Sylvana Simons WOEST om mediarapportages anti-racisme demonstratie: "parade van selectieve verontwaardiging!"

Geen categorieapr 06 2019, 19:00
Het is niet vaak dat we het moeten toegeven, maar Sylvana Simons heeft dit keer wél een punt. De dame is namelijk woest op de media omdat deze de anti-racisme demonstratie verkeerd zouden hebben weergegeven in nieuwsberichten. Zo zou alle aandacht zijn gegaan naar een 21-jarige dame uit Nijmegen die middels leuzen Thierry Baudet (FVD) bedreigde.
Volgens Simons heeft de media 'bewust veel aandacht besteed aan de 21-jarige bedreiger van Baudet' terwijl men 'nauwelijks aandacht gaf aan alle andere duizenden demonstranten die die dag aanwezig waren'. Of het bewust was zoals Simons stelt, weten we niet, maar behalve de 'Paf'-roepende dame was er weinig spectaculair nieuws te melden over de demonstratie.
Logisch dus dat de aandacht uitgaat naar datgene wat als schokkend werd ervaren. Echter is Sylvana er niet blij mee en zegt ze het volgende tegenover 6Inside:

“Na deze parade van selectieve verontwaardiging heb ik zoveel te zeggen dat ik eigenlijk niks wil zeggen.”

Tevens vindt ze het wrang dat de media veel aandacht hadden voor de bedreiger van Baudet, maar de overigen niet in beeld bracht. Wellicht maar beter ook:

“Niets van dit alles zagen wij terug in de landelijke media. Pas toen er aanleiding leek de demo en haar tienduizend deelnemers te criminaliseren naar aanleiding van het gedrag van 1 persoon kwam er interesse vanuit de NOS.”

Welkom in de wondere wereld van media, Simons! Welkom! Oprecht welkom! Dit is nu eenmaal hoe het werkt en dat is de reden waarom lieden als Arnold Karskens, Thierry Baudet (FVD) en anderen zo ageren tegen de media. Dus welkom 'in het team'!
Dat waar Sylvana Simons over spreekt is een reflex die we al decennia bij de media zien. Zo suggereren sommige academici dat media de demonstraties waarin gewelddadige taal en/of agressie wordt geuit meer zendtijd geven dan de demonstraties waar 'niets' gebeurt. Simpelweg omdat er geen schokkende beelden konden worden getoond.
Een tip voor de volgende anti-racisme demonstratie van Sylvana Simons is dan ook om lessen te trekken uit wat er vorige keer fout ging! Zo kan Simons wel wat lessen in guerilla marketing gebruiken om van daaruit strategieën te bedenken.
Maar héél stiekem was Sylvana natuurlijk blij met de aandacht. De demonstratie kwam tenminste in beeld, iets dat honderden demonstranten jaar na jaar niet lukt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten