Links heeft geld nodig! Parkeren Amsterdam vanaf vandaag 7,50 euro per uur

Links heeft geld nodig! Parkeren Amsterdam vanaf vandaag 7,50 euro per uur

Vandaag is het dan zo ver, links heeft meer geld nodig voor asielzoekers en andere deugprojectjes: parkeren in Amsterdam kost u vanaf vandaag 7,50 euro per uur. Had je maar met het openbaar vervoer moeten gaan! Via The Post Online.

Vooral langs de straat parkeren kost u 6 à 7,50 euro per uur. Het is iets goedkoper om in gemeentelijke parkeergarages te parkeren maar surprise! Die tarieven zijn óók omhoog gegaan.

Amsterdam heeft natuurlijk flinke geldnood door allerlei idiote projecten die bijna nooit het beoogde resultaat bereiken en vaak vele malen méér kosten dan in eerste instantie was gedacht. Het radicaliseringsbeleid is een mooi voorbeeld, waar één gezin makkelijk tussen de 16 en 40 organisaties van werk weet te voorzien, zonder dat er ook maar de schijn word gewekt dat dit iets oplevert.

Een aanzienlijk deel van de 200 miljoen die dit de afgelopen jaren jaarlijks heeft opgeleverd gaat naar het 'mobiliteitsfonds' voor verbeteringen aan het wegennet en wat speelplekken en graszoden. Er zijn echter diverse restauratieprojecten die dusdanig veel geld kosten dat ze jarenlang op de plank zijn blijven liggen. Het kan haast niet anders dan dat de parkeergelden dergelijke projecten zullen gaan bekostigen, tenzij de gemeente doet wat het altijd heeft gedaan: verder uitstellen.

Dit lijkt nog de meest reële optie trouwens, want gemeente Amsterdam is voornemens om zo'n 10.000 parkeerplaatsen uit de stad te verwijderen! Het is aan u om de berekening te maken hoeveel inkomsten ze dat gaat schelen, want ik zit nog steeds in m'n ogen te wrijven door de realisatie van deze pijnlijke onkunde.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties