Filmpje! Thierry Baudet (FVD): "Fascisme is een LINKSE stroming, socialistisch en communistisch!"

Geen categorieapr 14 2019, 16:00
Thierry Baudet (FVD) was vanochtend te gast bij WNL om te spreken over de fascisme-beschuldigingen, die steeds maar weer opduiken. Het zijn bizarre claims en volgens Baudet onjuist: "Fascisme is een linkse stroming en komt voort uit het communisme".
Het gezeik over fascisme is niet nieuw! Ook Pim Fortuyn kreeg er mee te maken en zo ook Thierry Baudet: 'het is een reflex in Nederland, als er wat nieuws komt' en 'iedereen die de bestaande orde bekritiseerd wordt weggezet als fascist'.
Het zijn klassieke methoden om politieke dissidenten weg te zetten en te demoniseren. Om personen die zich buiten het 'partijkartel' begeven in een kwaad daglicht te stellen. Baudet stelt het als volgt:

"Ik wist vrijwel niets van het fascisme, maar ik ben mij erin gaan verdiepen. Ik kan je vertellen: ik heb er echt helemaal niets mee. Fascisme is een linkse stroming, is voortgekomen uit het communisme. Mussolini was ook eerst lid van de communistische partij. Met hele idiote ideeën."

Helder! Daar voegt Baudet aan toe:

"De economische visie van het fascisme is eigenlijk wat wij noemen 'partijkartel' en wij zijn opgericht om dat 'corporatisme' te bestrijden. Ik herken daar (de fascisme-beschuldiging, red.) helemaal niets in!"

Ja, ja, u leest het goed: fascisme is een linkse stroming en niet rechts! Dat klopt. Als we de Wikipedia-pagina over het ideologische concept erbij pakken dan wordt al snel duidelijk waarom! Fascisten staan namelijk voor 'orde' en die creëer je alleen middels een dictatuur. Een samenleving waarin iedereen volgens de gebaande paden doet wij hij 'moet' doen.
Dissidenten zijn niet welkom in het fascisme. Mussolini liet bijvoorbeeld journalisten oppakken. Net zoals sommigen nu bepleiten, maar dat zijn niet de lieden van Forum voor Democratie! Nee, die staan juist pal voor de vrijheid!
Thierry is een conservatief-liberaal. Iemand die houdt van vrijheid, maar ook van conservatieve waarden en ideeën. Niet omdat hij die ideeën aan anderen wil opleggen(!), maar omdat hij gelooft dat het goede ideeën zijn!
De FVD-voorman legt in de video uit wat iemand dan wél fascistisch maakt. Eigenlijk goed om te delen met vrienden en kennissen zodat zij zich ook kunnen informeren. Een fascist is iemand die voortdurend 'pleit voor overheidsinterventies' om 'de ideale wereld' te creëren. En dus niet schrikt voor het gebruik van dwang en/of geweld om die 'ideale wereld' te realiseren en daarbij 'niets ontziend is'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten