Populistisch FNV wil minimumloon 33 procent verhogen naar €14, want arme mensen zijn zielig

Populistisch FNV wil minimumloon 33 procent verhogen naar €14, want arme mensen zijn zielig

De FNV eist dat het wettelijk minimumloon per 2021 wordt verhoogd naar 14 euro per uur, 'zodat lage inkomens mee kunnen profiteren van de economische groei'. Makkelijk scoren natuurlijk! Via de Telegraaf.

Rotterdam is vandaag het ground zero voor de landelijke FNV-campagne waar de minima van zich kan laten horen door meer geld te eisen. Het huidige minimumloon zou te weinig zijn om van te leven en diverse gezinnen met kinderen leven onder de armoedegrens. Dan is natuurlijk de eerste en enige oplossing dat het minimumloon maar omhoog moet!

Iedereen die 22 jaar of ouder is verdient met een 36-urige werkweek €10,36 per uur. Daar €3,64 bij doen is een loonstijging van 33 procent. Hù-héééle dikke kans dat dát er niet door gaat komen. Dit heeft dan ook alles weg van de goedkoopste soort plat populisme dat er bestaat.

En ja, er is zat terechte kritiek te leveren op allerlei toeslagen waar men op gekort word op het moment dat er iets meer geld binnenkomt. Dat daar problemen door ontstaan, twijfelt niemand aan. Dat er pechgevallen zijn waar iemand zó z'n best doet om de juiste keuzes te maken en de auto, fiets en wasmachine allemaal in dezelfde week stuk zijn gegaan, twijfel ik ook niet aan. Maar waar óók een probleem zit, en dat is iets wat de FNV voor het gemak buiten beschouwing laat, is het uitgavenpatroon van de minima.

Ze zeggen zelf dat een gezin mét kinderen onder de armoedegrens moet leven. Oké, waarom sticht je überhaupt een gezin als je zo weinig verdient? Ook is het welbekend dat arme mensen vaker roken, gokken, huisdieren hebben en, op z'n zachtst gezegd, 'inefficiënte aankopen' doen. Laat de FNV daar eerst maar eens naar kijken voor ze minima-Nederland de hand op laten houden. Want het heeft natuurlijk totaal geen zin als die 3,64 euro per uur straks opgaat aan een pak shag en een nieuwe Rottweiler terwijl de kinderen weer bij oma moeten eten.

Dan zit je nog met het aantal banen dat gewoon zal verdwijnen omdat Nederlands arbeid ineens 33 procent duurder is geworden. Om nog maar te zwijgen over het flinke aantal banen dat wél overblijft, maar strijdtoneel van een concurrentiestrijd van arbeidsmigranten wordt, die volgens Nederlandse lonen moeten worden betaald en Nederlands' eigen beroepsbevolking eruit concurreren. Strak plan FNV, scoort vast goed!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties