Timmerfrans waarschuwt: ‘ideeën FVD leiden tot geweld’ – Baudet: “Deze man is gewoon een beetje de weg kwijt”

Forum-leider Thierry Baudet reageerde op de waarschuwingen van Frans Timmermans (PvdA), over dat zijn ideeën zouden leiden tot geweld. ‘Getikt,’ noemt Baudet de PvdA-spitzenkandidaat. Via The Post Online.

De reactie van Baudet kwam via het programma WNL op Zondag waar de FVD-voorman vandaag te gast was. Hier werd hem gevraagd wat hij vond van de uitlatingen van Timmerfrans, die vorige maand tijdens zijn campagne in Rotterdam het toch echt nodig vond om te waarschuwen voor ‘die idioot‘, zoals hij Baudet noemde. Zijn ideeën zouden namelijk tot geweld kunnen leiden (de ‘verdunning’ uitspraak) en de EU heeft ons 70 jaar vrede gebracht.

Baudet pareerde hem en verdenkt Timmermans er van nog wel een ‘doortrapte’ poging te doen om hem als racist af te schilderen. Gezien de reuring die afgelopen tijd werd gecreëerd door allerlei politici en journalisten, is dat nog helemaal niet zo’n gekke gedachte natuurlijk.

Timmermans is er van overtuigd dat er een stille meerderheid is die helemaal niets moet hebben van Baudet en andere anti-EU partijen en slaat dezelfde uitgekauwde taal uit die men overal uit de monden van EU-kopstukken terug kan horen: ‘geen politiek gebaseerd op haat, verdeeldheid en nationalisme’. Alsof dat ook maar ergens het geval is, laat staan in de context zoals Timmerfrans die probeert te schetsen. In dit hilarische stuk word punt voor punt de holle retoriek van Fransje gefileerd en kun je zien waarom Timmermans het verleden representeert en Baudet de toekomst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

125 reacties

 1. Jumping

  Laat deze Linkse, Demoniserende, Liegende en Wegkijkende Timmerfrans , maar kletsen.
  Hij weet niet beter.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. bejaarde

   Jumping: ga ik zeker doen.
   Er existeren in Brussel (EU) nu eenmaal alleen maar over het paard getilden, voor zichzelf denkend de wijsheid in pacht te hebben, zonder ooit zelf ondervonden te hebben, waar ze het volk mee opschepen.

 2. Beukman

  Timmerfrans heeft inmiddels – in Buitenhof – de term “idioot” voor Baudet teruggenomen: diens plannen “idioot” noemen ware beter geweest, zei hij.
  Timmerfrans wees er terecht op dat de aanhangers van Baudet en Wilders over de rooie gaan op het moment dat iemand hen verbaal stevig aanpakt, maar dat het kennelijk wél is toegestaan om andere politieke leiders verbaal te lijf te gaan.

  Overigens vind ik persoonlijk Baudet wel degelijk een idioot, hoe aardig ik hem ook vind. Ik mag dat zeggen, want ik ben geen politicus.

  1. DeBruijn

   @ Beukman

   Maar over het geweld is onzin en mensen bewust demoniseren, net zoals zij dat bij Fortuyn deden. Het lijkt een bewuste strategie en we weten allemaal waar het toe geleidt heeft.

   1. Beukman

    @DeBruijn
    Ik ben tegen het demoniseren van politici, maar dat is niet wat Timmerfrans doet. Hij legt keurig onderbouwd uit wat voor impact de woorden van Baudet kunnen hebben op mensen die niet sporen. Baudet is – in mindere mate dan Geert – een handelaar in angst.

    1. santiago

     Geert een handelaar in angst. Beukman, nu lees ik wel vaker onzin van je , maar dit slaat alles. Zeggen wat er werkelijk aan de hand is, maakt je een handelaar in angst. Misschien heb ik je verkeerd begrepen, maar als het wel zo is vind ik je heel erg raar.

     1. Beukman

      @Santiago
      De vraag is natuurlijk óf Geert zegt wat er werkelijk aan de hand is. Feit is dat angst zaaien zijn verdienmodel is. Al meer dan 10 jaar is het volgens hem “5 voor 12”. Check ook die omineuze filmpjes van hem met die nog omineuzere computergame muziek op de voorgrond, en zijn uitspraken over de oorlog met de “elites”.

      Ik vind het lullig voor je Santiago, want die Thierry is maar een slap watje, maar het wérkt gewoon niet meer, de bangmakerijen van Geert. Zijn boodschap is te absoluut, te weinig relativerend, te ver bezijden de alledaagse werkelijkheid. Zijn aanhangers lopen nu over naar volgende charlatan.

    2. Vit

     @Beukman

     “Hij legt keurig onderbouwd uit wat voor impact de woorden van Baudet kunnen hebben op mensen die niet sporen.”

     Van Rechtse mensen hoeven we dan ook niets te vrezen.

     1. Vit

      hoeven = hebben

     2. Beukman

      Ab-so-luut niet @Vit!
      Om Freuds woorden te parafraseren die hij schreef onder het formulier dat hij moest tekenen om Wenen te mogen verlaten, en waarin stond dat de Gestapo hem goed had behandeld:

      Rechtse mensen kan ik iedereen aanbevelen!

      🙂

     3. Viracocha

      Je kunt voor of tegen iets zijn. Maar om jezelf een ‘links’ of ‘rechts’ label op te plakken verkokert en vermindert overzicht over andere zaken.

    3. bejaarde

     Mensen die niet sporen???
     Of mensen die hun verstand gebruiken en niet als ratten achter de rattenvanger aanlopen?
     Beukie, laat mensen in hun waarde!!!

    4. koeiepoep

     “Kunnen hebben” is een aanname. En als woorden zo snel mensen die niet sporen kunnen veranderen in gevaarlijke ( lees: verwarde) mensen, weet ik nog wel een paar plaatsen, waar gevaarlijke mensen worden gekweekt.

   2. DeBruijn

    @ Beukman

    ‘Hij legt keurig onderbouwd uit wat voor impact de woorden van Baudet kunnen hebben op mensen die niet sporen. ‘

    Dat hebben we nog niet zien gebeuren, wel het omgekeerde: linkse mensen die alles geloofden over Fortuyn en met taarten met poep erin gingen gooien en later dat een linkse activist Fortuyn dood schoot.

    Dat kwam door de woorden van Kok, Melkert en Rosenmöler.

    Nu draait Timmermans het ineens om?

    De kogel en poeptaart kwamen van links. De doodsbedreigingen komen ook nog steeds van links.

  2. chrism

   Net zoals Timmermans bent u net zo een angsthaas , want ik vermoed en eigenlijk weet ik het zeker , dat u beide en met u al die andere achterlijke niet eens een confrontatie aandurven openlijk op TV met Baudet of zeg maar eens een gewoon debatje van luisteren en anticiperen met normaal repliek .

   Nee liever op de computer of schijnheilig achter de EU coulisse rond schreeuwen wat Baudet allemaal niet is .

   1 woord ervoor ‘Lafaards ‘

  3. Top

   En dat domme wijf van je, is ook getrouwd met een idioot. Zo herkenbaar.

 3. Rien Noppen

  “Timmermans is er van overtuigd dat er een stille meerderheid is die helemaal niets moet hebben van Baudet en andere anti-EU partijen”

  Ja, dat lijkt wel een feit. De speelhoek van Baudet c.s. betreft een minderheid.

 4. Beukman

  Overigens is Baudets opmerking over “homeopathische verdunning” (zie filmpje) inderdaad volslagen knots. Een homeopathische verdunning is immers een extreem kleine verdunning, vaak niet meer dan één molecuul in een glas met vloeistof. Wat voor problemen kan Baudet daarmee hebben indien toegepast op een samenleving?

  De vraag is: waarom erkent Baudet niet dat hij stom aan het lullen was toen hij dit zei?

  1. Rien Noppen

   Ik tilde ook wat zwaarder aan zijn uitspraak dat hij Europa weer blank wilde maken.

   1. Viracocha

    Rien Noppen is voorstander van omvolking. Een proces overigens dat al eeuwen plaatsvindt in afwisselend tempo.

    1. Rien Noppen

     “Rien Noppen is voorstander van omvolking.”

     Nee hoor, lieverd, hoe kom je daar zo bij?

     1. bejaarde

      Leugenaar: 1920 KALERGI

     2. Beukman

      @Bejaarde
      Couwenhove-Kalergi was een held, wiens naam de laatste tijd wordt misbruikt door nepnationalisten.
      Couwenhove-Kalergi trachtte na WOI met de oprichting van de Pan-Europese Unie een 2e Wereldoorlog te voorkomen.
      Couwenhove-Kalergi had het goed gezien: economische en politieke samenwerking zou misschien bijdragen aan langdurige vrede.
      Helaas was Couwenhove-Kalergi te laat. De Unie was nog niet sterk genoeg, toen ze in ’39 door de nazis werd verboden.

      Na de oorlog heeft Churchill veel ideeën overgenomen van Couwenhove-Kalergi.

      Man will be proud to say: “I am a European.
      – W. Churchill, 1948

     3. Viracocha

      1948 was ook het jaar waarin George Orwell zijn ‘1984’ schreef. Dit manifest getuigde van een grotere realiteitszin dan de fantasieen van Churchill.

     4. Beukman

      @Vira
      Met alle respect voor Orwell, maar ik denk dat je kan stellen dat er meer van Churchills droom is uitgekomen dan van Orwells nachtmerrie – tot nog toe.
      Overigens:

      A Socialist United States of Europe seems to me the only worth-while political objective today.
      – G. Orwell, 1947

    2. Beukman

     Inderdaad @Vira, omvolking is een natuurlijk proces, dat inderdaad al eeuwen aan de gang is. Het heeft ons geen windeieren gelegd!

  2. Vit

   @Beukman

   “Overigens is Baudets opmerking over “homeopathische verdunning” (zie filmpje) inderdaad volslagen knots.”

   Begreep je dat nou werkelijk niet?

   1. Vit

    Oké dan ik leg het nog een keer uit: Thierry is er voorstander van om mensen die terug willen naar land van herkomst daarmee te helpen.

   2. Beukman

    @Vit
    Dat die opmerking knots was?
    Zeker, onmiddellijk.
    Later heeft Baudet privé wel eens opgemerkt dat het inderdaad wat ongelukkig was geformuleerd. Hij had een lange dag achter de rug, en eerder die dag had hij met iemand nog een gesprek gehad over homeopathie.

    Allemaal heel begrijpelijk en vergeeflijk. Jouw held zou er goed aan doen om dit misverstand publiekelijk uit de weg te ruimen, zodat de kou uit de lucht is.

    1. Vit

     @Beukman

     “Later heeft Baudet privé wel eens opgemerkt dat het inderdaad wat ongelukkig was geformuleerd”

     In die zin dat velen het niet zouden begrijpen, jij dus ook niet.

     1. Vit

      @Beukman

      Als je nou eens wat beter luistert en leest wat hij schrijft of verteld en niet meteen in een vooroordeel springt want Baudet, kun je nog een hoop van hem leren, van Thierry mijn held.

      Rien is er Immuun voor maar wellicht kan ik bij jou nog wat bereiken want intelligenter.

     2. Beukman

      Sterker nog @Vit, het was totale onzin wat jouw Held beweerde. Homeopathische verdunning betekent een verdunning zo dun dat niemand het merkt.
      Waarom geeft de man niet gewoon toe dat hij fout zat? Van Geert weten we dat hij nooit een fout zal toegeven. Maar Baudet?

     3. Beukman

      @Vit
      Ik ben zeker niet intelligenter dan @Rien.
      Wél ben ik de heer Baudet iets minder onwelgezind dan hij dat is.
      Ik denk dat we allebei heel aardig op de hoogte zijn van wat Thierry zegt en schrijft. Maar ben jij dat wel?

     4. Vit

      @Beukman

      Lees nou eens een paar reacties terug, zo heeft jij het bedoeld, met steun en medewerking van de overheid vertrekken, dus niet om het grof te stellen eruit trappen.

     5. Viracocha

      Beukman is pas tevreden als de ander zijn ongelijk toegeeft. Heeft een volwassen man dat nog steeds nodig?

     6. Vit

      @Beukman

      “Ik ben zeker niet intelligenter dan @Rien.”

      Dat zou ik ook zeggen.

      “Wél ben ik de heer Baudet iets minder onwelgezind dan hij dat is.”

      Dat was al duidelijk.

      “Ik denk dat we allebei heel aardig op de hoogte zijn van wat Thierry zegt en schrijft. Maar ben jij dat wel?”

      Soms moet ik wat langer nadenken dat geef ik toe maar dat gaat meer over woorden die ik (nog) niet ken.

     7. Beukman

      @Vit vittert:
      “met steun en medewerking van de overheid vertrekken”

      Ik zou zeggen @Vit, laat Baudet dan toch vooral zelf oplazeren, die ongastvrije vent.

    2. Janna47

     @Beukje
     Zit er kou in de lucht dan? Gek dat wij dat niet merken….trouwens
     ik vond Baudet vanochtend bij WNL fantastisch, wat kan hij zich goed uitdrukken zonder verspilling van woorden….geweldig!
     Vond je ook niet?

     1. Beukman

      Niet gezien, @Janna. Die man krijgt trouwens wel erg veel media-aandacht, vind je niet? Van de week zat ie ook al bij de cultuurmarxistische Jinek van de linkse omroep met zijn mediageile muil.

      En zeker is er kou in de lucht. Zijn homeopathische verdunningsuitspraak wordt vrij algemeen ranzig gevonden, terwijl het in werkelijkheid gewoon totale onzin is.
      Waarom denk jij dat Baudet zijn blunder niet toegeeft, @Janna?

     2. Vit

      @Beukman

      Ik had eigenlijk wel verwacht dat jij de achterliggende gedachte wel zou begrijpen, of wil je gewoon nog even doordrammen?

     3. Peter Oudshoorn

      Ja Vit, Beukman wil doordrammen. Hij speelt voor hyena, denkt dat hij bloed heeft geproefd en laat nu niet meer los. Terwijl hij donders goed weet wat de bedoeling van de uitspraak van Baudet was. Beukman maakt zich hiermee natuurlijk wel onsterfelijk belachelijk.

     4. Beukman

      @Vit
      Ik vind gewoon dat de/een man moet zeggen wat hij bedoelt. Is dat te veel gevraagd aan een politicus? Jouw Held lijkt goddomme wel op een Tariq Ramadan: het ene zeggen, het andere bedoelen, alles vaag. Moeten we straks Baudet gaan beoordelen op wat hij niet zie, maar op wat hij – volgens anderen – bedoelde?

      Jezus Vit, ik begin van de weeromstuit Geert te missen. Bij hem wist je tenminste nog wat je aan hem had. Jouw Held is een slang met een gespleten tong. Kijk ook hoe hij zich uit dat Nexit-gedoe probeert te wurmen. Hij begint langzaam het respect te verliezen dat ik nog voor hem had.

     5. Rien Noppen

      @ Beukman,

      Hij krijgt inderdaad veel kritiekloze media-aandacht:

      Lotfi El Hamidi in het NRC: “Twee televisieoptredens afgelopen week. FvD-voorman Thierry Baudet mocht samen met zijn Europese lijsttrekker Derk Jan Eppink aanschuiven bij Jinek en WNL Op Zondag om over de Europese Parlementsverkiezingen te praten. Wie een stevige aanpak verwachtte kwam van een koude kermis thuis. Het waren gezellige onderonsjes, waar Baudet bij zijn voornaam werd genoemd en mooie voorzetjes kreeg om zijn standpunten feitenvrij te verkondigen. Zeg maar het tegenovergestelde van BBC-programma Hard Talk.

      Een kleine bloemlezing. Bij Jinek, over de interne markt: „Een soort bureaucratisch systeem om alle producten te standaardiseren [sic].” Over de Brexit: „Helemaal niet zoveel aan de hand […] valt allemaal enorm mee.” Over het kwijtraken van ‘onze’ identiteit: „Ga maar naar een gemiddelde straat, […] naar een gemiddeld marktplein op zaterdagmiddag in Nederland, je herkent in heel veel gevallen gewoon je eigen land niet meer.” Jinek, heel voorzichtig: „Wat bedoel je precies? Ik snap het niet zo goed.” Baudet: „Dat is dan heel merkwaardig. Ik denk dat ontzettend veel mensen in Nederland dat wel begrijpen. Wat dacht je van al die enorme flatgebouwen met al die schotelantennes die allemaal op Al Jazeera gericht zijn?” Bij de ‘rechtsgeoriënteerde ochtendshow’ van Rick Nieman, over de kritiek op zijn boreaalpraat: „Totale flauwekul.” Over de beschuldigingen van fascisme: „Fascisme is een linkse stroming, voortgekomen uit het communisme.”

      De man kan bij de publieke omroep zijn fact-free gewauwel onbelemmerd uiten omdat niemand hem stevig durft aan te pakken vanwege het effectieve frame van ‘demonisering’ .

     6. Beukman

      Je lijkt wel een oud wijf, @Eekhoorn, met je ziekelijke en kritiekloze verering van de nieuwe Messias. We zijn hier niet in Duitsland.
      Een politicus moet gewoon zeggen wat ie bedoelt, of die politicus nu Rutte heet of Baudet. Rutte beweert steeds dat hij niet bij de EU gaat werken zolang hij MP is. Stel dat hij tóch gaat. Hysterische woede breekt uit hier op DDS.
      Maar dan spreekt Rutte: “Jullie begrepen toch dat ik ik bedoelde dat ik wél bij de EU zou gaan werken?”
      En jij: “Ach sorry Mark, ik had jou even te letterlijk genomen, uiteindelijk gaat het om bedoelingen.”

      Waarom denk jij eigenlijk dat Baudet zijn bizarre blunder niet rechtzet?

     7. Beukman

      @Rien
      Kijk kijk, je zou bijna denken dat Lofti (goeie columnist trouwens) hier meeleest; zijn stukkie staat pas net in de krant. Inderdaad een hele opsomming van Baudets wauwelarijen en vage beweringen.

      Hier de laatste regels van het stukkie:

      Maar voor een blauwdruk van het accommoderen van radicaal-rechts moet men in Nederland zijn. Uit angst het sluimerende onbehagen weer over het hoofd te zien (Fortuyn!) heeft het rechts-populisme een volwaardige plek gekregen in de krantenkolommen en talkshows. Dat daarmee journalistieke principes worden losgelaten wordt op de koop toe genomen.

     8. Peter Oudshoorn

      Jij maakt de upgrading naar ‘bizarre blunder’, Beuk. Ik heb er verder niemand over horen zeiken. Vit heeft je al het een en ander uitgelegd, maar dat stopt dat infantiele drammen van jou niet, kleuter.

      Ik heb helemaal niets met Baudet. Maar alle andere politici zwammen en liegen er doorgaans nog harder op los. Daar hoor ik je nooit over, gek is dat.

      Je bent een ronkende, selectief winkelende extreemlinkse zakkenwasser. Maar van mij mag je Baudet onderuit halen hoor, ik vind het ook een nitwit.

     9. DeBruijn

      @ Beukman

      Zonder vloeken kun je ook een punt maken.

     10. Vit

      @Beukman

      “Jouw Held is een slang met een gespleten tong. Kijk ook hoe hij zich uit dat Nexit-gedoe probeert te wurmen.”

      Ook dat begrijp je dus niet, of je wilt het niet begrijpen dat kan ook.

     11. Vit

      @Peter Oudshoorn

      “Maar van mij mag je Baudet onderuit halen hoor, ik vind het ook een nitwit.”

      Kijk dat kan ik begrijpen, maar blijf wel realistisch.

     12. Vit

      Objectief is een beter woord daarvoor.

     13. Rien Noppen

      Je verbaast me, Vit. Je komt op mij tamelijk straight en consequent redenerend over maar je blijft de duistere meanderende redeneringen van Baudet maar dekken. Dat ga je volgens mij niet volhouden.

     14. Vit

      Maar goed, de begrijpers zijn in ieder geval goed voor 28 virtuele zetels en dat zullen er bij de TK verkiezingen waarschijnlijk meer worden door degene die ook het licht ziet.

     15. Vit

      @Rien Noppen

      Ik begrijp heel goed wat die jongen bedoeld daarom, maar zoals ik al heb geschreven kunnen snelle stijgers nog harder vallen wat je bij Geert heb gezien, maar tot dusverre heb ik er het volste vertrouwen in dat Thierry oprecht is.

     16. Rien Noppen

      Dus, beste vit, je gelooft dus dat Baudet de oprecht Overtuiging heeft dat er geen relatie bestaat tussen de CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde.

      Als je dat echt gelooft ben je werkelijk te goed van vertrouwen.

     17. Vit

      @RienNoppen

      Dat geloofd hij volgens ook niet echt, het gaat hem er voornamelijk om de burger er niet voor de laten opdraaien.

      Ik heb hem zelf alweer een paar weken geleden een e-mail gestuurd en een en ander uitgelegd omdat mij dat stoorde, onder andere aangevoerd dat het niet normaal is dat je hartje winter bij 20 graden een terrasje kunt pikken.

     18. Vit

      Volgens mij

     19. Beukman

      @Vit vit:
      Ook dat begrijp je dus niet, of je wilt het niet begrijpen dat kan ook.

      Ik begrijp het heel goed, @Vit. Baudet wil uit de EU, maar zijn collega én de meeste van zijn aanhangers willen het niet. Dus heeft hij slinks een paar zinnetjes in zijn programma veranderd, waardoor het opeens onduidelijk is wat hij eigenlijk wil.
      Tevens wil meneer, ondanks dat hij tegen de EU is, meedoen aan de verzeikingen voor het EP, hoewel hij meent dat de EU onhervormbaar is. Op de belangrijkste verkiesbare plaatsen staan zijn stapelbanenvriendjes, zoals Otten, Rooken en Nanninga. Kassa!

      Niks nieuws onder de zon, andere partijen halen ook dergelijke streken uit. Maar ga nou niet net doen alsof jouw Held niet een politicus is zoals die anderen.

     20. Vit

      @Beukman

      “Baudet wil uit de EU, maar zijn collega én de meeste van zijn aanhangers willen het niet. Dus heeft hij slinks een paar zinnetjes in zijn programma veranderd, waardoor het opeens onduidelijk is wat hij eigenlijk wil.”

      Zijn aanhangers willen dat juist wel maar het via een bindend referendum aan de kiezers overlaten omdat hij (net als ik) de uitkomst al weet, democratie je weet wel maar in dat geval met voorbedachte rade.

     21. Vit

      @Beukman

      “Tevens wil meneer, ondanks dat hij tegen de EU is, meedoen aan de verzeikingen voor het EP, hoewel hij meent dat de EU onhervormbaar is. Op de belangrijkste verkiesbare plaatsen staan zijn stapelbanenvriendjes, zoals Otten, Rooken en Nanninga. Kassa!”

      En vind je dat vreemd? Van dichtbij kun je iemand beter in de gaten houden / je stem laten horen.

     22. Vit

      Farage had er eigenlijk ook niets te zoeken , maar hij kon wel diverse luitjes de oren wassen.

     23. Beukman

      Ok @Vit, je hebt gelijk, ik zie dat inderdaad 59 procent van de FvD-aanhang eruit wil stappen.
      Toch blijft het vreemd dat vorig jaar FvD een motie van de PVV steunde om weg te gaan bij de EU, maar twee weken terug stemde tegen een vergelijkbare motie.
      Ook was er het akkefietje met ik meen Otten, die vierkant onderuit haalde dat FvD wil kappen met de EU.

      En dan nu dat nieuwe zinnetje over een referendum. Als een referendum over dit onderwerp bepalend is voor wat FvD vindt, kan de partij net zo goed en eigen mening helemaal achterwege laten.

     24. Rien Noppen

      “Op de belangrijkste verkiesbare plaatsen staan zijn stapelbanenvriendjes, zoals Otten, Rooken en Nanninga. Kassa!
      Niks nieuws onder de zon, andere partijen halen ook dergelijke streken uit.”

      Het zal wel eens voorkomen maar volgens mij is dit stapelen van functies bepaald niet gebruikelijk bij de gevestigde partijen. De PVV maakte het wel zo bont, maar andere voorbeelden ken ik nauwelijks.

     25. Vit

      @Beukman

      “Toch blijft het vreemd dat vorig jaar FvD een motie van de PVV steunde om weg te gaan bij de EU, maar twee weken terug stemde tegen een vergelijkbare motie.”

      Toen al had hij in zijn achterhoofd dat hij het woord democratie wilde bekrachtigen, met voorbedachte rade dus.

     26. Beukman

      @Vit
      Farage had er eigenlijk ook niets te zoeken , maar hij kon wel diverse luitjes de oren wassen.

      Timmerfrans zijn opmerking sneed wel hout: waarom gaat Farage niet de Britse autofabrieken langs om ze te vertellen dat ze hun banen gaan verliezen, maar dat GB wél mooi de controle heeft teruggepakt?

      Farage zit in Brussel voor de poen. Hij is op de vlucht gegaan voor de chaos die hij zelf heeft gecreëerd, laat het vuile werk door anderen opknappen en zit ook nog op afstand op die mensen te vitten (pni). Aardige man hoor, die Nigel, en zo beleefd. Maar tjonge, je zal hem maar als schoonzoon hebben.

     27. Vit

      Maar ik ga nu een eindje rijden, tot morgen weer.

     28. Beukman

      Ja de groetjes, ook aan Thierry. Zeg hem dat ik zijn smaak voor die ouwe troep die bij Janmaat staat waardeer.

  3. DeBruijn

   @ Beukman

   En waarom erkennen GroenLinks en Rosenmöler niet dat zij Mao de massamoordenaar steunden?

   1. Beukman

    GroenLinks bestond nog helemaal niet toen Mao leefde, @DeBruijn. En Rosenmöller heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Mao steunde.

    1. Rien Noppen

     Rosenmuller had wel wat ruiterlijker dan hij deed kunnen toegeven dat hij met de wijsheid van nu toen de verkeerde keuzes maakte.

 5. Ritter

  Baudet krijgt de “Pim Fortuyn” behandeling.

  Baudet word constant persoonlijk aangevallen ( Baudet word een fascist; racist; enzovoorts genoemd) .

  Op deze manier probeert het politieke en media establishment zoveel mogelijk haat tegen Baudet te creëren……………..totdat iemand daarin zover meegaat zodat Baudet hetzelfde lot ondergaat als Pim Fortuyn.

  Het is bizar. De mensen die Baudet beschuldigen van haat zaaien doen niets anders dan haat zaaien tegen Baudet door hem persoonlijk aan te vallen.

  1. Rien Noppen

   Dit is gelul, Ritter. Baudet wordt door geen enkele serieuze opponent een fascist of racist genoemd, hoewel voor het laatste wel veel valt te zeggen.

   Baudet doet ook alles om die vermeende demonisering op te roepen en dat lijkt ook een bewuste strategie.

   Persoonlijk denk ik dat hij meer te vrezen heeft van kwalificaties als luchtfietser dan wel romantische bellenblazer. Ik merk dat steeds meer collega’s van hem moeite hebben hem nog inhoudelijk serieus te nemen.

   1. Hartenheer

    Uit deze reactie blijkt dat jij ook op kwaliteitsjournalistiek serieus genomen moet worden.
    Volgens mij wordt je ruim beloont om te demoniseren.

  2. ikweetwatikwil

   Mee eens Ritter.

  3. Beukman

   @Ritter
   Persoonlijke aanvallen: inderdaad not done.
   Maar ik wil er wel op wijzen dat Baudet zich zelf ook schuldig maakt aan haatzaaien. Zo schreef hij:

   Het is de Europese eenwording die (…) leidt tot oorlog.

   en:

   … de roekeloosheid waarmee de EU plannen doordrukt doet denken aan het Derde Rijk in zijn nadagen

   en:

   De EU is een cultuurmarxistisch project dat tot doel heeft de vernietiging van de beschaving.

   Schandalige aantijgingen, die bij de labieleren onder ons mogelijk zullen leiden tot de gedachte dat het een daad van aanvaardbaar verzet is om – letterlijk – een bom te leggen onder het Europese Parlement, of een van hun leiders om te leggen.

 6. Toverkol

  Ruik ik hier angst zweet en broekkepoep bij Dhr. Timmermans ?
  De PVDA is totaal uitgerangeerd, en de EU heeft nagenoeg geen draagvlak meer. Het FVD staat klaar om de sloopkogel door de EU te rammen.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dit zal de populariteit van het FVD alleen maar doen toenemen.

 7. ikweetwatikwil

  In het verdraaien van feiten zijn de linksen evenals de moslims erg goed.De linksen en de moslims dulden geen tegenspraak. Je hebt het maar met hen eens te zijn. Doe je dat niet, dan ben jij de schuldige . Ja, ja. Zo lust ik er nog wel eentje , maar die spoel ik door de gootsteen.

  1. AS210854

   Ikweetwatikwil,+++++++++++

  2. Bosche draak

   Om over de jankerds die het lopen goed te praten maar te zwijgen
   “Enge mensen zouden wel eens geweld kunnen gaan gebruiken”
   Wat voor een laffe en zwakke redenatie is dat nu weer?
   Als we die instelling toepasten waren we ons land eeuwen geleden al kwijtgeraakt.

 8. nienke

  Ach ach de opgezette kikker kwaakt weer complete waanzin.
  Zit daar lekker op z’n troon en is bezig met z’n eigen macht positie, denkt geen minuut aan het Ned volk het interesseert hem geen ene moer.
  Links heeft het Ned. volk allang de nek omgedraaid hoop dat het helemaal verdwijnt.
  Die taal die dit heerschap uit is alleen maar angst voor wat komen gaat er gaat wel degelijk verandering in komen en dat voelt niet lekker bij deze macht wellustige drammer.

 9. Vit

  Het is sowieso verontrustend dat de EU door dronken droppies en mensen in een vroeg stadium van dementie worden geleid, als je dit soort uitlatingen bezigt ben je inderdaad de weg kwijt en val je in de laatste categorie.

 10. Kapitein Haddock

  Baudet is scherp, duidelijk en geen woord verspilling, wat links altijd doet.
  Voorts,
  Komediant Timmermans in Buitenhof: “bij Brexit enorme schade voor VK én voor Europa! Tevens grote kans op oorlogen in de EU!”
  Kortom: deze komiek is totaal gestoord!

  1. Rien Noppen

   ““bij Brexit enorme schade voor VK én voor Europa! Tevens grote kans op oorlogen in de EU!””

   Het laatste zei hij niet zo letterlijk maar verder is hier feitelijk weer weinig op af te dingen.

   1. chrism

    ““bij Brexit enorme schade voor VK én voor Europa! Tevens grote kans op oorlogen in de EU!””

    Het laatste zei hij niet zo letterlijk maar verder is hier feitelijk weer weinig op af te dingen.

    @ noppen ; U bedoelt Guy Verhofstadt , van Baalen , Timmermans op de baricades van Kiev Oekraine , dat bedoelt u toch ?

    1. Rien Noppen

     Nee, ik doel op het keiharde feit dat de Brexit ons handenvol geld kost en dat de EU aantoonbaar bijdroeg aan de vrede in Europa.

     1. chrism

      Dus wat de Engelsen willen kost ons geld en u geeft Baudet daar de schuld van ?

      EU met Guy Verhofstadt voor op is levens gevaarlijk !
      Graag u beter verdiepen in deze en iets meer info binnen halen .

     2. Vit

      @Rien noppen

      We hebben inderdaad nog geen oorlog gehad.

     3. Vit

      Behalve Jihad dan, de EU wakkert dat juist aan.

  2. Brazil

   Baudet is een uilskuiken.

 11. Ome Wim

  Alleen is het die volgevreten (s)linkse nietsnut Timmers waarschijnlijk ontgaan dat die zogenaamde “zwijgende meerderheid” waar hij het over heeft de PvdA-kliek de afgelopen jaren de rug toe heeft toegekeerd en de FvD op dit moment de grootste partij is, zo gaat dat in een democratie als een politieke partijen lak hebben aan de kiezer.

 12. Cycle25

  Timmerfrans waarschuwt: ‘ideeën FVD leiden tot geweld’

  Nou, dat weten we nu wel Mr. Demoniseer, alleen trappen we er nu niet meer in. Hij heeft wel gelijk omtrent z’n Volkert’s, die staan te popelen om van zijn woord daad te maken.

 13. Ome Wim

  Over welk rechts geweld heeft die wegkijkende (s)linkse nietsnut Timmermans het, bedoeld hij soms Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh of misschien Gokmen Tanis met 4 doden en 2 zwaar gewonden in een Utrechtse tram, nou Timmerklootzak, dat waren geen rechts extremisten maar gewelddadige figuren die opgejut zijn door jou en je (s)linkse kliek.

 14. C.A.Barstow

  Deze Schrans Timmerfrans is zo bang dat hij zijn vet betaalde baantje verliest dat hij volkomen is doorgeslagen, en maar blijven hakken en leugens rondstrooien over andersdenkenden, kiezers proberen bang te maken,
  kijk eens hoe een gedreven eurofiel ik ben, de stompzinnige rooie idioot.

  Stem tegen links,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. Brazil

   Achteraf niet huilie huilie doen van Wir haben es nicht gewußt.

 15. NoDoubt

  Wat er natuurlijk aan de hand is dat Frans de rechterhand van Juncker is. Daarnaast weet hij goed door wat er in EU speelt dat zijn macht tanende is en daardoor zich bezigt met deze termen. Inderdaad voortdurend demoniseren zonder dat het tot een debat komt/ inhoudelijkheid. Dat deed Melkert ook. Allerlei trukendozen worden open gedaan. Zo werd de een na grootste partij bij de landelijke verkiezingen niet uitgenodigd en dat gebeurde op heel grote schaal met de gemeentelijke verkiezingen ook zeer bewust. En door deze politiek te hanteren demoniseer je het volk. De mensen worden uiteraard boos omdat je ze niet serieus neemt, niet door een Geert Wilders of een Baudet, want die luisteren wel naar de mensen. Dus Frans en zijn kolonne (zie ook Merkel en Macron) hebben het aan zichzelf te wijten.

 16. NoDoubt

  Je vraagt mensen te stemmen en vervolgens luister je niet naar wat ze stemmen. Keer op keer. Dat maakt mensen boos. EU Juncker en Frans luisteren ook niet en dus worden ze boos.

 17. NoDoubt

  Met dank aan Frans:
  maar wordt in de msm niet genoemd

  Islamisering vindt niet plaats, blèrden alle politici van de blokpartijen nog niet zo lang geleden. Dat het in volle gang is, wordt bewezen door een artikel in het tabloid Bild met de kop “Een lerares rekent af!” Hierin beschrijft de docente Julia Wöllenstein (43) haar dagelijks leven met moslimleerlingen op een scholengemeenschap in Kassel. En ze laat onverbiddelijk zien dat islamitische scholieren de islam zien als een oproep om mensen van andere religies te onderwerpen en hun omgeving te dwingen zich aan te passen aan hun gewoonten. Moslim-ouders vragen de lerares ook om van de wijdverbreide lijfstraffen onder moslims gebruik te maken. De 43-jarige heeft haar ervaringen samengevat in het boek “Von Kartoffeln und Kanacken” (“Van aardappelen en Kanaken”).
  Ironisch genoeg kwam gisteren uitgerekend uit het groene bolwerk Kassel – het Groene mandaat – via Bild een verslag naar buiten over hoe het er in scholen met een hoog aandeel moslimstudenten eraan toegaat. Bijzonder alarmerend is de manier waarop moslimleerlingen ervan uitgaan dat het vanzelfsprekend is dat zij hun eigen regels opleggen aan die van andere godsdiensten. Een klap in het gezicht van alle multiculturele apostelen die juist in het wereldbeeld van een monocultuur een kleurrijke en diverse samenleving zien.

  Zo schrijft de lerares: “Tijjdens de Ramadan vragen de moslimleerlingen mij dat de niet-moslimleerlingen hun drinkflessen opbergen zodat ze niet verleid worden. Niet-moslimleerlingen stoppen plotseling met het eten van varkensvlees omdat het de moslimleerlingen boos maakt”. Haar trieste conclusie: “Moslims willen anderen missioneren en zijn vaak onverdraagzaam”. In tegenstelling tot de rood-groene gemeenteraad in Kassel, eist ze: “Toon standvastigheid, verloochen onze waarden niet uit verkeerd begrepen respect!”

  Op dezelfde manier pleit ze voor een verbod op hoofddoeken in kleuterscholen en basisscholen. “Op school hebben we de kans om duidelijk te maken dat staat en religie gescheiden zijn in ons land”. Maar de meeste moslims zien dit anders, zou men hier nog aan moeten toevoegen. Voor de meerderheid van de moslims, vooral voor asielzoekers, is de islam tegelijkertijd de staatsgodsdienst die het dagelijks leven nauwkeurig regelt. Dit besef is nog steeds niet bij de links-groene schizoïde elites en de bonte koran-apostelen bereikt – ondanks tientallen jaren ervaring met wijdverbreid antisemitisme en homofobie. En zo viel ook de lerares uit de wolken toen ze ervoer: “Voor de meeste leerlingen is het normaal om thuis slaag te krijgen”. Daarom eist ze “verplichte cursussen voor ouders uit andere culturen”. Ze gelooft ook niet in een specifieke islamitische religieuze opvoeding en eist een “geloofswaarden en normen-leer” over de religies heen.

  1. DeBruijn

   In het Verenigd Koninkrijk hebben moslims al afgedwongen dat lhgbt lessen van school gehaald worden in Birmingham en zij zeiden niet te zullen rusten totdat het in heel het land gebeurd.

   Daarom snap ik niet dat lhgbt vaak zij aan zij staan met moslims.

   1. Indigo Child

    En terecht lhbgtqrst lessen worden bij ons in Limburg echt niet gegeven. Dan Zoe denk ik de hel uitbreken in zuid-Limburg.

 18. Brazil

  Timmermans heeft natuurlijk wel gelijk.

 19. santiago

  Baudet is een charlatan. Puur en alleen maar aangesteld door de elite om Geert Wilders in de wielen te rijden.
  Nou, dat is aardig gelukt, want half mongeaul Nederland loopt weer achter onze nieuwe verlosser aan.
  Ik zou Baudet geloven als hij werkelijk zou zeggen waar de pijn van Nederland zit. Allemaal grote praat over elite, baantjeskartel en weet ik wat nog niet meer. Als hij nu eens het lef had om te zeggen wat de werkelijke oorzaak is van de teloorgang van onze democratie, de MONARCHIE, dan zou ik het een flinke vent vinden en vindt hij mij aan zijn zijde. Maar ja, je moet nooit de hand bijten die je voedt. Baudet is dus een schijthuis en een gladde charlatan, meer niet.

  1. Brazil

   +10 🙂

 20. Dik

  Fascistenfrans.

 21. fusilier

  No Doubt . Dat is precies wat er gaande is in Duitsland.

  1. Dik

   Frans Fascist.

 22. Tman

  Timmermans is blijkbaar behoorlijk aangeslagen door het succes van Baudet.
  Zo als iedereen weet is schelden een gebrek aan argumenten,dat is precies dat wat er aan de hand is met de meeste politici,demoniseren van Baudet en Wilders is voor hen het enige verweer!
  Timmermans is zo arrogant en overtuigd van zijn linkse gelijk,dat het zijn zwakke plek is geworden,De oplettende toehoorder doorziet dat.
  Hij staat voor lul!

 23. fusilier

  Santiago betekent verbindend, je doet je naam bij deze geen eer aan . BAUDET is een jonge hond , geef hem een kans wat heb je te verliezen?

  1. santiago

   Onzin.

 24. Puckie

  Iemand het programma gezien vanmorgen ?
  WNL op zondag heet dat programma waarin Baudet aanwezig was. Wat hij zei was alles behalve onzin , rascistisch of fascistisch. Ik vind het verbazingwekkend en eng ook nog dat de gevestigde orde alles mag zeggen tot aan demonisering toe maar als Baudet zaken aanstipt die bijna onbespreekbaar zijn omdat het niet politiek correct is , vergaat zowat de wereld. In hetzelfde programma werd ook wat inside informatie gegeven over het grote EU . Dhr Timmermans zit daar prima ..t zal hem een zorg zijn hoe wij hier leven…t liefst geven ze alle regie aan een europees parlement. Brrrr , totaal geen soevereiniteit meer maar wel de pluche stoelen wat ons bakken met geld zal kosten . Ons geld notabene !!
  En volgens de laatste peilingen gaat FvD nog steeds voorop. Al die demonisering en dat geschreeuw werkt dus niet! Waar blijft links nu met hun gepolder met respect voor elkaar? Doen waar ze een ander van beschuldigen en volhouden daarin.
  Vraag me af waar ze zijn als er echt oorlog zou uitbreken…ik denk dat ze als eerste op vliegtuig zitten …ver weg. Precies wat ze voor mij al zijn …ver weg!
  Ik weet iig op wie ik ga stemmen op 23 mei want wat je er ook van vindt…Baudet heeft een punt en Timmermans lijkt idd de weg een beetje kwijt te zijn.

 25. Pescador

  Timmermans is een landverrader pur sang, ik de tweede wereld oorlog hadden ze wel geweten wat te doen met een landverrader.

 26. Stopperspil

  Heb vanochtend gekeken naar het WNL-programma en ik begrijp oprecht niet waarom Baudet zonodig dient te worden gedemoniseerd. Hij heeft heldere ideeen. Je hoeft het daar niet mee eens te zijn, maar daarom hoeft hij nog niet in een rechts-extreme hoek te worden gezet. Ik stem op zijn partij vanwege zijn strijd tegen de klimaat-fanatici. En bij de Europese verkiezingen heeft Baudet in Derk-Jan Eppink een hele goeie kandidaat die weet waar hij het over heeft. Ik voorspel dat de FDP met afstand de meeste Nederlandse zetels in het Europese Parmelent zal behalen.

 27. jan1

  Wat frans zij over woning tekort deed mijn nekharen overeind staan.
  Die L.. verdraaide wel de waarheid en ging voor het gemak maar voorbij het op hun bevel afstaan van 60000 woningen aan vluchtelingen.

 28. Gekko

  Frans Timmermans = een volgevreten Limbo salonsocialist.
  En een megagraaier met z’n salaris van 30.000 euro per maand.

