Video: ‘Gele hesjes’ aan de stok met Franse politie in ‘testudo formatie’

Franse ordediensten in Parijs. Bron: Flickr / Kristoffer Trolle
Foto: Franse ordediensten in Parijs. Bron: Flickr / Kristoffer Trolle

Elke hoop dat de brand in de Notre Dame zou leiden tot een gemeenschappelijke tijd van beroering en samenwerking vervliegt nu in rook. Letterlijk. De ‘Gele hesjes’ zijn vandaag wederom de straat opgegaan en Frankrijk brandt. Voor de 23e week achtereen. Zou er ooit een einde aan komen?

De Franse politie, geholpen door moderne communicatie- en informatiesystemen, wapenstokken, kevlar, voertuigen, pepperspray, stokken, schilden en het internationale mandaat om burgers neer te schieten als nodig, maakte natuurlijk gehakt van het groepje gedesoriënteerde burgers in ‘Gele hesjes’.

Die kunnen niets meer doen dan de boel afbreken. De eisen van de betogers begonnen vrij eenvoudig: lagere belastingen op brandstoffen. Maar ondertussen is de lijst met eisen gegroeid en moest de Franse president een ‘nationaal debat’ organiseren om de burgers te kalmeren. Maar dat leidde tot op heden tot geen enkel resultaat.

Volgens France24 zouden de demonstranten van de ‘Gele hesjes’ eveneens problemen hebben met de miljoenendonaties van miljardairs voor de herbouw van de Notre Dame. Of dit waar is lijkt mij sterk, wellicht dat men de gele hesjes gewoon onder de mat wil vegen met ‘schokkende feiten’.

Afijn ‘de armen hebben we altijd bij ons’ maar de Notre Dame niet natuurlijk. Toch lijken de ‘Gele hesjes’ weinig geleerd te hebben van het vuurtje in Parijs afgelopen week:

Waar de Gele Hesjes in het begin effectief hun stem lieten horen, daar laten ze nu vooral streken zien. En die streken kosten vooral de samenleving heel erg veel geld.
Hopen dat Frankrijk snel weer tot rust komt. Want hier is niemand bij gebaat, maar op andere locaties was het bijna een feest.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

8 reacties

 1.   

  Het ritmisch klappen met de wapenstokken tegen de schilden komt uiters intimiderend over.
  Inclusief het mandaat om BURGERS neer te schieten als nodig.
  De reguliere pers doet geen verslag meer, doe je het wel dan volgt een arrestatie.
  Daarnaast mishandelen MACRONS knokploegen verslaggevers.

 2.   

  Hopelijk krijgt de Franse politie een paar goede klappen van de gele hesjes

  1.   

   Hopelijk krijgt de franse politie die kansloze gele hesjes die sinds hun ontstaan de samenleving ontregeld en geld kost 9nder controle en legt hun het zwijgen op.

   1.   

    In een linkse heilstaat is het natuurlijk ongepast zo niet verboden om te demonstreren.

 3.   

  Rechts tuig :(

 4.   

  Marco . Een hele domme opmerking.

 5.   

  De “gele Hesjes” is inderdaad een groep van ontevreden burgers.
  Deze mensen demonstreren netjes en tonen hun spandoeken.
  Maar het extreem radicale linksche anti-ALLES Antifa-tuig, oftewel Black  Bloc (google maar) is verantwoordelijk voor de oproer, brandstichting, vernieling, openlijke geweldpleging, zwaar geweld tegen de politie enzovoort. Dit schorrie-morrie treedt op in heel Europa en wordt per dag betaald door George Soros. Ze zijn duidelijk te herkennen aan hun altijd zwarte kleding met petje, capuchon, gezichtsbedekking en ze hebben een rugzakje met proviand bij zich. Ook nu zie je op de beelden dat tuig lopen met fakkels en dat ze de scooters e.d. in brand steken.
  Ze zijn getraind en treden georganiseerd op in groepsverband.
  Met de top in Hamburg hebben ze voor miljoenen schade aangericht en vele (500) politiemensen verwond.
  Maar ja, dat is links geweld en daar mag niets over gezegd of geschreven worden. Ik ben toch niet de enige die dit ziet?

  https://www.thelocal.fr/20180502/who-are-the-paris-black-bloc-rioters-and-how-can-france-stop-them

  https://nl.sott.net/article/3971-George-Soros-betaalt-Anti-Trump-demonstratie-in-Den-Haag

 6.   

  Die gele hesjes zijn gewoon links tuig dat meer geld wil zonder ervoor te werken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!