrijfje 25000 per maand…. dus niet zo slim van de FNV

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!