 29. Markie

  Er is al lang genoeg geweld. Afkomstig van die zogenaamde asielzoekers en van al dat andere import.

 30. Indigo Child

  Eerst was ik voor de EU maar ondertussen is het een eng monster geworden wier bestuursleden niemand kent. Het heeft voor vervelende dingen gezorgd in onze dorpjes. En ik ben voor Europa waar baudette over spreekt. Zo was het ook ooit de bedoeling. Maar deze Timmermans denkt dat ie Gandi is geworden zo zelfingenomen verschijnt ie op de beeldbuis, waar hij geen discussie hoeft te voeren.Zijn van te voren ingestudeerd stukje af te ratelen(heel akelig ziet het er uit) Ik vind juist Europa steeds meer van een Fashistische staat weg hebben. (Er mag immers maar 1 geluid klinken ; HEEL ENG IS DAT)Maar gelukkig vinden dat steeds meer mensen om mij heen althans dat hoor ik.
  Zoveel geluiden van mensen die in mei gaan stemmen die nooit eerder zijn gaan stemmen bij de Europese verkiezingen omdat ze het spuugzat zijn.Het doet me goed in ieder dat mensen zich weer durven uitspreken, dat hebben we aan FVD te danken denk ik.

 31. Siemien

  Tuurlijk is Timmervransjepansje de weg kwijt, fransje is een in en in verrot product van politiek correcte idioten die structureel mooi weer praten en vooral kijken hoe ze mooie woordjes kunnen zeggen…

  1. Dik

   Fascistenfrans loopt met z’n hoofd in de arrogante EU-wolken.

 32. Punt50

  Timmerfranske is gewoon bang dat de PvdAllah baantjes machine verdwijnt, incl. zijn eigen baantje.

 33. Godefroy France

  ZEER GEVAARLIJK GEDROCHT, DEMONISEREND, GOEBELIAANS, ISLAMPIJPER, ANTISEMIET, MANIPULEREND, LIST EN BEDROG, EUROCREEP, LEUGENAAR, ZELFPIJPER, NARCIST, JUNKERADEPT, KAN LIEGEN EN BEDRIEGEN IN ZEVEN TALEN!!!

  hoeveel pleonasmen can one handel
  Deze viezerik verkoopt z’n moeder, als hij daarmee zijn doel kan bereiken!
  PVV en FDV ,,,,,,,,,,VOOR DE WELDENKENDEN

 34. Rosasolis

  Nederland is een land met intelligent nuchtere denkers. Die gaan niet zomaar een
  sensatie guru met bizar iedeeen volgen. Alleen de schapen doen dat omdat zij te dom zijn om te kunnen denken, of te lui zijn om dat te willen doen. Hoog-opgeleide mensen weten dat je MOET kunnen denken om goede resultaten op je examens te halen, om je eind diploma, en daarna een wel-verdiende goede ban te krijgen. Misschien is
  Timmermans bang voor de gewone arbeiders die naar guru Baudet kijken omdat zij geloven dat HIJ hen uit hun problemen gaat redden. Dat is nogal suf van Timmermans:
  wanneer gaat de P.v.d.A. realiseren dat wij niet meer in de 1930 jaren leven. Te vergelijken van vele andere landen, Nederland zorgt goed voor onze bevolking.
  Er zijn heel wat problemen, maar niemand komt om van de honger in dit land.
  De werkloosheid daalt en onze economie blijft groeien. Terwijl een grote ramp dreigt
  in de VK als de Brexit doorgaat. Vele grote bedrijven in Gr. Brittannie zullen failliet gaan, en velen zullen hun baan verliezen.
  Nu al willen verschillende Britse bedrijven een filiaal in ons land zoeken. In Schagen en Haarlem kennen wij een aantal Britse winkels en thee salons met heerlijke producten. De eigenaren hebben al lang hun Nederlanderschap aangevraagd ( en gekregen). Ze spreken goed Nederlands met een Brits accent. Ik koop liever van deze Britse winkeltjes typische Engelse producten dan bij AH. En wat zijn de Engelsen nu?Een vreselijk moe, arme volk. Toen ik jaren geleden in Engeland gast was met 2 oude dames werd me verteld over hoe het gaat met de Britse Rijk. Over de thee en gebak werd aan me verteld: “Wij verliezen nooit oorlogen, maar wij vinden ze vreselijk”!
  Nu moeten de arme Britten aan de nieuwste oorlogsstrijd lijden: wel of niet de Brexit?
  Nogmaals,Timmermans, het gaat veel beter in ons Nederland dan in de UK. Er zijn veel bewijzen van de kracht van de regering van Nederland dat nog steeds doorgaat.
  En ieder Canadese kind kent het lied van de Engelse Golden Vanity, die schatten uit vele oosterse landen jatten, totdat het leidde tot hun vernielen. Die tot zinken werd gebracht door de Nederlandse marine onder leiding van Admiraal Michiel de Ruyter.
  Onze oude Nederlandse held! Die moeten wij nooit vergeten! Moeten wij nu
  opgaan aan een nieuwe vorm van corruptie die geleid wordt door een sensatie
  copy-cat beleid van guru Baudet?

  1. DidiMadloba

   Vergeet de Nederlandse visserij niet, die straks niet meer bij Engeland mag vissen. En onze visverwerkende industrie, die ook Engelse vis verwerkt.

 35. DidiMadloba

  De ene helft van de bevolking opzetten tegen de ander. In het Verenigd Koninkrijk zijn gewetenloze populisten al zover dat het minstens een generatie gaat duren voor de wonden geheeld zijn.

  Baudet probeert nu Nederland te splijten. Misschien stemt mijn broer wel op hem. Ik durf het niet te vragen.

  Politiek maakt meer kapot dan je lief is. Opzettelijk!

  1. Dik

   “Baudet probeert nu Nederland te splijten.”

   Geef gerust een paar voorbeelden, iets roepen is niet zo moeilijk.

 36. Michael M

  Timmermans is bang voor zen baantje. Lekker verdienen zo elke maand 50 ruggen binnenslepen !!!

 37. Michael M

  Geldwolven Juncker, Timmermans enzovoort zullen spugen en leugens verkondigen als ze hun geld maar kunnen beschermen. Super Machten in Brussel zijn helemaal de weg kwijt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.