Timmerfrans waarschuwt: 'ideeën FVD leiden tot geweld' - Baudet: “Deze man is gewoon een beetje de weg kwijt”

Timmerfrans waarschuwt: 'ideeën FVD leiden tot geweld' - Baudet: “Deze man is gewoon een beetje de weg kwijt”

Forum-leider Thierry Baudet reageerde op de waarschuwingen van Frans Timmermans (PvdA), over dat zijn ideeën zouden leiden tot geweld. 'Getikt,' noemt Baudet de PvdA-spitzenkandidaat. Via The Post Online.

De reactie van Baudet kwam via het programma WNL op Zondag waar de FVD-voorman vandaag te gast was. Hier werd hem gevraagd wat hij vond van de uitlatingen van Timmerfrans, die vorige maand tijdens zijn campagne in Rotterdam het toch echt nodig vond om te waarschuwen voor 'die idioot', zoals hij Baudet noemde. Zijn ideeën zouden namelijk tot geweld kunnen leiden (de 'verdunning' uitspraak) en de EU heeft ons 70 jaar vrede gebracht.

Baudet pareerde hem en verdenkt Timmermans er van nog wel een 'doortrapte' poging te doen om hem als racist af te schilderen. Gezien de reuring die afgelopen tijd werd gecreëerd door allerlei politici en journalisten, is dat nog helemaal niet zo'n gekke gedachte natuurlijk.

Timmermans is er van overtuigd dat er een stille meerderheid is die helemaal niets moet hebben van Baudet en andere anti-EU partijen en slaat dezelfde uitgekauwde taal uit die men overal uit de monden van EU-kopstukken terug kan horen: 'geen politiek gebaseerd op haat, verdeeldheid en nationalisme'. Alsof dat ook maar ergens het geval is, laat staan in de context zoals Timmerfrans die probeert te schetsen. In dit hilarische stuk word punt voor punt de holle retoriek van Fransje gefileerd en kun je zien waarom Timmermans het verleden representeert en Baudet de toekomst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties